dilluns, 16 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (VI)

Anterior



Capítol 6

Mentre Jango Fett recollia la seva armadura de combat, Boba va llançar tot el que posseïen els dos (el que no era molt) en una bossa de vol inflable.
–Ens haurem de moure, Boba!
Boba sabia que al seu pare no li espantava gairebé res. Però després de la trobada amb l'estrany Jedi, Jango semblava nerviós. Preocupat. No espantat, però... li afectava, al cap i a la fi.
I tenia molta pressa.
Després d'haver omplert la bossa, Boba va llançar tots els plats bruts en la ranura de neteja. No necessitava ser ordenat. Si no hagués estat tan aterridor, fins i tot podria haver estat divertit.
–Deixa la resta, –va dir Jango. –No tenim temps.
Vés amb compte amb el que desitges! Quantes vegades Boba havia somiat amb estar fora del plujós Kamino i viure en algun lloc, amb dies assolellats, i tal vegada amb amics?
Ara estava succeint. De totes maneres, tenien temps per marxar.
Boba estava content, i a més... Estava el llit en la qual havia estat dormint i somiant. La finestra des de la qual havia vist caure la pluja sense fi. La cadira on s'havia assegut. L'ampit. La caixa on havia guardat la seva roba, llibres i velles joguines, tot amuntegat.
És dur deixar l'únic lloc en el qual has estat vivint, especialment quan no saps quan tornaràs. És com viure darrere de petits trossos de tu mateix. Era com...
Boba es va reprendre a si mateix. No era el moment de posar-se sentimental.
El seu pare tenia pressa. Havien de marxar.
Tan sols quedava una única cosa a fer abans de deixar Tipoca City.
–Boba! On vas? –Va preguntar Jango. Portava col·locada l'armadura i el casc. Estava sostenint el que semblava un fuet. –On t'estàs emportant tot aquest material?
–Eh, pare... et refereixes als llibres?
Boba esperava que el seu pare entengués que havia de retornar-los. Qui sabia quan tornarien? I Boba no volia que Whrr li cobrés un recàrrec per no retornar els llibres.
–Fes-ho ràpidament, fill. –Va dir Jango. –I mentre estiguis allà... –Li va donar a Boba el fuet. Era l'anguila. –Retorna-la al mar. Deixem que intenti alimentar-se per si mateixa, per variar.
–Sí, pare! –Boba va sortir abans que el seu pare tingués cap oportunitat de canviar d'opinió. L'anguila aquesta enroscada en un dels seus braços, i en l'altre portava els llibres.
Va córrer a través de la pluja el més ràpid que li va ser possible. Es va detenir al final de la plataforma on havia deixat caure el ratolí-marí. Es va inclinar sobre la barana i va deixar caure a l'anguila entre les ones.
Xof!
Boba va veure una ombra negra, l'aparició fugaç d'unes dents. I l'anguila va desaparèixer.
–Bona sort! –va murmurar mentre corria cap a la llibreria. –La vida és dura per als éssers petits i febles. Tot és relatiu.
Boba va llançar els llibres en la ranura. Un, dos, tres... Whrr brunzí alegrement. –Què t'han semblat els últims llibres que t'has emportat? –Va preguntar des de darrere de la porta, amb veu trencada–. Què penses d'ells? Hi ha algun bo?
–No són dolents, –va dir Boba. –Però no tinc temps per parlar d'ells.
–No? Per què no? No vols més llibres?
Normalment a Boba li agradava parlar sobre llibres. Però aquest dia no hi havia temps.
–Me n’haig d'anar –va dir. –Per una temporada.
–Torna Boba, –va dir Whrr. –Espera, aquí…
–No em puc esperar! –Boba no va tenir el suficient valor per dir-li al seu amic que no sabia quan tornaria.
Així que es va donar la volta i va sortir corrent.

Jango Fett, vestit completament amb la seva armadura, esperava amb la seva bossa de vol davant del seu apartament.
Boba li podia haver dit al seu pare que estava boig per voler anar-se’n així.
Però cap dels dos va dir res.
Els dos van caminar ràpidament fins a la petita pista d'aterratge on estava l'Esclau I, la petita però ràpida nau del caça-recompenses.
Jango va pujar les borses mentre Boba comprovava la nau per enlairar.
Boba acabava de completar la rutina de prevol quan va començar a sentir passos fora de la nau. En un primer moment va pensar que havia de ser la Taun We, venint per dir adéu.
Però no tindrien tanta sort.
Era el Jedi, Obi-Wan Kenobi. El que havia estat fent preguntes a l'apartament.
I estava corrent.
–Detingueu-vos! –Va cridar.
Sí, home sí! va pensar Boba.
Jango va tenir el mateix pensament. Va treure la seva arma i va disparar alhora que li ordenava:
–Boba, puja a bord!
A Boba no van haver de repetir-li-ho dues vegades. Va entrar en la cabina i va veure com el seu pare encenia els motors de la seva armadura de combat i pujava fins al sostre d'un edifici proper. Allà, Jango Fett es va ajupir i va començar a disparar contra el Jedi amb el seu rifle làser.
A causa que mai havia pilotat l'Esclau I per si sol, Boba únicament sabia com funcionaven els sistemes d'armes i els controls de vol de veure-ho. Va aconseguir els comandaments amb la mà, i va posar els sistemes principals en marxa, així la nau estaria preparada per anar-se’n quan el seu pare hagués acabat amb el Jedi.
Llavors va tenir una idea millor. Va activar els controls del canó làser.
Boba ho havia practicat moltes vegades, sabia com fer-ho. Va posar al Jedi al centre de mira i va prémer FOC.
Ca-Boum!
Un impacte! O gairebé.
El Jedi va ser llançat amb violència cap al sòl, el seu sabre làser va saltar de la seva mà. Boba va estar a punt de disparar de nou per acabar amb ell, quan el seu pare es va introduir en el seu camp de tir.
Jango va saltar de l'edifici propulsat amb els coets, i va aterrar per enfrontar-se amb el Jedi cara a cara.
El Jedi va atacar.
Jango va retrocedir.
Bé! Va pensar Boba. Mai havia vist abans al seu pare en un combat, i era impressionant.
La misteriosa Força dels Jedi no era rival per a l'armadura de combat mandaloriana de Jango Fett. El Jedi estava perdent. Va provar una maniobra desesperada, va intentar agafar-lo, però Jango va usar els seus coets per copejar-lo i llançar-lo lluny.
–Vinga! –Va cridar Boba, encara que sabés que ningú podria escoltar-ho.
El Jedi va caure i va lliscar cap al final de la pista d'aterratge. On es va llançar cap al trencant d'ones. Semblava que usava el poder anomenat Força per recuperar la seva espasa làser, però Jango Fett va espatllar aquest pla.
Del seu guant, va disparar un cable de retenció, que va embolicar el canell del Jedi.
Jango va tornar a encendre els seus coets de vol, obligant al Jedi a dirigir-se cap al final de la plataforma, i a l'aigua.
–Vinga papa! –Va cridar Boba.
Però el Jedi va ser capaç de entortolligar el cable a una columna. Va detenir el seu lliscament i es va empènyer amb el peu. Llavors va deixar anar el cable…
POINNGG!!
Jango va copejar amb força. La seva motxilla coet va començar a petardejar i a llançar flames… explotant finalment.
BOOUUM!
NOOOO! Boba ho va veure tot. Va tractar de disparar amb el làser, però els dos homes estaven dirigint-se cap al final de la plataforma, i cap a les enormes ones que copejaven sota ell.
–Papa! –Va sanglotar Boba. –Papa! –Va copejar el sostre de la cabina, com si els seus cops de puny i les seves llàgrimes poguessin d'alguna manera detenir el lliscament del seu pare cap a una mort segura.
Però encara no s'havia acabat. Jango Fett va expulsar el cable del seu guant, alliberant-se a si mateix. Llavors va utilitzar els ganxos d'adherència muntats en la seva armadura de combat per detenir el seu lliscament a l'últim moment.
Mentrestant, el Jedi, es dirigia directament cap al final de la plataforma.
Boba va caure enrere en el seu seient, agitant-se amb alleujament: El seu pare estava sa i estalvi. I victoriós: El Jedi havia desaparegut!
Més enllà de la plataforma. Caient al mar.
Vés-te’n a prendre pel sac! Va pensar Boba.
La rampa s'estava obrint.
Boba va estendre el seient del pilot just a temps.
El seu pare es va tirar dins del seient. Els motors van tornar a la vida, i l’astronau es va introduir dins de la tempesta, que s'estava desenvolupant al seu voltant.
Boba va mirar a baix cap a les ones. No hi havia cap senyal del Jedi. Qui podria nedar entre aquelles ones? S'hauria enfonsat, amb tota seguretat.
–La vida és dura per als febles! –Va dir Boba a sota veu, mentre s'introduïen dins dels núvols.
–El què, Boba?
–He dit, “Que tinguem un bon viatge, pare!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada