dimecres, 14 de setembre del 2016

El Rei Unit (I)

Anterior



1

La tarda havia caigut sobre Prat Unitat i els primers falcopenats ja havien sortit, i es llançaven cap avall per arrencar gelea yammal i anguiles coufee de les crestes rodants de les ones del Llac de l'Alliberament. A la riba més allunyada, els cingles de corall Yorik que marcaven la vora del parc s'havien tornat de color porpra i enfosquits. Més enllà d'ells, els esquelets de duracer dels gratacels que s'aixecaven brillaven amb un to carmesí sota el sol ponent. El planeta romania tan Yuuzhan'tar com Coruscant i en molts sentits això mai canviaria. Però estava en pau. Per primera vegada a la vida d'en Luke Skywalker, la galàxia realment no estava en guerra i això ho comptava com tot.
Encara hi havia problemes, per descomptat. Sempre els hauria i avui diversos Mestres d'alt rang estaven discutint per solucionar el caos que la Jaina i altres quatre joves Cavallers Jedi havien causat en abandonar abruptament els seus deures i partir a les Regions Desconegudes.
-Lowbacca era l'únic que entenia completament la biomecànica del Maledoth -estava dient en Corran Horn amb la seva veu gutural-. Així que, com podeu veure, el projecte de recol·locació ramoana ha caigut fins a un cessament total.
Luke va apartar de mala gana la seva mirada del finestral del cercle de l'orador de la sala del consell, on Corran estava dret utilitzant un punter làser per destacar en la projecció hologràfica d'una enorme nau d'esclaus yuuzhan vong. L'Orde Jedi havia estat esperant la nau per evacuar la població d'un món moribund.
En Corran va canviar el punter làser i l'holografia va canviar a la imatge d'un asteroide miner foradat per explosions.
-La situació al cinturó miner maltorià també s'està deteriorant. Sense Zekk allà per liderar la caça, els pirates de Tres-Ull tenen lliure accés al sistema. Els enviaments de material sense refinar han caigut el cinquanta per cent i RePlanetHab està intentant subornar-los.
-Aquest és un circuit que necessitem desconnectar ara -va dir la Mara. Asseguda a la cadira al costat de la d'en Luke, era, com sempre, la primera a arribar al cor de l'assumpte. Aquesta era una de les coses que Luke més admirava d'ella. En una època en què la més petita de les decisions tenia ramificacions que fins i tot un campió de dejarik columi no podria predir, els instints de la seva esposa seguien sent ferms i autèntics-. Si els conglomerats de rehab comencen a subornar pirates, tindrem lladres apareixent per tot el nucli.
Els altres mestres van pronunciar el seu acord.
-Bé -va dir en Corran-. On trobem a un substitut per a Zekk?
Ningú es va afanyar a respondre. Els Jedi estaven ja massa disseminats, amb la majoria dels Cavallers Jedi, i fins i tot alguns aprenents, ja assignats a tres tasques. I mentre les files dels ambiciosos i els egoistes es tornaven fins i tot més adeptes a manipular al Senat de l'Aliança Galàctica, la situació semblava creixentment desesperada.
-Els Solo haurien d'haver acabat a Borao aviat -va dir finalment en Kyp Durron. Vestit amb una capa i una túnica gastada, portant el cabell castany llarg i despentinat, Kyp semblava com si acabés de sortir d'una llarga missió. Sempre tenia aquell aspecte-. Potser RePlanetHab serà pacient si saben que són la propera missió dels Solo.
El silenci aquest cop vaig ser fins i tot més llarg. Parlant estrictament, els Solo no estaven disponibles per a les missions. En Han ni tan sols era un Jedi i l'estatus de la Leia era completament informal. El consell simplement els seguia demanant ajuda, ells simplement seguien fent-ho i cada Mestre a la sala sabia que l'Orde havia estat explotant la naturalesa desinteressada dels Solo durant massa temps.
-Algun altre necessita contactar amb ells -va dir la Mara finalment-. És massa dolent que la Leia s'encongeixi cada cop que veu la cara d'en Luke a l'holocomunicador.
-Jo puc fer-ho -es va oferir en Kyp-. Estic acostumat a fer que la Leia s'encongeixi.
-Amb això ens encarreguem de Maltoria -va dir en Corran-. Ara, què hi ha de l'ar'krai bothan? L'últim informe de l'Alema suggereix que Reh'mwa i els seus fonamentalistes tenen una pista sobre la localització de Zonama Sekot. Estaven aprovisionant el Venjança per a una missió de reconeixement a les Regions Desconegudes.
Un subtil remolí en la Força va atreure l'atenció d'en Luke cap a l'entrada. Va aixecar la mà per aturar la discussió.
-Perdoneu-me. -Es va girar cap al vestíbul i va submergir la seva ment completament en la Força fins que va reconèixer una de les presències que venien cap a ells i llavors va dir-: Potser hauríem de continuar amb això més tard. No volem que el Cap Omàs sàpiga com de preocupats que estem per la partida de la Jaina.
-No volem?
-No. -En Luke es va aixecar i es va dirigir cap a la porta-. Especialment no quan ell porta a un txiss.
En Luke es va aturar a l'àrea del vestíbul, on un simple banc de fusta i dos gerros de pedra buits estaven davant de la porta, disposats per calmar subtilment als visitants i fer-los sentir benvinguts. Tot just passà un moment abans que la porta xiuxiuegés en obrir-se i un jove aprenent rodià es va aturar sorprès directament davant d'en Luke.
-M-Mestre S-Skywalker! -va quequejar el jove rodià. Es va tornar i va aixecar una mà amb dits llargaruts cap a la porta-. El Cap Omàs i...
-Ho sé, Twool. Gràcies.
En Luke va empènyer suaument al jove de tornada al corredor amb els altres aprenents i després va creuar la porta i es va trobar mirant al Cap d'Estat Omàs i a un trio de txiss de pell blava. Amb una cara arrugada i una papada caiguda, el txiss de davant era probablement el més vell que Luke havia vist mai. Els dos de darrere clarament eren guardaespatlles: alts, forts, alertes i vestits amb els uniformes negres de la Força de Defensa Expansionista Txiss.
-Cap Omàs -va dir en Luke. La tensió del càrrec de l'Omàs es veia a les galtes buides i la seva complexió cendrosa-. Benvingut.
-Ens estava esperant -Omàs va llançar una mirada significativa a la sala de conferències-. Bé.
En Luke va ignorar la indirecta i va inclinar el cap davant el txiss més ancià.
-I Aristocra... -Li va portar un moment que el nom s'elevés a dalt de la ment de l'Omàs, on Luke pogués sentir-lo sense ser massa intrusiu-. Mitt'swe'kleoni. És un plaer conèixer-lo.
Els ulls vermells del txiss es van estrènyer fins a formar línies carmesines.
-Molt impressionant. No és fàcil reunir arxius d'identitat de l'aristocràcia txiss.
-No ho hem fet. -En Luke va somriure i va continuar bloquejant la porta-. Vostè i els seus guardaespatlles seran benvinguts a dins, una vegada que hagin deixat les seves armes ocultes.
Omàs es va encongir visiblement, però en Luke no es va moure. Fins i tot si no hagués percebut l'armes ocultes a través de la Força, encara hauria fet la petició. Aquests eren txiss, després de tot.
-Com sap -va continuar en Luke-, les úniques armes permeses en el Temple Jedi són els sabres làser.
Mitt'swe'kleoni va somriure com un ancià bevent alguna cosa en contra de les ordres del seu metge, llavors va treure una petita pistola làser oculta de la bota i la hi va passar al seu guardaespatlles.
-Els meus guardaespatlles esperaran al corredor -va dir-. Puc veure que no serien de molta utilitat en una habitació plena de Jedi.
-No hi haurà necessitat. -En Luke es va apartar i va fer un gest als dos homes d'estat cap al cercle de conferència-. Si us plau, uneixin-se a nosaltres.
Mentre creuaven l'habitació, Mitt'swe'kleoni els va fer mirades furtives als seus mobles (a l'automatitzada cuina de servei, al petit bosc de rares plantes trebala, a les cadires flueixforma) i l'arrogància es va esvair del seu comportament. No era una reacció que al Luke li agradés veure. El nou Temple havia estat un regal de l'Aliança Galàctica, pressionant als Jedi a què ho acceptessin quan, en un intent desesperat per crear un símbol de progrés, la vacil·lant Autoritat de Reconstrucció havia traslladat la seu del govern de torn a Coruscant. En molts aspectes, la recol·locació havia fallat tan espectacularment com ho havia merescut. Però el Temple, una piràmide de pedra i transpariacer dissenyat per harmonitzar amb la nova cara del Coruscant posterior a la guerra, mai fallava en impressionar amb la seva règia escala i la seva arquitectura del Renaixement. També servia com a recordatori constant per al Luke de la seva major por, que els Jedi es comencessin a percebre a si mateixos a través dels ulls dels altres i es convertissin en poc més que guardians d'una agraïda Aliança Galàctica.
A l'àrea de conferències, els Mestres Jedi es van aixecar per saludar els seus convidats.
-Tothom coneix al Cap Omàs, crec. -Luke va fer un gest a Omàs en direcció a una cadira, després va agafar a Mitt'swe'kleoni pel colze i el va guiar fins al cercle de l'orador més baix-. Aquest és el Aristocra Mitt'swe'kleoni de l'imperi txiss.
-Si us plau, facin servir el meu nom central, Tswek -els va instruir l'Aristocra. Serà molt més fàcil perquè vostès ho pronunciïn.
-I tant -va dir en Luke, que continuava mirant al consell-. Tswek té algunes notícies pertorbadores per a nosaltres, segons crec.
Les celles arrufades d'en Tswek es va aixecar, però ja no semblava sorprès per la «intuïció» d'en Luke.
-Llavors coneix el propòsit de la meva visita?
-Podem sentir la seva aprensió a la Força -va dir en Luke, evitant una resposta directament-. Assumeixo pel que fa als nostres Jedi a les Regions Desconegudes.
-I tant que sí -va dir ell-. L'Ascendència Txiss exigeix ​​una explicació.
-Una explicació? -En Corran no va ser prou capaç d'ocultar la seva indignació-. De què?
Tswek va ignorar-lo intencionadament i va continuar mirant al Luke.
-Els Jedi tenen moltes veus, Aristocra -va dir en Luke-. Però parlem com un.
Tswek va considerar això un moment i després va assentir.
-Molt bé. -Es va girar cap a Corran-. Demanem una explicació de les seves accions, és clar. El que passi en la nostra frontera no és de la seva incumbència.
Tot i l'onada de confusió i dubte que ondà a través de la Força, els Mestres Jedi van romandre externament compostos.
-La frontera thizz, Ariztocra? -va preguntar la Saba Sebatyne, una de les Mestres Jedi més recents.
-I tant. -Tswek es va tornar cap a la barabel, amb el seu nas arrufat mentre pensava-. No saben el que els seus Cavallers Jedi han estat fent, oi?
-Tots els nostres Jedi estan ben entrenats -va dir en Luke a Tswek-. I els cinc sota discussió estan molt experimentats. Tenim confiança en què tenen bones raons per a qualsevol acció que hagin dut a terme.
Una espurna de sospita va aparèixer als ulls carmesins d'en Tswek.
-Fins ara, hem identificat a set Jedi. -Es va girar cap a Omàs-. Sembla que no tinc assumptes aquí després de tot. Òbviament, els Jedi involucrats en aquest assumpte estan actuant pel seu compte.
-Involucrats en quin assumpte? -va preguntar en Kyp.
-Això no li interessa a l'Aliança Galàctica -va dir en Tswek. Va inclinar el cap davant el consell en ple-. Les meves disculpes per robar-los tant de temps.
-No cal que es disculpi -va dir en Luke. Va considerar deixar caure el nom d'en Chaf'orm'bintrani, un Aristocra que la Mara i ell havien conegut en una missió alguns anys abans, però era impossible saber com es rebria això. La política txiss era tan volàtil com donats als secrets eren ells i per tot el que Luke sabia la d'en Formbi havia estat una de les cinc famílies governants que havien desaparegut misteriosament mentre la resta de la galàxia lluitava amb els yuuzhan vong-. Qualsevol cosa en què els nostres Cavallers Jedi s'involucrin concerneix en aquest consell.
-Llavors els suggereixo que facin una feina millor supervisant-los en el futur -va dir en Tswek. Quan Luke no es va apartar del seu camí, es va girar cap a Omàs-. Ja he acabat aquí, Cap.
-Per descomptat. -Omàs li va dirigir al Luke una mirada implorant perquè s'apartés i després va dir: Una escorta es reunirà amb vostè a l'entrada del Temple. Crec que necessito tenir unes paraules amb aquests Jedi.
-En aquest cas, li donaré les gràcies per la seva hospitalitat ara. -En Tswek va inclinar el cap davant el Cap i després es va dirigir cap a la sortida-. Tornaré a l'Ascendència en una hora.
Omàs va esperar fins que l'Aristocra s'hagués anat i després li va arrufar les celles al Luke.
-I bé?
En Luke va obrir les seves mans.
-En aquest punt, Cap Omàs, vostè sap més que nosaltres.
-Això em temia -va grunyir l'Omàs-. Aparentment, un grup de Jedi s'han involucrat en una disputa fronterera amb els txiss.
-Com pot ser això? -va preguntar la Mara. En Luke sabia que ella ho preguntava en sentit literal. Abans de marxar, la Jaina havia enviat al consell un grup de coordenades de destinació que ella i els altres havien calculat en triangular la direcció des d'on havia vingut la misteriosa crida. Un reconeixement astronòmic no havia revelat ni tan sols un estel en aquesta àrea i per descomptat cap indicació que les coordenades fossin d'interès per als txiss-. El seu destí estava a més de cent anys llum de l'espai de l'Ascendència.
-Llavors els nostres Jedi hi són fora -va dir l'Omàs-. Per què dimonis hi són? No ens podem permetre prescindir ni d'un Jedi en aquest moment, molt menys de set.
Els ulls verds de la Mara semblaven preparats per llançar una ràfega de trets làser.
-Els nostres Jedi, Cap Omàs?
-Perdonin-me. -La veu del Cap era més apaivagadora que de disculpa. En Luke sabia que, en el seu cor, Omàs considerava als Jedi tan servents de l'Aliança Galàctica com ho era ell-. No pretenia implicar res.
-I tant que no -va dir la Mara en un to que suggeria que seria millor que ho digués seriosament. Ella es va tornar cap a la resta del consell-. Mitt'swe'kleoni va dir set Jedi. Què traiem d'això?
-Aquezta noméz en compte cinc. -La Saba va aixecar la mà i va començar a aixecar els seus dits amb urpes-. Jaina, Alema, Zekk, Lowbacca i Tesar.
En Kyp va afegir dos dits.
-Tekli i Tahiri?
Omàs va arrufar les celles.
-Com poden saber això? Vaig pensar que elles estaven amb Zonama Sekot a les Regions Desconegudes.
-Se suposa que hi són -va dir en Corran-. Però, com els altres, també són supervivents de Myrkr.
-No ho entenc -va dir l'Omàs-. Què té a veure això amb la missió de Myrkr?
-Tant de bo ho sabéssim -va dir en Luke. Empresa a la meitat de la guerra amb els yuuzhan vong, la missió de Myrkr havia estat tan costosa com reeixida. L'Ànakin Solo i el seu grup d'atac havia destruït als voxyn assassins de Jedi de l'enemic. Però sis joves Cavallers Jedi havien mort en el procés, inclòs el mateix Ànakin, i un altre va desaparèixer i es va presumir mort-. Tot el que puc dir-li és que durant diverses setmanes, la Jaina i els altres supervivents d'aquesta missió han informat sentir una «crida» de les Regions Desconegudes. En el dia en què s'en van anar, aquesta crida es va convertir en un crit demanant ajuda.
-I atès que la Tenel Ka encara està a Hapes -va explicar la Mara-, sembla probable que les Jedi extres siguin la Tekli i la Tahiri.
Ningú va suggerir que el germà de la Jaina, Jacen, podria ser un dels extra. L'últim que algú havia sentit a parlar d'ell era que havia estat en algun lloc de la part més allunyada de la galàxia, aïllat amb els fallanassi.
-Què hi ha de Zonama Sekot? -va preguntar l'Omàs. Zonama Sekot era el planeta vivent que havia acceptat a servir com a llar per als derrotats yuuzhan vong-. Podria haver vingut la crida d'ell?
En Luke va negar amb el cap.
-Zonama Sekot hauria contactat amb mi directament si necessités la nostra ajuda. Estic convençut que això té alguna cosa a veure amb la missió de Myrkr.
Omàs es va quedar en silenci, esperant una millor explicació, però això era tot el que en Luke sabia.
-Què li va dir Mitt'swe'kleoni? -va preguntar en Luke al seu lloc.
Omàs va arronsar les espatlles.
-Demanà saber per què l'Aliança Galàctica havia enviat als seus Jedi, les seves paraules exactes, per interferir en una disputa fronterera txiss. Quan va veure com de sorprès que estava jo, va demanar parlar amb vostès.
-Això és dolent -va dir la Mara-. Molt dolent.
-Hi estic d'acord -va dir l'Omàs-. O ell creu que tots estem mentint...
-O creu que elz nostrez Cavallerz Jedi z'han tornat impredictiblez -va dir la Saba-. En qualsevol caz, el rezultat zerà el mateix.
-Intentaran solucionar el problema ells mateixos -va dir l'Omàs. Es va passar una mà pel seu pèl esclarissat-. Com serà això de dur per a ells?
-Els nostres Cavallers Jedi poden cuidar-se sols -va dir en Luke.
-Això ho sé! -va etzibar l'Omàs-. Pregunto per als txiss.
En Luke va sentir elevar-se la ira de la Mara, però ella va triar passar per alt el to de l'Omàs i va romandre en silenci. Ara era un mal moment per recordar-li que els Jedi no esperaven que es dirigissin a ells com subordinats sense govern.
-Si els txiss duen a terme accions contra ells, Jaina i els altres intentaran arreglar la situació... durant un temps -va dir en Luke-. Després d'això, depèn de la naturalesa del conflicte.
-Però no dubtaran a utilitzar la força contra la força -va aclarir la Mara-. Ni els hi demanaríem que ho fessin. Si els txiss forcen les coses, abans o després, la Jaina farà que els hi sagni el nas.
L'Omàs va empal·lidir i es va girar cap al Luke.
-Necessita aturar això i aviat. No podem deixar que s'arribi a matar.
En Luke va assentir.
-Amb tota certesa enviarem algú per...
-No, vull dir vostè personalment. -Omàs es va tornar cap als altres-. Sé que els Jedi tenen les seves pròpies maneres de fer les coses. Però amb la Jaina Solo liderant aquests joves Cavallers Jedi, vostè és l'únic que pot assegurar-se de portar-los a casa. Aquesta jove és tan tossuda com el seu pare.
Per una vegada, ningú va discutir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada