dimarts, 31 d’octubre del 2017

Foc creuat (XVII)

Anterior



Capítol 17

–Escolta, Teff, què és el que passa?
–Res important, Garr. –Boba va baixar el visor i va girar la cara cap al seu amic, el qual acabava d'entrar a la sala. Guarda les emocions per a tu sol. –Només estrelles.
–Has vist alguna cosa interessant?
–No gaire, –va dir Boba. –Pols estel·lar, escombraries espacials, ja saps.
–Bé, anem, llavors, –va dir Garr. –Ulu Ulix t'ha estat buscant. El Padawan ens vol perquè l’ajudem per controlar els més petits per a l'arribada.
–L'arribada?
–Anem a començar a orbitar al voltant de Bespin. El viatge ha acabat. Benvingut a la teva nova llar!
La meva nova llar? No, si puc evitar-ho! Va pensar Boba mentre agafava la seva bossa de vol i seguia al seu amic.
La sala d'observació davantera es va omplir de membres de la tripulació i d'orfes, mirant el planeta amb sorpresa des de la nau en òrbita.
Era enorme. Brillava en un fort color taronja a la llum del seu llunyà sol.
–Bespin és un gegant gasós, amb la seva superfície metàl·lica profundament enterrada sota capes d'atmosfera tòxica que amb prou feines s’hi ha arribat, i molt menys explorat!–, va dir Garr emocionat. –La principal indústria és mineria de gas Tibanna que s'extreu de l'atmosfera. Res viu a la superfície. Totes les ciutats i mines suren entre els núvols, i... Ei!
–Eh?
–No m'estàs escoltant, Teff!
–Oh, ho sento, –va dir Boba.
–Somiant despert?
–Suposo.
Somiant despert? No era del tot correcte. La ment d’en Boba volava, estava pensant en l'increïble descobriment que havia realitzat en la cabina d'observació posterior.
L'Esclau I! L'havia vist. La petita nau que havia heretat del seu pare, Jango Fett, estava seguint al Candaserri, i estava sent cauta. Boba havia notat que la nau romania en el con d'ombra dels sensors, on no seria detectada pels sensors d'aproximació de la nau de guerra, ja que segurament estarien atentes a detectar grups de naus, no naus que romanguessin prop de la nau en solitari.
Boba estava valorant la informació en silenci mentre romania al costat de Garr entre la multitud que observava el turmentós Bespin.
–Aquí esteu!
Boba i Garr van veure a Ulu Ulix corrent entre la multitud.
–Els dos us heu proposat de ficar-me en problemes! No se suposa que heu d'estar prop de la sala d'orfes?
–Ho sento, –va dir Garr, amagant un somriure. Mentre Ulu hi havia estat ocupat, havien estat corrent per la nau, agafant-li avantatge.
A Boba no li agradaven els Jedi, però Ulu era una excepció. Va decidir preguntar-li al Padawan sobre el que havia vist, sense revelar-li molt, per descomptat.
–Ulu, has sentit parlar d'una caçadora de recompenses anomenada Aurra Sing?
–Aurra Sing? Per descomptat. Ella és...
–Per què ho vols saber?
Algú preguntà amb aspror i veu alta per darrere seu. Boba es va girar i va veure la Glynn-Beti mirant-lo amb recel...
Boba va gemegar. Si hagués sabut que ella estava a prop, hagués mantingut la boca tancada.
–Eh...
–No callis orfe, Teff? Et dius així, no? Per què preguntes per Aurra Sing?
–Tan sols preguntava. Jo, eh, he sentit parlar a alguns membres de la tripulació parlar sobre ella.
–Ella és enemiga de la civilització, de l'ordre galàctic, –va dir la Jedi bothana. –Està en crida i recerca per nombrosos crims, inclòs l'assassinat. Això és tot el que necessites saber. Ulu Ulix –Glynn Beti va mirar al seu Padawan. –Què estan fent aquests dos tan lluny de la sala d'orfes? Estàs oblidant els teus deures? Porta'ls allà immediatament.
Ulu va gemegar.
–Sí, Mestra Glynn-Beti.
–Reuneix a la resta d'orfes. I la resta de vosaltres, reuniu-vos amb mi en la badia d'atracada tan aviat com hàgiu preparat el vostre equipatge. Anem a ser transportats a la ciutat dels núvols.
–Sí, Mestra, –va dir Ulu,
–Uau! –Va dir Garr, quan Glynn-Beti va marxar. –De què va tot això?
–Aurra Sing, –va dir Ulu Ulix. –No esmentis el seu nom quan estigui Glynn-Beti. Glynn-Beti la detesta, i per una bona raó. Aurra Sing assassina Jedi per esport.
–Pensava que els caçadors de recompenses tan sols treballaven per diners, –va dir Boba.
–Aurra Sing és diferent, –va dir Ulu Ulix. –Es diu que hi ha alguna cosa en el seu passat que li fa odiar als Jedi. Sigui el que sigui, no deixa passar cap oportunitat per atacar-nos.
–Vols dir, per diversió? –Va preguntar Garr sorprès.
–Una diversió malaltissa, –va dir Ulu Ulix. –Però moguem-nos, no podem quedar-nos aquí.
Això ho explicava tot, pensava Boba, mentre seguia a Garr i Ulix cap a la part posterior de la nau. Aurra Sing estava seguint als Jedi per obtenir una ocasió per atacar-los. Esperava que tingués sort!
Es preguntava si ella sabria que ell estava a bord.
El passadís de la nau estava ple de tripulants de la nau dirigint-se als seus llocs. Una aproximació planetària era un succés important per a tothom, excepte és clar per als soldats clon. Un planeta o un altre, era el mateix per a ells.
Boba no s’ho anava a perdre. Els seus germans, tan semblants, i alhora tan diferents. No tenien cap interès d’on anaven, o on havien estat. L'única cosa que els interessava era només les seves armes, les seves tasques o la seva cadena de comandament. Els clons eren militars purs.
Així que quan va arribar a la resclosa d'aire, i els va veure ajudant a Ulu i a Garr a pujar al grup d'orfes al transport. Boba es va sorprendre de veure al seu vell amic CT-4/619 ocupat treballant. Estava pintant els emblemes de la guerra i la numeració en el mòdul d'aterratge que anava a transportar als orfes.
–Em recordes? –Va preguntar.
–Francament, no, –va dir CT-4/619. –Hauria?
–No, només preguntava, –va dir Boba. –Què estàs fent?
–Desmilitaritzar, –va dir el clon.
–I com ho feu? –Va preguntar Garr, que tenia sempre una curiositat insaciable.
–Bespin, –va dir CT-4/619. –No volen cap símbol de la guerra.
–Les lleis de Bespin volen preservar el seu planeta en la neutralitat, –va dir. La Jedi bothana havia aparegut sense ser vista. Com sempre, li posava nerviós. –Ens permeten baixar als orfes, però no portar armes ni començar cap tipus d'activitat militar.
–Fins i tot el teu sabre làser? –Va preguntar Boba, assenyalant l'arma Jedi oculta entre les seves robes.
–Les armes dels Mestres Jedi no estan subjectes a les lleis locals, –Glynn-Beti va dir amb una ganyota. –Pugeu a bord!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada