dijous, 29 de setembre del 2016

Captius del Temple (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Havien estat massa durs amb ell, va pensar Qui-Gon quan va deixar la Bant i va procedir a reunir-se amb Yoda. Obi-Wan havia actuat de forma impulsiva, d'acord, però Qui-Gon hauria fet exactament el mateix.
El pitjor era que no podia interferir en l'amonestació del Consell. I, a més, havia après a confiar en la seva saviesa pel que fa aquests temes. Sens dubte era millor que Obi-Wan reflexionés sobre la seva impulsivitat, atès que va ser això precisament el que li va fer abandonar la senda Jedi. Mace Windu, Yoda i el Consell sempre tenien una raó per ser severs. Així que, encara que volia estar amb Obi-Wan, va deixar-lo sol perquè el noi pensés en el que havia dit Mace Windu.
Obi-Wan s'havia arriscat. No hi havia dubte. A Qui-Gon li van tremolar les cames per un moment mentre recordava com s'havia sentit quan havia arribat al llac i havia descobert que Obi-Wan estava al túnel del turbotransport. Va sentir un calfred de temor. Què hauria passat si el túnel s'hagués partit abans d'arribar els Mestres? I si Obi-Wan hagués mort? Aquest pensament va fer que el seu cor gairebé es detingués per un moment.
Però va reprendre el ritme accelerat. Hi havia après molt en les últimes setmanes sobre les sorpreses que pot donar el cor. Estava començant a adonar-se de com d'intricats i profunds que eren els llaços entre ell i el seu anterior padawan.
Però havia de centrar-se en el problema que li ocupava. Qualsevol altre tema pendent hauria d'esperar.

* * *

Yoda estava a la meitat del blanc espai diàfan de la Cambra de Seguretat de la torre central, en què no hi havia cap possibilitat de ser espiats.
- Per a Miro Daroon confirmat està -va dir Yoda a Qui-Gon -. Sabotatge va ser. Un temporitzador en els propulsors, i un virus en el nucli central que les canonades del transport i les unitats d'intercomunicació de la zona bloquejava. Trobar aquesta persona devem, Qui-Gon. A pels nens ara va. Que Bruck pugui estar involucrat en aquest assumpte, estrany em sembla -va concloure.
- L'últim motor va aguantar -va assenyalar en Qui-Gon -. No crec que volgués fer caure el turbotransport.
Yoda es va girar cap a ell.
- Tantejant-nos l'intrús està? Per una broma la vida dels nens en perill posant està?
- Potser hi ha un altre motiu -va dir en Qui-Gon -. Encara no ho tinc clar. Al principi vaig pensar que els petits robatoris estaven destinats únicament a irritar i molestar. Ara em pregunto una altra cosa. Els objectes robats semblen haver servit per a diversos propòsits. La caixa d'eines de la servounitat va ser emprada, probablement, per desmantellar els propulsors. L'intrús va utilitzar l'hàbit de meditació del professor per poder-se moure lliurement, sobretot al matí d'hora, que és quan mediten la majoria dels Cavallers.
- I l'equip esportiu de l'estudiant de quart any? -va preguntar Yoda.
-Encara no significa res -va dir en Qui-Gon -. I després hi ha els expedients robats de l'escola. Només els dels estudiants de l'A a la H. El cognom de Bruck és Chun. Estic segur que els arxius van ser robats per ocultar alguna cosa sobre ell.
Yoda va assentir.
- Reunir la informació temps portarà. Una cosa que no saps, Qui-Gon, és que aquesta època especial per als Jedi és. Una missió secreta per al Senat hem emprès. Al costat del nostre tresor una gran remesa de vèrtex hi ha guardada.
Qui-Gon no va poder evitar la seva expressió de sorpresa. El vèrtex era un mineral molt valuós. Després de ser extret de les mines era tallat en cristalls amb formes diferents per a ser utilitzat com a moneda. Molts planetes empraven el cristal·lí vèrtex en lloc dels crèdits.
- L'acceptació de semblant remesa precedents no té -va admetre en Yoda, veient la sorpresa d'en Qui-Gon-, però el Consell va pensar que era el millor. Dos sistemes estel·lars hi ha, bloquejats en un conflicte a causa del carregament. L'acord de pau gairebé acabat està. Si es descobreix que el Temple és vulnerable guerra hi haurà -la veu d'en Yoda va reflectir la seva preocupació -. Una guerra molt llarga seria, Qui-Gon. Nombroses aliances aquests sistemes tenen.
Qui-Gon va digerir la informació. Sovint li sorprenia el fet que, tot i que el Temple fos un refugi, estigués connectat de tantes i tan complicades formes amb la galàxia.
- No hi ha temps per perdre -va dir a Yoda-. Començaré a treballar amb Miro Daroon. He d'esbrinar com s'ho fan Bruck i l'intrús per anar pel Temple sense ser vistos. Hauré de coordinar-lo amb la Tahl.
Yoda va parpellejar.
- I Obi-Wan?
- El Consell ha ordenat a Obi-Wan que romangui al marge -va respondre Qui-Gon sorprès.
-Predic que el noi trobarà de nou la forma de la seva ajuda oferir -va dir en Yoda.
- I jo hauré de rebutjar-la? - Yoda va fer un gest amb el braç.
- Directament implicat el noi no hauria d'estar, però fora de tot això jo no el deixaria.
Qui-Gon va somriure mentre marxava ràpidament. Era un consell contradictori, propi d'en Yoda. I, tot i així, els consells del Mestre acabaven tenint sempre sentit.
Qui-Gon va prendre una drecera i va creuar l'Estada de les Mil Fonts per arribar al túnel de transport que el portaria directament al Centre Tècnic. Caminava decidit pels laberíntics camins, gairebé sense parar atenció a l'entorn i concentrat en el problema que li preocupava.
Llavors va veure el pont destrossat en què havien atacat a Yoda.
Qui-Gon es va aturar, amb la mirada fixa al pont esbocinat, i el seu pensament va viatjar al passat. Feia anys se li havia encomanat la missió de detenir un tirà que intentava prendre un planeta en la Vora Exterior. L'estratègia del tirà es basava en una senzilla equació: interrupció + desmoralització + distracció = devastació.
Aquest era el patró, va pensar en Qui-Gon. Els lladres havien seguit aquesta fórmula. Els petits furts havien interromput les classes i les activitats; el robatori dels Cristalls de Foc Sanadors i l'atac a Yoda havien desmoralitzat a molts estudiants; i el mal funcionament de l'aire condicionat, les fissures en el sistema de seguretat, i la destrucció d'un dels principals turbotransports havien distret la concentració dels Jedi per mantenir el funcionament del Temple. La mateixa fórmula malvada intentava desbaratar el Temple? Aquest tirà havia mort feia anys, però hauria donat a conèixer la seva maligna equació?
Tot d'una, Qui-Gon va poder percebre una profunda pertorbació en la Força. Estava en l'aire que l'envoltava. Les sòlides roques semblaven brillar.
El Costat Fosc estava a prop.
La sensació es va dissipar. Les fonts van seguir fluint, esquitxant suaument amb l'aigua refrescant les galtes del Jedi. Qui-Gon va examinar minuciosament la zona, cada fulla, cada ombra.
No va veure res fora del normal, però sabia que alguna cosa estava aguaitant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada