divendres, 20 d’octubre del 2017

Gaseta de les Ombres de la CSI



GASETA DE LES OMBRES DE LA CSI

 



Pablo Hidalgo


EDICIÓ EMESA A 14: 2: 14

LA REPÚBLICA CONTINUA AMB LA SEVA PRESÈNCIA IL·LEGAL A AARGAU

Arcologia del CBI, Aargau -- Malgrat els vuit mesos de diàleg diplomàtic involucrant als nivells més alts del Clan Bancari Intergalàctic, la República continua desplegant forces militars dins dels territoris neutrals d'Aargau, desatenent la neutralitat dels mons bancaris a la guerra.
Argumentant la protecció de la ciutadania de la República i dels negocis que mantenen transaccions en Aargau, les autoritats de la República van enviar diverses companyies de tropes als majors nuclis de població, arribant fins i tot al punt de posicionar guàrdies dins de la immensa Arcologia piramidal del CBI.
«La llei d'Aargau estipula clarament que els forasters no poden anar armats mentre romanen al planeta», va dir Lo Vapeet, el portaveu de Comunicacions del CBI. «Aquests soldats fortament cuirassats estan estarrufats amb armament mortal, en violació directa a la llei planetària i la neutralitat del planeta.»
Les tropes desautoritzades van arribar a Aargau com a resultat de la desaparició d'un equip d'inspecció de la República per intentar demostrar que l'origen dels droides Hailfire capturats a Geonosis eren a les plantes industrials dins de l’Arcologia del CBI. Fins a la data, cap evidència de l'equip d'inspecció o de les plantes industrials s'ha produït, i les tropes encara romanen.
«Aargau sempre li ha promès neutralitat als nostres inversors malgrat qualsevol aixecament polític. La presència d'aquestes tropes està trastornant l'economia i ha produït notables fluctuacions del valor dels diners en mons confederats i no associats», va dir Vapeet.
Un cop la Taula Executiva d'Aargau va començar a plantejar-se la secessió en protesta, la República va respondre amb enviats diplomàtics, incloent representants camaasi.
«Estem segurs que pot aconseguir-se un compromís just», va dir el diplomàtic de la República Gaddatha In'Kro. «El CBI ha tingut connexions Separatistes. Potser si ells reduïssin el nombre de droides de combat armats en les negociacions, nosaltres no sentiríem la necessitat de romandre com a protecció dels recursos de la República.»
«Aquests droides de seguretat són propietat d'executius del Clan Bancari que ostenten la ciutadania d’Aargau», va dir Lo Vapeet. «Segons la Carta Constitucional d’Aargau, la ciutadania està constitucionalment autoritzada per armar-se; això s'estén a l'ús d'autòmats de combat en aquells als quals els seus recursos líquids els hi permetin el luxe de la Ciutadania Premium.»


DOOKU RESPON ALS INFORMES "ESPURIS" DE LA REPÚBLICA

Kaantay, Neimoidia -- El Comte Dooku va reafirmar la seguretat dels mons base centrals de la Confederació de Sistemes Independents després de dubtosos informes dels mitjans de comunicació de la República que deien que incursions liderades per Jedi havien conquerit centres de comandament Separatistes essencials.
«Llegint els informes espuris de Coruscant respecte a la nostra retirada de mons temporals com ara Raxus Prime i Ord Janon, la República tindrà la seva ciutadania creient que nosaltres estem a la fuga», va dir Dooku. «Donada la corrupció desenfrenada al Senat, no és cap sorpresa que les seves esbiaixades agències de comunicació siguin igual de corruptes.»
Dooku va dur més enllà la seva ostentació sobre la força de l'exèrcit Separatista que protegeix les principals seus comercials dels gremis de comerç constituents. «Les forces a les nostres fronteres i els assentaments colonials perifèrics s'estan enfrontant a forces clarament majors en nombre, però amb el nostre subministrament inesgotable de tropes i material dels mons-cofre neimoidians, les llars-fosa de la TecnoUnió i altres poderosos mons-gremi, és només una qüestió de temps que la República es vegi superada.»



EDICIÓ EMESA A 14: 3: 10

LES FORCES DE LA REPÚBLICA ARRASEN ALS BASSADRINS

Agao, Bassadro -- Demostrant les mesures desesperades a les que la República va recórrer en la seva conquesta dels mons perifèrics, les proves han demostrat que un batalló de soldats clon comandats per Jedi va arrasar completament el poble miner d’Agao-Nir en els vitris cingles volcànics de les Muntanyes d’Agao, matant una xifra estimada de quatre-cents vilatans natius.
Transmissions del major de la CSI Domb Treetor, anterior cap d’Apropiacions de la TecnoUnió, indiquen que els clons van començar disparant a les formacions de roca naturals que envolten el poble bassadrí, i el general Jedi només va ordenar un alto el joc quan va obtenir la rendició de Treetor.
L'andanada de míssils de commoció antiblindatge en l'obsidiana esmolada com navalles d'afaitar va crear una tempesta mortal de resquills que va travessar el poble miner. Els fragments de roca que van caure de l'aire també van danyar molts recursos de la CSI sota el comandament de Treetor.
En lloc de permetre a les forces de la República portar més enllà els seus objectius sobre paisans o potencials obrers, Treetor es va rendir. Amb la pèrdua de Bassadro, la presidenta del Gremi de Comerç Shu Mai està recalculant quotes mineres entre els mons productors estratègics per recuperar el dèficit.
«La flagrant manca de valor mostrada per la República a aquest exercici és espantosa», va dir Shu Mai en una declaració oficial. «Cada un d'aquests miners representava un dur treballador amb nivells d'habilitat que van costar obtenir. El valor com a treballadors del total del poble valia molt més que la suma del valor de cada individu.»


ELS CRÈDITS CONFEDERATS ACONSEGUEIXEN LA PARITAT

Harnaidan, Muunilist -- Tot i que el pacte de no-exclusivitat del Clan Bancari Intergalàctic pot haver limitat les seves contribucions militars a la causa de la Confederació de Sistemes Independents, ha permès a l'entitat de comerç continuar operant dins dels cercles financers de la República i sostenir el valor del crèdit de la CSI.
«El nostre llinatge, de segles d'antiguitat dins el Nucli, ha avalat la divisa recentment creada, que representa els fons dels mons Separatistes», va dir l'oficial de Comunicacions Bancàries Lo Vapeet en la seva declaració mensual. «En molts mons de la Vora Mitjana, s'està canviant a més de 50 per cent del valor d'un crèdit estàndard de la República, i en la Vora Exterior són els diners exclusiu de centenars de mons.»



EDICIÓ EMESA A 14: 4: 12

WAT TAMBOR ALLIBERAT

Denos, Fosa -- El capatàs de la TecnoUnió i Enginyer Supervisor de Combat de la CSI Wat Tambor s'està recuperant en un globus de recàrrega hiperbàric a la seva finca privada de Fosa després d'una atrevida missió de rescat executada per membres d'elit de la plantilla de Tambor.
Després de la seva captura per forces de la República, Tambor va ser enviat a un centre d'arrest a Delrian. La plantilla del centre d'arrest empra una empresa de seguretat privada que pertany al Gremi de Comerç, el que va permetre a la Confederació obtenir especificacions detallades de l'esquema de la instal·lació i dels sistemes de seguretat.
Fa cinc dies, es va permetre a Tambor rebre una visita dels seus homes, que va consistir en dos representants legals skakoans més un anònim còmplice clawdite. Un cop dins de la instal·lació, els skakoans descomprimiren heroicament les seves petxines de pressió, produint una explosió que va incapacitar a l'esquadra de vuit soldats clon assignats per escortar al capatàs Tambor.
El clawdite va poder llavors desviar les defenses automatitzades del complex amb dispositius encara no identificats proporcionats per la TecnoUnió. «Era indubtablement una tasca simple alliberar al capatàs. Som els amos de la tecnologia», va comentar un treballador de la TecnoUnió que no desitjava ser identificat. «Pensar que la República pogués inventar maquinària per a frenar és risible.»
No sorprenentment, aquesta història encara ha de ser divulgada en els mitjans de comunicació de la República, clarament dominats pel govern.


LA REPÚBLICA TRENCA EL PACTE DE DESMILITARITZACIÓ D’ANDO

Ciutat Quantill, Ando -- Trencant les seves pròpies antigues restriccions d'armes contra el poble andoà, la República ha armat els aqualish lleialistes contra els nadius andoans que s'han separat de la República. Quan el món de Camino es va separar l'any passat, les Colònies Lliures Andoanes perifèriques, representades pel senador Gorothin Vagger, van romandre formant part de la República. Representats pel senador Po Nudo, els nadius andoans immediatament van rebutjar els esforços de desmilitarització de la República i van poder finalment protegir-se amb armament proporcionat per la Confederació.
Navilis mercenaris contractats pels lleialistes andoans lleial ‒en violació directa del Tractat de Raquish‒ van començar a turmentar als nadius andoans. L'examen de les restes de les embarcacions mercenàries indica que pertanyen a l’Orgull d’Ualaq, un grup extremista d'alineació lleialista. Els experts van trobar modernes tecnologies de la República modificades per la seva singular visió de quatre ulls, fent pensar en una complicitat directa per part del govern. Per descomptat, el senador Vagger no ha fet comentaris sobre les acusacions de violació del tractat, com tampoc la República o els mitjans de comunicació Colonials Andoans han informat de l'atac.
Estrategs de la confederació teoritzen que el proper planeta de Ròdia és el proveïdor principal de l'armament dels colons andoans i probablement això provoqui la seva entrada en la creixent guerra civil.



EDICIÓ EMESA A 14: 7: 01

NOVA ESCALADA EN LA CARRERA ARMAMENTÍSTICA KUATI- NEIMOIDIANA

Koto-si, Neimoidia -- Els escàners de llarg abast van confirmar que la República ha incrementat el seu desplegament de forces de defensa al llarg de les fronteres exteriors de l'espai kuati, incrementant el nombre de naus estel·lars de combat que defensen la posició entre Kuat i Neimoidia.
Menys de sis parsecs separen Neimoidia i Kuat. Els pronosticadors prediuen que un pas decisiu per acabar la guerra produiria una acalorada batalla entre els dos sistemes productors de naus. «Quan hi hagi una campanya per capturar Coruscant ‒i n’hi haurà‒ es necessitarà silenciar Kuat primer», va dir un oficial de la Federació de Comerç que va demanar no ser identificat. «Fins llavors, és un joc del dejarik, amb cada jugador amuntegant peces poderoses en el seu costat del tauler.»
La República ha desplegat vint-i-quatre naus de guerra classe Acclamator al llarg de les fronteres exteriors del sistema de Kuat, en resposta al posicionament de la Confederació d'una dotzena de cuirassats de la Federació de Comerç al voltant de Balmorra.
Balmorra queda entre Kuat i Neimoidia. Quan Balmorra es va separar de la República, Kuat va abandonar els seus recursos en el món fàbrica, permetent a la TecnoUnió reclamar les seves plantes de producció. Encara que això va ser una benedicció per a la intel·ligència de la Confederació, els importants recursos obtinguts tenen escàs valor tàctic en una guerra entre els dos sistemes.
«Kuat va deixar enrere principalment caminants per superfície i vehicles pesats, que serien de poca utilitat en el que serà definitivament una batalla a l'espai. Al contrari que altres mons, mantenir la superfície de Kuat no té sentit. És mantenir les drassanes el que importa», va dir l'analista militar Dasken Hobiv.
S'han erigit pantalles orbitals al voltant de la majoria de les drassanes de Kuat defensades per impedir la captació de llarg abast de dades d'intel·ligència. S'han erigit similars impediments interferidors de sensors al voltant de les drassanes espacials neimoidianes, mentre la distància amb els fronts de combat de la República ha ajudat a aïllar les instal·lacions productores de naus de la Confederació de Foerest i Sluis Van.
Kuat ha intentat infiltrar-se a Neimoidia amb droides treballadors modificats equipats amb spyware dissimulat. «El nostre ús de treballadors automatitzats i d’abellots insectoids sub-intel·ligents ha impedit als lladres kuati robar qualsevol dels nostres secrets», va dir el capatàs de la TecnoUnió Wat Tambor sobre la captura altament publicitada de quinze droides espia la setmana passada.
Una extensió desocupada entre els dos sistemes s'ha sembrat extensivament amb explosius i mines làser automatitzades. Això ha tancat un segment de la Via Hydiana, forçant a la majoria de trànsit nucli-límit a usar el Corredor Corellià al seu lloc.


LA REPÚBLICA S'ATURA LA INVESTIGACIÓ SOBRE CLONACIÓ NO MILITAR

Node de Coruscant -- El Senat de la República va aprovar ahir el decret E49D139.41, que prohibeix tota activitat de clonació no militar al llarg dels mons membres. Enfocada en un esforç per mantenir la superioritat militar i prevenir que els recursos de clonació caiguin en mans de la Confederació, aquesta llei estreta de mires impacta en l'economia i societat de diversos planetes de la República. Un món colpejat particularment fort és Khomm, un planeta del Nucli Profund en el qual la població confia en la ciència de clonació per procrear. Els diversos informes d'intel·ligència Separatistes indiquen que els centres de clonació terapèutics a Lur, Columus, i Arkània han cessat la seva operació. Això serveix com un altre exemple més de la burocràcia de la República que trepitja les llibertats de la seva ciutadania.



EDICIÓ EMESA A 14: 9: 08

HOLO CLANDESTÍ CONVERTEIX A STRATUS EN HEROI
LA POPULARITAT DEL LÍDER DE JABIIM AUGMENTA

Node de la vora exterior -- Tot i els esforços d'intercepció de dades de la Intel·ligència de la República, holos clandestins d'Alto Stratus estan aconseguint sortir fora de Jabiim, i estan proliferant al llarg dels sectors veïns de la Vora Exterior.
El carismàtic líder del moviment Separatista jabiimita està convertint-se en un heroi popular entre els mons Separatistes de la Vora Exterior, mentre les seves poderoses paraules es disseminen al llarg de les xarxes de comunicació locals.
L’holograma, pres per un lluitador local per la llibertat jabiimita en la vigília del devastador atac d’Stratus contra la pobrament preparada Base Refugi de la República, dura 12 minuts estàndard. Encara que molts dels temes que Estrat fa servir per encoratjar les seves tropes són exclusius de la lluita de Jabiim per la independència, el seu discurs ha servit per enfervorir a altres mons.
A Clak'Dor VII, el famós músic Bith Vennido T'all ha compost una original cançó emprant fragments del discurs. A Yag'Dhul, el Primer Temple de Prime s'ha convertit matemàticament les paraules d’Stratus en un estendard fractal. Fins i tot els xenòfobs aqualish, atrinxerats en una guerra civil a Camino, han mostrat el seu respecte cap a Stratus, ja que variacions del seu discurs han aparegut a la literatura local i en cants de guerra.
Una edició completament desencriptada del discurs està disponible per a baixar al port 310 d'aquest circuit d'informació. S'avisa als usuaris de la Gaseta de les Ombres que les autoritats de la República consideren la possessió d'aquestes dades com un crim.

Les paraules d’Stratus: Un fragment
«La República fa creure al seu poble que els seus enemics són droides sense cor. Nosaltres no som droides. Nosaltres som grangers, i artesans, constructors i sanadors. Nosaltres som pares, germans, mares, i germanes que han estat forçats a alçar-se en armes per desafiar un govern egoista i corrupte.
»Els fanàtics sense emocions de l'Orde Jedi i els seus abellots pre-fabricats estan lluitant una guerra sense quarter. Nosaltres lluitem per la nostra vida, la nostra herència, i la nostra terra.
»El vostre planeta, la vostra casa, s'inunda amb sang. Durant tres mil anys, vam ser lleials a la República. Però van enviar ajuda durant la Plaga Pudrecervells? Van reaccionar quan els trandoshans ens van envair? On eren els Jedi quan els Pirates Lythians van matar als vostres pares i als meus? La República va ignorar els nostres crits d'ajuda fins que van saber que a sota de tot el fang del nostre planeta hi havia un cor de mineral! Lluitarem per defensar el nostre planeta! Tornarem a casa als Jedi en bosses per a cadàvers!»


FOC AMIC COLPEJA ENVIAMENT DIPLOMÀTIC

Node del Sector Sluis -- L'anàlisi de sensors ha confirmat que va ser el foc amic qui va destruir la delegació de pau de la República enviada al sector Sluis, i no els canons de la Confederació com es va informar en els principals mitjans de comunicació. Una conferència entre diplomàtics de la República i de la Confederació va ser emplaçada en una estació de descans subespacial neutra propera a Praesitlyn per discutir un alto el foc al conflicte de Seswenna-Sluis. Les Notícies de l'HoloRed de la República van informar que un sabotatge de la Confederació va destruir l'estació, el que va portar a un enfrontament i intercanvi de foc làser entre les bel·licoses naus estel·lars. L'anàlisi de dades dels sensors confirma que les naus de la República havien començat a donar potència i a disparar les seves armes abans de la destrucció completa de l'estació. «La República no està interessada en la pau», va dir Candobar Inglet, el Khedive sluissi. «Estaven massa disposats a prémer el gallet aquest dia.»



EDICIÓ EMESA A 14: 9: 15

LA REPÚBLICA IMPOSA GOVERNADOR REGIONAL A BRENTAAL

Cormond, Brentaal IV -- Esquivant qualsevol pretensió de democràcia, la República ha instal·lat al lleialista Jerrod Maclain per servir com a governador regional del conquerit sistema de Brentaal. El planeta va caure fa mesos en un atac Jedi que va enderrocar al comandant de la Confederació Shogar Tok.
Maclain va arribar a Brentaal la setmana passada i es va instal·lar la seva oficina a la recentment reconstruïda Casa Governant de Cormond. El seu nomenament es va fer oficial aquest matí amb una transmissió del discurs en les xarxes planetàries de Brentaal indicant el seu pla de «15 punts» per tornar Brentaal al si de la República.
«Aquest és un govern provisional», va dir Maclain, en acabar el seu discurs. «Està aquí mentre duri l'estat d'emergència. Un cop s'hagin netejat acuradament les Cases governants de Brentaal de qualsevol traïdor en les seves línies i la seva lleialtat a la República s'hagi confirmat, Brentaal tornarà al seu estat anterior, potser encara més fort que abans.»
El nomenament de Maclain reemplaça a l'anterior representant senatorial del planeta, Arcel Mosbree, que ara està sota custòdia de la República.
Els nous programes de Maclain han exhibit una autoritat aclaparadora sobre Brentaal, amb decisions unilaterals que canvien la tradicional política governamental. Les vastes ciutats magatzem de material privat capturat a la guerra han caigut ara en mans de la República, incloent importants dipòsits de subministrament anteriorment usats per la Federació de Comerç i l'Aliança Corporativa.
La República ha nacionalitzat HavaKing, anteriorment satèl·lit signatari de la TecnoUnió, i ha reelaborat i ha redistribuït els seus recursos per al consum militar.
Alarmantment, aquest és el segon governador regional instal·lat a l'àrea aquest mes. El governador Griff Takel es va assignar al món d’Esseles, al sector de Darpa, després que l'aixecament local va enderrocar la presència de la Confederació d'aquest planeta.


PLANTES DE RECLAMACIÓ DE DROIDES OBERTES A GYNDINE

Yractos, Gyndine -- La República ha obert una altra nova planta de reclamació de droides, aquest cop al planeta Gyndine. Enormes carregaments de droides de batalla capturats i danyats es transporten a un sector industrial d'aquest planeta, on els seus records s'esborren de qualsevol informació, i les seves carcasses es fonen per obtenir matèria primera amb què alimentar la màquina de guerra de la República.
Els informes d'aquestes instal·lacions han estat cada vegada més comuns després d'un atac altament publicitat portat a terme per la Coalició d'Activistes pels Drets dels Autòmats a Ryloth. Wilam Olgreen, líder del radical Gremi d'Intel·ligència Olgreen, va liderar un equip de trenta seguidors que va aixecar un generador d'escut portàtil que va impedir que un vaixell de càrrega de la República lliurés les seves despulles de guerra.
Contràriament als informes de la República, el Gremi d'Intel·ligència Olgreen no té cap connexió amb la Confederació.



EDICIÓ DEL DIA DE FESTA DE COMENÇAMENT D'ANY

DOOKU S'ADREÇA A LA CONFEDERACIÓ

Una transcripció parcial de la transmissió per ona portadora feta pel Comte Dooku, líder de la Confederació, ha eludit als censors de la República. El treball d'experts hackers va poder fer que la transmissió fos distribuïda entre el missatges de Dia de Festa permesos per la República. Tot i els millors esforços de la Intel·ligència de la República, el missatge continua propagant-se.
«La ciutadania de la República es reuneix per celebrar el començament d'un nou any, però al voltant d'ells està l'evidència innegable del que han perdut. Toc de queda i patrulles armades escanyen el que era, en dies passats, una ocasió alegre. En lloc de renaixement i renovació, aquest nou any porta a la República més a prop de la seva mort inevitable.
»Un altre any és consumit pel temps, i encara el foc dels nostres esperits continua cremant. Nosaltres desafiem a la República, perquè és un fracàs. Ens nega la nostra sobirania i el dret per governar-nos lliures de corrupció. Ha instigat una guerra injusta i ha portat la mort a innombrables mons en les vores del seu domini, mons que simplement desitgen determinar el seu propi destí.
»Els Jedi han estat enganyats. Ells estan massa a prop del Senat per veure-ho d'una altra manera. Jo ho sé, perquè en el meu temps dins de l'Orde vaig veure els abusos desenfrenats als passadissos del poder. Ara, els Jedi tenen les seves mans tacades per aquesta aposta pel control. Fa tres dies, la Magistratura va deixar la jurisdicció dels tribunals de guerra al Consell, fent als Jedi únics àrbitres de les destinacions dels seus enemics. Tot en el nom de la seguretat, es diu.
»La República ens titlla de covards per la nostra continuada reagrupació, però són ells els que s'ajupen darrere de la façana de seguretat de Coruscant, mentre les nostres arrels penetren profundament en mons escampats al llarg de la galàxia. Això només serveix per convertir-los en un blanc, i creieu-me, Coruscant sentirà la picada de la Confederació abans que arribem a pensar en rendir-nos.
»El Consell Separatista s'ha desplaçat una vegada més a una ubicació secreta i segura per gestionar la guerra, i governa la distribució de recursos vitals als nostres milers de mons membres. Tot i que hem tingut retrocessos en mons vitals, venjarem les derrotes de Muunilinst i Metalorn, i contraatacarem amb esperit renovat. Els nostres exèrcits droide, sota el comandament resolt del més provat de Generals, són infatigables. Els nostres soldats de carn i ossos tenen voluntats de ferro sostingudes pel coneixement que lluiten per la veritat.
»Aquest nou any és la vigília de la nostra victòria, quan la República ja no continuarà, on la reforma tallarà la putrefacció, i on una nova unió portarà justícia a la galàxia. Jo ho he previst.»



EDICIÓ EMESA A 15:01:15

VENTRESS OFEREIX NOVES RECOMPENSES PER JEDI

Node de la Vora Mitjana -- A les xarxes de notícies de Port d'Ombres i els nodes extraoficials d’HoloRed al llarg de les Vores Mitjana i Exterior, l'última llista de recompenses ofertes per la CIS està arribant ràpidament als caçadors de recompenses independents. Aquesta última actualització de 82 avisos de recerca ve de la comandant Asajj Ventress i està dominada per ordres de detenció de Jedi.
«Caçadors de la Vora, em dirigeixo a vosaltres en nom del Comte i el General, líders de la nostra causa inflexible», va dir Ventress a la hologravació que precedeix els últims paquets de recompenses. «Esteu acostumats a treballar durant molt de temps fora del sistema, de manera que reconeixeu els seus errors. Torneu el cop a aquests reforços antiquats i buròcrates que busquen governar la vostra forma de vida.»
A Nar Shaddaa, els caçadors independents s'han alineat en els quioscos de l'HoloRed pirata per descarregar les últimes recompenses. Quan aquestes recompenses s'anuncien fora de la legislació de l'Oficina de la República d'Investigacions Delictives, es veuen com il·legals a l'espai de la República, i les típiques restriccions de permís i lleis de zona que regulen el negoci de caça de recompenses no apliquen.
«Una recompensa extraoficial no té taxes del gremi, impostos, ni altres coses que fan disminuir el total de crèdits obtinguts», diu un caçador vuvrià que va desitjar no ser nomenat. «Encara hi ha bones captures. En no haver regles vol dir que hi ha molts aficionats destorbant en el teu camí. I cobres en crèdits confederats.»
«Cal una casta especial de caçador per atrapar un Jedi, i els sepas no són massa selectius ja que no demanen presoners vius», va dir un caçador aqualish que es va identificar com Krag. «Has de guardar la teva esquena i colpejar a distància, o si no acabaràs igual que Jango.»
Encapçalant aquesta llista de recompenses hi ha els generals Jedi Mace Windu i Yoda, cadascun valorat en 1.250.000 crèdits. Altres noms i xifres notables de la llista inclouen al general Obi-Wan Kenobi (350,000 crèdits), el general Ki-Adi-Mundi (350,000 crèdits), i la general Shaak Ti (300,000 crèdits). El no-general més valorat és el padawan Ànakin Skywalker (225,000 crèdits), qui va guanyar notorietat després de les seves gestes a Skye, Virujansi, i Aargonar.
El nou paquet d'anuncis també inclou a polítics lleialistes molt influents en la màquina de guerra de la República. Aquests inclouen al senador Ask Aak de Malastare (17,000 crèdits), el senador Orn Free Taa de Ryloth (16,000 crèdits), i el senador Onaconda Farr de Ròdia (25,000 crèdits). La senadora Padme Amidala de Naboo té la recompensa més alta dels lleialistes, tot i que la seva marca de mort extraordinària de 22.000.000 crèdits ve directament del Virrei Nute Gunray de la Federació de Comerç.


GIVIN ATRETS AL PROGRAMA D’ASTRONAVEGACIÓ DE LA REPÚBLICA

Dodecápolis, Yag'Dhul -- El senador Daggibus Scoritoles de Yag'Dhul ha confirmat avui que la República ha estat reclutant secretament astronavegadors teòrics givin a les seves files en el que s'està convertint en una «carrera d'astronavegació» en les Guerres Clon.
«Els nostres còmputs interiors han mostrat que més de 125 acreditats teòrics givin, fins i tot quatre matemàtics santificats, han estat contractats en companyies que són crucials per a les operacions militars de la República i estan ara treballant per intentar trencar les barreres de velocitat de l’hiperespai i computar rutes encara més ràpides per a l'enemic», va explicar Scoritoles als mitjans de comunicació de Yag'Dhul. Aquests fets han estat posteriorment confirmats pel Consell Separatista.
«No és només amb canons més grans i naus més ràpides com es guanyarà aquesta guerra», va dir el capatàs Wat Tambor de la TecnoUnió. «La importància de les dades astronavegacionals i càlculs hiperespacials punters no es pot exagerar. Amb els còmputs transdimensionals correctes, un astronavegador hàbil podria plausiblement moure una nau de guerra per la galàxia en una fracció de la durada normal.»
El governant Cos de Càlcul, el govern de Yag'Dhul, ha consagrat els seus astronavegadors més talentosos a desenvolupar rutes hiperespacials més noves i més ràpides per la Confederació.



EDICIÓ EMESA A 15: 2: 29

ÚLTIMA HORA: LA CONFEDERACIÓ ATACA EL PLANETA DURO

Ciutat espacial de Jyvus, Duro -- A les 0221 hora local, l'Operació Llança de Durge va penetrar les defenses exteriors del sistema de Duro, destruint quatre plataformes de batalla d'espai profund d'Armes Golan i devastant tres naus d'assalt classe Acclamator --Yunque, Diadema i Bòlid-- i dos creuers pesats Dreadnaught --Prominència i Ferro d’Atrisian.
Una de les majors ciutats espacials de Duro, Jyvus, ja s'ha rendit a les forces de la Confederació. La infanteria de droides de batalla i els irregulars neimoidians han refermat l'estructura i l'han transformat en una estació de comandament de camp per a l'Oficina del General. El Cap Representant Oficial Durosià Hoolidan Keggle, un nadiu de Jyvus, està actualment en parador desconegut. Els informes d'intel·ligència especulen que Keggle hagi fugit de l'arxipèlag orbital a la superfície del planeta.
Tot i que la victòria està encara lluny de consolidar-se, amb almenys quatre Acclamators més, un Destructor classe Victòria i un altre Dreadnaught en el sistema, l'assalt a Duro marca un altre món important més al llarg de la Dorsal de Comerç Corelliana en els objectius de l'Operació Llança de Durge.
Consistent en les flotes Primera i Tercera de l'Armada de la Confederació, la força expedicionària va sortir originalment de Yag'Dhul i ha estat proveïda per línies de subministrament de Sullust i Thyferra.
Un equip de givin i astronavegadors droide ha calculat rutes d’hiperespai modificades que van superar els intents de la República de minar la Dorsal de Comerç Corelliana. Contramines de PEM sísmics desplegades per naus d'avançada de la TecnoUnió han aclarit un corredor a Duro, precipitant l'atac.
Les forces de defensa planetària de Duro, complementada amb almenys un esquadró de caces estel·lars Jedi i dues ales de caces estel·lars V-19, s'han llançat contra les forces de la Confederació, però els informes preliminars indiquen que els caces tri-droide i els caces estel·lars voltor han penetrat per les pantalles de caces de la República.
Encara tot just acaba de començar la lluita, es creu que actualment les forces de la Confederació s'estan posicionant per tallar qualsevol reforç de la República de Kuat o Núbia. Amb semblant assalt aclaparador, analistes de la Gaseta de les Ombres de la CSI prediuen la caiguda de Duro a finals d'aquesta setmana estàndard.
Si l'Operació Llança de Durge continua avançant cap al Nucli, Corèllia serà el proper món en convertir-se en objectiu. La lluita al llarg de la Dorsal de Comerç Corelliana s'ha intensificat i rivalitza amb les llargues lluites de la Ruta de Comerç de Rimma i el front de Seswenna.
La Gaseta de les Ombres de la CSI continuarà cobrint puntualment el desenvolupament d'aquesta notícia.



EDICIÓ EMESA A 15: 3: 21

AFERMADA LA DORSAL DE COMERÇ CORELLIANA

Node de la Vora Mitjana -- Amb la divisió d'una victoriosa força expedicionària de naus de guerra principals per realitzar tasques de patrulla al llarg de tota la Dorsal de Comerç Corelliana, el general Grievous va declarar l'Operació Llança de Durge oficialment un èxit.
«Hem portat la batalla al cor de la República i hem mostrat a aquests covards com de lluny estem disposats a anar per protegir el que és nostre», va dir el general en una breu declaració distribuïda als nodes de la Gaseta de les Ombres de la CSI per tota la galàxia.
«Amb Duro fermament sota el control de la Confederació, les nostres forces ara controlen el flux de trànsit en els dos sentits de la Dorsal de Comerç i pot evitar que la República intenti tornar a robar-nos els nostres mons», va continuar el General.
Els esquadrons d'enginyers de combat givin han remolcat asteroides cap a situacions i trajectòries estratègiques al llarg de la Dorsal per impedir el viatge per l'hiperespai. El pas segur només pot obtenir-se a través dels càlculs d'astronavegació en hiperometria de 12 graus i equacions octràtiques del principi de Helrossi; metodologies inventades per avançats teòrics givin.
Dreadnaughts geonosians i fragates givin classe Wavecrest estan patrullant actualment la Dorsal. S'han desmantellat nodes d’HoloRed al llarg de l'espina, amb el gruix de les comunicacions intra-sector sent manejades en canvi per naus de comunicacions del Clan Bancari.
Tot i que el general no va fer cap comentari sobre futures campanyes, els analistes preveuen Yag'Dhul com un probable punt de llançament per a les majors ofensives al llarg de la Ruta de Comerç de Rimma, per complementar les forces en els sectors Seswenna i Sluissi. Aleen i Atzerri, mons que han romàs neutrals fins ara, també són probables candidats per a les missions d'alliberament, mentre el món de la República de Malastare sembla un probable objectiu per a un important front de batalla.
L'últim paquet d'informació despatxat per la sempre mòbil Unió Separatista a la Gaseta de les Ombres de la CSI conté un missatge anònim dirigit als canals dels mitjans de comunicació de la República.
«Hem examinat la propaganda de la República que ens pinta com depredadors esperant atrapar els mons neutres com Corèllia», diu. «El dret per separar-nos i determinar els nostres propis destins dicta les nostres missions. Aquestes no són correries de freda conquesta. Palpatine sap els termes. Deixa existir a la Confederació, i aquesta guerra s'acabarà.»


LES FORCES ORGÀNIQUES ARRIBEN

Avisio, Moorja -- Moorja, un món de la Vora Mitjana petit prop de Yag'Dhul i la Dorsal de Comerç Corelliana, serà protegit per infanteria orgànica de qualsevol represàlia de la República, segons ha dit avui la presidenta del Gremi de Comerç Shu Mai.
Protegir la vulnerable «porta posterior» de la recent conquesta de la Dorsal era un article important en el seu discurs d'avui als accionistes del Gremi de Comerç, i imatges hologràfiques de les planes de Moorja van mostrar línies de l'anomenat «cos de carn i ossos» aterrant al planeta.
«Les tempestes d’ions de Moorja han evitat el desplegament de la nostra força de droides de batalla estàndard, però els Batallons d'Artilleria neimoidians, els Comandos Gossam i els Fusellers de Koorivar han mostrat que poden proporcionar forces de protecció rendibles per Moorja», va dir Mai.
«Si llegeixen el gràfic de pèrdues i beneficis unit als seus dossiers, veuran que en aquest cas la distribució de personal orgànic en aquest mercat de combat ha demostrat ser més econòmica de reajustar el capital de béns existents amb tecnologies resistents als ions», va continuar Mai. «La disponibilitat de capitals agraris per alimentar les nostres forces mostra clarament que aquest acostament té molt sentit comercial.»

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada