diumenge, 15 d’octubre del 2017

L'atac dels clons (i Ep)

Anterior



Epíleg

A les clavegueres que eren els nivells inferiors de Coruscant, descendí un elegant veler, les ales es van plegar delicadament. Feia servir motors més convencionals i es va posar amb facilitat a l’esquerdat paviment de l'edifici aparentment abandonat.
El Comte Dooku va baixar de la nau i va caminar fins a les ombres situades costat de la secreta plataforma d'aterratge, on l'esperava una figura encaputxada. Va arribar davant la figura en ombres i va fer una reverencia.
–La Força és amb nosaltres, Mestre Sidious.
–Benvingut a casa, Darth Tyranus –va replicar el Lord Sith–. Ho heu fet bé.
–Porto bones notícies, senyor. La guerra ha començat.
–Excel·lent –va dir Sidious, amb veu greu en què s'insinuava un xiuxiueig. El somriure del Senyor Fosc es va fer més ample sota les profundes ombres de la seva enorme caputxa–. Tot va segons el previst.

***

A l'altre costat de la ciutat, a l’ombrívol Temple Jedi, molts lamentaven la pèrdua d'amics i companys. Obi-Wan i Mace Windu miraven per la finestra de les estances del Mestre Yoda, mentre el diminut Mestre romania assegut davant d'ells, meditant en els preocupants esdeveniments que havien tingut lloc.
–Creus allò que va dir Dooku que Sidious controla el Senat? –va preguntar Obi-Wan, trencant el contemplatiu silenci–. No em va semblar creïble.
Mace es disposava a respondre, però Yoda se li va avançar.
–Poc de fiar Dooku s'ha tornat. Al Costat Fosc s'ha unit. Les mentides, l'engany i la discòrdia les seves armes ara són.
–No obstant, crec que hauríem de vigilar de prop el Senat –va replicar Mace, i Yoda va assentir.
Després d'uns instants més de meditació, Mace va dirigir a Obi-Wan una mirada de curiositat.
–On és el teu aprenent?
–Camí de Naboo –va respondre Obi-Wan–. Escortant a la Senadora Amidala a casa seva.
Mace va assentir, i Obi-Wan va captar un indici de preocupació en els seus ulls foscos, una preocupació per Ànakin i Amidala que ell també compartia. En aquell moment ho van evitar, doncs hi havia problemes més greus dels qual ocupar-se. Una altra vegada va ser Obi-Wan qui va trencar el silenci.
–He d'admetre que no hi hauria hagut una victòria sense els clons.
–Victòria? –va repetir Yoda amb gran escepticisme–. Victòria dius?
Obi-Wan i Mace Windu van mirar alhora al gran Mestre Jedi, sentint amb claredat la profunda tristesa de la seva veu.
–Mestre Obi-Wan, victòria no va haver. La mortalla del Costat Fosc ha caigut. Aquesta guerra clon només ha començat!
Les seves paraules van penjar en l'aire que els envoltava, ja dens per les emocions i la preocupació, com la predicció més terrible que hagués pogut escoltar-se dins el Consell Jedi.

***

El Senador Bail Organa i Mas Amedda flanquejaven al Canceller Suprem Palpatine quan aquest va sortir al balcó des del qual presenciaven la desfilada de l'exèrcit de la República. Sota ells, desenes de milers de soldats clon desfilaven en formacions tancades, en una processó ordenada que acabava en les rampes de descens d'enormes naus militars d'assalt.
Una profunda tristesa marcava els atractius trets de Bail Organa, però quan va mirar al Canceller Suprem, només va poder veure en ell una fosca determinació.

***

A la llunyana Naboo, en una glorieta coberta de roses des de la qual s'albirava un resplendent llac, Ànakin i Padmé s'agafaven de la mà, ell vestint la túnica formal de Jedi i ella un bell vestit blau d'adorns florits. El nou braç mecànic penjava del seu colze, i els seus dits es flexionaven obrint-se i tancant-se amb moviments reflexos.
Davant d’ells hi havia un sacerdot de Naboo, elevant les mans per damunt dels seus caps mentre recitava els antics textos matrimonials.
I quan es va realitzar la proclama, R2-D2 i C-3PO, que actuaven de testimonis de la unió, van xiular i aplaudir.
I Ànakin Skywalker i Padmé Amidala van compartir el seu primer petó com a marit i muller.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada