dimecres, 25 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

Amb un eixam de Guardians per tota la ciutat, Cília, Stephin, Qui-Gon i Obi-Wan no van haver d'esforçar-se molt per a ser arrestats. Tots eren buscats. Sobre l'Aeran no hi havia cap ordre especial, però com a especialista d'armes, les seves habilitats ja no eren necessàries. Prometent posar en alerta a la resistència per a un gran anunci, ell els va deixar.
En Qui-Gon va suggerir que per estalviar temps, haurien de fer el que en Lorian esperava que fessin. La Cília va fingir tractar de veure el seu marit. Ella i l'Stephin van tractar d'entrar d'amagatotis al departament d'en Jaren anant per sobre les teulades. En uns moments van ser envoltats per Guardians encoberts. Quan Jaren la va veure, empal·lidí, i la seva dona va ser portada una altra vegada a la presó.
Quan van tenir la seguretat que la Cília i l'Stephin havien estat atrapats, Qui-Gon i Obi-Wan es van encaminar cap a un sector de la ciutat conegut per ser un lloc de reunió de la resistència. Allà van ser capturats gairebé immediatament.
En Qui-Gon i l'Obi-Wan van ser guiats al Complex de Els Guardians, on van ser allotjats en una cel·la preventiva. La Cília i l'Stephin ja hi eren.
-El Guardià Nod serà informat de la seva captura després de la conferència que donarà al planeta -va dir l'oficial, col·locant el forrellat de seguretat. La porta de duracer va sonar com una campana quan es va tancar.
- Quina conferència al planeta? -va preguntar l'Obi-Wan a la Cília i l'Stephin.
-Nod les brinda de tant en tant -va dir la Cília-. Usualment té a veure amb alguna nova alerta sobre l'Anihilator que requereix mesures més estrictes de seguretat. Ara sabem com d'enganyat que ens té!
- Com és la conferència emesa per ràdio? -va preguntar en Qui-Gon.
-Surt simultàniament a les pantalles de dades i vídeo per tot el planeta -va explicar l'Stephin. -Hi ha un estudi aquí mateix en el Complex dels Guardians.
- Podries ingressar això a les línies d'entrada? -va preguntar en Qui-Gon, sostenint en alt el disc que contenia la informació que havien vist a Delaluna.
L'Stephin va assentir amb el cap.
-Segur. Però hauríem de sortir d'aquí i en una àrea segura. No obstant això, totes les línies d'entrada de l'estudi operen des de la consola central d'informació.
-Parlant d'això, com anem a aconseguir sortir d'aquí? -va preguntar la Cília.
-Això no serà difícil -va dir en Qui-Gon apartant a un costat la seva túnica i deixant veure el seu sabre de llum.
- Però... no va ser vostè registrat? -va preguntar l'Stephin.
-Tenim formes de distreure l'atenció -els hi va dir l'Obi-Wan. Ell i Qui-Gon havien utilitzat la Força per distreure els guàrdies dels seus sabres de llum durant la requisa.
Els Jedi van encendre els seus sabres de llum i els van enfonsar a la porta de duracer. El metall fos es va desenganxar emetent una intensa llum, mentre ells avançaven pel forat. El corredor estava buit, però van notar per una llum intermitent, que una alarma silenciosa havia estat activada.
En Qui-Gon va mirar cap enrere en el profund forat.
- Perds l'element sorpresa, però és una sortida ràpida.
-Haurem de moure'ns ràpid -va dir la Cília.
Van baixar corrent pel passadís. La Cília i l'Stephin coneixien molt bé el complex, i els van conduir per un laberint de passadissos del darrere cap a l'estació de l'ordinador central. Estava buit, però la porta tenia un forrellat d'alta seguretat. A través del vidre, podien veure una filera de videopantalles. En Lorian Nod ja havia començat el seu discurs.
- Quant de temps et prendrà fer pont en els circuits i connectar-te al senyal? -va preguntar en Qui-Gon.
-Difícil de dir -va contestar l'Stephin-. Tres minuts. Potser quatre.
-L'alarma s'apagarà tan aviat com entrem per la força -va dir en Qui-Gon-. Llavors podran precisar la nostra ubicació. Simplement fes-ho el millor que puguis. Nosaltres ens cuidarem de qualsevol cosa que vingui.
La Cília i l'Stephin fer que sí amb el cap per dir-los que estaven llestos. Qui-Gon i Obi-Wan van usar els seus sabres de llum per travessar la porta. Immediatament, un llum vermell va començar a prémer. Quan van travessar el portal, una altra llum indicadora va començar a parpellejar.
Ara podien sentir la veu d'en Lorian Nod.
-... I és amb gran reticència que em presento davant de vostès ara. Encara amb males notícies, podem consolar-nos en el fet que som forts i capaços de protegir-nos a nosaltres mateixos de la gran amenaça...
L'Stephin va córrer cap a la consola. Els seus dits van començar a volar. Qui-Gon li va donar el disc i va començar a vigilar el portal, amb el seu sabre de llum a punt per a ser utilitzat.
Va prendre només uns segons abans que els droides hi arribessin. En Qui-Gon no tenia dubtes que serien seguits per guàrdies armats. L'Obi-Wan va saltar davant d'ell, amb el seu sabre de llum brillant intermitentment. Es van moure al mateix temps, en condicions de cobrir-se mútuament, sabent quan passaria l'altre a l'ofensiva. Era una circulació que en Qui-Gon va recordar, sabent el que el seu aprenent faria abans que l'Obi-Wan ho fes. La Força es va aixecar al voltant d'ells, reunint-se perquè se sentís com a calor i llum, fent fàcil cada maniobra.
En un moment, els droides espatllats i fumejants s'escampaven com escombraries sobre el pis.
-Estrelles i galàxies -va sospirar la Cília, que no havia tingut temps per extreure el seu propi blàster...
-Tres minuts més -va murmurar l'Stephin.
-... Estem rastrejant a un grup d'espies que pensen subvertir la nostra societat, atacant la nostra seguretat mateixa. Gràcies als Guardians, estarem fora de perill d'ells i els seus plans....
-Estic entrant els codis del disc ara -va dir l'Stephin.
-La informació es mostrarà a la pantalla -va dir la Cília-. Però s'ho creuran els ciutadans?
-Deixa encès l'àudio -va dir l'Obi-Wan a l'Stephin. L'Obi-Wan va pronunciar les paraules resoltament, de la mateixa manera que una ordre. No va mirar a Qui-Gon. Estava totalment enfocat en el moment, sobre un problema a l'abast de la mà.
En Qui-Gon va sentir una onada de satisfacció. Era com si l'Obi-Wan hagués fet un pas en un viatge al seu passat. Perplex, l'Stephin inclinà el cap.
En Qui-Gon va sentir el so de botes caient pesadament sobre el pis del passadís.
- No prenguis vides -va ser tot el que li va dir a Obi-Wan-. Si poguessin aconseguir això sense pèrdua de vides, seria un bon dia.
-... Que un potencial nou tret de l'Anihilator ha estat descobert.
Els oficials de seguretat van entrar amb estrèpit, amb els seus blàsters produint un so metàl·lic i electrollances balancejant.
- Queda't darrere nostre! -va cridar Qui-Gon a la Cília, que s'afanyava a combatre i havia fet un pas endavant.
El foc dels blàsters era frenètic. En Qui-Gon va saltar i es va enroscar, intentant estar a tot arreu immediatament. Obi-Wan es va moure per protegir l'Stephin. Els guàrdies estaven ben entrenats per a la batalla. Es van mantenir constantment en moviment, utilitzant sofisticades maniobres de flanqueig. Qui-Gon es va adonar que l'entrenament en el Temple li havia anat bé a Lorian.
Però els oficials de seguretat no eren Jedis encara. En Qui-Gon i l'Obi-Wan els podien mantenir a ratlla. Va escoltar més botes passant amb estrèpit pel passadís i el brunzit distintiu dels droides que s'acostaven.
Sí, ells podrien mantenir a ratlla als atacants, però si cada vegada arribaven més, quant de temps més passaria abans que el foc dels blàsters els hi encertés?
Qui-Gon va poder veure que la mateixa idea se li havia ocorregut a Obi-Wan. El seu Padawan no va flaquejar, sinó que un renovat esclat d'energia li va fer donar voltes en arc. Va desviar el foc dels blàsters alhora que va destruir dos droides que arribaven amb un cop de peu ben col·locat.
Llavors, el moment que Qui-Gon estava esperant va arribar. La imatge d'en Lorian Nod es va confondre i es va partir en trossos. Un memoràndum va brillar intermitentment desplegat a la pantalla.
L'Stephin havia pogut mantenir la línia d'àudio oberta. La veu d'en Lorian Nod va ressonar.
- Què és això? Què està passant? Treguin això de la pantalla!

INFORMACIÓ ERRÒNIA RELACIONADA AMB -ANIHILATOR-

El títol del memoràndum podia ser llegit clarament. Més informació va fluir quan l'holoarxiu es va desplegar.

DESCONEIXEM COM O PER QUÈ AQUEST RUMOR COMENÇAR...

- Treguin això de la pantalla! -va cridar en Lorian-. Ximples, No veuen el que és? És una mentida!
La concentració dels oficials de seguretat es va alterar. Qui-Gon va veure els seus ulls moure's a la deriva cap a la pantalla. Van tractar de mantenir el combat i estar al corrent del que es projectava a la pantalla.
Una altra veu va sobrevenir de l'emissió.
- Això diu que no hi ha cap Anihilator! -Devia haver estat un altre oficial en l'estudi qui ho va dir.
-És un truc -va dir en Lorian-. Els espies...
-És un document oficial de Delaluna -va dir una altra veu-. Mireu el codi del segell.
Tots els oficials havien deixat la lluita. Van clavar els seus ulls a la pantalla amb incredulitat. Qualsevol que controlava els droides havia fet una pausa. Es van detenir xocant en l'aire.
-Anem-nos-en -va dir Qui-Gon a Obi-Wan.
Van avançar veloçment pel passadís. Després de les indicacions que l'Stephin els hi havia donat, van anar en carrera a l'estudi travessant violentament la porta.
La cara d'en Lorian estava enfosquida per la ira.
- Estàs sota arrest, Jedi!
-Crec que està en un error -va dir en Qui-Gon serenament-. Li estem arrestant nosaltres a vostè.
- Aquest arrest només pot ser ordenat pel president mateix! -Va dir en Lorian fent petar els dits-. Guàrdies! Portin fora aquests Jedi.
Un guàrdia enmig de l'habitació va baixar el seu comunicador lentament.
-L'ordre d'arrest ha estat donada -va dir-. He d'arrestar-lo a vostè, Lorian Nod, per ordre del ministre Ciran Ern.
El color es va escórrer lentament de la cara d'en Lorian. Va intentar somriure, però es va notar com si li costés un gran esforç.
Mirant a Qui-Gon i Obi-Wan, va arronsar les espatlles.
-Què estranya és la vida -va dir. -La galàxia és tan immensa, però no puc apartar-me dels Jedi. Han destruït la meva vida una altra vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada