diumenge, 22 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

Ara que Dooku havia acabat amb el seu entrenament oficial al Temple, tenia permès organitzar els seus dies per si mateix. Encara que s'esperava que continués estudiant i dedicant-se a l'entrenament de batalla i a la disciplina física, s'esperava també que es donés el temps per a les activitats que li agradessin. En el breu període entre les últimes classes oficials de padawan i abans de convertir-se en un aprenent, els Mestres Jedi van complaure als seus estudiants donant-los la llibertat per vagar.
En Dooku es va despertar de matinada. La seva conversa amb Lorian el dia anterior encara li molestava. Va decidir anar a la Cambra de les Mil Fonts per fer una passejada pels jardins i deixar que la música de l'aigua calmés la seva ment. Va sentir que era un luxe poder decidir com passar el temps. Sabia que aquests dies acabarien aviat, i tenia la intenció de gaudir cada segon d'ells. No permetria que un petit desacord amb el seu amic les destruís...
Va sortir un moment al vestíbul i immediatament va notar un canvi. En Dooku no estava segur algunes vegades si la Força o la seva intuïció estaven desenvolupades, ja que no era tan experimentat encara. Però va saber que l'atmosfera al Temple havia canviat. Hi havia un corrent brunzent sota de la calma, una agitació que podia recollir-se fàcilment.
Davant d'ell, alguns estudiants estaven en grup. Dooku els va abordar i va reconèixer a Hran Beling, un condeixeble de la seva edat. Hran era un vicon, una petita espècie de només un metre alt.
No va haver de preguntar als estudiants que canviaven opinions. Hran el va mirar, amb el seu llarg nas tremolant.
-Has escoltat les notícies? L'holocró Sith ha estat robat!
En Dooku era naturalment pàl·lid, però va sentir la sang que drenava per la seva cara, i era segur que semblaria tan blanc com el vestit d'un parametge-. Què? Com?
-Ningú sap com -va dir en Hran-. Podria haver-hi un intrús en el Temple.
Un dels estudiants més joves va baixar la seva veu fins a esdevenir un murmuri.
-Què passaria si fos un Sith?
Els ulls d'en Hran van brillar intermitentment.
-Sí, què passaria si ho fos? -va preguntar solemnement-. Podria caminar pels salons. Podria estar en qualsevol lloc. Què passaria si es trobés darrere teu ara mateix? Hran es va quedar sense alè i va assenyalar amb el dit darrere del jove estudiant, que va saltar espantat, fent volar la seva trena de padawan.
Els altres van esclatar en un nerviós riure. En Dooku no es va unir a ells. El seu cor bategava pesadament, va donar la volta i es va allunyar.
No hi havia intrusos. Estava segur d'això.
En Dooku va córrer a les habitacions d'en Lorian. La llum de privadesa estava encesa sobre la porta d'en Lorian, però ell va entrar de qualsevol manera. La porta estava amb forrellat.
En Dooku va pressionar la seva boca contra el batent de la porta.
-Deixa'm entrar, Lorian.
No hi va haver resposta.
-Deixa'm entrar o aniré directament a la Sala del Consell Jedi -l'amenaçà en Dooku.
Va escoltar un suau espetec quan el pany es va desconnectar, i la porta es va obrir lliscant. L'habitació estava fosca, l'ombra es mostrava contra el sol naixent. Va entrar i la porta xiuxiuejà tancant-se darrere seu. Tot era fosc menys l'holograma de la Caravan, un model de creuer estel·lar que en Lorian havia dissenyat. Va revisar l'habitació en un recorregut interminable.
En Lorian estava assegut en una cantonada, com si estigués tractant de pressionar-se contra la dura paret, prou com per fondre's dins d'ella. Les seves mans penjaven entre els seus genolls, i en Dooku va veure que tremolaven.
-Tu el vas agafar.
-No vaig voler fer-ho -va dir en Lorian-. Només vaig voler mirar-lo.
- On és?
En Lorian va assenyalar la cantonada llunyana amb la seva barbeta.
-Ho sents? -murmurà -. Em sento tan malalt...
- Per què el vas agafar? -va preguntar en Dooku indagant en els seus trets demacrats que li feien aparentar sobtadament de major edat que la que els seus anys li donaven. La suor brollava del seu front. Podia sentir el poder fosc de l'holocró. No va voler mirar-lo. Només saber que estava darrere d'ell, en una cantonada fosca era suficient per fer-lo sentir tremolós.
-Estava en els arxius. El vaig tenir a les mans. Algú venia. El vaig posar sota la meva roba. Després vaig córrer-. En Lorian es va esgarrifar-. Anava a tornar-lo, però no vaig poder... no vaig poder tocar-lo una altra vegada, Dooku. Mai vaig esperar que fos alguna cosa així.
- Com esperaves que fos? -va preguntar en Dooku es va encendre d'ira-. Una caminada agradable pel bosc?
-He de portar-lo de tornada -va dir en Lorian-. Necessito la teva ajuda.
En Dooku va mirar-lo amb incredulitat.
-Et vaig dir que no volia res relacionat amb això.
- Però has d'ajudar-me! -va cridar en Lorian-. Ets el meu millor amic!
-Tu et vas ficar en això -va dir en Dooku-. Simplement amaga'l sota la teva capa una altra vegada i retorna'l.
-No puc fer-ho sol, Dooku -va dir en Lorian.
La mirada fixa d'en Dooku va descansar sobre les mans tremoloses d'en Lorian. No dubtava que en Lorian pogués fer-ho.
-Si us plau, Dooku -va implorar-li.
En Dooku no va tenir oportunitat de respondre. La porta xiuxiuejà i es va obrir sobtadament. Oppo Rancisis, Mestre Jedi i preponderant membre del Consell Jedi, era a l'entrada.
- Vostè està malalt, Lorian? -va preguntar generosament-. Alguns dels mestres han notat que vostè... La seva veu va anar desapareixent. Dooku va sentir un canvi menor en l'atmosfera de l'habitació, com si la gravetat hagués augmentat. Va sentir com li pressionava.
Oppo Rancisis clavà els ulls en ells.
-Sento una petita pertorbació en la Força -va dir ell.
No podien parlar.
La seva aguda mirada va recórrer l'habitació. De sobte va canviar de direcció i va caminar a grans passos cap a la cantonada i va recollir l'holocró. El va col·locar amb cura en la més profunda butxaca de la seva túnica. Després va tornar sobre els seus passos i va observar els dos nois.
En Lorian es va pressionar contra la paret i es va empènyer per posar-se dret.
- Va ser idea d'en Dooku -va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada