diumenge, 4 de setembre del 2016

Els Defensors dels Morts (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Els trets procedien de la part alta del penya-segat que tenien sobre els seus caps. Obi-Wan i Qui-Gon es van esmunyir fins a arribar a la paret que hi havia a la seva dreta. Petits trossos de pedra saltaven a causa dels trets que donaven la paret. Qui-Gon només va disposar de mig segon per esbrinar què havia a l'altra banda del mur. Després va saltar, seguit de l'Obi-Wan.
Van caure en un petit espai ple de maquinària fumejant. Les parets els envoltaven per tres costats, al quart estava l'edifici del mausoleu. Almenys allà no els hi arribaven els trets. Qui-Gon es va preguntar per un instant si els franctiradors s'haurien avorrit i s'haurien anat.
Desafortunadament, la seva llarga experiència li deia que els franctiradors mai s'avorreixen i marxen.
Qui-Gon va examinar la maquinària.
-Han de ser les unitats que mantenen la temperatura de l'edifici -va observar mentre els trets làser continuaven xiulant sobre els seus caps.
-Almenys estem fora de la línia de foc -va dir l'Obi-Wan.
-Em temo que tenim un problema major -va continuar Qui-Gon. Es va ajupir per examinar un tanc de metall-. Està ple de gasolina de protons. Si li arriba un tret volarem pels aires.
Va intercanviar una mirada de preocupació amb Obi-Wan. Haurien d'exposar-se de nou als franctiradors. No podien continuar allà, a l'espera que un tret els hi encertés.
-Vejam què hi ha a l'altra banda d'aquella paret -va dir en Qui-Gon, assenyalant el mur situat davant del que havien saltat per arribar-hi.
Obi-Wan i Qui-Gon van convocar la Força. Quan el Mestre Jedi la va sentir créixer i manifestar-se al seu voltant, va saltar juntament amb Obi-Wan. A mig camí, en l'aire, van fer un cop d'ull al que hi havia a l'altre costat. Van sentir que els trets s'accentuaven al seu voltant, però Qui-Gon els anava rebutjant amb el seu sabre de llum.
Van caure a terra.
-Hi ha un forat en el fons d'aquest barranc -va informar Obi-Wan a Qui-Gon-. Creus que podríem ocultar-nos allà?
-El sòl sembla tou -va dir en Qui-Gon-. Això podria ajudar-nos a no lesionar-nos en caure, però, si és pantanós, podria ser perillós. No m'agradaria que ens ofeguéssim en un pantà. Recorda que el terreny de Melida/Daan està ple de trampes.
-Almenys sorprendríem als franctiradors -senyalà l'Obi-Wan-. No esperen que ens hi arrisquem.
Qui-Gon va assentir.
-Podem envoltar el penya-segat i pujar per l'altre costat per sorprendre'ls. Els matolls ens amagaran. Ells no saben per quin camí hem vingut, així que probablement no esperen que els ataquem.
-L'única alternativa, Mestre, és tornar enrere sobre el mur. Quan haguem arribat al camí podrem protegir-nos entre la vegetació dels jardins.
Qui-Gon es va aturar un moment, pensant en el seu següent moviment. Mentre considerava totes les circumstàncies, va pensar en com havien arribat Obi-Wan i ell a actuar com una unitat. Encara que de vegades hi hagués frecs en la seva relació, quan estaven sota pressió s'adequaven perfectament l'un a l'altre i els seus pensaments coincidien. Admirava l'habilitat del seu padawan per a, en qualsevol circumstància, parar-se a pensar. Fins i tot en situacions de gran perill, Obi-Wan era capaç d'elaborar una estratègia, de calcular els avantatges i els inconvenients i fins i tot de fer broma.
-Si anem pels jardins perdrem l'element sorpresa -va dir per fi Qui-Gon-. Recorda això, padawan: quan un està en inferioritat numèrica, el factor sorpresa és el teu millor aliat. Provarem d'anar pel barranc.
Els trets làser feien un soroll metàl·lic en xocar contra les màquines, i Qui-Gon va mirar preocupat el tanc de gas.
-Crec que és el moment oportú perquè marxem. Recorda que tenim una línia d'arbustos just al principi del vessant de l'altre costat. Intenta que el teu salt sigui el més ampli que puguis.
Qui-Gon va invocar la Força. Sempre hi era, a punt per entrar en acció. Era la seva companya, igual que Obi-Wan. Va imaginar el salt que necessitava. Res era impossible quan la Força estava a prop. El seu cos seria capaç de fer el que fora necessari.
Van caminar cap enrere per agafar impuls. Després van córrer, van fer tres passos ràpidament i van iniciar el salt. Van superar la paret sense dificultat, i la Força i l'impuls els va llançar al buit i els va fer caure al fons del barranc.
Qui-Gon va sentir el sòl pantanós movent-se sota els seus peus quan va caure, però no va ser absorbit per ell. Obi-Wan va caure suaument, molt a prop del seu Mestre.
-Corre, Padawan -li va instar Qui-Gon.
El fang s'enganxava a les seves botes, dificultant el seu camí, mentre anaven donant la volta al penya-segat. Podien sentir el so dels trets i el d'una granada de protons en explotar. Qui-Gon es va girar. La granada havia caigut prop del lloc on ells havien estat tancats. Si encertava directament al tanc de combustible seria d'ajuda per camuflar encara més el seu atac sorpresa.
Per fi van arribar a l'altra banda del penya-segat. Era una pujada rocosa, però allà, almenys, el sòl era ferm.
Obi-Wan es movia al seu costat ràpidament i sense donar mostres d'estar cansat; era la seva força física potenciada per la seva força mental. Qui-Gon sabia que, amb el pas del temps, Obi-Wan adquiriria elegància.
Van reduir la velocitat de la seva marxa a mesura que s'anaven acostant al cim del turó. El factor sorpresa no era una simple ajuda, era completament necessari. No tenien ni idea de quants franctiradors anaven a trobar-hi.
Quan van estar molt a prop del cim, Qui-Gon va fer un senyal, i tots dos es van tirar a terra i van començar a reptar. Qui-Gon va guiar-los cap a un grup de roques situat a la vora del turó i que els serviria de refugi.
Hi havia quatre franctiradors alineats en el pic del turó, tirats a terra i apuntant amb les seves armes al mausoleu. No molt complicat per a un Jedi, va pensar Qui-Gon.
En silenci, va treure el seu sabre làser. Obi-Wan li va imitar. A un gest d'en Qui-Gon, tots dos es van aixecar, activant les seves armes. Es van acostar en silenci als seus atacants.
Qui-Gon es va encarar amb el que semblava més fort i gran, i Obi-Wan va atacar al franctirador que estava a punt de disparar-los. Amb un simple moviment del seu sabre làser, Obi-Wan va partir per la meitat el rifle del seu rival.
Qui-Gon va colpejar l'arma de l'atacant més gran, i el rifle va sortir volant de la seva mà. El franctirador es va regirar per esquivar el següent cop i va donar un cop de peu a Qui-Gon. El peu li va colpejar, sorprenent-lo. També es va sorprendre que el tirador només tingués un braç.
Un tercer franctirador es va abalançar sobre Qui-Gon amb una vibronavalla. Qui-Gon es va desplaçar ràpidament cap a la seva esquerra per evitar el tall de l'arma, alhora que intentava desarmar al seu atacant amb el sabre làser. Obi-Wan, per la seva banda, es va dirigir al quart franctirador i, d'un cop de peu, va tirar la seva arma terraplè avall.
Qui-Gon va saltar cap enrere quan el franctirador que només tenia un braç va treure una arma que portava enfundada al costat. El tret gairebé li encerta. El segon enemic, que havia perdut la seva fulla, tirar a Qui-Gon una granada de protons. El Jedi la va esquivar, i la granada es va perdre pel precipici.
Qui-Gon estava intentant desarmar al seu oponent quan es va sentir sacsejat per una enorme explosió. La granada havia aconseguit donar al tanc de combustible. Qui-Gon va sentir que l'aire que l'envoltava semblava una paret de foc. Els seus reflexos de Jedi li van fer reaccionar amb rapidesa. Obi-Wan estava igualment previngut, però el quart atacant va perdre l'equilibri i va començar a balancejar-se sobre la vora del penya-segat. Es va agafar a una arrel gràcies a la qual, i amb dificultat, va aconseguir salvar-se de la caiguda. Obi-Wan es va dirigir cap a ell amb la seva arma preparada, per si havia de defensar-se.
L'adversari d'en Qui-Gon mantenia la seva arma a punt per disparar. Era una mica més vell que Qui-Gon. A sota de la seva armadura es deixava entreveure un cos fort i atlètic. Una de les seves galtes tenia la carn danyada. Qui-Gon va suposar que hauria estat ferit feia poc i que encara no havia tingut temps de recuperar-se.
Els ulls de l'home es van fixar en l'arma d'en Qui-Gon, després es va posar a riure.
- És aquest el famós sabre làser del que tant he sentit parlar?
Sorpresos per la conversa que estava tenint amb l'enemic que tractava desesperadament de matar-lo, Qui-Gon va assentir.
L'home va esbossar un ampli somriure.
- Sou Jedi! Pensàvem que éreu Daan!
Qui-Gon no va abaixar la guàrdia.
L'home va posar la seva arma a un costat del seu cos.
-Relaxa't, Jedi. Per la força de les nostres mares i el valor dels nostres pares, això no és un truc. Sóc el vostre contacte, Wehutti. Per fi esteu aquí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada