dilluns, 12 de setembre del 2016

Senda Desconeguda (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

Qui-Gon va alertar els guàrdies de seguretat perquè sortissin a la recerca d'en Bruck. Ells podrien rastrejar tots els racons del Temple millor que ell. Després va treure el contenidor de l'aigua i el va arrossegar a la riba. Si més no, podrien tornar el que havia estat robat.
Va agafar el sabre làser de l'Obi-Wan del departament aïllat. El va activar i va tornar a funcionar a l'instant, reflectint la seva llum blava brillant enmig de la foscor. Va comprovar amb alleujament que no havia patit danys. El va apagar i el va penjar del seu cinturó al costat del seu.
Tahl va portar de tornada a una emmudida DosJota a la seva habitació. La jove es dedicaria a coordinar les accions des d'allà. Qui-Gon va anar directament a l'habitació d'en Bruck.
El noi no hi era, és clar. Els membres de seguretat l'estaven buscant, però estava clar que Bruck no els hi anava a donar facilitats.
Qui-Gon va mirar a la cambra d'en Bruck. Si hi havia alguna pista que indiqués per què un noi amb un futur prometedor podia haver fet una cosa semblant, ell no la veia. Les seves robes estaven perfectament doblegades i el seu pupitre ordenat. Què hi havia al cor d'aquest noi? Qui-Gon va tocar el sabre que portava en el seu cinturó. Què hi havia al cor de qualsevol noi? I per què Yoda pensava que Qui-Gon era capaç de comprendre-ho?
Hi havia defraudat al Temple. La ira d'en Bruck havia estat sempre allà i ell no l'havia vist. Li havia passat el mateix que amb Xànatos, el seu primer padawan, la ira també li havia passat desapercebuda. Igual que la inquietud de l'Obi-Wan.
Qui-Gon va mirar a través de la finestra desganat. El sol ja estava sortint. Era el moment d'avisar a Yoda. Un membre del Temple els havia traït.
El seu comunicador va començar a emetre un senyal vermell. Yoda li estava trucant. Semblava ansiós per saber les notícies.
Qui-Gon va agafar el turboascensor i es va dirigir a la sala de conferències, on sabia que Yoda li estaria esperant. Quan va entrar a l'estada, el Mestre Jedi estava sol.
-Així que ja ho saps -va dir Qui-Gon.
-Bruck el nostre culpable és -va dir en Yoda-. Problemàtic i trist, sí. Per alguna cosa més t'he cridat, un missatge per a tu hi ha.
Qui-Gon va mirar a Yoda sorprès, però el Mestre no va fer cap gest revelador. Es va limitar a activar un holograma.
La imatge de l'Obi-Wan va aparèixer de sobte a l'habitació.
Enfadat, Qui-Gon es va girar i va començar a caminar cap a la sortida de l'habitació.
-No tinc temps...
La veu de l'Obi-Wan sonava feble.
-Cerasi ha mort.
Les paraules van colpejar a Qui-Gon, que es va aturar i es girà. Llavors va poder veure el dolor en el rostre del seu padawan.
-Es va veure atrapada enmig d'un foc creuat entre els Joves i els Majors.
Qui-Gon va sentir que l'envaïa la pena. Durant el poc temps que havia estat a Melida/Daan li havia agafat afecte a la noia i havia entès per què l'Obi-Wan se sentia tan unit a ella. La seva mort era una tragèdia.
-I ara cada bàndol culpa a l'altre de la seva mort -continuà l'Obi-Wan-. Fins i tot Nield s'està preparant per entrar en combat. Els homes d'en Wehutti han recuperat les armes. La meva facció s'ha dissolt. He perdut el comandament i no tinc manera de convèncer els altres que cal deixar les armes.
La cara de l'Obi-Wan reflectia dolor, però també alguna cosa més. Una cosa que Qui-Gon havia vist altres vegades, en rostres marcats per un horrible destí: la incomprensió.
En el diminut holograma del seu antic padawan, estava dret, amb els braços caiguts al llarg del cos i amb una postura que denotava desesperació.
-No sé què fer -va confessar-. Ja no sóc un Jedi i, no obstant això, sé el que un Jedi pot fer. I sé que només un Jedi pot ajudar-me. Qui-Gon, sé que he obrat malament, però, podries ajudar-me en aquest moment?
Qui-Gon va agafar amb força el sabre làser de l'Obi-Wan, que encara duia penjat del cinturó, i va estrènyer els dits al voltant de l'empunyadura. Fins i tot apagat, semblava desprendre algun tipus d'energia. O era la Força el que sentia al seu voltant?
La cara pàl·lida de l'Obi-Wan va parpellejar i immediatament va desaparèixer. Qui-Gon va comprendre en aquell moment el que Yoda i Tahl havien intentat dir-li. Ell no havia estat traït per un Jedi, sinó per un nen. Un nen aclaparat per la passió i les circumstàncies. El noi mereixia la seva comprensió. No, no hi havia una fórmula secreta per aconseguir entrar al cor d'un noi.
Potser tot el que calia fer era escoltar.
-Envia-li un missatge a Obi-Wan -li va dir Qui-Gon a Yoda-. Digues-li que vaig de camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada