divendres, 13 d’octubre del 2017

L'atac dels clons (XVIII)

Anterior



Capítol 18

Quan la trucada va arribar al Temple Jedi a Coruscant, amb Codi 5 i a càrrec de "la casa d'avis", Mace Windu i Yoda van saber que era important. Extremadament important.
Van rebre la trucada en les estances d’en Yoda, després que Mace examinés el passadís en tots dos sentits i tanqués acuradament la porta.
L’holograma d'Obi-Wan Kenobi va aparèixer davant seu. Era evident que l'home estava tens, mirant repetidament per sobre l'espatlla mentre parlava.
–Mestres, he contactat amb Lama Su, Primer Ministre de Kamino.
–Ah, bé és que el teu planeta trobat has –va dir Yoda.
–Just on van predir els teus escollits –va replicar Obi-Wan–. Els kaminoans són clonadors. Sembla ser que els millors de la galàxia, i si s'ha de jutjar pel que es veu, no tinc cap dubte d'això.
Els dos Mestres Jedi van arrufar les celles.
–Estan emprant un caçador de recompenses anomenat Jango Fett per crear un exèrcit clon.
–Un exèrcit? –va repetir Mace.
–Per a la República –va ser la sorprenent resposta d'Obi-Wan. –I el que és més, tinc la sensació que aquest caçador de recompenses està darrere dels intents d'assassinar a la Senadora Amidala.
–Creus que aquests clonadors també estan implicats en això?
–No, Mestre, no sembla haver motiu per pensar-ho.
–Res suposis, Obi-Wan –aconsellà en Yoda–. Aclarir la teva ment has, si al veritable brivall d'aquest complot descobrir vols.
–Sí, Mestre –va dir Obi-Wan–. El Primer Ministre Lama Su m'ha informat que el primer batalló de soldats clon està llest per al seu lliurament. També volia que els recordés que si en volem més, necessitaran més temps per conrear-los, però ja tenen un altre milió a punt de descloure.
–Un milió de guerrers clon? –va preguntar Mace Windu incrèdul.
–Sí, Mestre. Diuen que va ser el Mestre Sifo-Dyas qui va encarregar fa deu anys l'exèrcit clon a petició del Consell. Creia que l'havien matat abans d'això. Va arribar el Consell a autoritzar la creació d'un exèrcit clon?
–No –va respondre Mace sense titubejar, i sense mirar a Yoda per buscar confirmació–. Qui va fer aquesta comanda no tenia l'autorització del Consell Jedi.
–Llavors, com? I per què?
–El misteri augmenta –va dir en Mace–. I cal desentranyar-lo, per molt més que la seguretat de la Senadora Amidala.
–Els clons són impressionants, Mestre –va explicar Obi-Wan–. Han estat creats i entrenats per a un únic propòsit.
–En aquest Jango Fett sota custòdia agafa –instruí en Yoda–. Portar-li aquí i interrogar-lo devem.
–Sí, Mestre. Tornaré a informar quant el tingui en el meu poder –va dir Obi-Wan tornant a mirar per sobre l'espatlla, i va demanar bruscament a R4 que tallés la transmissió.
–Un exèrcit clon –va comentar Mace, quan es va quedar sol amb Yoda, amb l'holograma apagat–. Per què anava Sifo-Dyas...?
–Quan situar aquesta ordre puguem, alguna cosa ens dirà –va dir Yoda, i Mace va assentir–. Si el moment en què va fer l'encàrrec era l’apuntat, Sifo-Dyas va haver de fer-ho just abans de morir.
–Si aquest Jango Fett està implicat en l'atemptat a la Senadora, i dóna la casualitat que va ser triat com a model per a un exèrcit clon creat per la República...
Mace Windu va callar i va capcinejar. La coincidència era massa gran per ser casual. Però, com podia estar relacionada una cosa amb l'altra? Seria possible que qui decidís crear aquest exèrcit clon tingués por que la Senadora Amidala fos prou important com per impedir l'ús d'aquest exèrcit?
El Mestre Jedi es va fregar el front i va mirar a Yoda, que romania assegut i amb els ulls tancats. Probablement meditant en els mateixos enigmes que ell. I igualment preocupat, si no més.
–Cecs som, si la creació d'aquest exèrcit clon no podem entendre –va recalcar Yoda.
–Crec que és hora d'informar al Senat que ha disminuït la nostra capacitat per utilitzar la Força.
–Només els Foscos Senyors Sith la nostra debilitat coneixen –replicà en Yoda–. Si al Senat informem, els nostres enemics augmentaran.
Aquest sorprenent desenvolupament dels esdeveniments resultava preocupant a molt diversos nivells per als dos Mestres Jedi.

***

Obi-Wan es va moure amb cura pel passadís. No sabia res de les gestes d’en Jango Fett, però suposava que havien de ser considerables, atès que l'havien triat com a prototip de l'exèrcit clon. Va fer una pausa, va tancar els ulls, i va recórrer a la Força, buscant enemics ocults. Un moment després, convençut que Jango no estava en els voltants, es va acostar a la porta. Va passar amb suavitat els dits per la vora, buscant trampes potencials, abans de tocar finalment el mecanisme de tancament. Sense separar la mà d'ell, va empènyer la porta.
No es va moure.
Obi-Wan es va disposar a agafar el sabre làser per usar-lo contra la porta, però va canviar d'idea, optant per la subtilesa. Va tancar els ulls i va enviar la Força a través de la seva mà i fins al tancament, manipulant fàcilment el mecanisme. Va tornar a empènyer la porta, posant una mà a la sabre làser, i aquesta vegada es va obrir.
Quant va contemplar l'interior de l'habitació, va saber que no necessitaria l'arma. L'apartament estava sumit en un complet desordre, els calaixos dels armaris oberts, alguns a terra, les cadires apartades i caigudes.
La porta del dormitori estava oberta, i també hi estava tot regirat. Tot apuntava a una partida precipitada.
Obi-Wan va mirar al seu voltant, buscant alguna pista, i la seva mirada va acabar posant-se en la prima pantalla d'ordinador situada en una còmoda. Va córrer fins a ella i la va encendre, reconeixent a l'instant que el que tenia davant era una representació de la xarxa de seguretat, connectada amb diverses càmeres de la zona circumdant. Obi-Wan va passar d'una càmera a una altra, fixant-se en la imatge del passadís que acabava de creuar i en diversos angles de l'apartament en el qual es trobava. Una visió de l'exterior li va mostrar la teulada de l'apartament assotat per la pluja, i va poder veure a través de la finestra d'acer transparent.
Va continuar mirant, ampliant la lent i examinant qualsevol cosa sospitosa.
Llavors va arribar a una vista d'una plataforma d'aterratge propera, on es trobava una estranya nau de base plana i ampla que s'estrenyia per un dels costats per acabar en punta i que reduïa la seva amplada a mesura que s'acostava al petit compartiment situat a la part alta, prou gran com per albergar a dos o tres homes.
Una figura familiar corria cap al vehicle estacionat. Boba Fett o un altre clon.
Obi-Wan va assentir i va somriure mentre seguia els moviments del noi, adonant-se, per la seva fluïdesa i el casual d'alguns dels seus gestos, que estava davant Boba i no davant d'un clon controlat i condicionat.
Però el somriure d'Obi-Wan no va durar molt, ja que una altra figura va aparèixer després d'aquesta. Era Jango, vestint una armadura i una motxilla-coet que el Jedi ja havia vist abans, als carrers de Coruscant. Qualsevol dubte que pogués tenir sobre la identitat d’en Jango va desaparèixer en aquest instant. Va sortir de l'apartament i va córrer passadís avall buscant una sortida.

***

–Sí, et deixaré pilotar –li va dir Jango a Boba.
Boba va alçar un triomfant puny en l'aire, emocionat perquè el seu pare li deixés posar-se als controls de l'Esclau I. Feia molt de temps, mesos, que no li permetia seure als comandaments.
–Però no per enlairar –va afegir Jango, apagant una mica l'alegria del nen–. Anem a sortir a corre-cuita, fill, però avançaré la sortida de l’hiperespai perquè puguis passar un temps pilotant-la.
–Podré aterrar-la?
–Ja veurem.
Boba sabia que en realitat el seu pare volia dir "no", però no va forçar la situació. Comprenia que estava passant alguna cosa important i perillosa al seu voltant, així que va decidir acceptar el que el seu pare li oferia i a conformar-se amb això. Va agafar una altra bossa i va pujar per la rampa fins al petit celler. Mentre ho feia, va mirar cap enrere, cap a Jango, i després més enllà d'ell, a la forma humana que sortia del turboascensor de la torre, corrent en direcció cap a ells a través de la incessant pluja.
–Papa! Mira!
Mentre Jango donava mitja volta, els ulls d’en Boba es van obrir més encara. La figura que corria cap a ells era el visitant Jedi i estava desembeinant i encenent una espasa blavosa que xiuxiuejava en aquest diluvi.
–Puja a bord! –li va cridar Jango, però Boba va titubejar, veient com el seu pare desenfundava la pistola làser i disparava contra el Jedi.
Obi-Wan va girar el sabre làser, desviant el tret de manera inofensiva.
–Boba! –va cridar Jango, i el noi va sortir del seu tràngol i va pujar rampa amunt per ficar-se a l’Esclau I.

***

Obi-Wan va saltar en l'aire cap al caçador de recompenses. Li va seguir un altre tret làser, i un altre més, i el Jedi va desviar fàcilment un, retornant l'altre contra Jango.
Però, quan el tret va rebotar contra el caçador de recompenses, aquest es va apartar gràcies a la seva motxilla-coet que el va projectar cap amunt de la propera torre.
Obi-Wan va saltar cap endavant, girant mentre rodava i Jango va tornar a disparar-li. Sense parar-se a pensar en els seus moviments, deixant que la Força guiés la seva mà, el Jedi va moure el sabre làser a l’esquerra i cap avall, desviant el raig d'energia.
–Vas a venir amb mi, Jango! –li va cridar.
L'home va respondre amb una nova sèrie de trets, una sèrie de raigs que van volar cap al Jedi. El sabre làser es va moure alternativament a esquerra i dreta, parant cada un d'ells, i quan Jango va alterar la pauta, esquerra, dreta, esquerra dreta i una altra vegada dreta, la Força va guiar amb certesa la mà d'Obi-Wan.
–Jango! –va començar a cridar. Però llavors es va adonar que l'últim tret del caçador de recompenses no havia estat un llamp, sinó un projectil explosiu, de manera que un instant després es tirava a terra, reforçant el seu salt amb la Força.

***

Tot l’Esclau I va recular davant l'explosió, i la descàrrega fer caure a Boba per terra.
–Papa! –va cridar. Va córrer cap a les pantalles, i va orientar les càmeres cap a l'escena de fora.
Va localitzar al seu pare immediatament, i es va posar a plorar alleujat. Però es va calmar amb rapidesa, explorant la zona per localitzar l'enemic Jedi, i veure com Obi-Wan sortia d'una tombarella, es posava dempeus i bloquejava una altra sèrie de trets amb aparent facilitat.
Boba va examinar el panell de control, intentant recordar les lliçons apreses sobre l'Esclau I, alegrant-se d'haver estat tan diligent en el seu aprenentatge. Amb un malèvol somriure que hauria fet que el seu pare se sentís orgullós d'ell. Boba va connectar l'energia i va posar en marxa el mecanisme de punteria del làser principal.
–Esquiva això, Jedi –va xiuxiuejar.
Apuntà cap a Obi-Wan i va prémer el gallet.

***

–Has de respondre per moltes coses! –li va cridar Obi-Wan al seu enemic, amb veu ofegada per l’eixordador diluvi i l'assot del vent–. Ens portarem bé amb tu i amb el teu fill!
Es va aturar bruscament, en registrar en alguna part del seu subconscient la presència d'un làser d'artilleria pesada. La Força li permetia moure’s per instint, abans de comprendre si més no què era el que succeïa i va fer un salt, volant per l'aire en una doble tombarella.
Va aterrar per descobrir que el terra tremolava violentament sota els seus peus, sacsejant-se davant el tronar dels canons làser de l’Esclau I, els quals van girar per seguir-lo.
Va haver de tornar a saltar, però aquest cop va caure de cara, i el seu sabre làser se li va escapar de la mà, esmunyint-se pel terra relliscós per la pluja.
Per fortuna, el canó de l'Esclau I es va silenciar, amb la seva càrrega momentàniament esgotada, i Obi-Wan no va perdre temps en posar-se dret i carregar contra Jango Fett, que es dirigia a tota velocitat cap a ell.
El caça-recompenses va disparar novament i el Jedi va saltar sobre el lluminós raig d'energia, volant cap endavant i girant per arrancar l'arma de les mans d’en Jango amb un cop de peu.
Aquest no es va immutar. Va carregar directament contra el seu enemic quan aterrava, envoltant-li amb els braços i empenyent-lo cap enrere.
Va intentar derrocar-lo, tirant-lo a terra, però els peus del Jedi eren massa ràpids per això, aconseguint recuperar l'equilibri gairebé immediatament. Aquest lliscà una cama entre les del caça-recompenses i es va remoure als costats, debilitant la presa amb la que li subjectava els braços.
Jango va somriure maliciosament i va colpejar amb el cap la cara d'Obi-Wan, atordint-lo per un moment. A continuació, va deixar anar una mà i li va dirigir un cop de puny, però de seguida es va adonar del seu error, ja que el Jedi va esquivar el cop amb una tombarella cap enrere, donant-li un cop de peu doble amb l'impuls, colpejant-li al pit amb els peus i fent que trontollés d'esquena.
Per llavors, qui portava la iniciativa era Obi-Wan i la va usar per carregar contra el trontollant caçador de recompenses, envestint-lo, buscant derrocar-lo a terra, on l'aparatosa armadura de l'home actuaria en contra seu.
Però Jango va demostrar per què havia estat escollit com a model dels clons. Es va deixar portar per l'impuls del cop, per a continuació invertir peus i inèrcia, parant en sec els avanços d'Obi-Wan.
Jango li va llançar un ganxo d’esquerra. Obi-Wan el va esquivar, responent amb un directe. Jango va el girar cap a un costat, de manera que el cop amb prou feines li va fregar. Una breu descàrrega de la seva motxilla-coet el va aixecar en l'aire i li va permetre donar un cop de peu circular a Obi-Wan, que va caure de genolls, encongit, abans de tornar a saltar per esquivar la segona puntada d’en Jango.
Llavors va ser el Cavaller Jedi qui va donar un cop de peu al seu enemic, però aquest va encaixar el cop amb el maluc i va atacar la barbeta del Jedi amb un fort cop d’esquerra, subjectant la cama, prou com per a copejar-li amb la dreta a la part interna de la cuixa.
El Jedi va tirar enrere el cap i el tors, caient a terra i aixecant la cama esquerra en fer-ho, donant un cop de peu a les costelles del seu contrincant. Una sobtada clau de tisores, baixant la cama dreta i creuant l'esquerra per sota ella, va fer que els contendents giressin de costat. Obi-Wan es va trobar amb els braços estesos i cap per avall, desfeta la clau amb la qual havia agafat a Jango, i li va donar amb el peu al seu enemic, el qual va caure cap enrere. A continuació es va posar dret d'un salt i es va llançar cap endavant, guanyant cert avantatge sobre el desequilibrat Jango.
Un directe de dreta es va estavellar en ple rostre del caçador de recompenses, seguit d'un ganxo d'esquerra que havia d'haver deixat inconscient a l'home. Però, novament, els encegadors reflexos d’en Jango li van permetre esquivar la major part del cop i contraatacar propinant amb totes les seves forces un sobtat i potent cop a l'estómac del sorprès Jedi.
La mà dreta d'aquest es va agitar entre el seu rostre i el d’en Jango i va usar una empenta de la Força per apartar l'home, mentre es recuperava i assumia novament un posat defensiu.
Jango va continuar atacant, ferotgement i salvatgement, donant puntades i cops de puny amb acarnissament.
Les mans d'Obi-Wan es van col·locar verticalment davant seu, movent-se tot just, sorprenentment precises, apartant, inofensius, un cop rere l'altre. Va avançar una mà i la va baixar per treure-li impuls a un cop de peu, alçant-la a continuació per desviar cap amunt un ganxo d’en Jango. Després va obrir la mà de cop, i amb els dits rígids va colpejar una juntura de l'armadura del caçador de recompenses. Aquest es va sobresaltar i va caure cap enrere. El Mestre Jedi va seguir atacant, llançant-se cap a l'home, buscant la victòria.
Però Jango tenia un estratagema a mà: connectà els coets i s’elevà per l'aire, juntament amb aquest contrincant que en aquest moment l’agafava amb força. Una empenta d'un propulsor lateral els va treure als dos fora de la plataforma d'aterratge pròpiament dita, fins sobrevolar l’inclinat vessant del lloc.
Les mans d’en Jango es movien de forma gairebé imperceptible, tirant dels braços i mans del Jedi, afluixant l'abraçada d'Obi-Wan. A continuació va encendre els propulsors, anant a l'esquerra i a la dreta, provocant una tremolor sobtada que va acabar alliberant-lo de l’abraçada del seu enemic.
El Cavaller va caure amb força contra el vessant, lliscant perillosament prop de la vora, prou com per sentir sota ell les grans onades trencar contra els puntals de la plataforma. Es va agafar a un sortint i va recórrer a la Força, usant-la per agafar el sabre làser, adonant-se de sobte que era vulnerable.
Va sentir un tret a una banda, no el grinyol d'una pistola, sinó un "pfizzt", i va rodar tan lluny com li va ser possible.
Però no prou lluny. Un prim cable va lliscar sota els seus canells i es va enrotllar a elles, subjectant-lo amb força, fent-li perdre la concentració, i amb ella el seu control del sabre làser.
Es va veure arrossegat per l'home coet, relliscant cap amunt per l’inclinat vessant fins arribar a la plataforma d'aterratge. Els reflexos agusats al llarg d'anys d'entrenament intensiu, i el poder de la Força inherent a un Mestre Jedi, li van permetre rodar cap endavant, per sobre dels seus allargats braços, caient dempeus, per saltar novament quan el cable va tornar a posar-se tirant, arrossegant-lo amb ell. Va córrer per envoltar un pilar i va tornar a posar-se dempeus, tenint aquesta vegada el reforç de la barra de metall per ajudar-lo a no moure’s d'on era.
Tornant a recórrer una vegada més a la Força, es va ancorar a terra, fonent-se per un instant amb la plataforma.
Inamovible.
El cable es va posar tirant, però Obi-Wan no es va moure.
Va notar que l'angle del cable canviava de forma dramàtica quan Jango Fett es va precipitar cap a la plataforma, separat de la motxilla-coet.
Obi-Wan es va disposar a envoltar el pilar, però es va aturar per protegir-se els ulls quan el coet va explotar amb una fogonada de llum i un tremend impacte.

***

–Papa! –va cridar Boba Fett enganxant la cara a la pantalla quan el coet es va fer trossos. Però, llavors va veure a Jango a un costat, aparentment il·lès, encara que lluitant frenèticament contra l'estirada del cable que per llavors controlava el Jedi.
–Papa! –va cridar una vegada i una altra Boba, colpejant impotent el monitor, fent una ganyota quan el Jedi va envestir contra el seu pare, donant-li cops de peu i embrancant-se els dos en una abraçada que els va fer rodar fins a la vora de la plataforma d'aterratge, lliscant ràpidament vessant avall en direcció al furiós oceà.

***

Obi-Wan camejava i intentava trobar el camí de tornada a la Força, però Jango li donava cops repetidament. Tot just podia creure que el caçador de recompenses seguís forcejant així, estant la mort per als dos al final del pendent. S’ho va fer per apartar-se una mica d'ell i va veure que Jango aixecava l'avantbraç amb un estrany somriure pintat al rostre. El caça-recompenses va tancar el puny i una filera d'urpes va brollar de la seva armadura.
Obi-Wan va retrocedir instintivament quan Jango va aixecar més encara el braç, però no era per copejar-lo a ell, sinó al vessant de la plataforma. Alhora, Jango va usar l'altra mà per deixar-se anar del braç el mecanisme del braçalet llança-cables.
Ell es va parar en sec, mentre el Cavaller Jedi relliscava pel seu costat.
–Agafa un peix giratori per mi! –va sentir que li cridava Jango, mentre queia cap a les encrespades ones.

***

–Papa! Oh, papa! –va cridar alleujat Boba Fett quan va localitzar al seu pare tornant a pujar vessant amunt fins arribar a la plataforma. Jango es va posar dempeus i va trontollar cap a l’Esclau I, i Boba va córrer a l'escotilla, obrint-la i baixant per ajudar al seu pare a pujar a bord.
–Treu-nos d'aquí –va dir l’atordit i castigat Jango, i Boba va somriure i va córrer als controls, encenent els motors.
–La posaré a la velocitat de la llum!
–Limita't a sortir de l'atmosfera i a fer-ho en línia recta! –ordenà Jango, i les seves paraules van sortir barrejades amb un udol de dolor mentre se subjectava el costat ferit. Llavors va notar l'adolorida mirada del seu fill–. Connecta l'ordinador de navegació i insereix les coordenades per al salt –va concedir.
El somriure d’en Boba va ser més lluminosa que mai.
–Sortint! –va cridar.

***

Obi-Wan va usar la Força per agafar l'extrem solt del cable que seguia subjectant-lo pels canells, i llançar aquest extrem de manera que s'emboliqués al voltant d'un dels rails de la plataforma. El seu descens es va aturar amb una tirada sobtada.
Va mirar al seu voltant, i va començar a gronxar-se, a una i altra banda, guanyant velocitat fins a estar prou alt com per alliberar-se dels lligams i caure suaument en una petita plataforma de servei, tot just per sobre de les rompents ones.
Només va necessitar un instant per recuperar l'alè, i obrir després amb un gest de la mà la porta d'un turboascensor de servei. Va sentir com els motors de la nau del caça-recompenses rugien cobrant vida abans fins i tot que la porta s'obrís a la plataforma d'enlairament.
Es va acostar a la vora, localitzant de seguida el sabre làser i atraient-lo amb la Força.
Però ja era massa tard. La nau vibrava, a punt d'enlairar.
Obi-Wan va treure un petit transmissor del seu cinturó, i el va llançar en direcció a la nau. El tancament magnètic del rastrejador es va enganxar al seu casc just a temps.
La pluja i el vapor van embolicar a Obi-Wan Kenobi, que es va quedar allà immòbil durant una llarga estona, fins que l'Esclau I va desaparèixer de la vista.
Va mirar al seu voltant, repassant mentalment la batalla, i el respecte que sentia pel caçador de recompenses va augmentar considerablement. Comprenia que Sifo-Dyas o Tyranus o qui fos, l’hagués escollit. L'home era bo, estava ple de trucs i era molt hàbil.
Hi havia portat a la vora del desastre a Obi-Wan Kenobi, un Cavaller Jedi, l'home que havia derrotat al Lord Sith Darth Maul.
Però, tot i així, estava complagut per la manera en què havia acabat tot. Ara podria seguir a Jango. Potser al final del viatge que s'acostava, aconseguís alguna explicació en comptes de nous enigmes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada