dijous, 26 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XXIII)

Anterior



CAPÍTOL 23

La motolliscant va ser llançada de tornada cap a enrere, va xocar violentament contra el tronc d'un arbre, i després va sortir disparada de nou cap endavant, i va quedar enganxada en l'enganxosa trama. Els viscosos circells es van aferrar a la pell i al cabell de l'Obi-Wan i es van enganxar a la seva boca. Quan va intentar desprendre's la tela de la xarxa, aquesta es va enganxar als seus dits.
- Aarrgh! -L'Ànakin va donar un crit constret quan va intentar desenganxar-se la teranyina de la cara.
L'Obi-Wan va aconseguir desenfundar el seu sabre de llum i activar-lo. Va tallar d'un cop la xarxa, creant un buit i caient a terra del bosc a través d'ell. L'Ànakin va aterrar al seu costat. Les restes de teranyina encara se'ls enganxaven a la pell, i intentaven treure-se-la, però s'enganxava a ells fermament com una goma. La motolliscant penjava a sobre d'ells, mentre una aranya amb potes de més d'un metre de llarg, corria a passos curts a l'altra banda del tronc de l'arbre per veure el que havia atrapat.
Mentrestant, l'assassí havia desaparegut. Haurien de rastrejar-lo.
Van travessar ràpidament corrent entre els arbres, fent ziga-zagues a través del bosc. L'assassí havia tornat sobre els seus passos. Després de rastrejar-lo per més d'un quilòmetre, l'Obi-Wan va sospitar que havia tornat al poble.
Van sortir en un altre camí que girava bruscament costa avall. A través dels arbres ocasionalment podrien veure les teulades del poble. El camí finalitzava als afores del poble, a prop d'alguns edificis secundaris. Un edifici gran de pedra tenia una zona d'estacionament per a lliscants.
-Ànakin, atura't. Allà està.
L'assassí es movia d'ombra en ombra a través del carrer. Podien veure ara que era un home, vestit amb robes fosques que portada un casc amb una ala que ocultava el seu rostre.
Llavors Lorian Nod va aparèixer pel camí de darrere de la muntanya. Caminava ràpidament i no va notar la presència dels Jedi.
-Coneix a Lorian -va dir l'Ànakin.
De sobte el carrer va cobrar vida amb la presència de vilatans. Van aparèixer davant seu, cridant en la seva llengua natal i brandant blàsters i una arma nativa, una fulla esmolada sobre d'un gruix bastó de fusta. L'assassí es va escórrer novament en les ombres.
Els vilatans es van apurar carrer avall. En Lorian es va perdre enmig d'ells. Tot d'una, l'Obi-Wan va veure que Flòria i Dane eren acorralats prop del front de la multitud. Les seves mans estaven lligades per davant amb manilles làser.
En Dane va albirar a l'Obi-Wan.
-Creuen que vam matar a Samish! -va cridar-. Ajudeu-nos!
La Flòria i en Dane eren portats per la multitud. Els vilatans van entrar en massa a l'edifici de pedra, com una bèstia gegant en moviment. El carrer va quedar sobtadament buit. En Lorian havia desaparegut.
- Hauríem de tractar de trobar-lo? -va preguntar l'Ànakin.
-Ell no va enlloc. Més val que vegem el que passa amb Flòria i Dane -va dir l'Obi-Wan sospirant.
Van entrar a l'edifici. Era una presó bàsica, però la seguretat no era molt sofisticada. La cel·la era una cambra petita en una cantonada, amb una porta de duracer i un pany de seguretat bàsica codificada. No hi havia guàrdies oficials, ni pantalles de dades, cap evidència de registres o dispositius comunicadors. Òbviament era usada com una cel·la preventiva fins que els vilatans decidissin la seva pròpia manera de fer justícia.
Els vilatans es van asseure al voltant d'una taula de fusta massissa, van beure te, grogg i van discutir. L'Obi-Wan va fer un pas endavant, apropant-se a ells.
- Ens agradaria veure als nostres amics.
-Són els nostres presoners -va ser el que va dir amb un grunyit el vilatà més gran que estava assegut a la capçalera de la taula.
L'Obi-Wan va ficar la mà a la bossa que portava al seu costat i va tirar la pell d'un laroon sobre la taula. Havien portat amb ells pells i peces de pells per ocultar les seves veritables identitats.
-Ens agradaria veure als nostres amics -va repetir.
El pelatge del laroon va ser revisat per dits experts. El vilatà va inclinar el cap, es va aixecar lentament, va caminar sense pressa cap al pany i va teclejar el codi de seguretat. La porta es va lliscar per obrir-se.
En Dane anava d'un costat a un altre de la cel·la. La Flòria romania asseguda en silenci, asseguda en l'única cadira que els havien proveït. La porta es va tancar darrere dels Jedi.
-Gràcies a les estrelles que són aquí. Van a matar-nos -va dir en Dane.
-No siguis tan dramàtic -va dir la Flòria-. No ho saps.
-Deixa'm pensar. Només van a discutir si haurien d'utilitzar un blàster o ho farien lentament, llançant-nos al cau d'un laroon. Quina és la teva conclusió? -va preguntar en Dane irònicament.
-Només que no poden matar-nos sense un judici -va dir la Flòria. L'Obi-Wan va notar que havia recuperat el color de les galtes. La Flòria havia estat una nena bonica. Ara era una dona bella.
- I tant que poden! Això és Null! Aquí no perden el temps en judicis! -va cridar en Dane.
-Flòria, Dane, si poguessin deixar de discutir per un moment -va dir l'Obi-Wan, sostenint en veu alta una mà-. Tenen proves en contra?
-Vaig trobar el cadàver, i en Dane es va acostar immediatament després -va dir la Flòria.
-En altres paraules, no necessiten proves -va dir en Dane-. Som forasters. Estàvem a l'hotel. Això és tot el que necessiten saber.
Es va desplomar contra la paret nua de la cel·la i va lliscar cap avall fins que va estar assegut sobre el pis.
-Els protegirem dels vilatans -va dir l'Obi-Wan-. Però vostès hauran d'ajudar-nos.
-Vostès eren els guardaespatlles d'en Kash -va dir l'Ànakin-. Han de tenir a alguns probables sospitosos. Qui hauria contractat aquest assassí?
La Flòria va negar amb el cap. En Dane va arronsar les espatlles.
-Ningú... i tothom - va dir en Dane-. Ell no tenia cap enemic en particular. Hi havia portat prosperitat i pau per al seu poble. Però amb aquesta cosa Separatista, tot va canviar. Va poder haver estat en Dooku mateix. Va poder haver estat un dels altres membres de l'aliança, Telamarch o Uziel, si volguessin controlar l'aliança.
-No vas esmentar a Lorian Nod -va dir l'Ànakin.
-Ell també, suposo-. En Dane es va veure trist-. Cap és de fiar.
-No Lorian Nod -La Flòria va parlar més fort-. Van iniciar l'aliança entre tots dos.
L'Obi-Wan es va acostar a Dane i es va ajupir.
- Dane, vas dir que l'assassí et va semblar familiar. Has de recordar on el vas conèixer.
En Dane va enterrar el seu cap entre les seves mans-. Flòria i jo hem estat per tota la galàxia. Hem conegut molts éssers. Ell és un en una línia de temibles. En realitat, necessito descansar-. Va mirar cap amunt-. A propòsit, com està la meva motolliscant? Està fora de perill?
L'Obi-Wan i l'Ànakin van intercanviar una mirada.
-Bé, definitivament no se n'anirà a cap banda -va dir a l'Ànakin-. Ens vam topar amb una reclumi -va dir l'Obi-Wan.
- Web![1] -va cridar en Dane.
-Sí, una gran...
- No, Web! Aquest és el seu nom! L'assassí -va dir en Dane-. El vaig conèixer fa dos anys. Robior Web. Havíem tingut una entrevista per la mateixa feina, però ell no va ser contractat. La qüestió és que va començar com un oficial de seguretat, però la força de seguretat en el seu planeta va ser desbandada, així que es va quedar sense feina. Es va fer una reputació per realitzar grans treballs, assassinats, coses com aquestes. Ell solia ser un Guardià a Junction V.
L'Obi-Wan es va aixecar lentament.
-Aquesta és la connexió amb Lorian Nod -va dir.



[1] “Web” és teranyina en anglès. (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada