divendres, 6 d’abril del 2018

Persecució (XIII)

Anterior


Capítol 13

L’aerospeeder, de color vermell brillant, estava esperant prop de l'Esclau I en el moll d'aterratge. Amb una punxada, Boba immediatament va reconèixer a l'alienígena humanoide que el pilotava.
–Oh, no! –grunyí–. Elan Sleazebaggano, no!
–Elan és el nom –el detestable jove va anunciar quan Boba va saltar en el seient al costat d'ell. Les seves llargues antenes es van enroscar amb orgull–. Volar és el meu fort! Tret que, per descomptat, et pugui interessar una mica de pols-smoot polordionà.
Elan va treure un paquet verd i brillant i el va agitar atractivament en la cara d’en Boba.
–Pur al cent per cent, satisfacció garantida…
Boba va agafar l'espatlla de l’Elan.
–No estic interessat en el teu contraban barat, Sleazebaggano! –va dir–. Porta'm al Cartell de la Llengua Trilocular, ràpid!
Elan va assentir amb impaciència.
–És clar, és clar! –El brillant paquet verd va desaparèixer. Elan va activar els panells de control. L’aerospeeder es va abalançar fora de la plataforma d'atracada.
–Sembles un caça-recompenses perspicaç –Elan va seguir, gairebé sense respirar–. Potser t'interessi més un parell d'ombres de closca bonadaniana! Cent per cent natural, garantit per bloquejar els perillosos rajos infradig…
–Ràpid i en silenci! –va ordenar Boba. Va estrènyer amb més força l'espatlla de l’Elan.
–És clar, és clar! –va dir empassant Elan. Les seves llargues antenes carnoses es van sacsejar nerviosament–. Visc per complaure. Però tal vegada hauries de considerar…
Boba va grunyir. Elan era incessant!
On està el meu blàster quan el necessito?
–Millor que sigui un viatge curt –va dir amenaçadorament Boba–. En cas contrari…
–És clar, és clar!
L’aerospeeder es va allunyar del Temple Jedi. Al voltant d'ells els gratacels cavernosos de Coruscant relluïen i brillaven. Aquí era on vivien els residents més rics de la galàxia. Senadors, ambaixadors, diplomàtics, capdavanters de germanor o comerciants, tots ells en aquestes torres resplendents. Eren els qui es muntaven en les elegants limusines speeder. També els qui menjaven en les terrasses de restaurants fantàsticament cars i dormien en habitacions més grans que un camp d'entrenament caridà.
Boba va intentar no quedar-se impressionat per tot.
Però no va poder evitar-ho, quan s'acostaven al gegantesc edifici que albergava el Senat Galàctic. Els seus ulls es van eixamplar lleugerament, i es va posar més prop de la vora de l’speeder per veure millor.
–Així que és això –va murmurar Boba. L'edifici voltat era immens, semblava ser com la meitat de la lluna on havia conegut a Ànakin–. Aquí és on el Canceller Palpatine concedeix audiències. I demà…
No va poder expressar la resta dels seus pensaments en veu alta. Demà, Mace Windu estarà mort. Boba estarà lluny d'aquí. I el Canceller Suprem Palpatine reunirà al Senat en una urgent reunió d'emergència per compartir amb ells el secret que Boba havia compartit amb ell: que Dooku i Tyranus eren la mateixa persona.
Una que vol que la República caigui.
–L'Edifici del Senat, correcte –va dir Elan. Amb prou feines va fer un segon cop d'ull a l'enorme edifici amb forma de cúpula–. Aquí és on tots els assumptes oficials més importants de la galàxia es duen a terme. Però on anem…
L’aerospeeder es va sacsejar sobtadament. Sense previ avís, va caure en picat baixant directament entre els edificis d'un quilòmetre d'alt, com si s'estigués enfonsant en un abisme brillant.
–Vigila! –va cridar Boba quan un altre speeder es dirigia com un raig cap a ells. Va agafar els controls de l’Elan–. Anem directes a estavellar-nos contra…
A l'últim moment possible, Boba va aconseguir virar l’speeder bruscament cap a un costat. Va poder veure la cara pàl·lida i enutjada del pilot de l'altre speeder mirant l’speeder vermell i brillant de l’Elan.
Llavors Elan va retirar tranquil·lament les mans d’en Boba dels controls.
–On anem –va continuar Elan com si res hagués succeït–, és on els més importants negocis no oficials de la galàxia es duen a terme. Els baixos fons de Coruscant!
–Estàs parlant de l’inframón de l’hampa –va dir Boba. Va observar quan van descendir a tota velocitat, els nivells més baixos de la Ciutat Galàctica il·luminats estridentment–. El territori d’en Hat Lo.
–I el meu! –va dir Elan amb un to ferit–. Dóna la casualitat que sóc el proveïdor de les píndoles letals de major qualitat en la galàxia, a un preu molt raonable, molt…
–Para! –va cridar Boba–. Porta'm a Llengua Trilocular. ARA!
La resta del viatge el van passar gairebé en silenci. De tant en tant Elan sospirava sorollosament. I les seves antenes mai deixaven de retorçar-se, com si estiguessin tractant de vendre a Boba alguna cosa, de l'extremadament il·legal, extracte de lava nklloniana, pura al cent per cent.
Però per fi l’speeder vermell va començar a desaccelerar. Per davant d'ells feia senyals una brillant entrada, il·luminada per cridaners tubs de llum zeó porpres i verds. La imatge RV[1] d'una reptadora serp monga s'alçava diverses vegades i semblava que anava a atacar, la seva boca oberta mostrava tres llengües llargues i taronges enrotllant-se.
–El Cartell de la Llengua Trilocular –va anunciar Elan. Va sonar avorrit–. No sé per què t'estàs molestant amb aquest lloc. Ningú ve ja per aquí.
–Bé, jo sí –va etzibar Boba.
Va sortir de l’aerospeeder. En les ombres, un bavejant necròfag de corredor estava agotzonat, a la recerca d’incauts visitants per alimentar-se d'ells. Un grup d'aspecte sinistre, mutants demacrats, estava prop de l'entrada del club, jugant amb daus pillel. Semblava un lloc poc prometedor per obtenir armes il·legals.
Però Boba no tenia temps per buscar un de millor. Volia a Mace Windu mort… aquesta nit.
–La meva targeta –va dir Elan. Li va lliurar a Boba una targeta brillant de color carmesí amb la frase ELAN SLEAZEBAGGANO: QUAN NOMÉS SERVIRÀ EL MILLOR I MÉS ADULADOR!– En el cas que Hat Lo sigui incapaç de proveir-te amb el que necessitis, si us plau no dubtis a trucar-me.
–És poc probable –va replicar Boba.
Però va agafar la targeta.
L’aerospeeder es va enlairar rugint, inclinant-se violentament entre els transeünts alarmats. Boba es va tornar i va mirar al club de mala mort que tenia davant.
Hat Lo més et val estar-hi!, va pensar greument. No puc permetre'm perdre més temps.
Va entrar sota el Cartell de la Llengua Trilocular. Dins estava fins i tot més fosc i llardós que el que havia promès el colorit cartell RV. Sota els peus, quelcom enganxós i desagradable s'aferrava a les botes d’en Boba.
–Uf! –va dir, donant una puntada de peu a un petit objecte palpitant, un jove llimac granític. El llimac va explotar amb un so aquós. Trossos de greixum van esquitxar les parets.
Boba va fer una ganyota.
–Genial. Aquest no és un bon començament.
A uns metres més enllà, una figura corpulenta bloquejava una porta, un alienígena de sis extremitats amb ulls sortints. Al costat d'ell estava dempeus una prima twi’lek, badallant.
–Estic aquí per veure a Hat Lo –va anunciar Boba asprament. La twi’lek amb ratlles de color marró i bronze va parpellejar, i després es va allunyar sigil·losament. El porter alienígena va mirar una llista en una de les seves mans i li va indicar a Boba que entrés.
El Cartell de la Llengua Trilocular era ombrívol i estava ple de fum. Estava ple de petites taules on s'asseia l'escòria de Coruscant, apostant i fent acords il·legals i furiosament resolent vells i nous comptes.
–Aquí està –va murmurar Boba.
Va veure a Hat Lo en una taula en la cantonada. L'aspirant a cap del crim estava envoltat de cinc guardaespatlles codru-ji. Dos d'ells eren adults, amb la forma humanoide de quatre braços. Els tres restants eren menors d'edat, en la distintiva fase de wyrwulf de quatre cames dels codru-ji.
Cap d'ells va semblar estar molt feliç de veure a Boba acostant-se a la taula del seu cap.
–Hat Lo –va dir Boba. Mirà despectivament als guardaespatlles–. Necessito parlar amb tu… tot sol.
La cara rodona del delinqüent brillava per la suor. Va maniobrar matusser en el blindatge corporal.
–Feu lloc a Boba Fett –va ordenar, gesticulant impacientment als guardaespatlles perquè es moguessin–. Boba, si us plau, asseu-te.
Boba es va mantenir ferm.
–No fins que se’n vagin.
La seva mà es va moure amenaçadorament cap a on hauria d'estar el seu blàster. Estava desarmat, però en la foscor, seria difícil per a qualsevol persona saber això.
Hat Lo va mirar inquiet al caça-recompenses. Finalment va ordenar als seus guardaespatlles:
–Marxeu-vos! Espereu-me en la porta!
La rajada de codru-ji es va aixecar, van recórrer la sala, els joves wyrwulfs van llançar una mirada famolenca a Boba.
–Asseu-te, asseu-te –va repetir Hat Lo. Com per art de màgia, la prima twi’lek va aparèixer en la seva espatlla. Portava dos gots de líquid efervescent. Hat Lo va agafar-ne un. La twi’lek va oferir l'altre a Boba.
–Beu amb mi! –va exclamar Hat Lo. Va aixecar el seu got i va esperar al fet que Boba fes el mateix–. Per l'amistat!
–No gràcies –va dir Boba. Va buidar el contingut del got en el sòl. Una olor acre es va elevar del pis, seguit per un núvol de flama verdosa i un soroll espetegant–. Verí mordaç dozoisià. Mortal si passa pels teus llavis. Bon intent, Hat Lo.
Hat Lo va fingir sorpresa.
–Estic sorprès, commocionat –va dir–. Està enverinat?
Va llançar el seu got encara ple a la twi’lek, mirant-la quan ella es retirava precipitadament. Llavors va tornar a mirar a Boba, encongint-se d'espatlles com si fora a dir: No pots culpar a un pocavergonya per intentar-ho!
–Doncs bé –va continuar el gàngster d'estar per casa–. Ara que hem aconseguit resoldre els preliminars, què puc fer per tu?
–Necessito actualitzar el meu armament –va dir Boba. Es va asseure enfront d’en Hat Lo, mantenint-se atent als guardaespatlles.
–Per descomptat. I per alguna raó no pots anar a través dels canals legals. –Hat Lo li mirava maliciosament–. Bé, has acudit a la persona indicada! Puc preguntar-te, què et porta a Coruscant?
Boba va dubtar. Era poc inclinat a compartir la veritat amb Hat Lo. Però els seus sequaços probablement podrien trobar qualsevol informació que Hat Lo necessités saber.
I Boba no volia cridar l'atenció innecessàriament durant les properes hores…
Si ho explicava a Hat Lo ell mateix, Boba podria controlar la situació. I a Boba li agradava tenir el control.
–Tinc assumptes amb el Canceller Suprem Palpatine –va dir.
Boba va ser premiat amb la mirada atordida i consternada d’en Hat Lo.
–Palpatine? Però això és… bo, això és molt interessant. –Els petits i brillants ulls d’en Hat Lo es van estrènyer–. I estàs buscant armes? Per què? Ni tan sols Jabba el Hutt podria pensar d’assassinar al Canceller Suprem!
Boba va sacsejar el cap.
–Els plans de Jabba no són assumpte teu, Hat Lo. No tret que vulguis implicar-te en ells…
Va deixar les paraules penjant en l'aire com una amenaça. Hat Lo va aixecar les mans defensivament.
–No, no! Aquestes qüestions tan importants són massa grans per a un simple home de negocis tan treballador com jo! Ho pregunto només perquè un sent rumors. Rumors desagradables. Hi ha grans canvis en marxa, Boba Fett. Hauries d'anar amb compte del bàndol en el qual estiguis, quan arribin els canvis.
–No estic del costat de ningú –va dir Boba amb aspror–. No confio en ningú més que en mi mateix. I certament no confio en tu, Hat Lo! Així que no intentis enganyar-me, o vendre'm armes de poca qualitat.
–Aquesta idea mai s'ha creuat pel meu cap –va respondre Hat Lo. No obstant això, semblava decebut–. Ara, què necessites exactament?
Boba va treure a la llum les seves peticions:
–Un blàster Westar, alguns míssils i granades de pols, per començar.
Hat Lo va sacsejar el cap.
–No tinc res d'això de moment. Si ho hagués sabut per endavant, tal vegada. Però amb tan poc temps? No. Has d'entendre, que el meu negoci s'impulsa per l'oferta. Aquí a Coruscant, tractem de col·locar coses més, com jo dic, tranquil·les.
–Més dissimulades, vols dir? –es mofà Boba.
–Em refereixo al fet que es tracta de no cridar l'atenció sobre nosaltres mateixos per l'ús frívol de les armes. No és que les teves armes poguessin considerar-se frívoles –va afegir Hat Lo ràpidament–. Ara, allò que tinc en aquest moment és una pistola fletxette, molt bonica, mai ha estat utilitzada i està totalment carregada. També algunes granades crio-ban, si vols.
Boba semblava impressionat.
–Una fletxette? Són difícils d'aconseguir!
–Ho sé –va dir Hat Lo amb orgull–. Estàs familiaritzat amb el seu ús?
Boba va esbufegar. Un bon caçador de recompenses fa ús de qualsevol arma que es creui en el seu camí, i Boba no era només un bon caça-recompenses. Era el millor!
–Per descomptat que sé com usar-la! –La pistola llança-fletxettes: contenidors que tenen centenars de fulles petites i esmolades com les vores d'una navalla–. Em quedo amb tot això, i amb tot el que tinguis.
Poc temps més tard es va fer el tracte. La twi’lek es va materialitzar de nou, aquesta vegada acompanyada per un bothan d'aspecte sospitós carregant les armes. Boba va examinar totes elles acuradament, després va assentir.
–Aquestes serviran.
Hat Lo va acomiadar als seus lacais. Boba va començar a armar-se, anant amb compte de mantenir les armes ocultes en la seva armadura. Després d'uns minuts, Hat Lo va aclarir discretament la seva gola.
–Ehem. Un petit detall, per descomptat… com penses pagar això?
Darrere del casc, els ulls d’en Boba van brillar perillosament. Mirà al seu al voltant a l'interior del sòrdid club.
–No recordo veure que el Cartell de la Llengua Trilocular figuri entre els conglomerats de Jabba aquí a Coruscant –va dir–. Em pregunto el que Jabba diria si sabés que tu el posseeixes, i que li estàs llevant beneficis, en lloc de donar-los-hi.
Hat Lo va començar a balbucejar.
–Això… això no és cert! Es tracta d'un mer negoci suplementari per a mi! Una cosa per a la meva vellesa…
Boba va fer com que se n'anava.
–Espera! –va xisclar Hat Lo. Boba li va mirar, després lentament es va asseure de nou–. Per descomptat, no tenia cap intenció de cobrar-te per aquestes armes! Considera-les un regal per a tu… i per Jabba.
Boba va assentir.
–Molt bé.
–I si us plau, digues-li a Jabba on les vas aconseguir! I garanteix-li la meva devoció i la meva lleialtat eterna!
–Eterna deshonestedat més aviat –va dir Boba.
Es va posar dempeus. Aquesta vegada realment estava llest per anar-se’n. Va veure als guardaespatlles fortament armats de Hat Lo observant-li des d'un altre costat de la sala. Però ni un munt de codru-ji furiosos s'atrevirien a ficar-se amb Boba Fett, ara que estava completament armat.
El que li va recordar una cosa. Es va tornar cap a Hat Lo.
–Una última cosa –va dir Boba–. Saps on podria posar-li les meves mans damunt a un dard sabre?
–Un dard sabre? –Els ulls de Hat Lo es van estrènyer. Va arrufar els llavis, llavors va moure el cap–. Estan prohibits aquí a Coruscant aquests dies. Tothom està massa preocupat pels atacs contra els senadors.
–Correcte. –Boba va assentir i es va allunyar–. Li donaré a Jabba un informe decent, Hat Lo, tret que em donis motius per no fer-ho.
El mesquí cap criminal li va observar en anar-se’n.
–Un plaer fer negocis amb tu, Boba Fett –va clacar, després va riure roncament–. Estic segur que els nostres camins es creuaran una altra vegada!
–Tal vegada –va dir Boba en veu baixa.
Gallardejà en passar al costat dels codru-ji, tornant als carrers dels baixos fons de Coruscant.


[1] RV (Realitat Virtual), en anglès VR (Virtual Reality) (N. Del T.)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada