diumenge, 1 d’abril del 2018

Una nova amenaça (XVI)

Anterior


Capítol 16

–Ulu Ulix! –La veu de la Jedi va sonar bruscament sobre el baluern. Sonava enutjada, però també alleujada. Es va dirigir als sentinelles clon–. Alto-el-foc!
Boba entrà l’swoop en angle cap avall a uns pocs metres de l’AT-TE. Va aterrar amb un cop. Ulu es va baixar. Va allisar els plecs de la seva túnica de padawan. Després va mirar a Boba.
–No sé com donar-te les gràcies –va dir l'alienígena de tres banyes–. Ni tan sols conec el teu nom. Encara que hi ha quelcom familiar en tu…
Ulu va arrufar el gest lleugerament, pensant. Boba no va dir res. Se sentia anys llum més gran que Ulu. Anys llum més madur que quan es van conèixer.
Afortunadament no va necessitar dir res. Perquè ara s'apressava la General Glynn-Beti cap a ells. I ella semblava que tenia molt a dir.
–Ulu! En què estaves pensant? –va mirar al jove alienígena. Ulu Ulix es mirava fixament els seus peus, avergonyit–. Has posat tota aquesta missió en perill!
–Ho lamento sincerament, Mestra –va dir Ulu–. Em sento avergonyit dels meus actes. Però només volia ajudar.
–Ajudar? –Glynn-Beti va arrufar el gest. Llavors va mirar a Boba, encara en l’swoop–. Aquest desconegut és qui va ajudar! –La Jedi es va inclinar lleugerament–. Desconegut, estic en deute amb tu. El meu profund agraïment per salvar la vida al més ximple dels padawans.
Boba va assentir.
–De res. –Era incòmodament conscient de la mirada avorrida que Glynn-Beti li donava. Però un instant després l'atenció d'ella estava en una altra part.
–Soldat! –va ordenar–. Informi'm de tot el que vegin! Quant a tu… –es va girar cap a Ulu Ulix–. Romandràs al meu costat durant la resta d'aquestes maniobres. Tret que prefereixis esperar a bord de la nau de tropes?
Ulu Ulix va moure el cap ràpidament.
–No, Mestra! Seré obedient aquesta vegada.
–Bé.
Glynn-Beti va començar a allunyar-se. Però només havia donat uns passos quan es va detenir. Es va tornar i va mirar fixament a Boba.
Oh-oh, va pensar ell.
–Quin és el teu lloc en aquesta batalla, desconegut? –va preguntar. La seva veu era tranquil·la, però hi havia una amenaça oculta en ella–. No ets part del meu batalló. Òbviament no treballes per al nostre enemic. I no has vingut d'allà… –va inclinar el cap cap a la ciutadella Mazariyan. Quan ella es va tornar cap a Boba la mirada va ser penetrant–. Hem enviat a algunes de les nostres tropes més valuoses dins, els soldats CAR[1]. Rares vegades fallen. Cap ha tornat d'aquest lloc. I tu?
Boba va dubtar. La Jedi eren capaç de detectar la mentida. Si ho feia, ella podria portar-lo pres, encara que hagués salvat al seu padawan. Pitjor, podria acabar llanguint en una cel·la de la República. El millor seria que ella pogués enviar-lo fora del planeta, de tornada a Tatooine, on s'enfrontaria a la ira d’en Jabba el Hutt.
Una cel·la era preferible a això.
Boba mirava fixament a Glynn-Beti. Li alegrava molt que no pogués veure-li el rostre darrere del casc.
–No. Jo dono suport als xamsters –va dir.
La Jedi va semblar reflexionar sobre això. Finalment, va assentir.
–Molt bé. No et detindré. Els nadius de Xagobah estan en extrema necessitat de qualsevol ajuda que se'ls hi doni. –Va indicar a Ulu Ulix que anés al seu costat–. Vine. Hi ha molt a fer.
–Però Mestra –Ulu es va detenir. Mirà cap a dalt a una taca fosca en la boira violeta de l'atmosfera de Xagobah–. Què passa amb la nau-ariet?
–Som conscients de la nau-ariet, Ulu. Algú, més experimentat i més savi que tu, tractarà amb ella.
Auch!, va pensar Boba. Em pregunto qui podrà ser.
Observava com la Jedi i el seu padawan es van dirigir cap a l’AT-TE.
Just abans que abordessin l’AT-TE, Glynn-Beti es va tornar i va cridar a Boba.
–Sí. Algú s'encarregarà de la nau-ariet. Tu, desconegut, pot ser que vulguis llançar el teu atac solitari en aquest moment. Recorda les meves paraules! –La Mestra Jedi llavors es va perdre de vista.
Boba ràpidament va encendre l’swoop prestada. Aquesta va fer una tos ronca i es va llançar a l'aire.
Boba va volar de tornada on el setge que estava en el seu apogeu. L'aire cremava de blau, negre i plata pel foc làser. Pertot arreu al voltant de la fortalesa, els soldats clon estaven atacant a les forces droides d’en Wat Tambor. Què va voler dir la Jedi?, es va preguntar.
Semblava que la República estava en problemes.
Els separatistes havien llançat un contraatac!
–Això no és bo –va murmurar Boba–. No per a mi, almenys!
Boba havia pensat abans que la ciutadella d’en Wat Tambor estava ben guardada. Ara es va adonar que els astuts separatistes havien ocultat deliberadament tota la potència de les seves forces. Perquè de sobte les grans gargamelles de Mazariyan es van obrir amb un badall. Era horrible, trons, estrepitosos sons i centenars, potser milers, de droides venien des de la fortalesa. Droides aranya, súper droides de batalla, fins i tot els temuts i letals droidekes, com gegantescs insectes rodant en un tronc podrit.
Boba els va mirar petrificat.
–Com aconseguiré travessar això i entrar en la fortalesa? No hi ha manera que pugui aterrar sense ser vist i polvoritzat!
Va fer descendir l’swoop per mirar més de prop.
Molt a prop.
Amb un grinyol, un dels droidekes va parar abruptament. Es va girar i es va descargolar en posició de tret, el seu cap negre, sense ulls, apuntava cap amunt, directament a Boba.
Va disparar.
–Aghhh!
Massa tard, Boba va tirar dels controls de l’swoop. Una ràfega de calor la va copejar. En el mateix instant, Boba va saltar d'ella. Podia sentir l'onada de foc a través de les botes protectores. Va poder sentir la commocionant explosió rugint a través de l'aire, com una càrrega sísmica.
Però tot el que va poder veure van ser els trets de foc làser, al voltant d'ell, quan es va desplomar impotent… directament cap a la batalla.



[1] CAR, Comando Avançat de Reconeixement, en anglès ARC (Advanced Recon Commando). (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada