divendres, 27 d’octubre del 2017

El Llegat dels Jedi (XXVI)

Anterior



CAPÍTOL 26

En Lorian no havia sentit la Força en molts anys. Quan va estendre la seva mà i la va sentir fluir, es va sobresaltar, com si li cremés la pell.
Però en pocs segons, tot va tornar a la normalitat, i va saber que potser, la seva vida dependria d'ella.
En Dooku anava per davant en l'estret passadís, corrent cap a un aerolliscador. Dooku havia de saber molt bé que Lorian estava darrere d'ell, però no es va molestar a girar-se i atreure'l. Lorian estava segur que en Dooku aniria directe a prendre el seu vol, i no voldria saber res més respecte d'ell.
No tenia temps per pensar en una estratègia. Sabia que Dooku era infinitament més fort. Per què estic actuant així? Va pensar mentre corria. Per què? Era un desig d'assassinar, el treball d'un estúpid i mai s'havia exposat a la mort, mai havia estat un idiota.
Tots els mals de la seva vida, tots els errors, totes les accions imperdonables, tot el dolor que va causar a altres, totes les vides que havia destruït, totes hi eren, en aquest fosc corredor. Tot allò l'escanyava, l'aixafava, però la Força li havia tocat just quan la necessitava, portant-li a la memòria la seva infància, quan sabia el que estava bé i volia fer el correcte.
Tenia un blàster, però sabia que el seu insignificant poder no significaria res per a Dooku. En uns moments seria pres i volaria a través del corredor.
Per què utilitzar-lo? Per què utilitzar una arma quan Dooku podia eliminar-lo de la mateixa manera que es mata una mosca?
En Lorian no deixava de córrer mentre pensava. Què tenia Dooku, que ell no tenia? Què sabia sobre Dooku que ningú més sabia? Què sabia sobre ell com un noi que no havia canviat? Tenia cap defecte?
L'orgull. Era vanitós. Li agradava ser admirat.
Això no l'ajudaria molt.
Llavors Lorian va veure l'aerolliscador al final del corredor, davant d'en Dooku. Estava familiaritzat amb el model. Era un turboreactor bessó Mobquet amb una velocitat relativa de vol potenciada al màxim. Les Indústries Mobquet eren conegudes per les seves motolliscants, però no pels seus aerolliscadors. El transport d'en Dooku era una bona elecció per fugides ràpides, per la seva velocitat de vol potenciada i la seva alta maniobrabilitat. Però hi havia una cosa que possiblement, i només possiblement, Dooku no coneixia: l'aerolliscador Mobquet tenia una fallada. Els cables de dades que connectaven els controls frontals amb la cabina estaven muntats darrere d'un prim panell a la part inferior del cos. Li prendria a Lorian aproximadament sis segons trobar aquest panell i fondre els cables amb una descàrrega del seu blàster.
Tot el que necessitava eren sis segons.
Li va parlar primer, amb la seva veu fent eco.
- Has aconseguit l'èxit només per a tu mateix, Dooku. Et vas adonar alguna vegada que no ho hauries aconseguit sense mi?
Dooku es va aturar i es va tornar, com Lorian sabia que ho faria.
- Perdó, el meu vell amic?
-L'holocró Sith. Vas accedir a ell, veritat? Temps després, potser. No podies suportar que jo conegués alguna cosa que tu no coneguessis.
- Per què no hauria d'haver accedit a ell? -va preguntar en Dooku.
En Lorian mantenir la iniciativa.
- Per descomptat, tens raó. Però mai haguessis tingut el valor de fer-ho, si jo no ho hagués fet primer.
Dooku va riure.
-Ets increïble. No t'adones de com de temptat que vaig estar de matar-te? I ara em provoques. És indubtable que vius perillosament, Lorian.
Lorian havia donat voltes al voltant d'en Dooku i havia estat aturat prop de l'aerolliscador. Dooku no li temia; el deixava venir tan a prop com volia. Lorian es va recolzar contra l'aerolliscador, creuant la cama com si tingués tot el temps en el món per xerrar.
-Ara me n'adono que estava equivocat quan et vaig demanar que em cobrissis respecte allò de l'holocró.
- Una disculpa a hores d'ara? Estic aclaparat.
-Hauria d'haver assumit la responsabilitat jo mateix. No hauria estat fet fora de l'Orde Jedi. Me n'adono d'això ara. Però em pregunto.... Per què vaig pensar que ho faries? -cobert per la seva capa, els dits d'en Lorian van buscar el panell.
-Trobo tan tediós reviure el passat -va dir en Dooku-. Si em disculpes...
Va posar un peu a l'aerolliscador, preparant-se per saltar al seu interior.
- Serà perquè vas animar els meus temors? Mirant cap enrere, trobo això estrany. Jo no hauria fet això amb tu. No hi hauria alimentat les teves pors, hauria tractat de calmar-les.
Els seus dits van lliscar a l'altra banda d'un filó. Havia trobat els panells.
Els ulls d'en Dooku van centellejar. Lorian va treure el blàster i va posar el tambor contra el panell.
El Costat Fosc es va aixecar en una espantosa demostració de poder, i Lorian es va trobar llançat a l'aire de la mateixa manera que el ninot d'un nen. Es va colpejar contra la paret i després va colpejar el pis, atordit. D'alguna manera, havia conservat el seu blàster.
En Dooku ho va veure, és clar.
-Suposo que aquest va ser un maldestre intent per distreure'm -va dir, deixant veure el seu sabre de llum amb empunyadura corbada-. Crec haver demostrat massa misericòrdia. Acabem ara amb el que s'hauria d'haver acabat molt abans.
Tenia una última oportunitat. Una de sola. Podia bombardejar el panell i impedir a Dooku escapar. Obi-Wan i Ànakin haurien de fer la resta. Si fallava, ell moriria. Si tenia èxit, també moriria. No tenia dubtes sobre això.
Lorian es va lliurar a la Força perquè vingués a ajudar-lo. La necessitava aquí, ara, en el seu últim moment. La va sentir expandir-se, i va veure com les celles d'en Dooku s'arquejaven.
-Així que no l'has perdut completament -va dir-. No està malament, però no és suficient.
Va avançar cap a Lorian. Lorian va recordar el seu maneig dels passos. L'atac vindria per la seva esquerra. A l'últim moment, va rodar a la dreta, i el sabre de llum d'en Dooku va colpejar una pedra i la va partir en trossos. Esperant un cop fàcil, Dooku va girar un segon tard, i Lorian ja havia començat a córrer. Sabia que Dooku esperava que ell girés i intentés posar-se a la seva esquena. No esperava que corregués cap a l'aerolliscador.
Tenia al desintegrador apuntat i llest, però sabia que tindria només un tret, i havia de ser un de bo. Havia de ser ferm i totalment perfecte.
Darrera seu hi havia un murmuri. Almenys, això era tot el que va escoltar. Va mirar cap avall i va veure el sabre de llum i va pensar, que estrany!, Dooku està darrera meu, per què el sabre de llum està al davant meu? Llavors es va adonar que havia estat completament travessat...
Va disparar el blàster, però el seu tret va perdre el control. Va anar caient.
He fallat, va pensar. He fallat.
Dooku va aparèixer per sobre d'ell. Va poder veure els seus ulls foscos com cavernes buides. I no va voler que aquesta fos la seva última mirada. Hi havia conviscut amb l'odi durant tant de temps, que no podia morir amb ell davant els seus ulls. De manera que amb un gran esforç, va girar el seu cap. Va veure les roques del corredor, tant les llises com les esmolades, i va notar per primera vegada que no eren grises, sinó que eren jaspiades en plata, negre, vermell i blau, el color de les estrelles...
El pensament el va perforar amb el mateix dolor agut que li produïa el sabre de llum que tenia en el seu cos: En què més m'he equivocat?
Massa tard per esbrinar-ho ara.
Va cridar a la Força que es va aixecar al seu voltant com una manta, i amb una explosió de color il·luminant la seva vista, va somriure i es va oblidar de la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada