dijous, 8 de setembre del 2016

Els Defensors dels Morts (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

El caos regnava en els túnels. Els passatges vessaven de nois que corrien desesperats per intentar escapar de la batalla que es desenvolupava sobre els seus caps. Alguns estaven ferits, altres corrien per rearmar-se i contraatacar. Centenars de Joves havien quedat atrapats en els parcs i en les places. Necessitaven reforços.
-Necessitem metges i una línia de proveïment d'armes -va dir la Cerasi.
Obi-Wan es va afanyar a unir-s'hi. Qui-Gon va veure l'angoixa que es reflectia en les seves tres cares. Era veritat que el seu padawan ajudaria en tot el que pogués, però ells havien de marxar del planeta immediatament per emportar-se la Tahl. Ara era absolutament necessari.
Qui-Gon va córrer al costat de la Tahl. Estava asseguda, intentant sentir i entendre què passava al seu voltant. Es va agenollar al seu costat.
-Jo volia anar a la ciutat per aconseguir una nau i una mica d'ajuda mèdica, però em temo que això és impossible ara. La guerra ha començat de nou, i nosaltres hem de marxar immediatament.
Ella va assentir.
-D'acord. Puc caminar, Qui-Gon. Les teves medicines m'han ajudat molt. Puc fer-ho, si em guies.
Qui-Gon es va ajupir per recollir les seves coses. Havien perdut els seus equips de supervivència, però havien estat recopilant reserves. Les va ficar a la motxilla que els havia donat la Cerasi.
Quan es va tornar per buscar l'Obi-Wan, el noi havia desaparegut.
Cerasi i Nield tampoc hi eren. Qui-Gon va deixar anar la motxilla i va començar a buscar-lo en els túnels adjacents. Va anar el més lluny que va poder, però era una pèrdua de temps. Probablement, Obi-Wan s'hauria anat a la superfície amb Nield i Cerasi.
Potser el noi pensava que Qui-Gon estaria agafant més reserves, com el mateix Mestre Jedi li havia explicat. El padawan es reuniria amb ell en el caça de combat. Obi-Wan li havia tornat a desobeir, però Qui-Gon estava segur que apareixeria per la nau a l'hora de marxar.
En qualsevol cas, no podia desaprofitar més temps. Va recollir totes les seves coses, va ajudar la Tahl a posar-se dreta i va començar a caminar pels túnels, de camí als afores de Zehava.

* * *

Quan Obi-Wan, Cerasi i Nield van sortir a l'exterior van poder sentir els crits dels nois i olorar el fum que omplia els carrers. Es van posar a cobert, darrere d'un mur. Hi havia caces de combat sobrevolant els parcs on s'havien reunit els Joves. Els nois corrien per posar-se fora de perill o intentaven enderrocar les naus amb llança-torpedes que col·locaven sobre les seves espatlles. Però les naus esquivaven els trets fàcilment.
- Estan desaprofitant munició! -va cridar Nield.
-Han d'haver portat els caces des d'una altra base -va dir la Cerasi-. O pot ser que els tinguessin amagats en algun lloc que nosaltres desconeixíem. Però no podem lluitar contra ells des de terra!
Obi-Wan va pujar al mur. Un caça de combat s'apropava. Va veure com començava a disparar ràpides ràfegues que queien sobre l'herba. Una noia va córrer a cobrir-se, però un altre noi no va tenir tanta sort. El tret li va encertar en una cama i el va fer caure a terra. Abans que l'Obi-Wan es pogués moure, altres nois ja havien anat a ajudar. L'angoixa li desbordava. Els Joves estaven desprotegits!
Cerasi va mantenir els seus ulls tancats, com si no pogués suportar seguir veient tot allò.
-Hem de parar això -va dir amb un to neutre.
-Són només tres caces de combat -va dir l'Obi-Wan, mirant al cel.
-És suficient -va dir en Nield amb dolor-. Hem d'organitzar-nos. Acabaran amb la meitat de nosaltres si no fem res!
Nield es va girar cap a l'Obi-Wan.
-Necessitem la teva nau altra vegada, amic. Hem de lluitar contra ells des de l'aire. Amb les teves habilitats com a pilot podrem abatre'ls com vam fer amb les torres deflectores.
Confós, Obi-Wan va mirar als seus amics.
-Em vas prometre que no em demanaríeu res més que fos contra les ordres d'en Qui-Gon.
-Però tot ha canviat, Obi-Wan -va suplicar la Cerasi-. Mira al teu voltant. Estan matant nens. Ho perdrem tot si no podem lluitar des de l'aire.
Les llàgrimes corrien per les galtes de la Cerasi.
-Si us plau.
Els crits dels nens foradaven les orelles de l'Obi-Wan. Encara que ell estava fora de perill, darrere del mur, se sentia com travessat per milers de trets làser. El seu ésser s'havia dividit en dos. Tot el que coneixia, el que pensava que era important, havia desaparegut. Els ensenyaments Jedi no tenien cap sentit per a ell. No significaven res comparat amb el que tenia al seu voltant.
Es va ajupir en sentir a prop seu l'explosió d'un torpede de protons. La terra va saltar al seu voltant i els va caure pols sobre del cap.
- Obi-Wan! -va cridar Nield-. Has de triar!
Gruixudes llàgrimes queien per la cara de la Cerasi, obrint solcs a la brutícia. No parlava; tremolava com una noieta aterrida.
Obi-Wan es va adonar que ja havia triat. No podia donar l'esquena al sofriment. No podia donar l'esquena als seus amics. Fins i tot si ho arriscava tot amb aquesta decisió. Ho donaria tot i més.
-Tornaré -va prometre l'Obi-Wan, i va marxar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada