dimecres, 18 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (XIII)

Anterior



Capítol 13

Els geonosians van deixar de xisclar. Els droidekes van deixar d'avançar.
El reek, amb els dos Jedis i la bella dona a la seva esquena, va deixar de gallejar. El silenci va caure sobre la sorra i tots els ulls es van apartar dels Jedi i dels droidekes. De sobte l'espectacle ja no estava en la sorra, si no que estava en les graderies.
Tothom mirava cap a la llotja oficial, on el Jedi sostenia el seu sabre làser contra el pit de Jango Fett.
Nosaltres som l'espectacle! Es va adonar Boba amb horror.
Jango Fett es mantenia dempeus sense moure's. La seva armadura de combat mandaloriana era inútil contra el sabre làser del Jedi. Un moviment del canell del Jedi i Jango seria decapitat.
Boba estava espantat.
Com sempre, el Comte va mantenir la calma. Boba es va adonar que li agradava convertir-ho tot en un joc, fins i tot una situació en desavantatge.
Fins i tot una emergència. El Comte semblava conèixer al Jedi.
–Mestre Windu, –va dir, en una suau i embafadora veu, –que amable per la teva banda que t'uneixis a nosaltres. Arribes just a temps per al moment de la veritat. Crec que els teus dos nous nois haurien de rebre una mica més d'entrenament.
–Sento decebre't, –va dir el Jedi. –Aquesta festa ha acabat.
El Jedi va fer un senyal amb la mà. Li va semblar a Boba com si apareguessin llums al llarg de tota la sorra.
Sabres làser.
Hi hauria almenys un centenar d'ells, alguns d'ells baixant pels passadissos fins a la sorra, uns altres pujant a les graderies. Venien tots alhora.
I cadascun d'ells estava en mans d'un Jedi.
D'on haurien vingut? Com s'haurien introduït allà?
Boba estava sorprès de com de dolenta que era la seguretat geonosiana. I estava començant a entendre el respecte de mala gana que tenia el seu pare pel que fa als Jedi. Tenien les seves pròpies formes de fer les coses.
El Comte, com sempre, intentava no mostrar-se sorprès. Aquest era el seu estil enmig d'una crisi.
–Ets valent però eixelebrat, el meu vell amic Jedi, –va dir. –Esteu en inferioritat numèrica.
–No penso el mateix, –va dir el Jedi anomenat Windu. Va observar a la multitud i va dir: –Els geonosians no són guerrers. Un Jedi val per un centenar de geonosians.
Però el Comte se li va encarar.
–No estava pensant precisament en els geonosians.
Llavors el Comte va realitzar un senyal amb la mà, fins i tot més lleuger i subtil que el que havia realitzat el Jedi. Boba va escoltar un so com el de les tempestes de Kamino, un suau tamborineig. De sobte totes les portes de la sorra es van obrir i les graderies es van omplir de droides de combat.
Els droides de combat van baixar els passadissos disparant els seus làsers, disparant als Jedi i eliminat tot allò que s'interposés en el seu camí.
Trets làser passaven per sobre d'ell, i Boba es va ajupir. El Jedi anomenat Windu havia passat de l'ofensiva a la defensiva en uns instants. Estava rebutjant els trets làser dels droides amb el seu sabre làser, era com si practiqués esgrima amb l'aire.
Era tot el que Jango Fett necessitava. Es va ajupir i va disparar el llançaflames que tenia instal·lat en la seva armadura de combat.
WHO0000SH!
Windu es va sumir en un torrent de flames taronges, i la seva túnica es va incendiar.
Va esclatar darrere d'ell com els gasos d’escapament d'un coet mentre el Jedi saltava de les graderies a la sorra.
Jango el va deixar anar. Es va tornar i va entrar en acció al costat dels androides de combat i les tropes geonosianes, regant als Jedis amb foc làser.
Els Jedi van començar a agrupar-se al centre de la sorra, esquena contra esquena, al voltant del reek amb l'aprenent Jedi, Obi-Wan, i la bella dona encara en la seva esquena.
La lluita continuava!
El reek no volia ser part d'ella. Va fer un salt en l'aire, i va tirar als tres de la seva esquena. Llavors va començar a córrer en cercles salvatgement, grunyint i esbufegant, trepitjant i aixafant droides, tropes geonosianes, Jedi, i transeünts sota els seus peus.
–Vinga! –Boba va cridar amb força aquesta vegada. No importava de quin costat estava, era emocionant estar veient allò. Sang i cossos anaven volant. I l'única persona que estava allà baix per la qual es preocupava, la dona bella, romania sense rebre cap dany, almenys de moment.
Ella romania enmig de la sorra amb els Jedi. Algú li havia proporcionat un rifle làser. Estava preciosa amb ell, disparant contra els droides i els geonosians per tots costats.
Jango romania al costat d’en Boba, cobrant un costós peatge en les graderies, disparant amb eficiència mortal contra els Jedi. Era la primera vegada que veia al seu pare enmig d'una batalla d'aquelles característiques.
I s’ho estava passant en gran!
–Roman enrere, Boba! –Va ordenar Jango, Boba sabia millor que ningú que no havia de desobeir aquella ordre. Però això no significava que no pogués mirar per sobre de la barana i veure el que succeïa a la sorra.
Enmig de la confusió, Boba va veure al Jedi Mace Windu, el Jedi que havia atacat al seu pare. S'estaven movent entre els droides i les tropes geonosianes amb els seus sabres làser, liderant als Jedi amb valor.
El reek el va veure, també. La gran, i cornuda bèstia va començar a perseguir a tothom en la sorra. Boba va somriure. El Jedi passava de ser caçador a ser caçat en uns instants.
Mace Windu va tractar de fer un moviment. Va fer acció que es parava i va atacar al reek amb el seu sabre làser. Però el reek va seguir avançant, i d'un cop li va arrabassar el sabre làser de la seva mà.
El sabre va sortir volant, i el Jedi va marxar corrent.
Jango Fett va posar les seves grans, i enguantades mans en el cap del seu fill i li va dir:
–Estigues quiet aquí, Boba. Tornaré!
Aquestes paraules es van convertir en l'últim que li diria al seu únic fill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada