dimarts, 13 de setembre del 2016

Senda Desconeguda (XX)

Anterior



CAPÍTOL 20

Obi-Wan es va dirigir al llac Weir, on Nield havia passat moltes estones quan era nen, a l'edifici del Congrés Unificat i a tots els llocs on pensava que podia trobar al noi. Tot d'una, es va aturar i, llavors, va saber on era Nield.
Estava amb la Cerasi.
Obi-Wan es va afanyar a través dels carrers que, estranyament, tenien un aspecte desèrtic. S'haurien assabentat i als ciutadans de Zehava que una batalla estava a punt de començar? No tenia temps per preocupar-se per això.
Obi-Wan va arribar a la Sala de l'Evidència. L'entrada estava marcada amb trets làser i amb els efectes de les barrinadores de pedra. Va empènyer la porta i va caminar enmig de la foscor. Va esperar que els seus ulls s'acostumessin a la falta de llum i, després, va baixar cap al passadís en el qual havien col·locat l'estàtua en homenatge a la Cerasi.
Nield estava estès a terra, agafat a l'estàtua de la Cerasi. A Obi-Wan se li va fer un nus a la gola. Tota la ira que havia sentit es va esvair en un moment. Va recordar les històries que la Cerasi li explicava de la infància d'en Nield. Una a una, totes les persones que ell havia volgut havien estat assassinades; el pare, la mare, els seus germans i un cosí amb el qual havia crescut. Es va convertir en un orfe sense llar que no volia ni confiava en ningú. Fins que va trobar la Cerasi. Si el dolor de l'Obi-Wan era terrible, el d'en Nield era encara pitjor.
Quan va veure a Obi-Wan es va incorporar d'un salt.
- Com t'atreveixes a venir aquí? -li va dir.
-Havia de trobar-te -va dir l'Obi-Wan-. He descobert una cosa que has de saber.
-Res del que puguis dir és una cosa que jo hagi de saber -va contestar impetuosament Nield.
-Tu no vas matar la Cerasi -va dir Obi-Wan ràpidament.
-Tens raó. Vas ser tu! -va cridar en Nield.
-Nield -va continuar Obi-Wan amb suavitat-, saps que jo també la trobo a faltar. Tu i jo érem amics. Què ha passat? Per què m'odies tant?
- Perquè ella està morta! -udolà en Nield.
Tot d'una, el noi es va abalançar cap a l'Obi-Wan i va començar a colpejar-lo amb els punys tancats al cap i a les espatlles. Nield era fort i nerviós, però Obi-Wan també ho era i, a més, estava millor entrenat. Li va resultar fàcil defendre's, posar-se darrere d'en Nield i subjectar-li els braços a l'esquena. En Nield va tractar de deixar-se anar.
-No et retorcis i no et farà mal -li va ordenar Obi-Wan, però Nield continuà movent-se per intentar lliurar-se d'ell-. Escolta, Nield. Mawat va lliurar armes als Majors.
Nield es va quedar quiet.
-Ell buscava la guerra -va continuar l'Obi-Wan-. Sí el conflicte comença i els Joves no guanyen, et donarà la culpa a tu. Sospito que pot estar conspirant amb els Majors. Ell vol governar Melida/Daan i s'aliarà amb qui faci falta per aconseguir-ho.
-Mawat mai em trairia -va dir en Nield.
Obi-Wan va ignorar el comentari.
-Mawat volia que es produís un enfrontament armat el dia que va morir la Cerasi. Va col·locar franctiradors en els terrats. Tenien instruccions d'obrir foc si tu o Wehutti no ho fèieu. I ells van disparar i van matar la Cerasi. No vas ser tu. Ni tampoc Wehutti.
Obi-Wan va deixar-lo anar, aquest es va girar i el va mirar de front.
-Mawat ha estat pressionant perquè ens mobilitzéssim -va dir en Nield de mala gana-. Al principi ho vaig fer, però després de la mort de la Cerasi... no podia pensar. Tot just podia respirar. Però m'ha passat una cosa, aquí al costat d'ella. M'he adonat de com d'equivocat que estava. Com podia desitjar una altra guerra? I ara veig que Mawat m'estava pressionant.
Obi-Wan va escoltar sons que procedien de l'exterior del mausoleu i va intercanviar una mirada de desconcert amb Nield. Les sales no tenien finestres, així que tots dos van córrer cap a l'entrada principal i van mirar a través dels forats de les parets.
Mawat i un grup de Joves dels Abocadors eren fora, molt ocupats posant alguna cosa prop dels murs.
-Estan col·locant explosius -endevinà Obi-Wan-. Volaran la Sala. És la forma de provocar als Majors. Mawat et donarà a tu la culpa, Nield. Tots li creuran. Després de tot, vas ser tu qui vas proposar la demolició de les sales de l'Evidència.
-Hem de detenir-lo -va dir Nield.
Obi-Wan es va adonar que Nield, inconscientment, havia parlat en plural. Va treure el seu sabre làser i el va activar. Quan va estar encès i va veure el seu pàl·lid reflex blau, Obi-Wan va sentir ressorgir el coratge en ell.
-Junts els vencerem -va dir.
Nield va assentir i va anar a agafar la seva espasa vibradora.
-Bona sort -va dir l'Obi-Wan.
Lentament, Nield va començar a somriure.
-Nosaltres no necessitem sort.
-Tothom necessita sort.
-Nosaltres no.
Nield va posar la mà sobre l'espatlla de l'Obi-Wan. La seva amistat havia ressorgit de les cendres. Hi havia una situació de perill a l'exterior i ells anaven a lluitar junts.
Amb les seves armes en alt, van córrer cap a l'exterior per enfrontar-se amb Mawat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada