dimecres, 25 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XVII)

Anterior



CAPÍTOL 17

Els droides a Delaluna eren petits, aerotransportats i ràpids, condicionats amb llança-dards paralitzants i blàsters. En Qui-Gon no va reconèixer el model, però en uns segons havia calculat la velocitat, direcció i abast dels blàsters.
Necessitava protegir al grup. La Cília i l'Aeran eren destres i ràpids, però l'Stephin òbviament no estava familiaritzat amb les armes. Malgrat tot encara, Qui-Gon havia d'assegurar-se també que obtinguessin proves que l'Anihilator no existia.
L'Obi-Wan deuria d'haver tingut el mateix pensament. Va desviar el foc de blàster dels droides i va saltar davant d'en Qui-Gon quan tres droides es van dirigir cap a ell. Qui-Gon va aconseguir a teclejar "copiar arxiu" a la consola de l'ordinador. ARXIU COPIAT centellejà intermitentment a la pantalla. Va estendre la mà per agafar el disc, quan dos droides es van dirigir cap a ell, flanquejant-li d'ambdós costats.
L'Obi-Wan es va moure abans que Qui-Gon pogués reaccionar. Va saltar al mig del fort atac, i el seu sabre de llum, en un constant arc de moviments, desviava l'allau de trets de blàster. En Qui-Gon va agafar el disc i se'l va ficar en el seu cinturó d'utilitat, i llavors va fer una escombrada amb el revés del seu sabre de llum que va tallar un droide en dos i el va enviar a estavellar-se en un espatllat munt de circuits metàl·lics retorçats i fosos.
L'Stephin s'havia refugiat darrere d'un escriptori i va treure el cap per obrir foc amb el seu blàster en un patró aleatori que només ocasionalment li donava a un droide aerotransportat. La Cília i l'Aeran van lluitar esquena contra esquena, cobrint-se mútuament mentre es movien cap a la porta, confiant que els Jedi es farien càrrec de la resta dels droides.
L'Obi-Wan es va llançar sobre un escriptori, carregant amb un cop de peu curosament aplicat contra un droide, enviant-lo a xocar contra la paret i partint-lo en trossos. Al mateix temps li va donar un cop a un a través d'un altre. Qui-Gon va eliminar a dos droides amb un veloç cop i es va moure per portar a Stephin, mentre Cília i Aeran posaven fora de combat a dos droides que brunzien a través del portal.
- Allà estan! -va cridar l'oficial de seguretat, assenyalant a Qui-Gon i a Obi-Wan.
-Hora d'anar-nos-en, padawan -va dir en Qui-Gon. Va empènyer l'Stephin davant d'ell, girant per rebutjar una nova ràfega de foc blàster que venia des del darrere.
L'Obi-Wan es va moure i amb un tall del seu sabre de llum va eliminar un droide, que va aterrar contra la porta. L'oficial de seguretat va fer un pas enrere, sense poder intervenir. Va esperar que els droides combatessin per ell.
Amb una empenta de la Força, Qui-Gon va fer a volar l'oficial. L'home es va desplomar sobre el pis, atordit i sense poder-se aixecar.
-Hi ha una sortida d'emergència -va dir la Cília, sacsejant amb força la seva barbeta cap a un corredor lateral-. Hauria d'estar oberta, ja que estem enmig d'un exercici.
Els treballadors començaven a tornar a l'edifici. Van aprofitar la confusió separant-se i perdent-se enmig de la multitud. Qui-Gon i Obi-Wan van seguir la Cília quan la seva prima figura va zigzaguejar a través de la multitud, encaminant-se resoltament cap a la sortida.
Van sortir. El cel s'havia enfosquit i amenaçava una forta pluja. Algunes gotes repicaven contra l'edifici.
Al davant, en la foscor del cel, Qui-Gon va veure una llum. Es movia ràpidament, volant molt més baix que els núvols.
-El vehicle de seguretat -va dir suaument-. Seria millor que arribéssim a la nostra nau.
Per la pluja, molts vianants s'havien traslladat als passadissos protegits que abraçaven els edificis i les botigues. Un gran pavelló a la part alta els cobria de l'aiguat quan aquest va començar. En Qui-Gon i els altres van apurar el pas al llarg d'aquest camí.
L'aler els va protegir de la nau de seguretat. La multitud va servir com a camuflatge addicional. La seva nau no estava lluny. Van pujar i la Cília va posar en marxa els motors. Van sortir disparats en el fosc cel, passant com un llamp cap a Junction V.
La Cília va deixar escapar un crit d'alegria per l'èxit.
- Ho vam fer. Ho vam fer!
L'Stephin negava amb el cap.
- Encara no em puc creure que no existeixi l'Anihilator.
-Això és tot el que necessitem per acabar amb aquest règim de terror -va dir la Cília-. Podem anar directament al ministre Ciran Ern i dir-li que l'Anihilator és un engany. Dissoldrà als Guardians.
-Podem alliberar als nostres ciutadans de la por i el terror -va dir l'Aeran-. És gairebé massa bo com per creure-s'ho.
-Suggereixo que abans que facin qualsevol cosa, es facin una pregunta més important -va dir en Qui-Gon-. Els rumors no sorgeixen de l'aire. Si l'Anihilator és un engany, qui és el responsable?
Els altres van fer una pausa.
- Té importància qui ho va fer? -va preguntar l'Aeran.
-Temo que té moltíssima importància -va dir en Qui-Gon suaument-. Deixa'm fer-te una altra pregunta. Quan va pujar al poder Lorian Nod?
-Vuit anys enrere -va contestar la Cília.
-I els rumors es remunten a...
La cara de la Cília va canviar. El rubor de felicitat es va anar esgotant, i se'n va anar posant pàl·lida.
-Nou anys -va dir ella.
-I qui es va beneficiar més de l'Anihilator?
La cara de la Cília es va endurir.
-Els Guardians. Es van apoderar del control-. El va mirar astutament. -Així que vostè pensa que en Lorian Nod va començar a fer rodar el rumor.
Qui-Gon va fer que sí amb el cap.
- Sí. És una forma incruenta de prendre el poder. Crear una cosa a la que la població tem bastant i ells lliuraran el control a qualsevol que aparegui amb una solució.
-Sí, al principi Lorian va semblar ser el nostre protector -va dir l'Aeran.
-Es diu que en Ciran Ern és un titella d'en Lorian Nod -va dir la Cília.
- Què us fa pensar que ell deixaria que es conegui la veritat? -va preguntar en Qui-Gon-. Té molta por d'en Lorian, i en Lorian certament s'assabentarà. Us garanteixo que sereu denunciats com bojos o espies, i sereu enviats a presó una altra vegada.
- I llavors que fem? -va preguntar l'Stephin.
-Han de passar per sobre dels governants i els ho han de dir als ciutadans -va dir en Qui-Gon.
-Impossible -va dir l'Aeran-. Els Guardians controlen totes les comunicacions.
-Això és el que ho fa possible -va contestar en Qui-Gon després d'una pausa d'un moment-. Hem de prendre el control d'aquest sistema. Hem de descobrir com funciona i on està.
-Jo sé com treballa -va dir l'Stephin-. Vaig ser part de l'equip original de disseny. El control central està dins de l'Edifici dels Guardians. És impossible entrar per la força.
La Cília va assentir amb el cap.
-El Complex dels Guardians està fora del nostre abast. La seguretat és perfecta.
-Cap seguretat és perfecta -va dir en Qui-Gon-. Puc garantir una forma d'entrar.
Els altres se'l van mirar. L'Obi-Wan va somriure. Ja sabia la resposta.
-Hem de ser arrestats -va dir en Qui-Gon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada