dilluns, 12 de setembre del 2016

Senda Desconeguda (XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

Quan Yoda es va comunicar amb Obi-Wan en forma d'holograma i li va dir que Qui-Gon estava de camí, el noi es va sentir exultant. Va recuperar la confiança i va sentir el primer moment de felicitat des de la mort de la Cerasi.
Però, immediatament, la felicitat es va transformar en preocupació. Qui-Gon venia obligat. Treballar amb un Qui-Gon silenciós i desaprovador anava a ser pitjor que treballar sol?
Melida/Daan és el que importa, es va dir a si mateix amb fermesa, he de fer tot el que estigui a les meves mans per salvar al planeta que Cerasi tant volia.
Qui-Gon trigaria diversos dies a arribar. Mentrestant, Obi-Wan tenia molt temps de sobres i res a fer. Gràcies a l'amargor d'en Nield, havia estat expulsat dels Joves. Potser quedava algú que no estava d'acord amb les tàctiques d'en Nield, però això no significava que fos a unir-se a Obi-Wan. Ningú s'atrevia a contradir a Nield.
Obi-Wan se sentia com si fos un fantasma. No se li permetia dormir als túnels, així que ho feia on podia o on se li feia de nit. Edificis abandonats, places públiques, un parc enllumenat amb els focus de diversos lliscants abandonats. La vida girava al seu voltant, però ell no participava en ella. L'única cosa que el retenia al planeta era la seva afecció a la causa de la Cerasi.
La seva única amiga era la Roenni. La noia el buscava sovint i li lliurava menjar. Li havia portat un equip de supervivència amb una corda brillant, una farmaciola i una càlida i lleugera manta per a les nits fredes. Obi-Wan se sentia agraït per la seva lleialtat, però també estava preocupat per si algú els veia junts i li ho explicava a Nield.
-S'enfadarà molt -va dir a la Roenni.
Estaven asseguts en un petit parc que havia estat un camp de batalla durant l'última guerra, i on l'herba lluitava per créixer enmig de les zones de terreny que havien quedat abrasades. Només quedava un arbre dempeus; els altres eren només monyons amb les branques i els troncs reduïts a estelles.
Els càlids ulls marrons de la Roenni es van tornar ferotges de sobte.
-No m'importa. El que està fent està malament. Nield és una bona persona i algun dia es donarà compte. Fins llavors et protegiré. Igual que tu em vas protegir a mi.
-No sé si Nield canviarà d'opinió algun dia -va contestar Obi-Wan, recordant l'odi que havia vist en la seva mirada.
-No sap el que fa perquè està dolgut -va dir la Roenni tranquil·lament-. Només tu pots aconseguir la pau, Obi-Wan.
-No puc fer res -va dir l'Obi-Wan derrotat-. No tinc influència sobre Nield. Ni tan sols em parla.
- Per això has cridat al teu Jedi? -va preguntar la Roenni-. Pot ell ajudar a Melida/Daan?
Obi-Wan va assentir i va tocar la seva pedra de riu.
-Si hi ha algú que pot ajudar-vos és Qui-Gon Jinn.
Obi-Wan seguia confiant plenament en el seu Mestre, encara que Qui-Gon hagués perdut la confiança en ell.

* * *

Per fi va despertar el dia de l'arribada d'en Qui-Gon. Obi-Wan havia rebut instruccions per trobar-se amb ell fora de les portes de la ciutat.
Quan Obi-Wan va veure la figura alta i forta del Mestre Jedi dirigint-se cap a ell, va sentir un calfred d'alegria. Un somriure d'alleujament es va dibuixar a la cara.
Però, a mesura que anava reconeixent la cara inexpressiva d'en Qui-Gon, el somriure es va anar esvaint lentament. Per descomptat, el seu Mestre, o més aviat el seu antic Mestre, no somreia. Òbviament, veure a un antic padawan havia d'omplir d'angoixa a un Cavaller Jedi.
L'expressió de la cara d'en Qui-Gon es va relaxar i es va tornar més neutral. El Jedi va assentir a l'Obi-Wan.
No hi va haver una salutació. Ni preguntes sobre el seu estat d'ànim. Bé. Obi-Wan podia suportar-ho. Li havia demanat ajuda, no amabilitat. Els dos van començar a caminar junts cap a la ciutat.
Obi-Wan esperava que Qui-Gon parlés. Per què no ho feia? Si poguessin parlar del que havia passat... Si Qui-Gon li donés una oportunitat d'explicar-se...
En l'instant en què havia vist a Qui-Gon s'havia adonat d'alguna cosa. Ara estava segur. Volia tornar a ser un Jedi. I no solament un Jedi, sinó el padawan d'en Qui-Gon Jinn. Volia tot allò al que havia renunciat i tornar a la seva vida anterior.
No pertanyia a Melida/Daan. S'havia sentit fascinat per una causa. Una causa justa i bona, això era veritat; però hi havia altres causes justes a la galàxia per les quals també volia lluitar. Es va adonar que la Cerasi tenia raó. Obi-Wan volia tenir una altra vida, diferent a la que podia viure al planeta Melida/Daan.
Hi havia tornat a trobar el camí correcte i això estava bé. I, però, encara sentia desesperació. Només havia de mirar a Qui-Gon per entendre que el Jedi no se l'emportaria una altra vegada amb ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada