diumenge, 29 d’octubre del 2017

Foc creuat (VIII)

Anterior



Capítol 8

El fosc passadís es va omplir de llum, i no era d'estranyar!
El refugi subterrani del Comte s'havia estat obert completament. Una part considerable del sostre havia desaparegut, i Boba romania sobre una pila de restes fumejants.
Mirà cap amunt. El brut cel de Raxus Prime estava més brut del que era habitual. Centenars d'explosions s'estenien de llarg a llarg del cel, com focs artificials.
El soroll era ensordidor. La batalla estava en el seu apogeu. Trets làser passaven pel seu costat. El sistema de defensa automàtica del Comte omplia l'aire amb foc ràpid de làser omplint el ja fumejant aire amb explosions i núvols de brillant fum.
A través dels núvols, Boba va veure acostar-se a les naus. El Comte havia tingut raó, era un atac dirigit pels Jedi! Naus d'assalt de la república estaven descarregant soldats clon amb la seva lluenta armadura blanca. Realitzaven un perfecte i impressionant desplegament militar a través dels munts d'escòria, destruint les defenses del Comte.
Els meus germans! Va pensar Boba amb menyspreu. El seu pare havia ajudat a crear els soldats clon; els kaminoans havien usat el material genètic del seu pare per crear milions d'ells. Llavors per què estaven lluitant al costat dels odiats Jedi... una altra vegada?
Droides de combat van seguir al que Boba va reconèixer immediatament com a tancs GAT, acostant-se als soldats clon des d'enrere, fins que un Jedi va aparèixer per l'horitzó muntat en una moto jet, intentant esquivar el mortal foc làser. Darrere d'ell va venir el que semblava un nou tipus de tanc i les seves marques vermelles identificadores significaven que pertanyia als Jedi, donant tombs a través dels mateixos estanys viscosos en els quals Boba havia sobreviscut.
Naus d'atac dels Jedi es van anar acostant a les ruïnes que envoltaven la torre i l'excavació. Una nau artillada va esquivar un grup de míssils; una altra va ser aconseguida caient en espiral fins explotar sense ser vista més enllà de l'horitzó.
Sí! Boba va observar, fascinat. Odiava a tots dos bàndols, als Jedi i al Comte. Però estimava l'acció.
Era un caos, i era just el que necessitava per poder escapar. Mirà cap avall i va veure el seu reflex en un toll. La seva cara estava tacada de nou, però un somriure la creuava d'orella a orella.
Res podia ser millor que deixar de ser presoner del Comte. Era lliure!
Boba va escoltar un soroll darrere d'ell i es va girar just a temps per veure una enorme nau enlairar-se des de la part més llunyana de la base del Comte.
Era el Comte, escapant-se. Boba es preguntava si hauria aconseguit rescatar el tresor fosc pel qual havia anat a Raxus Prime.
Dos caces dels Jedi van volar dirigint-se cap a la nau del Comte. El perseguit i els perseguidors es van esvair enmig dels espessos núvols.
KABOOM!
KABOOM!
Encara que el Comte hagués fugit, el seu sistema de defensa continuava funcionant. Continuaria disparant fins que els seus droides esclau estiguessin morts o se'ls acabés l'energia. Boba va mantenir el cap ajupit mentre s'arrossegava entre els enderrocs, buscant una obertura que li permetés tornar als passadissos del cau abandonat on havia de dirigir-se si volia recuperar el llibre del seu pare.
Portant el seu casc com a protecció, Boba es va arrossegar a través d'un forat obert en la paret. Els passadissos estaven negats de fum i enderrocs. La pols, les explosions, el soroll, feien que tot fos difícil de veure.
Mentre s'arrossegava cap al seu objectiu a través de l'abandonat corredor, Boba va notar que sentia una mica de por. S'havia escapat de la pitjor destinació inimaginable, i ara se sentia com un home nou, o almenys com un noi nou. Què podria ser pitjor que allò del que s'havia escapat?
Va veure una vista familiar. La seva habitació!
Estava el seu llit, caigut de costat a causa d'una explosió. Però on estava la seva bossa de vol que havia deixat sota ell?
Frenèticament, Boba va excavar en els enderrocs amb les seves mans fins a trobar la corba familiar en forma de mànec. Va empènyer, més i més fort, fins que va estar lliure.
Fora de perill! Va llançar el casc dins de la bossa i la va tancar. Amb els soldats al seu voltant, era millor deixar el segell d'identitat de Jango Fett fora de la vista de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada