dilluns, 16 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (II)

Anterior



Capítol 2

Boba va descobrir que li agradava estar sol a casa.
L'apartament era tot per a ell. Tres plats sortien del processador de menjar cada dia, escalfats al punt just.
Boba podia anar i venir al seu gust. Podia anar fins a l’espaiport, admirar els esvelts caces i imaginar-se a si mateix als comandaments. Podia fer veure que era un caçador de recompenses i “rastrejar” a la gent incauta al carrer. O, quan acabava cansat de la pluja sense fi, podia protegir-se i posar-se a llegir en el seu sofà.
I tampoc estava sempre sol. Quan Boba estava amb el seu pare, aquest rares vegades parlava. Però quan Boba estava sol podia sentir la veu del seu pare en tot moment.
–Boba fes això. Boba fes l'altre.
Era com tenir-lo al seu al voltant. Millor de fet.

***

Els dos primers dies van ser fàcils. Tres dies més, i Jango i Zam estarien de tornada. I com ho sabia Boba?
Tan sols quedaven tres ratolins-marins. L'anguila se’n menjava un cada dia.
Cada matí Boba agafava un ratolí-marí fora del bol l’introduïa en la peixera de l'anguila.
L'anguila no tenia cap nom, tan sols “anguila”.
A Boba no li agradaven els seus petits ulls i la seva enorme boca. O la forma en què s'empassava al petit ratolí-marí d'un glop, llavors el digeria molt lentament, portant-li tot el dia.
Era esgarrifós.
Normalment era Jango Fett qui donava d'alimentar a l'anguila, però ara era el treball d’en Boba. La nota ho deia tot:
–Estarem de tornada quan s'hagin acabat.
Boba sabia que era molt important per al seu pare que el seu fill aprengués el que era necessari, encara que fos esgarrifós. Encara que fos cruel.
Que un caçador de recompenses havia de romandre lliure de càrregues era un dels seus refranys. Un altre era: “la vida s'alimenta de la mort”.
Al tercer matí, quan Boba es va aixecar i va començar a escalfar el seu esmorzar, encara quedaven tres ratolins-marins.
Va decidir separar-ne un. Li donava pena un ratolí-marí amb els seus grans ulls marrons. Què succeiria si li donava a l'anguila el seu esmorzar o la meitat d'ell?
Podia sentir la veu del seu pare en la seva oïda. Varia les teves rutines. Els patrons són paranys.
–D'acord, pare, –va dir Boba.
Boba va dividir el seu esmorzar en dues parts i va deixar caure la meitat en el tanc d'aigua de l'anguila. En un instant va desaparèixer.
Es va anar fins a la peixera i va agafar un dels ratolins-marins. El ratolí-marí no es va resistir, Boba el va agafar de les potes diminutes amb els seus dits.
Tal vegada sabés que anava a utilitzar-lo per alimentar a l'anguila, pensà en Boba. Però no, cadascun dels altres li havien mirat de la mateixa manera, just abans de deixar-los caure en el tanc de l'anguila.
No obstant això, aquest té alguna cosa diferent, va pensar Boba, haig de deixar-lo anar, però ho puc fer d'una altra forma. El vaig a deixar en llibertat.
Aquest era el pla, de totes maneres.
Boba va deixar al petit ratolí-marí a la sala, va agafar el turboascensor per baixar fins al pati que hi havia darrere del seu apartament.
El va deixar anar en el jardí.
–Fins aviat, petit ratolí-marí, –li va dir. –Ets lliure.
El ratolí-marí va mirar a Boba, més aterrit que content. Segurament desconeixia el que era la llibertat. Va pensar Boba. Boba li va donar una empenta amb la punta dels dits i la petita criatura va desaparèixer entre les altes tiges d'herba. Petits moviments de la vegetació li indicaven cap a on es dirigia.
Llavors un moviment de major intensitat es va dirigir cap a ell.
Boba va escoltar un petit crit i llavors es va fer el silenci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada