dijous, 5 d’abril del 2018

Persecució (VIII)

Anterior


Capítol 8

Va caminar a gambades cap a fora per comprovar les reparacions de l’Skywalker. En l'entrada es va detenir una altra vegada…
Aquest so, va pensar. Va escoltar, prestant tota la seva atenció. Però el so, fos el que fos, una vegada més se li va escapar. Es va tornar i va córrer fins a la superfície lunar al costat de la seva nau.
–Com va tot? –va preguntar Boba. Es va inclinar per mirar l'ala de l'Esclau I.
–A punt d'acabar. –Ànakin es va netejar una taca de greix de la galta i va fer un pas enrere–. Què et sembla?
Boba va passar la mà sobre l'ala, xiulant suaument.
–Alça! Amb prou feines podria dir que va estar danyada.
–Així és –va dir Ànakin amb orgull.
Però d'alguna manera, l'orgull de l’Skywalker ja no semblava arrogància. Semblava més satisfacció o fins i tot felicitat. Durant un moment es va detenir i va admirar la seva pròpia obra. Es va tornar cap a Boba.
Ara va ser el torn de l’Ànakin de ser impressionat.
–La teva armadura es veu bé –va dir amb admiració–. El teu casc, també.
Boba es va encongir d'espatlles.
–En el meu tipus de treball, ho necessites.
–Sí –va dir Ànakin amb una picada d'ullet–. Ja ho veig.
Per un moment els dos joves van estar dempeus en silenci.
Al final Boba va dir:
–Gràcies per ajudar-me amb les reparacions de la nau. Però tinc un treball important a fer…
–Jo també –va interrompre’l Ànakin–. Vas violar l'espai aeri de la República a Xagobah. Tot el personal no autoritzat automàticament és detingut per la República. Estàs ara sota el meu càrrec.
La mà d’en Boba va tremolar cap al blàster. Ànakin va fer el mateix amb el seu sabre de llum. Els seus durs ulls romanien fixos en Boba.
–És inútil resistir-se –va dir Skywalker amb calma, encara que va haver-hi un tall d'amenaça en la seva veu–. Però et diré una cosa bona per a tu…
El cos sencer d’en Boba es va tibar quan es va posar en manera d'atac. Va fer una ganyota.
Les ferides que havia sofert d’en Grievous eren massa grans. Fins i tot quan es movia, podia sentir la sang degotant des de la seva espatlla ferida. El dolor era insuportable, però no permetria que Skywalker ho sabés.
–… després que et porti a interrogar-te –va acabar el Jedi–. Estic segur que podríem trobar-te un lloc per treballar en la República.
La ganyota d’en Boba es va fer més gran, encara que no pel dolor.
De cap manera!, va pensar.
Treballar per a la República no era una opció. Treballar per a algú, que no fos ell mateix, no era una opció. Jabba el Hutt podria pagar les seves recompenses, però ningú posava límits a Boba Fett.
Ni Jabba. Ni la República.
I definitivament tampoc Ànakin Skywalker.
Però, com podria escapar-se del Jedi? Boba va mirar el desolat paisatge lunar que els envoltava. Hi havia dunes, cràters i forats colossals semblats a boques o ulls buits i horribles en la superfície lunar. No trobaria cap refugi allà.
Tampoc ajuda…
Va intentar desesperadament idear un pla.
Si no hagués rebut semblant cop d’en Grievous!, va pensar. Es va estremir, recordant la trobada que gairebé l'havia matat, que hauria matat a Boba si no hagués usat el seu enginy per escapar. Mirà a l’Ànakin.
Podria amb ell, si no estigués ferit, va pensar greument. I si no tingués un exèrcit de la República a la seva sencera disposició! Així i tot podria amb ell…
Com si el jove Jedi pogués llegir la ment d’en Boba, Ànakin va dir:
–Ni tan sols pensis d’escapar, Fett. No ets rival per a mi. La nau de tropes de la Glynn-Beti està a prop. Et portaré allà, i ella decidirà el que ha de fer-se amb tu.
–No… –Boba va fer un pas cap a l’Ànakin. La mà de l’Skywalker estrenyia la seva arma–. Tinc una idea millor.
Ànakin li va mirar amb sospita.
–T'ho adverteixo, si…
–Si, res! –va cridar Boba–. Si no m'escoltes ara, estaràs cometent un error.
Els ulls de l’Ànakin es van estrènyer.
–De què estàs parlant?
El caça-recompenses va dubtar. Des de la mort del seu pare, Boba s'havia sostingut en dues coses. Una era la ràbia ardent per venjar-se de Mace Windu, l'assassí del seu pare.
L'altra era un secret que només Boba coneixia. Era alguna cosa que havia conegut quan va estar al planeta tòxic de Raxus Prime. Havia estat portat allà per la caça-recompenses Aurra Sing. Ella havia estat contractada per capturar a Boba, per algú conegut com «el Comte».
El Comte era de fet el letal líder separatista Comte Dooku, enemic de la República. Era un antic Mestre Jedi, que, com Boba, ara odiava als Jedi. A diferència d’en Boba, Dooku s'havia aliat amb els separatistes.
No obstant això només Boba sabia que el Comte Dooku era la mateixa persona que el misteriós Tyranus… el mateix Tyranus que primer s'havia acostat a Jango Fett per convertir-li en la font per a l'exèrcit clon de la República…
El mateix Tyranus que per tant també ajudava a la República!
Boba havia mantingut aquesta informació en secret per a la República i els Jedi, fins ara. Tenia la seva armadura mandaloriana i el seu casc. Tenia algunes de les armes més sofisticades de la galàxia. I tenia l'Esclau I, la millor nau de la galàxia.
Però ara, sabia que cap d'aquestes coses era tan valuosa com el que sabia sobre el Comte. El seu coneixement sobre el secret del Comte era també una arma. I en aquest moment, era un arma més poderosa que qualsevol altra que posseïa Boba. Es va redreçar i va mirar fredament a Ànakin Skywalker.
El coneixement és poder, li havia ensenyat el seu pare. El coneixement és una arma, usa-la amb cura, o paga el preu!
Quan va mirar al jove Jedi amenaçador davant d'ell, Boba va esperar que el coneixement no li matés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada