dimecres, 18 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (XVI)

Anterior



Capítol 16

Era el moment de pensar amb claredat, el moment de fer plans. El moment de passar a l'acció.
Les coses més importants primer, deia Jango Fett.
El primer que havia de fer, era tenir cura de l'armadura de combat mandaloriana:
–El vestit, el casc, la motxilla coet, i totes les armes. Seran teves algun dia, –deia el seu pare.
Però ara com ara, Boba era massa petit per posar-la-hi o fins i tot per portar-la d'un costat a un altre. Així que la va netejar, i la va amagar en una cova sota un penya-segat. Tornaria a per ella més endavant.
El segon que havia de fer era el llibre negre que el seu pare li havia deixat; o més en concret, el missatge que li havia deixat.
–T'explicarà el que necessites saber.
Boba hauria de tornar a l'apartament per recuperar-lo. Això implicava un problema, pel caos que s'havia produït per la batalla i que s'havia estès des de la sorra. Havia estat reclòs a la seva habitació pel seu pare, la qual cosa significava que la seva petjada retinal segurament no li obriria la porta.
Boba va agafar el casc de combat per portar-lo amb ell, només per si de cas.
Com Jango gairebé sempre ho portava a tot arreu, podria contenir algun codi que li pogués servir.
El següent problema seria entrar a la ciutat d'estalagmites. Ho puc aconseguir, va pensar, mentre sentia com eren aixafades les peces dels droides avariats en el pujol.
Primer moviment del matí.
Tan a prop i tan lluny, pensava Boba mentre el transport de Boba travessava el pas subterrani. El seu pare estaria orgullós.
Es va sentir trist mentre s'acostava, però va allunyar aquests sentiments. Hi hauria temps per a tot més endavant. Ara com ara, la millor forma d'honrar al seu pare seria aprendre i viure segons el codi Jango Fett.
Això podria prendre-li algun temps fer-ho, però hauria de valer la pena.
Hauria estat el pla de Jango per al seu fill. Ara era el pla de Boba per a si mateix.
Portant amb si el casc de combat, Boba va pujar les escales cap al seu apartament. Va passar al costat de dos o tres geonosians, i ells amb prou feines el van reconèixer.
El fet de tenir deu anys reportava certs avantatges. Un d'ells és que ningú pensa que estiguis fent alguna cosa que sembli ser important.
La porta es va obrir tan aviat quan la va tocar. L'apartament estava gairebé buit. Jango Fett sempre havia viatjat amb molt poc equipatge. Boba va buscar el llibre negre en la caixa on havia guardat la seva roba i les seves velles joguines.
No estava allà.
De sobte, li va venir a la ment el seu últim viatge a la llibreria de Tipoca City. Es va adonar, amb terror, del que havia fet. Havia lliurat el llibre negre barrejat amb els altres llibres. Semblava tan sols un llibre, després de tot. Hauria de tornar a per ell!
Aquest era el motiu pel qual Whrr va intentar fer-li tornar. Però Boba tenia massa pressa com per escoltar.
La informació que necessitava estava a Kamino!
Boba va llançar una mica de roba i el casc de combat en la bossa de vol del seu pare. Tractant de no ser vist, va creuar la ciutat d'estalagmites, cap a la plataforma d'aterratge on l'Esclau I estava estacionat.
Havia après que la millor forma de no cridar l'atenció era no apressar-se per no cridar l'atenció. Això era fàcil. Però tenia una cosa més del que preocupar-se.
Podria pilotar la nau per si sol, sense el seu pare observant-lo per sobre de la seva espatlla?
Hi havia una única forma de saber-ho.
Boba es va donar pressa.
Hi havia un guàrdia en la porta de la plataforma d'aterratge. Encara que els Jedi havien abandonat el planeta, els geonosians seguien cuidant les seves propietats.
Seria fàcil de colar-se mentre el guàrdia estigués ocupat parlant amb l'altre geonosià.
O això era el que Boba pensava.
–On creus que vas? –El guàrdia va bloquejar el camí amb la seva arma.
–El meu pare, –va dir Boba. Va aixecar la seva bossa de vol. –M'ha dit que li col·loqui la seva bossa en la nau.
–Quina d'elles?
Boba es va dirigir l'Esclau I. Era la nau més petita en la plataforma d'aterratge. La seva superfície solcada de marques i petjades d'impactes de tot tipus semblava desmentir la seva gran velocitat i maniobrabilitat.
–D'acord, d'acord, –va dir el guàrdia, tornant-se cap al seu amic i les seves tafaneries. –Però tens solament cinc minuts. Llavors et faré fora.
No tenia temps per comprovar si l'Esclau I havia estat proveït. Jango li havia ensenyat a realitzar totes les comprovacions de prevol, però també li havia ensenyat que també hi havia moments que els havia de passar per alt. Moments en què un havia de confiar en la sort.
Boba es va apressar. El guàrdia podria anar a buscar-lo a qualsevol moment.
Una vegada va estar a la cabina, Boba es va col·locar el casc en el cap i es va asseure en la cadira de vol. Per a algú que el veiés des de fora, semblaria un adult. O això esperava.
Va creuar els dits mentre encenia els motors i començava a moure la nau, tal com li havia ensenyat el seu pare.
Tan a prop i tan lluny. El guàrdia de la porta fins i tot li va fer un ràpid gest de –adéu– amb la mà quan Boba va fer desenganxar l'Esclau I de la plataforma i es va introduir en el nuvolós cel de Geonosis.
Se sentia molt còmode en la nau, gairebé com si estigués a casa seva. Boba agraïa tot el temps que havia passat practicant, o fingint que ho feia. Ja que estar fingint que voles és un tipus de pràctica.
Les reserves de combustible estaven baixes, però tenia prou com per arribar a Kamino. Estava en el seu camí. Hagués desitjat que el seu pare l'estigués veient. Sabia que estaria orgullós.
Aquest pensament, en comptes de posar-li alegre, el va entristir. Va intentar apartar-lo de la seva ment.
Tenia més coses de les quals preocupar-se.
Com el senyal que li indicava la pantalla que vigilava la zona posterior.
Era un caça Jedi, en el seu deixant.
El Jedi havia d'haver sortit darrere d'ell a la recerca de ressagats, va pensar Boba.
Està aquí per perseguir-me? Per obligar-me a aterrar? O per derrocar-me?
Boba no ho sabia.
Sabia que no podria deixar enrere al caça. I atès que amb prou feines coneixia l'armament de l'Esclau I, no podria lluitar contra ell. Tan sols li quedava una opció.
Hauria de despistar-lo.
En comptes de dirigir-se cap a l'espai, Boba es va introduir entre els canons i pujols que envoltaven la ciutat d'estalagmites. Usant tota la maniobrabilitat de l'aparell, es va esmunyir a través dels estrets canons, girant a la dreta, girant a l'esquerra, tan ràpid com podia.
El caça l'estava atrapant. Però tot anava bé. Era part del pla d’en Boba.
Va recordar una estratagema que el seu pare li havia explicat. Una estratagema que Jango Fett, havia utilitzat una única vegada. (Jango Fett no usava una mateixa estratagema dues vegades).
Boba va reduir la velocitat on el canó es bifurcava, a esquerra i dreta. Va llançar un míssil a la paret de la dreta del canó, llavors va girar a l'esquerra i va aterrar en una estreta cornisa sota l'abric d'un penya-segat.
Boba va apagar els motors i va esperar. I va seguir esperant.
Si el moviment tenia èxit i el caça Jedi veia les marques de l'explosió en la paret, i es donava la volta. Però i si no ho feia...
Si no ho feia, el caça apareixeria al seu costat, disparant els seus làsers. O trucaria demanant reforços, i el cel s'ompliria amb caces. O...
Al final, Boba va deixar d'esperar i va tornar connectar els motors. El seu moviment havia tingut èxit. El caça Jedi havia vist l'explosió i havia tornat per on havia vingut.
Boba va cridar amb satisfacció mentre s’enlairava. S'ha pensat que m'he estavellat contra la paret!
Boba va llançar l'Esclau I cap als anells i més enllà. Abans mai havia estat sol a l'espai.
S'havia sentit sol al planeta després de la mort del seu pare, i particularment després d'haver-lo enterrat. Però això era diferent. Es pot estar sol i es pot sentir la solitud.
No hi havia res més solitari que el buit de l'espai.
Perquè a l'espai, no hi ha res. Zero. El buit...
Benvingut al gran no-res.
Boba va tremolar en pensar en el buit que hi havia al seu al voltant, llavors va deixar a un costat aquest pensament. No tenia temps per al gran no-res. Pensava en el seu pare i el seu codi: un caçador de recompenses mai es distreu amb les grans coses. Sap que són les coses petites les que compten.
Boba havia de fer un treball. Havia de trobar el llibre negre.
Boba va pujar a un orbita superior, per sobre dels anells.
Sota seu, Geonosis semblava pacífic. Era difícil de creure que acabés de veure la fera lluita en la qual havien matat al seu pare, i a centenars, tal vegada milers, d'altres éssers.
Era una vista preciosa, però Boba no anava a perdre el temps gaudint de la vista. Estava preparant la nau per realitzar el salt a l’hiperespai.
Per tornar, era un procés molt simple. Atès que Kamino era l'últim lloc que l'Esclau I havia estat, tot el que Boba havia de fer era recuperar les coordenades de l'ordinador de navegació.
La nau es podria ocupar de la resta. Així que ho va fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada