dimarts, 17 d’octubre del 2017

La lluita per sobreviure (VII)

Anterior



Capítol 7

Boba ja havia estat abans a l'espai viatjant amb el seu pare. Però llavors era molt petit, i realment no s'havia donat massa compte del que era.
Ara que tenia deu anys entenia el que estava veient. Tot li semblava nou i excitant.
A Kamino gairebé sempre estava tot ennuvolat. Els núvols eren grisos en la part superior i negres com la nit per la part inferior. Però des de l'espai es veien tan blancs com la neu que Boba havia vist en vídeos.
El cel per damunt seu era brillant, blau brillant.
Llavors, l’Esclau I va pujar, i va seguir pujant, fins que el cel es va enfosquir, en un negre intens. Llavors Boba va veure una cosa més preciosa que els núvols.
Estrelles.
Boba sabia on estaven, per descomptat. Ell havia llegit sobre les estrelles; les havia vist en vídeos i fotografies, i observat en persona acompanyant al seu pare en viatges a altres planetes. Encara que realment mai n’havia parat esment. Els nens petits no s'adonen de les coses que estan llunyanes. I les estrelles gairebé mai estan visibles des del nuvolós Kamino, fins i tot de nit. Però ara que tenia deu anys...
Boba va veure milers d'estrelles, cadascuna a anys-llum d'allà.
–Uau–, va dir.
–Què és això, Boba? –Va preguntar el seu pare.
Boba no va saber que contestar. La galàxia estava constituïda per milions d'estels, cremant amb intensitat. Al voltant de cada sol hi havien planetes, cadascun constituït per roques i pedres, i cada roca estava constituïda de milions d'àtoms, i...
–És la galàxia, –va dir Boba. –On està...?!
–On està el què, Boba?
–Per què n’hi ha tantes?
Jango Fett va deixar al seu fill “fer volar” l'Esclau I, la qual cosa significava estar assegut en el seient del pilot mentre el pilot automàtic controlava la nau. Ell ja estava suficientment ocupat reajustant la seva armadura de combat per allotjar un nou conjunt de coets per substituir als que havia fet explotar lluitant amb el Jedi.
Quan va haver acabat, va tornar al seient del pilot, i Boba va preguntar:
–Papa, ens anem a un altre planeta?
–Ara com ara.
–Quin d'ells?
–Ja ho veuràs.
–Per què?
–Per què estàs fent tantes preguntes? –Aquest era un clar senyal per a Boba perquè callés. El seu pare tenia motius per gairebé tot, però normalment se’ls guardava per a si mateix.
–No ho necessites saber, –Jango Fett va dir mentre premia el botó marcat com: HIPERESPAI.
Si l'espai normal era impressionant, l’hiperespai era el doble d'impressionant.
I doblement impressionant i estrany.
Tan aviat com l'Esclau I va entrar en la velocitat de la llum i es va introduir en l’hiperespai, el cap d’en Boba va començar a girar. Els estels van passar volant com si fossin gotes de pluja. Va ser com un somni, amb allò llunyà i a prop tot junt. El temps i espai es van barrejar com aigua i oli, en remolins.
Boba es va quedar dormit, perquè fins i tot allò estrany es torna avorrit quan tot és estrany...
Boba va somiar amb què es trobava amb la mare que mai havia tingut, ell estava en una gran recepció en un palau, en el qual estava sol. Era com un conte escrit en un llibre. Hi havia algú que anava cap a ell, mantenint el seu camí a través de la multitud. Era preciosa, amb un vestit blanc. Estava caminant cap a Boba, cada vegada més ràpid, i el seu somriure era tan brillant com...
–Boba?
–Sí!?
–Fill, aixeca't.
Boba va obrir els ulls i va veure al seu pare portant els controls de la nau.
Havien sortit de l’hiperespai, tornant a l'espai “normal” en tres dimensions.
Estaven surant. I dirigint-se directament cap a ells, hi havia un enorme planeta vermell amb anells taronges.
Era preciós, però no preciós com la visió que Boba havia tingut en el seu somni, anant cap a ell a través de la pista de ball. No és tan bonic com...
Boba va sentir que tornava al seu somni.
–Geonosis, –va dir Jango Fett.
–El què? –Va dir Boba aixecant-se.
–El nom del planeta. Geonosis.
Quan l'Esclau I es va acostar a Geonosis, es va dirigir cap als anells. A una distància en la quals els anells donaven la sensació de ser llisos. Ja de més a prop, Boba podia veure que els anells estaven constituïts per asteroides i meteorits, trossos de roca i gel, enderrocs espacials.
De més a prop, eren lletjos i perillosos.
Les mans d’en Jango volaven sobre els controls de la nau espacial, canviant la manera de vol de pilot automàtic a vol manual. Volar per sota dels anells podia arribar a ser complicat. Quan va haver aproximat la nau a una òrbita propera, li va dir:
–La propera vegada, quan arribem a un planeta tan senzill d'aterrar, deixaré que volis l'aproximació tu sol, fill.
–Realment, pare? Significa que ja sóc suficientment gran?
Jango li va donar uns copets a l'espatlla.
–Gairebé, Boba, gairebé.
Boba es va inclinar de nou, somrient. La vida era millor que els somnis.
Qui necessita una mare quan tens a Jango Fett com a pare? De sobte Boba va veure el centelleig d'en la pantalla posterior. Un senyal.
–Pare, crec que ens estan rastrejant!
El somriure d’en Jango va desaparèixer. El senyal els estava marcant a mesura que avançaven. Una nau anava darrere d'ells.
–Mira la pantalla del sensor, –va dir Boba excitat. –No és un dispositiu d'ocultació?
Jango va canviar la resolució del sensor a una major potència. Mostrava un marcador de posició enganxat a l'Esclau I.
Boba no s’ho podia creure. No havia vist al Jedi caure al turmentós mar de Kamino? Com havia sobreviscut el Jedi per perseguir-los?
–Ha d'haver-nos col·locat un aparell de rastreig en la nau durant la lluita, –va dir Jango, amb una determinació d'acer en la seva veu. –Arreglarem això!
Boba anava a preguntar com anava a fer-ho, quan el seu pare el va empènyer cap enrere en el seu seient.
–Mantingues-lo, fill. Ens anem a moure pel camp d'asteroides. No podrà seguir-nos allà. Si ho fa li deixarem un parell de sorpreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada