dimecres, 7 de setembre del 2016

Els Defensors dels Morts (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

Van escapar abans de l'alba. La Cerasi els va conduir a través dels túnels fins al Cercle Exterior. Després van deixar enrere Zehava pel mateix camí pel qual havien arribat Qui-Gon i Obi-Wan, a través de la Sala de l'Evidència i saltant el mur. Aquest cop, Nield havia portat una corda fina de carboni que va llançar cap amunt. Gràcies al seu camp magnètic, la corda es va adherir a la superfície metàl·lica, i així van poder escalar fàcilment.
Van arribar veloços fins al transport, a la grisenca llum del matí. Els tres portaven granades de protons en les seves motxilles. Pesaven molt, però tot just notaven el pes. Estaven ansiosos per arribar a la nau i començar la seva missió.
Quan van arribar al caça de combat, Nield i Cerasi van ajudar-lo a retirar les branques i els arbustos que amagaven la nau. Nield va somriure quan va veure l'aparell. Després es va adonar de l'esgarrinxada que lluïa en un lateral. Es va girar cap a l'Obi-Wan.
-Hi ha una cosa que hauria d'haver-te preguntat. Ets un bon pilot?
Obi-Wan va mirar-lo inexpressiu durant un moment. Cerasi es va posar a riure. Nield i Obi-Wan van riure també, amb el so dels canons al fons.
-Crec que ho anem a comprovar ara mateix -va dir la Cerasi alegrement.
Van pujar a la nau. Obi-Wan va lliscar cap al seient del pilot. Durant un moment va dubtar, mirant els controls. L'última vegada que havia estat allà va ser quan va aterrar a Melida/Daan, amb Qui-Gon assegut al seient del copilot. Qui-Gon havia fet broma sobre el cop del lateral, i Obi-Wan va sentir una fiblada de remordiment. Estava actuant correctament? Mereixia aquella causa trair a Qui-Gon?
Cerasi va tocar el seu canell amb afecte.
-Sabem que és difícil per a tu, Obi-Wan. Això fa que el teu sacrifici valgui encara més per a nosaltres.
-I et donem les gràcies des del fons dels nostres cors -va afegir en Nield.
Obi-Wan es va girar i els va mirar als ulls. Es va sentir pertorbat, era com si s'estigués mirant a si mateix. A les decidides mirades dels seus amics va trobar el mateix que hi havia al seu cor: la mateixa dedicació, la mateixa ferocitat, la mateixa gosadia. Va sentir com augmentava la seva confiança. Estava fent el que era correcte. Potser Qui-Gon arribaria a entendre'l.
Va encendre els motors iònics.
-Anem-hi.
-Primer hem d'assolir les torres que estan en el perímetre, i després les del centre -va dir la Cerasi-. Haurem de fer-ho a ull, no tenim coordenades en el ordenador de navegació.
-Això no serà un problema -va dir l'Obi-Wan.
Va mantenir la velocitat baixa mentre s'elevaven per sortir del canó on havien amagat la nau. Després va posar els motors al màxim per agafar velocitat. Ningú li va dir que la reduís.
-Hauré de donar algunes voltes per cobrir-me, així que és millor que vosaltres us ocupeu d'apuntar -va dir l'Obi-Wan-. El control dels canons làser està gairebé davant de tu, Cerasi.
Nield es va col·locar davant del seu.
-Activaré les obertures d'emergència de les armes quan ens acostem -els va informar Obi-Wan-. Estigueu atents als flotants. Haurem de baixar bastant per poder disparar a les torres.
Les dues torres deflectores que flanquejaven l'entrada principal van aparèixer en uns segons davant dels seus ulls.
-Allà anem -va dir l'Obi-Wan, serrant les dents.
-Se'ns aproxima un flotant per la dreta -va advertir la Cerasi-. Ens deuen haver localitzat en el seu escàner.
Obi-Wan va girar ràpidament cap a l'esquerra, i després va virar una altra vegada cap a la dreta. Sorprès de veure una nau just davant seu, el pilot atacant va baixar i va començar a disparar. Obi-Wan va fer un suau moviment i va aconseguir que el torpede passés sense fregar-los per la seva esquerra. L'arma va anar a estavellar-se contra les muralles de la ciutat, causant una gran explosió.
-No solen utilitzar aquestes armes -va observar la Cerasi -. Podrien enderrocar un edifici quan sobrevolem la ciutat.
-Probablement usin armes de menor intensitat -comentà en Nield.
-Hem de complir aquesta missió sense disparar en l'aire -va comentar preocupada la Cerasi-. Hem de demostrar-los que la nostra intenció final és aconseguir la pau.
-Aquesta serà la meva tasca -va dir l'Obi-Wan-. La torre està en el punt de mira. Dispareu.
Una altra nau es va acostar per l'esquerra, i l'aprenent de Jedi va comprovar que altres començaven a emergir, com insectes, probablement procedents de les casernes militars Daan. Obi-Wan va calcular el que trigarien els flotants a apropar-se, a causa de la seva menor velocitat. Havia de romandre a una altura determinada perquè Nield i Cerasi poguessin apuntar. Tenien el temps just...
Va obrir un panell de tir per a Nield. Enganxant-se al casc del caça de combat, Nield va apuntar amb el seu canó làser. La Cerasi va esperar amb les mans agafades als seus propis controls.
- Ara! -va cridar Obi-Wan, passant molt a prop de la torre i causant un gran brunzit.
Cerasi i Nield van disparar. Quant van caure els projectils, Obi-Wan va posar els motors al màxim de potència i va elevar el caça, allunyant-se de la nau que s'acostava per la seva esquerra. Anaven escortats pels trets de les naus. Un d'ells els va fregar una ala, però l'impacte no va ser important.
Cerasi i Nield havien encertat de ple a la torre. Obi-Wan va sentir la vibració de l'ona expansiva al casc del caça de combat. El flotant que els perseguia també va vibrar, i el seu pilot va haver de realitzar diverses maniobres per fer-se de nou amb el control. El camp de partícules era gairebé visible i podia veure's descompost en una cascada de petits àtoms d'energia blava.
Obi-Wan, Cerasi i Nield es van alegrar de veure'l, i el jove aprenent de Jedi va girar per encarar-se amb la següent torre. En fer-ho, van comprovar que les naus militars estaven molt a prop seu.
-Set naus -va comptar la Cerasi. La seva cara reflectia preocupació. - Podem aconseguir-ho, Obi-Wan?
-Si anem ràpid, si. Pots apuntar allà baix? -preguntà l'Obi-Wan, movent-se entre el foc de l'enemic.
La Cerasi va somriure.
-Sense cap problema.
Nield va col·locar el seu canó.
-Fes-ho.
Obi-Wan va posar els motors al màxim. El caça de combat va solcar el cel a màxima velocitat. Sabia que tècnicament anava massa de pressa per a aquesta altitud, però també sabia que podia controlar l'aparell. I no portava ningú al seient del copilot que li recordés les normes d'aviació o li advertís del perill de pilotar així. Es va sentir emocionat. Per primera vegada en la seva vida no havia de respondre davant ningú. No hi havia normes Jedi, ni una saviesa superior a bord d'aquest vol.
Va baixar zigzaguejant, movent la nau tant com podia. Els flotants el perseguien, disparant però sense apropar-se per por a xocar amb la nau. Usant la Força com a guia, Obi-Wan va ser capaç d'esquivar els trets més perillosos.
A mesura que s'acostaven, els flotants eren més perillosos. Un d'ells es va acostar perillosament, disparant.
- Preparat! -va cridar Obi-Wan.
En l'últim moment, va maniobrar per desfer-se dels seus enemics i, pujant i baixant, va aconseguir posar-se just al davant de la torre.
Nield i Cerasi van obrir foc. La torre va saltar pels aires, trossejant-se en bocins metàl·lics. Obi-Wan va esquivar els flotants que se li acostaven per la dreta i es va elevar a gran velocitat. Les naus es van moure per no xocar unes contra altres.
- Esteu bé? -va preguntar Obi-Wan.
-Marejada, però bé -va dir la Cerasi, netejant-se la suor del front-. Quin vol més increïble.
-Estic bé. Segueix al voltant del mur -va ordenar en Nield-, i anem destruint les torres del perímetre una a una.
Les naus militars els perseguien, però no podien volar ni tan alt ni tan ràpid com el caça de combat. Se'ls hi van unir més. Per disparar a cada torre, Obi-Wan havia de fer les mateixes maniobres perilloses i ràpides per tal d'evitar xocar amb els seus perseguidors o amb els vehicles terrestres. El seu avantatge era la velocitat, la maniobrabilitat del seu aparell i la increïble punteria d'en Nield i la Cerasi.
Van anar destruint cada torre, una a una. Els flotants intentaven retenir-los, però Obi-Wan era més ràpid que ells.
Quan van veure l'última torre que els hi quedava, els tres van llançar un crit d'alegria. Cerasi va anar cap a Obi-Wan i el va abraçar. Nield li va donar un copet a l'esquena.
-Sabíem que podíem comptar amb tu, amic -va dir alegrement.
Va comprovar el seu canó làser.
-Ens queda prou munició. Què us sembla si fem saltar pels aires totes les Sales de l'Evidència?
La Cerasi va arrufar les celles.
- Ara? Però, Nield, hem de tornar. Hem d'obligar els Melida i als Daan a què s'uneixin a les conversacions de pau ara que estan debilitats.
-A més, podria haver-hi gent dins -va assenyalar l'Obi-Wan. Cerasi mirà a Nield.
-Vam dir que faríem això sense matar ningú.
Nield es va mossegar el llavi alhora que mirava a través de la carlinga, cap a la ciutat de Zehava.
-Com més aviat desapareguin aquestes sales de l'odi, abans podrà respirar tranquil·la la població d'aquest planeta -murmurà-. Menyspreo la causa per la qual van ser construïdes.
-Ho sé -va dir la Cerasi -. Jo també, però anem pas a pas.
-D'acord -va accedir en Nield de mala gana-, però anem al nostre últim objectiu. Abans que aterrem, podríem fer una passada ràpida sobre els camps. Deila està esperant per transmetre el missatge que els camps magnètics han estat destruïts. Els Joves dels Abocadors haurien de començar a mobilitzar-se.
Obi-Wan va volar en grans cercles sobre el camp. Per tot arreu es venien nois i noies que sortien dels pobles i dels boscos. Es dirigien al camí que duia a Zehava. Alguns anaven muntats sobre lliscants o sobre turbocarros. Els que anaven a peu marxaven en columnes, a l'estil militar. Quan van veure el caça de combat sobre els seus caps, van saludar amb la mà, exhalant crits que no podien sentir. Obi-Wan movia les ales com a senyal de salutació.
Les llàgrimes s'amuntegaven en els ulls de la Cerasi.
-Mai oblidaré aquest dia -va dir -. I mai oblidaré que has fet per nosaltres, Obi-Wan.
Obi-Wan va dirigir la nau cap a una àrea on poder aterrar. No li importava com d'enfadat que pogués estar Qui-Gon, o si li enviava de tornada al Temple. Hi havia valgut la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada