dijous, 19 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (XVIII)

Anterior



Capítol 18

Una cosa bona del turmentós Kamino és que hi havia un munt de pertorbacions elèctriques que encobrien el seu pas, fins i tot del radar.
Boba Fett sabia que una vegada hagués deixat la plataforma d'aterratge, seria difícil que li poguessin perseguir. Va introduir l'Esclau I en els espessos i grisos núvols, canviant el rumb diverses vegades per assegurar-se que ningú li seguia, llavors es va elevar abandonant l'atmosfera i entrant en la quietud de l'espai, en una baixa i llarga òrbita.
De retorn al gran no-res.
Per fi tenia un moment per revisar el llibre negre. El missatge que el seu pare li havia promès que li guiaria quan estigués sol.
Va agafar la coberta amb força, esperant que aquesta estigués tancada i li costés obrir-la. Però es va obrir amb facilitat. En comptes de pàgines i fotografies, Boba va veure una pantalla.
Era el que Jango li havia dit. No era un llibre, era una pantalla per a missatges. Una imatge estava apareixent en pantalla, un planeta...
No, era una cara. Que es tornava més clara.
Era la cara del pare de Boba.
Era una imatge feble però era ell. Els ulls d’en Jango Fett estaven completament oberts. Semblaven tristos, més tristos del que havien estat mai.
–Boba.
–Papa!
–Escolta, Boba. Estàs veient això perquè m'he anat. Perquè t'has de valer per tu mateix. Estàs sol.
A Boba no l'hi havien d'explicar. Se sentia molt sol.
–Així és com funcionen les coses. Tot ha de tenir un final. Fins i tot l'amor dels pares, i fins i tot si sóc una mica més que un pare per a tu. Recorda'm, i recorda que sempre t'he estimat.
–Ho faré, pare, –va murmurar Boba, encara que sabia que el seu pare no li podria sentir. –Mai t'oblidaré.
–Hi ha tres coses que necessites, ara que m'he anat. Únicament puc assenyalar-te el camí cap a elles. Aquestes tres coses les has de buscar i trobar per tu mateix.
Per tu mateix. Les paraules sonaven fredes, d'una forma familiar.
–La primera és ser autosuficient. Per aconseguir-ho has de trobar a Tyranus per accedir als crèdits que he anat apartant per a tu. La segona és el coneixement. Per al coneixement has de trobar a Jabba. Ell no te’l donarà; hauràs d'arrabassar-li-ho. La tercera i més important és el poder. El trobaràs al teu al voltant, de moltes maneres. Però vés amb precaució, algunes vegades és perillós. I una última cosa, Boba...
–Sí, papa! El que sigui!
–Conserva el llibre i mantingues-lo prop teu. Obre’l quan el necessitis. Et guiarà quan el llegeixis. No és una història però és una forma de fer les coses. Segueix aquest mètode i un dia seran un gran caçador de recompenses. Quan estava viu estava segur que ho aconseguiries, també estic segur que...
La imatge s'apagava.
–Papa!
La pantalla estava en blanc. Jango Fett s'havia anat. Boba va tancar el llibre negre. La coberta es va segellar amb un suau clic.
Uau.
Boba no sabia si somriure o plorar, així que va fer les dues coses, mentre s'asseia amb el llibre negre en els genolls. Tan sols era un missatge gravat. Però per a ell, era una cosa molt valuosa. Era la seva única connexió amb el seu pare.
Era la seva llar i la seva família.
Es va sentir menys sol.
Boba li va donar un petit copet i el va ficar dins de la bossa de vol.
Llavors es va estirar i va mirar al seu al voltant.
L'Esclau I estava situat en una òrbita alta. El planeta Kamino sota ell estava cobert per tempestes. Semblava una bala de fang i neu. En tots els costats, a dalt i a baix, les estrelles li cridaven l'atenció.
Boba va comprovar els sistemes d'energia i els de suport de vida. Tenia prou com per realitzar un salt més a l’hiperespai. Llavors hauria de proveir-se i reequipar-se.
Boba es va recolzar de nou i va planejar el seu següent pas.
–Les coses més importants primer–, deia sempre Jango Fett. I d'acord amb ell, o del que li havia deixat, la primera tasca que havia de fer Boba era trobar a Tyranus. El Comte Dooku. L'home pel qual Jango havia creat l'exèrcit clon.
Boba l’havia vist en persona, per primera vegada a Geonosis. Però no estava segur que Tyranus hagués fugit en el caos de la batalla enmig de la sorra. No semblava que fora dels qui permetrien ser capturats pels Jedi.
On hauria anat?
Boba va tancar els ulls i va recordar la veu del seu pare, parlant al Jedi a Tipoca City:
–Vaig ser reclutat per un home anomenat Tyranus en una de les llunes de Bogden....
Les llunes de Bogden. Aquest seria el començament.
Boba va fer una cerca en la base de dades de la nau. Bogden era un planeta pantanós inhabitat en un sector llunyà, envoltat de nombrosos satèl·lits petits.
Les llunes de Bogden...
Boba va introduir les coordenades. Llavors va encendre la hipervelocitat, i va esperar que passés el millor.
Les estrelles van començar a ballar com si l’hiperespai s'arrugués al voltant de la nau. Boba es va recolzar i va creuar els dits esperant el millor.
–Allà anem, papa, –va inspirar mentre tancava els ulls. –Ho faré el millor que pugui perquè estiguis orgullós de mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada