dilluns, 12 de setembre del 2016

Senda Desconeguda (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

Al matí següent, Obi-Wan es va aixecar i es va donar compte que estava sol. La majoria dels Joves havien sortit a la superfície. Probablement, Cerasi no havia volgut despertar-lo. Estava segur que la noia ja estava desperta quan, gairebé a l'alba, ell havia entrat sigil·losament a la zona destinada als dormitoris.
Cerasi li havia preparat un plat de fruita i un pastís de muja perquè esmorzés. Obi-Wan se'l va menjar i es va preguntar quan podria tornar a menjar alguna cosa. Els dies eren molt atrafegats. Quan no estava al capdavant de l'Àrea de Seguretat, estava, juntament amb Cerasi, tractant de convèncer els Joves que calia seure a discutir sense ira.
Tot d'una, Roenni va irrompre a l'estança. Últimament no havia vist molt aquesta noia tranquil·la. Tenia cura de si mateixa tota sola.
-Obi-Wan, et necessiten -va dir esbufegant.
- Qui em necessita? -va respondre Obi-Wan posant-se dempeus.
-Tots -va contestar amb els ulls plens de llàgrimes.
-Roenni, comença pel principi.
-Nield ha convençut Mawat perquè ignori el vot del Consell, i perquè l'ajudi a demolir la Sala de l'Evidència del Carrer de la Glòria -va dir la Roenni-. Ha reunit a la majoria dels de la seva Àrea i a alguns dels Joves dels Abocadors.
Obi-Wan va sospirar. Havia d'afrontar aquest nou problema.
-Tenen armes -li va advertir.
- D'on les han tret? -va preguntar Obi-Wan seriós.
-No ho sé, però Wehutti està allà amb els Majors, i també està armat.
La consternació es va apoderar de l'Obi-Wan. Era precisament el que la Cerasi i ell havien temut; i el que havien intentat evitar. Els carrers de Zehava tornaven a viure un conflicte obert.
Va dubtar si havia d'intentar trobar la Cerasi. Podia trucar-la a través del comunicador, però no tenia molt de temps i era millor que ella sabés el que estava passant quan tot hagués acabat. Va recordar el molt que li havia afectat veure a Nield i a Wehutti enfrontats l'última vegada.
En lloc d'avisar-la, Obi-Wan envià un senyal d'emergència a la seva Àrea amb la localització del lloc del conflicte. Esperava que els seus companys apareguessin aviat i així no haver d'enfrontar-se sol a Nield. Sabia que la seva presència no anava a canviar els plans d'en Nield. De tota manera, havia d'intentar-ho.
Va agafar la seva espasa vibradora i es va dirigir a l'exterior.
Quan va arribar al Carrer de la Glòria, els seus pitjors temors ja s'havien confirmat. Enmig de la plaça hi havia una gran font de pedra amb les canelles seques. Nield i les seves forces estaven situats al final de la plaça, esgrimint pistoles làser i espases vibradores. Wehutti i els Majors es trobaven enfront d'ells, amb les seves armadures i les seves armes llestes, i bloquejant l'entrada a la Sala de l'Evidència. La font era l'única cosa que els separava. L'espurna estava a punt d'esclatar.
Obi-Wan es va dirigir ràpidament cap a ells.
- Us ordeno que deixeu les armes en nom del govern de Melida/Daan! -cridava mentre corria.
Va veure als membres de la seva esquadra acostar-se corrent cap al lloc, brandant les seves armes, i els va fer un senyal perquè no disparessin. Si obrien foc, els Majors i les forces d'en Nield respondrien a l'atac.
- Tu no representes al govern de Melida/Daan! -va cridar en Nield.
Les forces de l'Obi-Wan es van agrupar entorn d'ell. Miraven a Nield i a Obi-Wan. Es percebia confusió en les seves cares. Òbviament, alguns estaven d'acord amb Nield quan havia cridat estrany a Obi-Wan. Fins i tot la Deila semblava dubtar.
Ignorant les seves disjuntives, Obi-Wan va ordenar a la meitat dels seus efectius que envoltessin el perímetre de la plaça. Així, almenys, evitaria que la batalla s'estengués a la resta de la ciutat. Havia d'impedir que arribessin més reforços. L'enfrontament no havia de convertir-se en una guerra total.
Obi-Wan es va acostar lentament als grups. Podia sentir una pertorbació en l'aire, com si les fortes emocions s'haguessin condensat allà. Sabia que tots estaven a punt d'utilitzar les seves armes.
-Surt d'en mig, Wehutti -va dir en Nield-. Nosaltres vam guanyar la guerra. Deixa'ns fer la nostra feina.
- No permetrem que una colla de mocosos massacrin la memòria dels nostres avantpassats! -va rugir Wehutti.
- Nosaltres no permetrem que uns assassins siguin tractats com glòries del passat! -li va respondre Nield, cridant. Va moure el seu rifle en l'aire-. I ara, sortiu d'en mig!
Tot d'una, la canella seca que ocupava el centre de la font es va obrir. Cerasi va sortir a l'exterior a través d'ella i va començar a córrer fins a situar-se enmig dels dos grups.
- No! -va cridar segons corria-. Això no pot succeir!
- Cerasi! -udolà Obi-Wan, i es va tirar cap endavant.
En aquest moment es van sentir trets. Enmig de la confusió, Obi-Wan no va poder distingir d'on procedien.
Però la noia havia estat encertada. Els ulls de la Cerasi es van obrir molt quan el tret va impactar en el seu pit. Lentament, la jove va caure de genolls. Obi-Wan va arribar fins a ella i, just quan anava a caure d'esquena, la va agafar en braços.
- Cerasi! -va cridar.
Els seus ulls verds s'havien tornat cristal·lins.
-Et posaràs bé -va dir sincerament-. Pots sentir-me? Tu no necessites tenir sort. Cerasi!
Va aixecar el palmell de la mà. Ella va tractar d'imitar-lo, però la mà va caure cap enrere. Els seus ulls van deixar de veure.
- No! -va cridar l'Obi-Wan.
El jove li va prendre el pols amb dits tremolosos. No sentia res, ni tan sols un petit fluir de sang.
El dolor li va trepar cada fibra del seu cos. Obi-Wan va mirar amunt, cap a Nield i Wehutti. No podia articular paraula. Era com si hagués perdut la facultat de parlar.
Se li van començar a escapar les llàgrimes, mentre el dolor, que creixia dins seu, arribava a cada racó del seu cor i del seu cervell. Era insuportable. El seu cos no podia resistir un dolor així. S'anava a trencar. I, no obstant això, ell sabia que això només era el principi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada