divendres, 30 de setembre del 2016

Captius del Temple (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

Els ulls platejats de la Bant es van trobar amb els de tots dos.
- Estava pensant en els atacs -va dir ansiosa-. Tots es van produir prop de l'aigua. Penseu-ho. Yoda va ser atacat en l'Estada de les Mil Fonts, els controls del turbotransport són a prop del llac, i es pot arribar al Centre Tècnic a través dels dipòsits de depuració de l'aigua.
Qui-Gon va assentir.
- Una sèrie de túnels aquàtics enllaça tots els sistemes - va dir el Jedi -, ho vaig veure en els diagrames d'en Miro, però no vaig pensar que es pogués navegar pels túnels.
- Es pot -li va garantir la Bant-. Jo els utilitzo. Sé que va contra les regles -va afegir avergonyida-, però si arribo tard a classe, per a mi és molt més ràpid nedar que caminar.
- L'equip esportiu -va dir l'Obi-Wan de sobte -. Conté diversos respiradors.
- Bon treball, Bant -va dir la Tahl en to d'aprovació.
- Excel·lent deducció -Qui-Gon li va posar una mà a l'atlètica espatlla de la Bant. Ella va somriure tímidament.
Obi-Wan va sentir una fiblada de gelosia i va lluitar contra ella. La gelosia no era un sentiment apropiat per a un Jedi, però no podia evitar-ho. Bant sempre havia anat darrere seu, l'adorava. Ara, en el poc temps que havia passat fora, ella havia crescut. La seva ment era àgil i ràpida, i no li espantaven els reptes.
I Qui-Gon veia com d'especial que era.
Obi-Wan es va sentir incòmode quan es va adonar que si Qui-Gon no l'acceptava de tornada, el més probable és que busqués un altre padawan. Estaria pensant en la Bant?
-Bant, pots ensenyar-nos el túnel? -va preguntar en Qui-Gon-. Ens caldrà un guia.
Bant va assentir.
- Per descomptat.
- Si es produeixen problemes vull que desapareguis - li va advertir Qui-Gon -. No et fiquis amb Xànatos. És extremadament perillós.
Bant va assentir solemnement. Qui-Gon es va tornar cap a Obi-Wan.
-Necessitarem respiradors.
- Jo he portat alguns -li va dir la Bant-. Vaig pensar que voldríeu anar directament als túnels.
-Això es diu pensar ràpid -va dir en Qui-Gon.
Obi-Wan va seguir a Qui-Gon i Bant.
Ara sóc jo qui va per darrere d'ella, va pensar quan entraven al turboascensor. El grup va agafar el transport fins a la zona acordonada del llac.
- Vaig trobar l'entrada al túnel quan explorava el fons del llac -va explicar la Bant mentre s'introduïen a l'aigua freda-. L'aigua es renova als vint minuts després de cada hora en punt, ho he cronometrat. Així, resulta fàcil sortir a temps. A més, hi ha un munt de llocs als quals agafar-se quan arriba el corrent d'aigua.
La Bant es va submergir sota la superfície. Obi-Wan va seguir l'estela de les seves bombolles. Bant era tan àgil sota l'aigua que molt aviat els hi va guanyar terreny. Quan es va adonar, es va aturar i els va esperar.
Van nedar per una gruta de roques subaquàtiques. Hi havia una entrada astutament amagada rere d'una gran pedra. Bant la va travessar. Qui-Gon anava darrere al costat de l'Obi-Wan.
Van sortir a la superfície en un gran túnel de color blau amb el sostre corbat. L'aigua era clara i neta.
- Això condueix a les fonts i a les piscines de reflexos d'aquest ala -va explicar la Bant. La seva veu va rebotar contra les rajoles de la paret -. Hi ha plataformes d'accés més o menys cada mil metres. Algunes estan prou elevades com per amagar a algú que vulgui amagar-se. Pararé quan passem per elles.
Qui-Gon va assentir. Bant va agafar aire i es va submergir. Els altres dos la van seguir.
Obi-Wan seguia les onejants cames taronja i rosa de la Bant per l'aigua cristal·lina. Ella els va guiar a través dels túnels, girant i movent-se pel Temple. Es paraven a totes les plataformes per buscar petjades de Xànatos o de Bruck, però no van trobar res.
Finalment, Bant va sortir a la superfície en un lloc en el qual el túnel principal s'estrenyia i es dividia en tres conductes més petits.
- Això porta als dipòsits de depuració de l'aigua - va dir balancejant-se -. Ja ho hem vist tot. Suposo que estava equivocada -Bant semblava desanimada-. Hauríem de tornar.
- Ha estat una bona deducció, Bant -li va dir Qui-Gon amablement -. Encara no l'hem descartat. No hem trobat res, però això no vol dir que Xànatos no hagi estat aquí.
Obi-Wan es mantenia a flotació mentre examinava detingudament la zona.
- Què és allò? -va preguntar de sobte assenyalant a un buit apartat.
- És massa petit per ser una plataforma d'accés -va dir la Bant-. Crec que és una zona de servei per als dipòsits de depuració.
Obi-Wan va seguir a Qui-Gon a grans braçades fins a la zona en qüestió. El Jedi va pujar a un sortint estret, amb la túnica regalimant. Obi-Wan el va seguir. Bant pujà àgilment a la lleixa darrere d'ells.
Qui-Gon va caminar pel sortint. Discorria al llarg del túnel durant certa distància i després acabava en un mur inaccessible. Des d'on estaven podien sentir la remor de la maquinària.
- Estem molt a prop dels dipòsits de depuració - va dir la Bant.
- Per què acabarà així el sortint? -es va preguntar Qui-Gon. Es va ajupir per examinar el mur corbat en un dels seus extrems -. Aquí! Hi ha un panell d'accés -va exclamar-. Bant?
Bant va passar per davant de l'Obi-Wan.
- Ja ho veig -va dir ella nerviosa. Va passar els dits per les vores, va prémer alguna cosa i el panell es va obrir.
Qui-Gon es va ficar dins. Obi-Wan li va seguir i va arribar a una espècie de plataforma de servei suspesa sobre l'aigua del dipòsit de depuració de duracer. Una estreta escala de cargol baixava fins a l'aigua.
Qui-Gon es va col·locar en una cantonada i es va ajupir per examinar un equip de servoeines i alguns objectes recolzats contra la paret.
- Han estat aquí -va dir ell.
Obi-Wan va notar alguna cosa que va començar com un lleu murmuri, com si algú respirés suaument en el seu clatell. La pertorbació en la Força estava clarament esmorteïda i no podia determinar d'on procedia. Qui-Gon va mirar cap amunt amb els ulls en una expressió d'alerta i la seva mirada es va creuar amb la de l'Obi-Wan.
, semblaven dir els seus ulls, com l'hi havien dit moltes vegades quan va ser el seu Mestre. Jo també ho percebo, padawan.
Llavors, la pertorbació esmorteïda es va convertir en un rugit. Sota ells, una forma negra va sorgir de l'aigua. Era Xànatos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada