dijous, 29 de setembre del 2016

Captius del Temple (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

Obi-Wan va decidir que necessitava un nou intercomunicador. I si tornava a passar una cosa davant dels seus ulls i havia de demanar ajuda? O què passaria en el cas que Qui-Gon i el Consell canviessin d'idea i li necessitessin?
Potser m'estigui fent il·lusions, però no m'importa, va pensar Obi-Wan. He de pensar com un Jedi, encara que el Consell no vulgui que ho faci.
En lloc de dirigir-se al seu dormitori, Obi-Wan es va dirigir al Centre Tècnic. Estava segur que Miro Daroon li proporcionaria un nou intercomunicador.
Al passadís va veure davant seu una figura coneguda que venia menjant una peça de fruita muja. Era la Siri, una companya. Ell no la coneixia molt bé, però sabia que havia estat amiga d'en Bruck. Potser si li preguntava, ella li donaria alguna pista sobre el noi i ell podria tornar al Consell amb la informació.
La va cridar pel seu nom. Ella es va aturar i es va girar. L'impacte dels seus ulls blaus era com una onada encrespada. La Siri sempre havia estat preciosa, però detestava que li fessin comentaris sobre això. Portava els cabells rossos curtíssims i apartats del front. Aquest estil masculí era, probablement, un intent d'ocultar la seva bellesa, però l'únic que aconseguia era destacar els seus intel·ligents ulls i la seva brillant pell.
Quan va veure qui l'havia cridat, el seu gest amable es va refredar. Obi-Wan es va preguntar per què. Mai havien estat amics, però tampoc s'havien portat malament. La Siri tenia dos anys menys que l'Obi-Wan, però les seves capacitats l'havien portat a la classe de sabre làser d'en Bruck i Obi-Wan. Havia estat una extraordinària contrincant. Obi-Wan pensava que tenia un estil atlètic i una gran concentració. Al contrari que altres estudiants, durant un duel, la Siri no es deixava portar mai per emocions com la ràbia o la por, i mai es ficava en petites disputes. Obi-Wan pensava que la noia es concentrava massa. En les estones lliures, mai semblava relaxada ni disposada a unir-se a les bromes i a la diversió de la resta dels estudiants.
-Obi-Wan Kenobi -va dir la Siri sense emoció-. Vaig sentir que havies tornat -mossegà un tros de fruita.
- Siri, tu eres amiga d'en Bruck -va dir Obi-Wan ràpidament-. Vas percebre algun indici d'ira o de rebel·lia en ell durant els últims mesos? O qualsevol altra cosa fora del normal?
La Siri va mastegar, mirant-lo sense respondre.
Obi-Wan es va sentir incòmode i es va adonar que, en els últims temps, ser amic d'en Bruck no era exactament beneficiós. Hi havia deixat anar la pregunta sense pensar-hi, ansiós per obtenir una resposta i conscient de la manca de temps. Va suposar que hauria d'haver formulat la pregunta de manera més diplomàtica.
Mentre Obi-Wan pensava una altra forma de dir-ho, la Siri va empassar i va girar la peça de fruita a la mà per buscar el següent lloc en el qual clavar la dent.
- I a tu què t'importa? -va preguntar ella.
La seva rudesa va sorprendre a Obi-Wan, que va fer un esforç per no deixar-li anar una rèplica del mateix estil.
- Vull ajudar a Qui-Gon a atrapar a Bruck i a l'intrús... -va començar a explicar pacientment.
- Espera un segon -el va interrompre la Siri -. Jo creia que Qui-Gon Jinn t'havia expulsat. I que tu havies passat dels Jedi.
Obi-Wan es va enfadar.
- Jo no vaig passar dels Jedi -va dir irritat -. I pel que fa a Qui-Gon, nosaltres... -Obi-Wan es va aturar. No tenia per què donar-li explicacions! Ella era allà, mastegant la seva fruita i mirant-lo com si fos un experiment de laboratori- No hauries de fer cas de les xafarderies - li va dir.
- Llavors per què vols que xafardegi sobre Bruck? - Li va replicar sense perdre la calma. Va tornar a mossegar la muja.
Obi-Wan estava enfadat, però va respirar fondo. La conversa no anava bé, això estava clar.
- El Temple està sent assetjat -va dir, esforçant-se per no perdre la calma-. Vaig pensar que voldries ajudar.
La Siri es va posar vermella.
- No he d'ajudar-te, Obi-Wan. Ni tan sols ets un Jedi. Però, per la teva informació, jo no era amiga d'en Bruck. Ell només s'enganxava a mi de tant en tant per copiar-me els moviments de sabre làser. Ell sabia que jo lluitava millor que ell. Igual que la resta de la classe. Jo pensava que era avorrit perquè sempre intentava impressionar-me. Això és tot sobre la nostra suposada amistat. D'acord?
- D'acord -va dir l'Obi-Wan -, però si recordes alguna cosa...
- I una altra cosa -el va interrompre de nou traient espurnes pels ulls -. A mi m'importa molt el Temple. Ets tu qui va abandonar als Jedi. I en fer-ho vas posar en dubte el compromís de tots els padawan, presents i futurs. Vas aconseguir que els Cavallers Jedi es preguntessin si teníem el nivell de compromís que havíem de tenir. Ets gairebé tan dolent com Bruck!
Les paraules de la Siri van impactar en la seva cara com bufetades amb la mà oberta. El rostre de l'Obi-Wan va enrogir. Era això el que pensaven els altres estudiants? Que els havia traït?
Obi-Wan no havia pensat que la seva decisió pugui haver posat en dubte el compromís dels altres padawan. Si estigués en una situació similar, ajudaria ell algú que hagués fet el que va fer?
Amb cada trobada en el Temple, Obi-Wan es feia una idea més clara de les conseqüències que havia provocat la seva decisió de quedar-se a Melida/Daan. Ara s'adonava que la seva acció havia deixat una estela de conseqüències més gran del que pensava.
Per tu mateix les decisions prens, però que també afecten aquells que romanen en silenci a esquenes teves recordar has.
Quantes vegades havia sentit a Yoda dir allò? Ara, el significat estava tan clar que semblava burlar-se d'ell amb la seva simplicitat. Va comprendre a la perfecció el que Yoda volia dir. Havia d'haver-ho entès abans.
La Siri semblava un tant penedida de les seves paraules. Les seves galtes estaven gairebé tan vermelles com les de l'Obi-Wan.
- Si et recordes d'alguna cosa que pugui servir d'ajuda, si us plau, ves a veure a Qui-Gon -va dir Obi-Wan.
- Ho faré -va murmurar la Siri -. Obi-Wan...
Però ell no podria suportar sentir una disculpa o una excusa. Sabia que la Siri havia deixat anar el que tancava en el seu cor.
- Me n'he d'anar -la va interrompre Obi-Wan, i es va allunyar ràpidament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada