dijous, 8 de setembre del 2016

Els Defensors dels Morts (i XIX)

Anterior



CAPÍTOL 19

Obi-Wan va córrer sense aturar-se. Havia d'arribar a la nau abans que Qui-Gon. No volia discutir amb ell. Si Qui-Gon tractava de detenir-lo, què havia de fer? Va rebutjar aquest pensament. Havia d'arribar abans. Dur la Tahl li faria avançar a poc a poc.
Però ell havia infravalorat la determinació i la velocitat de dos Cavallers Jedi. Mentre corria cap al canó, Obi-Wan va veure a Qui-Gon aixecar l'última de les branques que cobria la nau. La Tahl ja hi era dins.
Va disminuir la marxa quan va estar a la vista d'en Qui-Gon. Obi-Wan va veure l'expressió d'alleujament del seu Mestre. Qui-Gon va pensar que havia anat per tornar al Temple amb ell. El Mestre Jedi va esperar dret al costat de la rampa.
Obi-Wan no li va donar oportunitat de parlar. No hauria pogut aguantar les paraules de benvinguda.
-No he vingut per marxar amb tu -va dir-. He vingut a emportar-me la nau.
La mirada tranquil·la d'en Qui-Gon va desaparèixer. La seva expressió es va congelar.
-La Tahl està a bord -va dir en Qui-Gon-. Vaig a portar-la a Coruscant.
-Portaré el caça de tornada -va intentar Obi-Wan-. Ara el necessito. Vosaltres podríeu esperar aquí i...
-No -va dir en Qui-Gon, enfadat-. No, padawan. No faré que aquesta traïció et resulti fàcil. Si dónes aquest pas, sabràs com de difícil que és.
Cap havia mogut un múscul. Obi-Wan, no obstant això, sabia que Qui-Gon estava tan preparat per lluitar com ell. La Força fluïa entre ells, però era una Força tèrbola, ni fosca ni nítida. Va intentar submergir-se en ella, però no va poder. Era com intentar atrapar un grapat de sorra fina mentre s'escapa a través dels dits.
No tenia elecció. El món que tenia al seu voltant s'ensorrava. Havia de salvar-lo. Havia de lluitar contra Qui-Gon.
Obi-Wan va recórrer al seu sabre làser. Qui-Gon es va moure només una fracció de segon després. A causa de la seva rapidesa, tots dos van encendre l'arma alhora.
La llum verda d'en Qui-Gon refulgí entre la llum grisenca del matí. Obi-Wan va sentir com bategava el làser a la mà. Qui-Gon mirava directament als ulls de l'Obi-Wan.
Era el moment oportú. Només havia de fer un pas endavant i desafiar al seu Mestre. Només havia de moure un múscul i això seria pres com un moviment ofensiu. I la batalla començaria.
Obi-Wan va trobar en els ulls d'en Qui-Gon la mateixa angoixa que ell sentia. Va sentir com alguna cosa es trencava dins d'ell i la seva resolució va anar desapareixent. No podia fer-ho.
Els dos van baixar la seva arma a la vegada. Els sabres làser es van desactivar amb un brunzit.
Durant un moment, Obi-Wan va escoltar el vent que bufava al llarg del canó.
-Has de triar, Obi-Wan -li va dir en Qui-Gon tranquil·lament-. Pots venir amb mi o quedar-te, però has de saber que si et quedes mai seràs un Cavaller Jedi.
No arribar a ser mai un Jedi. Estava preparat per prendre aquesta decisió? Era aquesta la millor manera de decidir?
El moment es va allargar. El temps semblava no avançar. L'enfrontament amb l'home a qui havia pregat que li ensenyés, que el defensés i li donés suport, de sobte semblava no haver estat real. Com havia arribat fins a aquest punt? Què estava fent?
Però, enmig de la seva confusió, va veure la fera mirada de la Cerasi i va sentir les fervents paraules d'en Nield. Encara podia olorar el fum de la batalla, sentir els crits desesperats. Va veure les barricades als carrers i el cec odi dels Majors, que no s'adonaven que estaven destrossant el seu planeta de banda a banda. Els va veure matar els seus propis fills.
Podia explicar a Qui-Gon la batalla que acabava de presenciar. Podia intentar-ho, però ja ho havia intentat abans. Qui-Gon tenia raó. Havia de triar.
Obi-Wan va rebuscar en el fons de la seva convicció, i la confusió li va desbordar de nou. Aquí, a Melida/Daan, havia descobert una realitat més forta que tot el que havia conegut.
-Aquí he trobat alguna cosa més important que el Codi Jedi -va dir l'Obi-Wan molt a poc a poc-. Una cosa pel que no només val la pena lluitar, sinó també morir.
Obi-Wan va lliurar el seu sabre làser a Qui-Gon.
-Potser que hagis de marxar, Qui-Gon Jinn, però jo em quedo.
Va ser com si les paraules de l'Obi-Wan haguessin colpejat directament la cara d'en Qui-Gon. El Mestre Jedi es va quedar mirant la mà de l'Obi-Wan, que li lliurava en silenci el sabre làser. Un gran sotrac va recórrer el cos fornit del Cavaller Jedi.
L'havia ferit. Obi-Wan va tractar de retirar les seves paraules, però no podia. Ja estaven dites. I tenien un significat molt clar.
Qui-Gon no el va mirar. No va dir ni una paraula. Es va girar i va començar a pujar la rampa per entrar al caça de combat.
Obi-Wan es va quedar dret mentre els motors arrancaven. La nau va sortir netament del canó i es va perdre en l'atmosfera exterior.
Es va quedar mirant-la fins que va desaparèixer de la seva vista. Després va fer mitja volta i va córrer pel camí, de tornada a Zehava i a la seva nova vida.
Cerasi i Nield l'estaven esperant.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada