dimarts, 27 de setembre del 2016

El Rei Unit (XXXIX)

Anterior



39

La càmera estava plena de Gorog mortes i encara en venien més, empenyent a través dels cossos i els glòbuls flotants de sang coagulada per pressionar el seu assalt, amb els seus rifles d'electrotrets travessant la foscor amb brillants cordes platejades. Luke estava fent acrobàcies a través de l'aire ranci, donant tombarelles sobre forquilles d'energia guspirejant i girant per allunyar-se dels tridents propulsats, amb el seu sabre làser traçant una gàbia verda al seu voltant mentre l'espasa es movia suaument de defensa a atac, de desviar els electrotrets a fendir-se en la quitina fosca. La Mara estava retorçant-se igual a tres metres darrere seu, connectats per una corda de Força invisible, disparant la seva pistola làser amb una mà i brandant el seu sabre làser amb l'altra. S'estaven enfonsant en el més profund d'un tràngol de batalla, convertint-se en un amb les seves armes, convertint-se en les mans de la mort... i atraient fins i tot més a l'Alema Rar.
Luke va sentir la càlida agullonada del sentit de perill i va veure un grup gran de Gorog esmunyint-se entre els cossos a la seva dreta, amb els elèctrodes dels seus rifles ja carregats i brillant. Encara rodant i retorçant-se, rebutjant atacs de totes direccions, ell va apuntar a un dels productors de membrosia del sostre i va utilitzar la Força per estirar-lo cap avall, mentre sacsejava les potes i feia ressonar el seu pit, fins a la línia de foc.
Alema va intentar alliberar la criatura, però la seva adherència no era rival per al d'en Luke. El productor de membrosia va romandre en el gruix de la batalla, amb un esgarrifós xiscle elevant-se del seu tub d'alimentació i grans gotes de membrosia sortint disparades del seu abdomen.
L'Alema va escopir una maledicció twi'lek i va encendre el seu sabre làser. El pit d'en Luke es va tensar amb fúria freda (no hi havia cregut que ella fos prou ximple per venir a per ell) i es va preparar per fer el que fos necessari.
Però l'Alema va anar directa cap al productor de membrosia, deixant atònit al Luke en enfonsar el seu sabre làser profundament al tòrax de l'insecte i arrossegant la fulla al llarg de tot l'insecte. Les dues meitats del cos vell es van separar i una ensordidora andanada de foc d'electrotrets va il·luminar la foscor.
Els Skywalker es van ajupir, amb Luke protegint-se amb el seu sabre làser mentre la pistola làser de la Mara afegia més kílliks morts a la capa de cossos que ja els escudava.
-S'està posant perillós... aquí dins! -va observar la Mara.
-Això sembla.
-És hora de portar la lluita cap a ells. -La Mara va deixar de disparar i va allargar la mà cap a un paquet d'energia nou-. És hora d'anar a per Welk. -Lliscà el paquet en la seva pistola làser i tornà a disparar-. I a per la Lomi Plo.
Luke es va arriscar a llançar una mirada a l'Alema, que clarament no tenia pressa per entrar directament en combat amb els Skywalker i estava lliscant cap enrere en direcció al seu túnel.
-Està esperant esgotar-nos -va observar la Mara.
Luke va negar amb el cap.
-Està protegint alguna cosa -va dir ell-. O algú.
Agafa-la, li va ordenar la Mara a través del seu vincle de la Força.
-Jo et cobriré.
En Luke es va moure per interceptar-la, sense evadir-se ni retorçar-se ja, només empenyent amb les espatlles als cadàvers kílliks i anant darrere de l'Alema. Estava horroritzat per la crueltat d'ella, però difícilment estava sorprès. La línia que ella havia creuat era invisible, una qüestió de grau i d'intencions més que de principis. D'haver fet un sacrifici similar altre Cavaller Jedi perseguint un objectiu Jedi, en Luke podria haver condonat l'acte, fins i tot hauria intentant consolar l'individu i li hauria assegurat que havia estat la millor opció disponible.
I això li feia preguntar-se més que res en què s'havien convertit els Jedi.
Un trio de guerreres Gorog es van concentrar en ell, forçant-li a fer tombarelles fins que la Mara va acabar amb elles. Ell va arribar al punt de la matança darrere de l'Alema, però trepitjant-li els talons prou a prop com perquè ella hagués de girar-se i enfrontar-s'hi. Ella no va mostrar cap emoció a la cara o en la Força, però va aixecar el sabre làser en una guàrdia mitjana, la millor defensa inicial per a un lluitador superat.
En Luke va continuar apartant electrotrets, amb el seu sabre làser teixint una gàbia verda al seu voltant, però no va fer cap moviment per atacar.
-Alema, això no ha de passar -va dir ell-. Encara tens una llar amb nosaltres. Gorog et va persuadir que traïssis als Jedi, però podem perdonar-te. -Al Luke no li agradava el que la guerra li havia fet als Jedi, el que li havia fet a ell, i estava determinat a començar a desfer-ho ara mateix-. Alema, obre't a mi. Jo puc ajudar-te a trobar el camí de tornada.
-No volem tornar! -L'Alema es va llançar, volant cap al Luke després d'una ofensiva giratòria de talls i contracops-. Deixa... d'interferir!
Luke va bloquejar i va redirigir l'impuls d'ella, enviant-la donant tombs cap a la foscor plena de cossos, i col·locant-se entre ella i el túnel que havia estat guardant. Va sentir una pregunta de la Mara i llavors la va veure apuntant amb la seva pistola làser a l'esquena de la twi'lek. Ell va negar amb el cap.
Afanya't! La Mara va trencar la seva corda en la Força i llavors es va llançar en un gir circular salvatge d'espasa de llum que feia escombrats i foc làser rutilant. Han i Leia...
En Luke va poder sentir la resta per si mateix. Han i Leia gairebé hi eren. I ells no serien tan compassius. Ell va començar a retirar-se cap al túnel, movent-se i ballant mentre els electrotrets volaven ràpidament i en gran nombre cap a ell. Alema es va llançar darrere seu i va haver de frenar-se per desviar-los i bloquejar-los ella mateixa.
-Alema, la teva fúria t'ha fet vulnerable -va dir en Luke-. La mort de la teva germana et va tornar furiosa i les Gorog estan utilitzant aquesta fúria per posseir-te.
-Numa era una guerrera! -va grunyir l'Alema, disposada a canviar de tema, com Luke havia sabut que faria, cap a la mort de la seva germana-. Defensaria la Colònia!
Aquesta vegada, ella es va acostar al Luke controlada, combinant les fulles centellejants d'un atac ràpid amb les puntades de peu impulsades amb trepitjades d'un assalt poderós. Ell es va canviar el sabre a una sola mà, apartant els seus cops amb el seu propi sabre làser, esquivant les puntades d'ella amb un hàbil gir de tors, desviant electrotrets amb el palmell de la mà lliure.
-Numa era sàvia. -Luke va continuar retrocedint, girant-se per obrir en canal a un parell de guerreres Gorog prou ximples per carregar contra ell per darrere -. Ella hauria estat la primera per advertir-te contra la teva fúria.
En Luke es va obrir cap a la twi'lek, intentant-la abraçar amb la Força i escudar-la del toc del Niu Fosc.
-Hauria estat decebuda de veure com t'has rendit a ella.
L'Alema havia anat massa lluny. Ella va atacar més furiosament, cridant la seva pena i la seva fúria en twi'lek, tallant baix i alt, donant puntades de peu a dreta i a esquerra, amb les seves paraules tan dures i enfadades com els seus cops. Una vegada i una altra, en Luke la va forçar a deixar el seu cos obert per a un cop mortal que ell no volia donar i una vegada i una altra ella no es va adonar de la seva misericòrdia i es va girar per a un altre atac salvatge.
Llavors en Luke va sentir una sacsejada gelada de por. Ell va mirar fins més enllà de l'Alema per veure els guerreres Gorog que envoltaven la Mara des de totes bandes, amb raigs platejats espetarregant al voltant d'ella tan ràpids i furiosos que ella no podia bloquejar-los tots. El primer tret va cremar un forat de la mida d'un puny a la cuixa del seu vestit de buit i omplí l'aire amb la pudor de la durafibra cremada. El segon li va encertar en el pit i Luke no va veure el tercer. Per llavors ell estava llançant-se cap endavant, pressionant l'atac i forçant a l'Alema a retrocedir cap a la Mara.
Tot d'una la twi'lek va parar, determinada a mantenir el terreny. Luke va apartar el sabre làser d'ella i llavors va utilitzar la Força per tirar de la mà d'ella cap a ell, arrossegant-la per desequilibrar-la cap a la seva pròpia arma. Els ulls d'ella es van obrir i l'espasa va lliscar cap avall a través de la clavícula, en el més profund de la seva espatlla.
En Luke va aixecar la seva bota fins la barbeta d'ella, colpejant-la amb el cap cap enrere, enviant les seves armes volant cap als costats. Ella va començar a saltar cap enrere, amb el seu sabre làser lliscant entre els seus dits oberts.
Luke va cridar l'arma fins a la seva mà buida i va continuar cap a la Mara, que havia desaparegut dins d'un grup de Gorog. Les seves armes encara estaven espurnejant dins de l'embolic i la seva presència estava cremant en la Força i això li va donar esperances. Ell es va obrir a la Leia, urgint-li al fet que es donés pressa i llavors va caure sobre la confusió amb els dos sabres làser girant.
La batalla va esclatar en una tempesta de fulles xiuxiuejants i trets de pistola làser i electrotrets crepitant. Luke va obrir una dotzena de tòraxs amb una dotzena de cops i llavors la seva esquena es va estremir amb la calor paralitzant d'un cop d'un electrotret. La Mara va disparar des d'algun lloc dins de l'entramat de membres i mandíbules i la pudor acre de la quitina fosa es va elevar darrere seu. Luke es va expandir amb la Força, arrossegant als kílliks lluny de la Mara, llançant-se contra els seus companys guerrers o empalant-los en forquilles retorçats d'energia.
Luke es va empènyer cap a una espurna de pèl vermell daurat, amb els seus sabres làser obrint un camí, omplint l'aire de glòbuls de coàguls de sang d'insecte. Per dues vegades, una mandíbula va lliscar a través de les seves defenses, una clavant-se profundament en la seva cuixa i l'altra lliscant una punta dins de l'obertura per la cara del seu casc. Les dues vegades, li va tallar el cap als atacants i va continuar endavant.
Finalment, en Luke va arribar al costat de la figura giratòria de la Mara. El vestit de buit d'ella havia estat cremat fins convertir-lo en parracs i ella tenia mitja dotzena de cercles negres on els electrotrets l'havien encertat. Una feble aura daurada s'havia elevat al voltant d'ella, un signe que estava fent ús de la Força per mantenir al seu cos ferit i esgotat en marxa.
La Mara va creuar la mirada amb Luke breument i llavors els seus ulls verds es van apartar, mirant per sobre dels seus caps. Luke va seguir la seva línia de visió i es va sorprendre de veure l'Alema Rar ficant-se per la boca del túnel. El seu braç esquerre estava surant al seu costat, amb una V profunda i buida on li havia tallat.
La Mara va abaixar la mirada de nou i va continuar el seu gir defensiu. Apartà un electrotret i després va grunyir.
-Això realment no és portar la lluita a ells.
-Encara que no és massa tard per fer-ho. -En Luke envià un remolí d'electrotrets piulant de tornada cap als kílliks que els havien disparat-. Ara els tens massa confiats.
-Llavors serà millor fer que sembli real.
La Mara va enviar una dotzena de trets piulant cap a la twi'lek. En Luke no va veure si algun la va encertar. En aquells moments, les Gorog estaven pressionant de nou l'atac i ell estava massa ocupat defensant-se a si mateix i a la Mara per preocupar-se per l'Alema.

* * *

Els braços de la Leia s'havien convertit en pesos morts quinze minuts després de començar la lluita i ara era capaç de brandar el seu sabre làser només per virtut de la fortalesa que la Saba li estava prestant a través de la Força. Han s'havia quedat sense paquets d'energia (ella no se n'havia adonat de quan) i havia canviat la seva T-21 per un parell de rifles d'assalt capturats, que havia agafat per disparar un a cada mà. Els esclafacuques havien rebut tants impactes que de la Bestiola U al Tres havien esgotat les seves barres de reparació de laminànium. Amb excepció de la Saba, que només semblava tornar-se més ràpida, més forta i més alegre conforme la lluita avançava, fins i tot els mestres Jedi s'estaven fent més lents, si la condició esparracada dels seus vestits de buit de combat era una indicació.
I les Gorog simplement segueixen venint, bloquejant el camí de davant, fent sotracs en sortir de passatges laterals, retrunyint al túnel darrere de l'equip de rescat. Un eixam il·limitat.
-Han! -El sabre làser de la Leia va fer un escombrat baix per desviar un electrotret que va passar com un llamp cap al genoll d'ell i llavors va girar cap amunt per bloquejar un que venia cap al seu propi cap. Els seus braços estaven tan entumits que ni tan sols els va sentir moure's-. Aquests esclafacuques tenen detonadors termals?
-Tu què creus?
-Usa'ls.
-Aquí dins? -El rifle d'assalt de la mà esquerra d'en Han es va quedar sense energia i va començar a disparar espurnes. Ell el va deixar surar lliure-. Això és una bogeria! Si li fem un forat en aquest cub de gel...
-Usa'ls! -La Leia va utilitzar la Força per tirar d'un rifle de les mans d'una Gorog morta i el va fer surar pel corredor cap al Han-. No crec que anem a arribar fins al Luke i la Mara a temps. I no ho estem fent molt...
-CYV Esclafacuques -va dir en Han pel canal de combat-. Torneu-vos PTM. Feu servir els vostres detonadors.
-L'estat PTM requereix autorització...
-Feu-ho ja! -va cridar en Han tan alt que la seva veu va sortir reverberant dels altres cinc cascos-. Feu-ho ara!
-Codi d'autorització FEU-HO ARA acceptat -va dir Bestiola U. El suau cop del llançador de granades del droide va sonar des del cap de la línia-. Estatus Per Tots els Mitjans...
Un brillant centelleig va il·luminar el corredor i la resta de l'informe es va perdre davant el sorollós cruixit d'un detonador termal.
L'equip de rescat va entrar al cràter i Bestiola Quatre els hi va parlar.
-Procedeixin amb tota urgència. -Un suau Crump! va sonar mentre el droide llançava el seu detonador-. Explosió imminent.
La Leia i els altres amb prou feines van tenir temps per dirigir-se cap endavant abans que un brillant centelleig il·luminés el corredor darrere seu. Deixant a Bestiola Quatre perquè fes els deures de guardar la rereguarda, van seguir a Kyp i als altres mestres cap endavant. Un altre Crump! va sonar des de la part davantera de la línia. Un altre detonador va explotar. El túnel darrere seu es va omplir de Gorog i Bestiola Quatre llançà un detonador.
-Maleïda zigui! -La Saba va apagar el seu sabre làser-. On éz la diverzió en això?
Movent-se ara molt més ràpidament, van passar per un altre cràter i es van dirigir a la següent cantonada. Llavors es van aturar de cop i volta quan una ensordidora tempesta de foc d'electrotrets va enviar a Bestiola U trontollant contra la paret adjacent. La seva armadura estava volada fins a la seva carcassa i els seus sistemes interns li estaven penjant, traient espurnes i llançant lubricant verd.
-Concentració majooor d'eeeneee... -va alçar el braç i un detonador va sortir flotant-. D'eeeeee... eee... i...
Els seus sistemes es van apagar, deixant el detonador surant davant d'ell, amb les seves llums vermelles d'advertència parpellejant durant el compte enrere.
-Errada de tir! Errada de tir! -Bestiola Dos es va dirigir cap al detonador-. Si us plau, busquin...
-Atura't ràpid! -va ordenar la Leia.
Ella va aixecar el seu dit cap al detonador, però la Saba o en Kyp o algun altre ja l'havia enviat viatjant al voltant de la corba. Detonà amb un centelleig brillant i llavors Bestiola Dos liderà la càrrega cap endavant.
Quan l'equip de rescat el va seguir, es van trobar entrant en una volta prou i tenebrosa plena de guerreres Gorog. La Leia va poder sentir al Luke i la Mara a una dotzena de metres per sobre, ocults en un embull d'insectes tan premuda i gran que no podia veure la brillantor dels seus sabres làser.
-Què et sembla això, Saba? -va preguntar en Han-. És això suficient diversió per a tu?
Abans que la barabel pogués respondre, algunes de les Gorog van recuperar el sentit i van disparar una andanada d'electrotrets. El sabre làser de la Leia es va aixecar automàticament, com van fer els d'en Kyp, la Saba i els altres mestres, però simplement hi havia massa trets per bloquejar-los. Ella va rebre un impacte bullent a l'espatlla i va sentir al Han maleir quan va rebre un i llavors un parell de Crumps! van sonar quan Bestiola Dos i Bestiola Tres van llançar més detonadors.
-Vigileu! -va advertir en Kyp-. El Mestre Skywalker...
La resta es va perdre davant un parell de cruixits estrepitosos i la visió de la Leia es va tornar blanca. L'aire es va estremir quan els esclafacuques van obrir foc amb els seus canons làser. Per quan la visió d'ella es va aclarir, tots dos droides havien activat els seus impulsors i estaven disparant cap al combat intricat de dalt. Kyp i els altres mestres els trepitjaven els talons.
La Leia va mirar al Han. Una extensió de pell plena de butllofes de la mida d'una mà es veia a través d'un forat a l'alçada de l'estómac del seu vestit de buit.
-Estàs bé? -va preguntar ell.
-Bé -va dir la Leia. Va començar a observar que la ferida d'en Han tenia pitjor aspecte que les seves, però es va aturar quan la Jaina i en Zekk la van tocar a través de l'agrupament de batalla, preguntant-se què dimonis estava passant i assegurant-li que l'ajuda estava de camí. Ella va agafar el canell d'en Han-. Han, hi ha una cosa que he de dir-te.
-Ara? -Ell es va inclinar cap avall i la va besar als llavis-. Jo també t'estimo, però potser.
-Això no -va dir la Leia-. Vull dir, és la Jaina. Ve de camí.
-Cap aquí? -En Han va arrufar el gest-. Això és bo o dolent?
La Leia només va poder encongir-se d'espatlles i negar amb el cap.
-Estic bastant segura que en Zekk i ella són Units.
Han va deixar caure la barbeta.
-Només fot-me un tret...
Una andanada de foc d'electrotrets va sortir crepitant pel túnel posterior. Bestiola Quatre es va retirar darrere de la cantonada, amb l'armadura fumejant i una profunda arruga fosa al llarg d'un costat del seu cap.
-D'acord. No volia dir això.
En Han va deixar caure un dels seus rifles d'electrotrets, va agafar la Leia per la cintura i va activar els impulsors del seu cinturó. Van sortir disparats cap al combat de dalt, obrint-se camí per entre un embull sempre creixent de glòbuls de sang i cossos a la deriva. La major part de l'eixam Gorog s'havia tornat per enfrontar-se a Kyp i als altres mestres, però en Luke i la Mara encara estaven atrapats a uns quants metres per sobre del combat principal, amb els seus sabres làser teixint brillants serps de color mentre giraven, tallaven i mataven.
La Leia i en Han estaven a mig camí aproximadament de la lluita quan ella es va adonar que cap Gorog estava disparant en direcció a ells. Enfrontats a una línia de Mestres Jedi i droides esclafacuques, aparentment la Leia i en Han simplement no semblaven una gran amenaça.
La Leia odiava que la subestimessin.
-Per aquí! -La Leia va creuar el braç sobre la cara d'en Han, apuntant lluny de la batalla cap a un angle-. Flanqueja'ls!
-Estava a punt de pensar en això. -Han es va tornar en la direcció que la Leia havia indicat, després va deixar caure el seu segon rifle d'assalt i va treure la seva fidel pistola làser DL-44-. Agafa els comandaments!
Abans que la Leia pogués demanar que li ho aclarís, en Han va subjectar la mà amb la pistola amb el seu braç lliure i va apuntar a la tovera de l'emissor cap a una de les Gorog que estava atacant al Luke i la Mara.
-Estàs boig? -va cridar la Leia-. No pots disparar en un combat mà a mà!
-De veritat? -va replicar en Han-. Això no ho sabia.
La Leia va agafar al Han en la Força i, mentre continuaven aproximant-se a la lluita, va intentar estabilitzar-lo. Ell va prémer el gallet i un tret va sortir llançat cap amunt per fer trossos el cap d'una Gorog. Va disparar de nou i un abdomen va explotar. El tercer tret va cremar un forat al tòrax d'una guerrera.
Han va començar a disparar ara més ràpidament, apuntant sempre cap al perímetre de la batalla. Els dos mestres van utilitzar la Força per llançar objectius a la seva línia de foc i només van passar uns segons abans que les úniques Gorog entre ells i els Solo fossin les mortes.
En Han va deixar de disparar i els hi va fer gestos perquè baixessin.
-Vinga! Sortim...
En Luke i la Mara van negar amb el cap, després es van tornar cap al sostre i es van esvair en un túnel envoltat pels cincs kílliks més grans i més lletjos que la Leia havia vist mai.
-Ei! -els hi va cridar en Han, encara intentant fer-los tornar-. La nau està per aquí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada