diumenge, 4 de setembre del 2016

Els Defensors dels Morts (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

Wehutti acabava d'acabar de parlar quan Qui-Gon es va moure. El seu sabre làser es va activar mentre Wehutti encara estava somrient. Qui-Gon va girar, arribant a Wehutti a l'espatlla. Alhora, va llançar a Obi-Wan el  sabre, amb l'esperança que el noi estigués preparat per agafar-lo.
Qui-Gon s'esperava la traïció, i no necessitava que la Força li advertís que Wehutti els estava conduint a un parany. El seu instint li ho havia dit fins i tot abans d'entrar per les portes del Cercle Interior. Quan Wehutti els va dir que deixessin les armes, Qui-Gon va fingir cert dubte. Hi havia previst la petició i estava preparat per a ella, i havia estat fàcil fer veure que s'estava arreglant la capa per recuperar els sabres làser.
Fins i tot els homes més intel·ligents només veuen el que volen veure. Wehutti ja s'estava felicitant per la ingenuïtat dels Jedi en deixar-se atrapar.
Wehutti va caure a terra amb un crit de dolor i de ràbia. Obi-Wan va activar el seu sabre làser.
-La porta -li va dir en Qui-Gon, preparant-se per defendre's del grup assegut a la taula.
Molts havien començat a aixecar-se, però la resta estava encara massa sorprès per reaccionar.
Va escoltar a Obi-Wan donar un cop al cadenat. Dos guerrers, un home i una dona, havien reaccionat més ràpidament que els altres i es dirigien cap a Qui-Gon empunyant les seves armes.
Tot d'una, la llum ho va inundar tot. Obi-Wan devia haver activat la il·luminació mentre intentava obrir la porta. Era millor no lluitar en la foscor, encara que un Jedi estigués entrenat per a això.
Qui-Gon va reprimir la seva sorpresa quan va veure als soldats Melida a la llum. Tots presentaven ferides de consideració. Va veure que tenien lesions a la cara i braços, i cames ortopèdiques. Dos d'ells usaven màscares per respirar.
Els Melida i els Daan s'estaven destrossant literalment, tros a tros.
Va ser un pensament fugaç que va venir tan ràpid com va marxar. Qui-Gon sabia que havia de concentrar-se en la lluita. Va anar rebutjant els trets a mesura que corria cap a Obi-Wan, que havia fet saltar el cadenat fàcilment. La porta estava oberta. Obi-Wan i Qui-Gon van sortir corrent de l'habitació, cap al passadís.
Van sentir soroll de trepitjades sobre els seus caps i es van parar. Un llum vermell intermitent brillava amb força en una de les parets. Tot d'una, unes barres van caure sobre la porta principal.
-Algú ha posat en funcionament una alarma silenciosa -va dir en Qui-Gon.
-Mai sortirem per aquesta porta -va advertir Obi-Wan.
Van tornar pel passadís, intentant trobar una porta posterior. Sabien que tenien poc temps fins que la resta dels soldats Melida els trobessin.
A mesura que passaven per diferents punts del passadís, anaven sonant diversos dispositius electrònics.
-Són sensors de localització -va dir en Qui-Gon -. Ens segueixen, saben exactament on som.
Al final del passadís van trobar una porta altament protegida. Qui-Gon va girar a l'esquerra i va obrir la primera porta que va veure. Intentarien escapar a través d'una finestra, si podien, és clar.
L'habitació de sostre alt era plena d'equipament emmagatzemat: circuits, equips de navegació, parts de sensors, androides desmantellats.
Qui-Gon es va dirigir a la finestra. Barres d'alta tensió creuaven el vidre. Era un dispositiu de seguretat capaç d'allunyar qualsevol tipus de criatura i construït per resistir l'atac de qualsevol arma. Menys els sabres làser dels Jedi. Qui-Gon va tallar les barres amb un sol cop, obrint un forat prou gran com perquè poguessin passar a través d'ell. Va fer el mateix amb el vidre de la finestra.
-Anem, Padawan -va dir en Qui-Gon.
El noi va passar fàcilment a través del forat. Qui-Gon el va seguir. Es van trobar en un pati emmurallat. Qui-Gon calculà que no seria difícil escalar el mur. Massa fàcil.
-Anem, Qui-Gon -va dir l'Obi-Wan amb impaciència.
-Espera.
Qui-Gon es va acostar al mur, es va ajupir i el va examinar.
-Està minat -va dir a Obi-Wan-. Detonadors tèrmics. Si l'escalem, o simplement saltem sobre ell, els sensors infrarojos ens faran saltar pels aires.
-Així que estem atrapats.
-Em temo que sí -va contestar Qui-Gon, estudiant totes les possibilitats.
Haurien d'entrar a la fortalesa Melida i lluitar per aconseguir fugir. No tenien molt de temps. Els soldats endevinarien on eren en uns pocs segons.
Qui-Gon va escoltar un so metàl·lic i es va girar amb el seu sabre làser en alt. Però no hi havia cap soldat Melida a prop. El so procedia del sòl. Una petita gruta s'estava obrint davant seu.
De l'obertura va sortir una mà petita i bruta que els feia gestos.
Obi-Wan, confós, va mirar a Qui-Gon.
- Què fem?
Una veu irònica va sorgir de la cova.
-Veniu. Parlem-ne. Esperaré. Tenim molt de temps.
Qui-Gon va sentir com corrien i cridaven dins de la fortalesa. En qualsevol moment, els soldats apareixerien a la finestra.
-Anem-hi -va dir a Obi-Wan.
Va esperar fins que el seu padawan va lliscar a través de l'obertura. Qui-Gon va buscar amb els seus peus, va trobar una escala, i els va seguir a cegues, amb l'esperança de no haver-se equivocat va començar a descendir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada