dijous, 19 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (XVII)

Anterior



Capítol 17

A l’hiperespai, tots els sectors de la galàxia estan interconnectats.
Allò a prop està lluny, i allò lluny està a prop.
La nau estava entrant en un forat. No, estava sortint del forat.
Boba estava de retorn a l'espai “normal”.
Estava surant en òrbita al voltant del que semblava una bola de núvols cosits tots junts mitjançant rajos.
El turmentós Kamino!
La seva llar. O el que més s'havia semblat a una llar que Boba Fett hagués conegut mai.
Boba es va fregar els ulls, es va estirar i va posar l'Esclau I en una trajectòria de descens. Núvols grisos passaven com a banderes estripades. Passaven llums brillants al seu costat, i els trons s'estenien amb força. Mentre la petita nau reduïa la velocitat per sota de la velocitat del so, la pluja repicava en el parabrisa de la cabina.
Boba va ajustar la velocitat i va anar baixant lentament cap a les llums de Tipoca City. Havia observat al seu pare un munt de vegades, però aquesta era la primera vegada que ell portava la nau.
El més graciós era que ell no se sentia sol. Era gairebé com si Jango Fett estigués darrere d'ell. Boba gairebé podia sentir la seva gran mà en la seva espatlla.
Perfecte! Va apagar els motors i va accedir a la pista d'aterratge amb una forta sacsejada.
El temps a Tipoca City era el normal, la qual cosa significa que hi havia una gran tempesta en progrés, la qual cosa ja li anava bé a Boba. No volia que li detectessin.
Havia portat posat el casc de combat, per la qual cosa qualsevol que estigués observant l'aterratge de l'Esclau I pensaria que hi havia un adult portant-la. Però no hauria d'haver-se preocupat.
La pista d'aterratge estava deserta. No hi havia ningú al seu al voltant.
Boba va agafar un ponxo i va sortir de la cabina, després de col·locar els sistemes de manteniment de vida connectats perquè recollissin aigua i aire, els quals es podien trobar en abundància a Kamino.
Especialment l'aigua. En forma de pluja!
La petita llibreria al final del passadís estava a les fosques. Boba va picar a la porta.
–Whrr, estàs aquí?
Havia arribat massa tard? O hauria arribat massa aviat?
Boba sofria de jet-lag espacial, i s'adonava que no tenia idea que hora era a City.
–Whrr, si us plau. Obre!
La llum de la ranura es va encendre.
Boba desitjava que la porta s'obrís per així poder entrar, lliure de la pluja, però la llibreria era tan sols una sucursal.
No obstant això va lliscar un tendal, per protegir-li de la pluja. I va sentir un familiar espetec i xiuxiueig a l'interior.
–Whrr, sóc jo.
–Boba? Has tornat! On estaves? Què ha passat?
Preguntes molt curtes amb unes respostes molt llargues. Boba li va explicar a Whrr tota la història, des del moment que ell i el seu pare havien deixat el planeta sense temps per a res, fins a l'horrible escena en la sorra, en la qual havia vist com mataven al seu pare.
–Oh, Boba, això és horrible. Ets orfe, amb tan sols deu anys d'edat. Tens prou per menjar? Tens diners?
–No exactament, –va dir Boba. –Algunes galetes. I un parell de mitjons.
–Hmmmmmm, –va xiuxiuar Whrr.
–Estaré bé, –va dir Boba. –Però haig de trobar una cosa que el meu pare em va deixar. Per accident te la vaig donar a tu.
–Un llibre?
–Sí! El recordes! Sembla un llibre. És negre, amb res inscrit en la coberta. El vaig retornar per error, amb els últims llibres que et vaig portar abans d'anar-me’n.
–Te’l retornaré.
Es va produir un brunzit i una repicadissa, un terrabastall i grinyols de peces metàl·liques que es freguen. Al moment Whrr estava de retorn, amb bones notícies.
–Aquí ho tens, –va dir, passant el llibre per la ranura. –Però hi ha un deute que saldar, com saps.
–El què!?
–Hi ha uns diners pendents de pagar per aquest llibre. Bastant diners.
–En realitat no és un llibre. A més, no l’he comprat. És meu! Te’l vaig deixar a tu.
–Exactament, –va dir Whrr. –El que significa que la llibreria et deu alguna cosa, deixa'm pensar, dos centenars cinquanta crèdits.
–Això és impossible... –Va començar Boba.
–Ho sento, –va dir Whrr, passant els diners per la ranura–. Un deute és un deute i ha de ser pagat. –Ara podràs dedicar-te als teus assumptes, Boba, i que tinguis bona sort. Vés i vine a veure'm alguna vegada. Si alguna vegada passes prop d'aquí.
Ho he captat, va pensar Boba. Sóc una mica lent, però ho he captat.
–Gràcies, amic meu, –va dir. –Algun dia tornaré a Kamino. Tornaré per veure't, t'ho prometo.
–Adéu, Boba, –va dir Whrr a través de la ranura. La llum es va apagar i Boba va escoltar un estrany soroll que procedia de la posició de Whrr.
Ha de ser la pluja, va pensar, perquè tothom sap que els droides no ploren.
Boba no era capaç de creure la sort que tenia! Amb dos-cents cinquanta crèdits podria comprar menjar i recanvis, fins i tot una mica de roba, quan hagués proveït combustible. Això era vital, atès que no sabia com accedir als comptes del seu pare.
I ara ja tenia el llibre negre del seu pare! El va col·locar sota el seu ponxo, on el portava per protegir-lo de la pluja.
Abans de sortir del planeta, Boba volia fer una parada.
Volia fer una última mirada al seu apartament on ell i el seu pare havien viscut, i on ell havia passat els deu primers anys de la seva vida (per descomptat, amb prou feines se'n recordava de res).
Afortunadament, li enxampava de camí cap a la pista d'aterratge.
Mentre Boba pujava amb el turboascensor, pensava en els panys. Els haurien canviat? Reconeixerien les seves empremtes digitals i retinals?
No li faria falta. La porta estava oberta.
L'apartament estava a les fosques. Era esgarrifós. Mai més ho veuria com la seva llar.
Boba va tancar la porta i era a punt d'apagar les llums quan va escoltar una veu darrere d'ell.
–Jango.
Era la Taun We.
Boba amb prou feines podia veure-la amb la tènue llum de la finestra. Estava asseguda en el sòl amb les seves llargues cames doblegades fora de la vista sota el seu llarg cos.
–He vist arribar l'Esclau I, –va dir ella…
Boba va creuar l'habitació i es va parar en front d’ella.
Taun We li va mirar, espantada.
–Boba!? Ets tu? On està el teu pare?
Boba havia considerat sempre la Taun We com a una amiga. Així que es va asseure al seu costat i l'hi va explicar.
–Pobre noi, –va dir, però les seves paraules eren fredes i mecàniques. Boba es va adonar que ella no era la seva amiga després de tot.
–Què volies explicar-me sobre el meu pare? –Va preguntar.
–Els Jedi, –va dir. –Han vingut i s'han emportat l'exèrcit clon, després que tu i el teu pare us marxéssiu. També li volien fer unes preguntes a Jango Fett. Ara que està mort, voldran fer-te-les a tu.
–El meu pare odiava als Jedi.
–No tinc cap sentiment cap als Jedi, –va dir la Taun We. –Encara que en realitat, els kaminoans tenim pocs sentiments. És la nostra naturalesa. Per ser imparcials hem d'explicar-te que ells van darrere teu. Al moment que els he explicat que l'Esclau I havia aterrat a Tipoca City, i que segurament tu i el teu pare havíeu vingut aquí.
–Què has fet què!?
–Haig de ser imparcial amb tothom, –va dir la Taun We. –És la nostra forma de ser.
–Moltes gràcies! –Va dir Boba dirigint-se cap a la porta. No es va molestar a tancar la porta després de sortir. No podia creure's que la Taun We l'hagués traït als Jedi. I s'havia pensat que ella era una amiga. Llavors va recordar el codi del seu pare. No tinguis amics, ni enemics. Tan sols aliats i adversaris.
I què passava amb Whrr? Va pensar mentre premia el botó per trucar el turboascensor. No era Whrr un amic? Tot era massa confús com per pensar-hi!
Boba estava totalment immers en els seus pensaments quan va arribar el turboascensor. Llavors la porta es va lliscar a un costat, i...
Era una Jedi. Una dona, jove i alta.
Boba es va apartar a un costat i la va deixar passar. Va mantenir la calma, i va continuar caminant.
–Siri? Has arribat tard, –va dir la Taun We des de l'interior de l'apartament.
–Ja et pots apostar que m'he anat! –Va dir Boba mentre obria la porta de la ranura de les escombraries i es llançava a l'interior. Va tancar els ulls i va aguantar la respiració mentre queia...
No era la caiguda el que temia, era l'aterratge. La pila d'escombraries al fons podria ser dura o...
BUMMM!
Tova! Per sort, estava composta de roba i paper.
Boba es va sorprendre de trobar-se a si mateix somrient mentre es refregava i corria cap a la porta, cap a la seguretat de l'Esclau I.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada