dimarts, 24 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

En Dooku va posar a Lorian i a Eero en mans de la Seguretat de Coruscant. No va parlar molt amb Qui-Gon en el viatge de tornada. En Dooku sabia que hi havia coses que necessitaven dir-se, però no estava segur de quines eren. Sabia que Qui-Gon l'havia salvat d'alguna cosa, i li estava agraït. Però no volia admetre encara que havia estat molt a prop de violar el Codi Jedi, allò que estava tan orgullós de defensar.
Van passar caminant per les files de creuers en l'àrea d'aterratge del Temple, pel mateix lloc on li havia dit adéu a Lorian fa tant de temps, en el que va pensar que seria per sempre.
- Que vas aprendre en aquesta missió, padawan? -li va preguntar.
-Moltes coses -va contestar Qui-Gon neutralment.
-Menciona la més important, llavors.
-Que vostè em va ocultar fets que necessitava conèixer.
En Dooku va dibuixar una respiració brusca. No s'apreciava una reprimenda del seu aprenent. Aquesta seguretat natural d'en Qui-Gon podia sortir de control. El que necessitava Qui-Gon era una mica més de por al seu desgrat.
-Aquesta va ser la meva decisió -va contestar seriosament-. No és motiu perquè qüestions al teu Mestre.
-No li qüestiono a vostè, Mestre. Li responc. La mirada d'en Qui-Gon era ferma.
Molest, en Dooku va baixar algunes grades més.
-Et diré la lliçó que hauries d'haver après-. Es va aturar fora de les portes de la badia d'aterratge-. La traïció mai t'hauria d'agafar per sorpresa. T'arribarà d'amics i enemics de la mateixa manera.
Va deixar al seu Padawan i va baixar cap al gran saló. Va absorbir els sons i les vistes del Temple. Va gaudir d'estar de tornada entre els Jedi novament. Veure a Lorian altra vegada li havia pertorbat enormement.
Es va trobar enfront dels Arxius Jedi. Ara sabia per què s'havia sentit conduït fins allà. Amb el que Lorian l'havia deixat era amb l'enveja, i es va adonar per què.
En Lorian havia pogut accedir a l'holocró Sith. L'havia observat. Potser havia obtingut alguns secrets d'ell. I Lorian no era ni tan sols un Jedi!
En Dooku se l'havia tret fora de la seva ment per tants anys, i ara estava tot de tornada, la mateixa gana, el mateix ímpetu irresistible per conèixer als Sith. Era just que un no-Jedi hagués indagat en els secrets de l'holocró, i Dooku, un dels màxims Cavallers Jedi, no?
Dooku va estar parat per un moment fora dels arxius, absorbint del silenci, pensant què trobaria dins. Ara ningú podia posar en dubte el seu dret a veure-ho. Mereixia saber-ho, es va dir a si mateix. Mereixia veure-ho.
Les portes massisses es van obrir, i Dooku va caminar a grans passos cap a l'interior.

La missió final d'en Dooku i Qui-Gon junts havia durat dos anys. Hi havia estat difícil i plena de perills. Havien treballat colze amb colze com mai abans, les seves ments en batalla treballaven a un ritme perfecte. Havien tingut èxit. Van tornar al Temple, cansats, més prims, i més vells.
Dooku no havia parlat del futur. Qui-Gon enfrontaria ara les proves. Tots dos sabien que ell estava llest. Qui-Gon esperava algunes paraules de comiat al llarg viatge de retorn, però no en va rebre cap.
Van passar de la plataforma d'aterratge a Gran Saló del Temple. Gairebé immediatament, Qui-Gon va veure una figura familiar davant i el seu cor es va animar. La Tahl havia vingut a donar-li la benvinguda.
No s'havien vist en diversos anys. Van caminar l'un cap a l'altre, i van estrènyer les espatlles de cadascú en una vella salutació. Qui-Gon va registrar els ulls de verd ratllat i or de la Tahl, necessitant veure que ella estava perfectament i de bon ànim. Ella va inclinar el cap per deixar-li saber que estava bé.
-Estàs cansat -va dir ella.
-Va ser una llarga missió -va admetre.
Podia sentir a Dooku esperant impacientment darrere seu.
Estava programat que havien d'anar directament al Consell Jedi per presentar el seu informe. La Tahl també va sentir la impaciència d'en Dooku, va saludar-lo amb el cap en un adéu ràpid i repetint;
-Després.
Qui-Gon es va girar i va caminar al compàs d'en Dooku.
- Veig que la vostra antiga amistat no ha mort, fins i tot després de tots aquests anys -va dir en Dooku.
-Confio en la Tahl amb la meva vida -va dir Qui-Gon.
En Dooku va guardar silenci durant tota la longitud del llarg passadís.
-Has estat un excel·lent padawan, Qui-Gon -va dir al final-. No podria haver escollit a un de millor. Diré al Consell això quan comencis les proves. Però no els hi diré això: Tens un defecte. En si, no és una cosa dolenta. Cada un de nosaltres en tenim un. És dolent quan no el veiem. I és encara pitjor quan veiem aquest defecte i pensem que no és un defecte en absolut-. Dooku es va detenir-. Potser va ser culpa meva no poder-te ensenyar mai la meva lliçó més important.
Qui-Gon va mirar al seu mestre. El nas llarg i elegant, els ulls foscos encaputxats, la pell pàl·lida. Era un rostre que coneixia íntimament, però també sabia, i ho havia sabut durant molt de temps, que era la cara d'algú que no estimava. Al principi això li havia molestat, fins que es va adonar que no necessitava estimar al seu mestre, simplement havia d'aprendre d'ell. Estava agraït per tenir un mestre tan fort en la Força. Hi havia après molt d'ell.
-El teu defecte és la necessitat de connectar amb la Força viva. Qui-Gon, la galàxia està plena de gent. L'Orde Jedi està aquí per recolzar-te -va dir en Dooku-. No obstant això has de portar amb tu, i en el teu cor, el següent coneixement: Estaràs sempre sol, i la traïció és inevitable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada