dimarts, 24 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

El planeta Pirin, al sector Locris, on es trobaven les oficines centrals de Kontag i les fàbriques, no estava massa lluny; tot i així les poques hores que els va prendre arribar van ser massa per a Dooku. Hi havia après feia molt com ocultar la seva impaciència, però no com desfer-se'n.
En Dooku va tenir temps de reflexionar camí a la fàbrica i va concloure que resultaria negatiu exigir qualsevol cosa. En la seva experiència, una petita argúcia funcionava sempre millor que la confrontació directa.
- Tenim un pla, Mestre? -va preguntar en Qui-Gon, trencant el llarg silenci.
-Segueix les meves indicacions -va dir en Dooku-. Fingirem ser futurs clients. El més important que necessitem fer és fer una ullada a les instal·lacions de la fàbrica. Si hi ha sabotatge, potser puguem obtenir alguna cosa.
En Dooku va caminar a grans passos en les oficines de la companyia. Una barra de gravació va emetre la imatge d'un treballador hologràfic, una dona bastant jove-. Benvinguts a Kontag -va dir amb veu musical-. Si us plau identifiqui la seva empresa i poseu-vos còmode en els nostres seients millorats, dissenyats a mida per a qualsevol aerocotxe.
En Dooku es va presentar i va fer el mateix amb Qui-Gon, i va dir que els Jedi estaven interessats en un projecte a gran escala per actualitzar els seus dispositius de seguretat en naus espacials. Gairebé en un instant, una venedora es va materialitzar des d'una oficina interior.
-Sóc Sasana -va dir-. Ens complau tant que els Jedi hagin pensat en Kontag per a les seves necessitats. Però crèiem que el seu Orde preferia gestionar la seguretat internament.
-Avaluem altres opcions -va dir en Dooku.
La Sasana inclinà el cap.
-Sempre savis. Deixin-me mostrar-los el tipus de seguretat de primera classe que Kontag és capaç de proporcionar-. Li va lliurar a Dooku un article idèntic al que l'Eero els havia mostrat.
En Dooku va fingir llegir-lo i l'hi va passar a Qui-Gon.
-Interessant. Pot mostrar-nos la fàbrica?
La Sasana mostrà un somriure.
-Aquesta és una... petició inusual.
El somriure d'en Dooku va prendre el lloc del seu.
-Em temo que una que podria trencar un tracte. Els Jedi són molt exigents.
Podia notar les il·lusions d'un gran contracte ballant davant dels ulls de la Sasana.
- Per descomptat -va dir ella finalment-. Aquest és el camí.
La Sasana va intentar controlar el fet d'anar d'un costat a un altre i la minuciositat de la visita, però en Dooku sabia que un cop que estigués dins de la fàbrica, podrien veure qualsevol cosa que desitgessin. Van baixar pels passadissos mentre els droides volaven o caminaven per allà. Examinaven els panells, revisaven si els sensors de les habitacions funcionaven, i el brunzit de les màquines dificultava la conversa. La visita va acabar en un prototip de lliscant d'avançada tecnologia.
En Dooku n'havia vist prou. Li va dir a la Sasana que es mantindrien en contacte i van sortir.
Tan aviat com van estar fora, va mirar al seu Padawan.
- Impressions?
-Alguna cosa no està bé -va dir en Qui-Gon.
- Per què ho creus? -va preguntar en Dooku.
-Hi ha proves, tant de prosperitat com de declivi -va dir en Qui-Gon. -Les oficines són luxoses, però hi ha zones de treball buides, com si el personal hagués estat acomiadat. La llista de clients inclou els treballs en progrés. Pel nivell d'activitat que vaig veure, la quantitat de droides i materials possiblement no arribarà per satisfer aquesta demanda. I hi ha indicis en algunes àrees dels tallers que les màquines van estar allà alguna vegada i van ser retirades.
-Excel·lent -va dir en Dooku-. Conclusió?
En Qui-Gon dubtà.
-Encobreixen alguna cosa, d'això no hi ha dubte. Però no sé que és.
-Si la llista de clients és correcta, la feina està sent feta en alguna altra part. Només que no en aquesta fàbrica -va dir en Dooku-. El que veig és una companyia que una vegada va ser rica i que va decaure en els temps difícils i ha recorregut a una fàbrica més barata per fer la feina que una vegada van fer. La fàbrica aquí és una falsa aparença. No és aquí on es fa la feina real.
- Com podem descobrir la veritable fàbrica? -va preguntar en Qui-Gon.
En Dooku va extreure un sensor d'habitacions de l'interior de la seva túnica.
-Crec que això ens podria dir-nos alguna cosa. Els sensors d'habitacions sempre tenen una marca de la fàbrica, oculta en el seu programari. Em vaig prendre la llibertat de retirar-ho del prototip-. Va extreure el seu datapad i va inserir el sensor, després va rastrejar la informació que sortia a través de la pantalla. Va pressionar uns botons. Després d'un moment, va somriure-. El planeta de la fàbrica és Von-Alai va dir.

Von-Alai havia estat una vegada un planeta fred cobert de neu i gel. Els seus habitants eren experts en extreure formes de vida de les deixalles congelades. Amb la introducció de fàbriques i deixalles tòxiques, el clima s'havia escalfat, i les inundacions periòdiques van devastar el camp. En lloc de detenir-se el creixement, cada vegada més i més fàbriques es van construir, i els habitatges dels treballadors van ser construïdes en plataformes elevades. Els amos de les fàbriques tenien poder polític, així que es va prendre aquesta decisió per adaptar-se al clima canviant en lloc de limitar el flux de substàncies contaminants. Com a conseqüència, les plantes originàries es van assecar, les inundacions van ser comunes, i un planeta una vegada bonic i platejat, era ara un erm xop. L'aire era dens i tenia gust metàl·lic. La neu prístina ja no queia, només una pluja freda contaminada per toxines.
Qui-Gon estava parat sobre la plataforma d'aterratge, respirant l'aire groc, absorbint silenciosament el planeta desaprofitat.
-Quin destí tan terrible -va dir-. Els Alains han perdut el seu planeta.
-Els éssers trien el seu propi destí -va dir en Dooku-. Podrien haver lluitat pel seu planeta, però la seva indiferència i avarícia els van fer passius. No hi va haver guerra aquí, el meu jove aprenent. Simplement éssers que van decidir no lluitar contra el poder que els governava.
-Potser ho van intentar, i van fallar -va dir en Qui-Gon silenciosament-.
-Llavors són febles també, la qual cosa és pitjor -va dir en Dooku amb desdeny-. Anem.
Aquest cop Dooku va pensar que seria millor no anunciar la seva aproximació. Simplement va creuar les entrades de la fàbrica. No hi havia seguretat.
Van entrar en una instal·lació de producció clamorosa. El greix tacava el pis i s'acumulava en forma de bassals. El sostre era baix i l'aire dens i calent. Files i files de llocs de treball se situaven en l'ampli espai. Droides malmesos operaven servodispositius i bombes d'aire. Els treballadors es veien febles i malaltissos, i en Dooku va notar que la majoria eren bastant joves.
- Estan fent servir nens! -va dir en Qui-Gon, exaltat-. En aquestes condicions! Això viola lleis galàctiques.
-Desafortunadament, hi ha molts llocs com aquest -va dir en Dooku.
- Hem de fer alguna cosa! -Va dir en Qui-Gon, amb la seva mirada cada vegada més angoixada mentre observava la fàbrica-. Miren com si estiguessin malalts i famolencs.
-Has de mantenir la teva concentració en la missió, el meu jove aprenent -va dir en Dooku bruscament-. No podem salvar-ne a tots en la galàxia.
-Però Mestre...
-Qui-Gon-. En Dooku només va haver de dir el nom del seu padawan com una advertència. En Qui-Gon es va mossegar els llavis.
Un home rabassut, decididament humà, de pèl escàs i enredat amb la suor i el greix, va venir corrent cap a ells.
- Perdó, qui són vostès? De totes maneres no importa, vostès estan entrant sense autorització, així que vagin-se.
En Dooku no es va moure.
-Perdó, però si no se'n van trucaré a Seguretat -va dir l'home arrufant les celles. -Volen això?
-Si us plau feu-ho -va dir en Dooku-. Potser puguem discutir el nombre de lleis galàctiques que vostè està violant.
L'home va fer un pas enrere.
- Vostès no són inspectors del Senat, o sí?
-Necessitem informació -va dir en Dooku.
-Doncs bé, han vingut al lloc equivocat -va contestar l'home.
En Dooku va mirar amablement al seu voltant.
-Està ocupat, ja veig.
L'home va assentir amb el cap cautelosament.
-Molt probablement no complauria als seus superiors si la fàbrica fos tancada just sota el seu torn.
- Té autoritat per fer això?
En Dooku va arronsar les espatlles.
-Treball infantil. Condicions perilloses. Tolls de greix a terra, compostos tòxics abandonats a l'aire lliure... Hi ha una dotzena de violacions que puc veure sense si més no girar el meu cap.
- Què volen vostès? Diners? Paguem els nostres suborns, però tinc una reserva d'emergència.
-Com vaig dir, només informació. Qui és l'amo de la fàbrica? -va preguntar en Dooku.
-Només envio informes. No en sé res...
- A qui envia els informes? -En Dooku va perdre la paciència. Va fixar la seva mirada en l'encarregat.
-Una companyia... se'ls envio a una companyia.... El seu nom és Caravan.
Caravan. El nom del creuer estel·lar hologràfic que en Lorian havia dissenyat. Solia anar a dormir somiant amb els llocs als quals viatjaria en ell.
Això era tot el que Dooku necessitava saber. Va reflexionar sobre com d'elegant i simple que era el pla. Darrere de la pantalla d'una companyia, Lorian economitzava al màxim en la seguretat, després aprofitava els seus coneixements sobre les vulnerabilitats d'una nau per atacar-la.
Va sentir un murmuri darrere d'ell i es va capgirar per veure a l'Eero, apropar-se amb extrema cura per entre les màquines.
-Que bé. Un altre inspector -va remugar el gerent.
-Vaig haver de venir -va dir l'Eero-. Els vaig seguir fins aquí en el transport i ara fins a aquesta instal·lació. No puc suportar sentir que la firma que vaig contractar per protegir al Senador Annon acabi sent el mitjà pel qual va ser segrestat. He d'ajudar-los a capturar al pirata i alliberar al Senador. És l'única manera.
L'Eero estava suat i pàl·lid.
-Et veus com si fossis a caure -va dir en Dooku. Evidentment, el seu vell amic havia fet tot el possible per seguir-los. En Dooku admirava la seva tenacitat, i estava recelós d'ella també.
L'Eero va negar amb el cap.
-He trobat un treballador de la fàbrica que està disposat a parlar -va dir-. Diu que el pirata fa visites regulars aquí. Podria saber on és el seu amagatall.
L'encarregat havia marxat de tornada, ansiós per desaparèixer.
-Parlem amb el treballador -va dir en Dooku.
En Qui-Gon i ell van seguir a l'Eero a través dels passadissos. Ningú els va mirar mentre caminaven. Sens dubte els treballadors havien estat castigats per estar retardats, perquè treballaven com esclaus, sense aixecar el cap.
L'Eero es va aturar de cop i va mirar voltant.
- A on va anar? Estava just aquí-. Estirant el coll, li va prendre alguns passos per desaparèixer al voltant d'un gran banc de màquines.
En Dooku va sentir l'augment brusc de la Força com a advertència. Va tractar d'arribar al seu sabre de llum. En Qui-Gon ho va fer una fracció de segon després.
Droides Colicoid Eradicator van rodar per una cantonada i es van dirigir cap a ells amb els seus blàsters a punt per disparar. Dooku va sostenir el seu sabre de llum en alt.
-Mestre-. La veu d'en Qui-Gon denotava urgència-. No podem lluitar contra ells. Miri al voltant.
En Dooku va examinar l'àrea al seu voltant. Treballadors infantils estaven per tot arreu, sens dubte perquè els seus dits petits eren molt útils per al treball en sensors. Si els Jedi atraguessin als Eradicators a la batalla, el foc dels blàsters vaporitzaria als treballadors. No tindrien cap lloc on posar-se fora de perill.
Encara que en Dooku no baixava el seu sabre de llum. No tenia dubte que en Lorian havia planificat això. Sabia que els Jedi no lluitarien si això signifiqués posar en perill vides innocents, especialment la vida de nens. Obligaria a Dooku a rendir-se. Però ell mai es rendiria davant Lorian!
-Mestre-. Hi havia fermesa en la veu d'en Qui-Gon. El seu sabre de llum estava ja desactivat i al seu costat.
En Dooku va desactivar el seu sabre de llum. Va sentir ràbia per com els droides es van encarregar d'ells, desarmant-los i portant-los presoners. En el seu cor, va jurar solemnement venjança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada