dimarts, 3 d’abril del 2018

Persecució (II)

Anterior


Capítol 2

–Aquí està. –Una veu plana i sense sentiment va sonar pel fosc passadís–. El cadàver de l'infiltrat.
–Excel·lent –va ressonar una segona veu, en el túnel buit–. Carronya humana. No hauríem de perdre els nostres recursos amb ell. No és de cap utilitat per a nosaltres. Hauríem de deixar que es podreixi.
–Això aniria contra les ordres. Wat Tambor va dir que havia de ser incinerat. No ha de quedar cap evidència que alguna vegada va estar aquí.
Dues figures primes caminaven pel túnel i s'acostaven al cos immòbil d’en Boba, un parell de droides treballadors PK-4. Aquests no eren droides de batalla, Wat Tambor havia ordenat en aquests que defensessin Mazariyan. Només una esquelètica força de droides treballadors i de reparació romanien dins.
Però fins i tot ells sortirien aviat…
KKKKAAARROOOOOW!
Els droides treballadors es van detenir quan la fortalesa sencera es va sacsejar. L'esquerda en el sostre es va fer més àmplia. Va caure més líquid fred i espès, sobre el casc d’en Boba. Es va filtrar per sota de la vora del visor, sobre la seva pell. El seu tacte era fred, gèlid, estenent-se, com dits freds, per la galta d’en Boba.
Per primera vegada des que li van donar per mort, Boba va sentir alguna cosa.
Pare?
En el més profund de la ment d’en Boba, una espurna de consciència va brillar. No podia moure's ni parlar.
Però podia sentir. Les sensacions van anar tornant lentament al seu cos inert. Una altra explosió va sacsejar la fortalesa d’en Wat Tambor. La quisca protoplasmàtica va augmentar d'on el sostre s'havia fet trossos. Mentre els PK-4 estaven detinguts, esperant al fet que l'explosió disminuís, va degotar més flux gelat sobre la mà enguantada d’en Boba. Part d'això va cobrir el tros de pell nua que havia quedat deliberadament exposada al fong xabar.
I ara, aquest toc gelat, va provocar una reacció en cadena dins del cervell d’en Boba.
La memòria va cremar a través d'ell. No podia parpellejar ni parlar, però podia recordar. El tacte fred del flux orgànic es va convertir en el frec de la mà d’en Jango en la seva galta. Com si despertés d'un somni, recordava el rostre del seu pare. Llavors el somni es va convertir en malson quan va recordar la mort del seu pare. Va gemegar.
Boba Fett estava recuperant la memòria.
La memòria, la consciència…
I la vida!
Mazariyan, va pensar atordit. La batalla… Grievous… Wat Tambor…
–Hem d'apressar-nos. –Els droides estaven per sobre del cos d’en Boba. Va ofegar un gemec ràpidament quan un dels droides li va empènyer. El seu cap insectoide va girar per mirar al caçador de recompenses–. Wat Tambor no vol cap evidència que un espia va aconseguir entrar.
Tota la fortalesa es va sacsejar una vegada més.
–Una altra explosió! No perdem més temps! –El segon droide es va inclinar. Les seves mans, amb servopinces, es van passar toscament per sota dels braços d’en Boba.
Agggghhhhhh! Boba volia cridar pel dolor. Quan la memòria li va inundar, també ho van fer les sensacions… principalment el dolor. L'últim cop d’en Grievous havia penetrat en l'armadura d’en Boba. Podia sentir on l'armadura s'havia destrossat després de l'impacte del raig d'energia, deixant al descobert la seva espatlla.
El cop no havia estat fatal. Però el dolor era insuportable. Afortunadament, no havia cridat. Els droides seguien pensant que estava mort.
En absolut! Boba podia sentir els seus pulmons expandir-se a mesura que prenien aire. Podia sentir les servopinces dels droides estrenyent-li. Era alt i musculós, i l'armadura li afegia corpulència.
Però els droides el van aixecar entre ells sense esforç, bruscament, com si no fos més que un sac d'escombraries. O combustible per al forn d’en Wat Tambor…
La qual cosa, per a ells, és el que era.
Agh, va pensar Boba, estrenyent les dents. Definitivament podia sentir dolor.
I podia veure.
–L’incinerador ha estat atrafegat avui –va comentar un dels droides, mentre van tirar a caminar ràpidament pel túnel–. Hi ha molta matèria orgànica per alimentar-lo.
–Escòria humana –va replicar el segon droide. Van ensopegar quan una altra explosió va sacsejar a la fortalesa.
Boba va parpellejar. Que bé que encara tinc el casc posat, va pensar. En cas contrari, podrien notar que els meus ulls estan oberts.
Va tractar d'orientar-se quan els droides li van portar a baix, molt a baix, a través d'una sèrie de passatges llargs i serpentejants. Lúmens resplendents mostraven on les parets de la fortalesa havien sofert danys considerables per l'assalt de la República. Hi havia droides destrossats pertot arreu, així com brillants munts de metall fos.
Em pregunto ara qui té l'avantatge, va pensar Boba. Odiava als Jedi, però la General Glynn-Beti li havia ajudat a entrar a Mazariyan. L'últim que Boba havia vist de la batalla, va ser que les tropes de la República estaven presentant una bona batalla als separatistes. Si les forces d’en Wat Tambor havien estat afeblides en la batalla, seria molt més fàcil per a Boba escapar i trobar la forma de tornar a la seva nau, l'Esclau I.
Però primer, havia d'evitar ser llançat al forn d’en Wat Tambor!
Es va arriscar i va flexionar una de les mans. La seva força estava tornant. Quan ho va fer, el dolor del cop d’en Grievous va començar a disminuir.
La meva armadura ha d'haver absorbit la major part del cop, va pensar Boba agraït. Podia sentir-se més fort i més alerta. Suposava un veritable esforç no moure's i atacar als droides.
Però encara que les sensacions anaven tornant lentament al seu cos, encara se sentia una mica marejat. Els seus reflexos no eren tan aguts com haurien de ser.
I no tenia ni idea de quina, o qui, podria trobar-se dins de la fortalesa.
Millor esperar… va pensar.
–Per aquí –va anunciar un dels droides. Boba es va esforçar al màxim per no moure's, quan ells van fer un gir sobtat i van començar a descendir per un pendent escarpat. La foscor va adquirir un inconfusible matís vermellós. Dins de la seva armadura mandaloriana, Boba va començar a suar.
La bona notícia és que m'he recuperat bastant d'aquest fong com per sentir la calor, va pensar divertidament descoratjat. La mala notícia? Això ha de ser l’incinerador!
Al seu al voltant, tot brillava com si estigués fos. Els membres, platejats i brillants, dels droides flamejaven carmesins i daurats. La calor era intensa i dolorosa. Un lleuger ajust en el sistema de refredament termostàtic de la seva armadura podria alleujar-li, però Boba no s'atrevia a moure's per canviar-ho.
Almenys, encara no. Girà el cap lleugerament, resant perquè el casc ocultés qualsevol moviment aparent, als seus raptors droides. Van semblar no adonar-se.
–Wat Tambor marxarà d'aquí a una mica –va dir, amb veu plana, un dels droides–. Desitja ser informat quan l'espia sigui eliminat.
–L'eliminació és imminent –va respondre l'altre droide.
Boba va mirar fixament a través del visor del casc com els droides li portaven en els últims passos cap a la seva destinació. Estaven en una sala gran, gairebé sense aire, desproveïda de qualsevol equip o mobiliari. A pocs metres brillava un quadrat de llum incandescent, encegador i aparentment tan calent com un sol. La calor irradiava d'ell en brillants ones. Una cinta transportadora, l'única maquinària de la sala, es movia lentament cap a l'obertura de l’incinerador.
Massa calent com per tocar-la, va pensar Boba. La suor corria pel seu rostre, picant-li els ulls. No podia moure's per netejar-se’ls. Per sota d'ell, els droides es van detenir. Les seves servopinces romanien en el seu lloc, subjectant a Boba per sobre dels seus caps. Va respirar profundament, després va estrènyer els músculs fins que el seu cos va estar tibant.
Haig d'arriscar-me, espero que no se n'adonin!
Els droides seguien sense adonar-se. Enfront d'ells la banda transportadora es movia lentament i constantment, cap a l’incinerador.
I ara Boba podia veure altres formes en ella. Trossos destrossats de metall i plastiacer, tot el que quedava de droides danyats i, la qual cosa va pertorbar a Boba, un munt d'armadures sense vida, carn i armament carbonitzat.
Clons, va pensar i va sentir una punyalada barrejada de pena i terror. Els cascos cobrien els seus rostres, però Boba sabia el que veuria si els hi llevaven les armadures…
La cara del seu pare Jango. La seva pròpia cara… Jango havia estat la plantilla de la qual tots els clons havien estat construïts. Inclòs Boba, l'únic clon inalterat.
–Anem a conservar l'armadura i el casc? –va preguntar un dels droides mentre aixecava a Boba. La seva servopinça tirava del cinturó d'armes–. Aquests no són orgànics. I són de gran qualitat.
Per descomptat que ho són! Boba va fer petar les dents. Va requerir cada tros de la seva força de voluntat evitar llançar-se cap als droides; però seguien agafant-lo massa fort. Haig d'esperar fins a l'últim moment possible…
–Les nostres ordres eren desfer-nos d'ell completament –va declarar el segon droide–. Ja és hora de tornar i donar el nostre informe.
La servopinça del primer droide es va retreure. Boba es va permetre un silenciós sospir d'alleujament. Es va sentir sent elevat cap amunt, fins que va ser col·locat directament sobre la cinta transportadora. La boca de l’incinerador estava prou a prop que va poder sentir la seva calor a través de les seves botes reforçades. Mirà, i va veure com el transportador va arrossegar a un dels clons sense vida cap a l'obertura del forn. Per un instant, el cos vestit de gris va semblar surar en l'aire, una silueta negra contra unes flames blanques i daurades. Va haver-hi una flamarada de color escarlata, un fil de fum negre i va desaparèixer.
Res podria suportar aquesta calor! Boba va respirar profundament. L'aire era tan calent com inhalar lava fosa.
Boba va pensar en totes les coses que encara no havia fet. Els vots que havia fet: convertir-se en el major caçador de recompenses que la galàxia mai hagués conegut i venjar-se del Jedi que havia matat a Jango Fett.
Es va prometre així mateix una vegada més que aquestes coses es veurien complertes.
–Preparat –va dir un dels droides.
–Preparat –va acordar el seu company. Sense cap soroll, van llançar a Boba cap a la cinta.
Durant un moment va surar en l'aire, flàccid com les coses mortes sota ell. Després, amb un gemec mut, Boba es va redreçar llançant-se cap als droides. Amb un satisfactori thunk!, les seves botes van aconseguir donar als caps dels droides. Els va derrocar, i Boba va aterrar darrere d'ells abans que poguessin recuperar-se.
Que bé que aquests droides treballadors estiguin desarmats.
–Alerta a Wat Tambor! –va ordenar un d'ells. Els seus fotoreceptors insectoides centellejaren del verd roent quan van mirar detingudament a Boba–. S'ha produït una infracció en el Nivell Tres. La matèria orgànica s'ha reanimat. Sol·licitem reforços immediata…
–Aquesta és la teva última petició! –va cridar Boba.
Va treure el blàster, trontollant-se lleugerament. Encara vacil·lant per la toxina! Es va controlar a si mateix, anivellant el tret que va llançar al primer droide, que va caure cap enrere sobre la cinta transportadora. El segon es va girar. També estava desarmat, però Boba va poder escoltar una ràfega d'estàtica quan va intentar enviar un senyal d'alarma pel vocalitzador.
–Segur que les coses es van a escalfar per aquí! –Boba va empènyer al segon droide. Es va esfondrar contra un lateral de la cinta transportadora. Abans que pogués moure's de nou, Boba li va disparar. Restes de plastiacer i sensors van ploure sobre la cinta transportadora, quan el primer droide va ser portat a l'interior del forn–. Crec que és hora de marxar-me…
Va ficar el blàster en el cinturó i es va girar. Darrere d'ell hi havia una obertura.
He hagut d'arribar per aquí. Va sonar una estrident alarma. I sembla que el millor és que me’n vagi… ja!
Va córrer a través de l'obertura cap a un passatge estret. Un tro sord va sorgir de fora. Sota ell, el sòl es va sacsejar. Boba va mirar al seu al voltant, però no va veure senyals de vida enlloc; només munts d'enderrocs, on el foc de la República havia danyat els murs de la fortalesa. El passatge anava només en una direcció, per la qual cosa va començar a córrer ràpidament, amb una mà enguantada descansant lleugerament sobre el blàster.
Haig de trobar a Wat Tambor, va pensar amb ombrívola determinació. Si s'escapés…
Boba va apartar ràpidament aquest pensament a un costat. Havia estat enviat a Xagobah per capturar a Wat Tambor i portar-lo de tornada a Jabba el Hutt, viu o mort.
El fracàs no era una opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada