dimarts, 6 de setembre del 2016

Els Defensors dels Morts (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Qui-Gon va col·locar la Tahl en un niu fet amb edredons i mantes, els millors que els Joves van poder oferir-los-hi. Es va quedar un moment dempeus, al seu costat. La Tahl s'havia cansat amb la petita batalla i s'havia quedat adormida immediatament. Podia sentir una espurna de la seva Força, però sols una de petita. La Tahl havia oblidat com havia estat ferida. Recordava haver estat capturada enmig d'una batalla, però no haver estat ferida ni cegada.
Qui-Gon va seure contra la paret per pensar. La seva missió havia acabat. Només havien d'esperar que acabessin els combats. La Cerasi li havia assegurat que podria treure els Jedi fora de la ciutat sense posar-la en perill. La portaria de tornada a Coruscant, on confiava que els coneixements dels metges d'allà li fessin recuperar aquesta energia vibrant que ell recordava tan bé.
Qui-Gon sabia que deixaria enrere un món sumit en el caos, amb nens lluitant per salvar-lo i amb els majors atrapats en el conflicte, disposats a sacrificar tota la població per la seva causa.
No obstant això, havia de partir. El seu principal deure era portar-la de tornada. Després podia demanar permís a Yoda per tornar. El més probable és que el Mestre Jedi no accedís. Els Jedi no van als mons a intercedir tret que siguin requerits per a això. Només podien intervenir en circumstàncies extraordinàries, o si un món amenaçava la pau i seguretat d'un altre. Els habitants de Melida/Daan estaven sumits en el seu propi conflicte, però no feien mal a un altre món que no fos el seu.
Obi-Wan havia demanat permís per anar als carrers amb la Cerasi, i Qui-Gon l'hi havia donat. Sabia que quan digués al seu padawan que havien de marxar, no anava a voler. No obstant això, li obeiria. Era el seu primer deure com a padawan, i Obi-Wan era un Jedi fins a la medul·la.
La seva missió era a punt d'acabar amb èxit. No obstant això, un presagi que li pesava com una llosa s'allotjava en el seu pit. El seu instint li advertia, però no podia concretar de què li advertia o com li anava a afectar aquesta advertència.
Va sentir passes que s'acostaven corrent. Nield va irrompre a l'habitació acompanyat de l'Obi-Wan i la Cerasi. Qui-Gon estava sorprès per com es coordinaven. Els seus moviments encaixaven perfectament, malgrat que l'Obi-Wan tenia les cames més llargues i la Cerasi era més prima.
- Reunió per a tots! -va cridar Nield-. Tenim notícies!
Nield va pujar a la tomba més gran. Els nois i les noies es van reunir entorn d'ell, procedents de les estacions estratègiques situades al voltant de l'habitació i dels túnels adjacents. Van tornar les seves cares expectants cap a ell.
-La nostra batalla ha acabat -va dir en Nield-. Hem aconseguit una victòria total!
Els Joves van cridar d'alegria. Nield va aixecar una mà.
-La nostra incursió al magatzem d'armes Daan va ser un èxit. Hem robat les armes dels Daan perquè no les malgastin atacant als Melida o adversaris imaginaris. Les hem posat al Túnel Nord. Els Melida -Nield va fer una pausa, somrient- van volar els seus propis arsenals perquè no caiguessin en mans dels Daan!
Els Joves van trencar a riure amb grans riallades. Cridaven d'alegria.
-Hem enviat missatges a tots dos bàndols, fent-los saber que els Joves estàvem darrere de totes les batalles, i que els hem guanyat i robat les seves armes. Sense les armes, els Majors no poden lluitar entre ells. Avui s'ha fet un pas de gegant cap a la pau!
L'emoció es podia palpar a l'habitació. Qui-Gon va veure com s'ajupia Nield per agafar la mà de la Cerasi. La va pujar i la va col·locar al seu costat. Després va arribar a l'Obi-Wan. Somrient, Obi-Wan va saltar per pujar a la tomba i situar-se entre els dos líders.
Els Joves s'acostaven per tocar la seva túnica. Obi-Wan es va ajupir per tocar els seus caps i acceptar les felicitacions. Va aixecar els braços al costat d'en Nield i la Cerasi. Ni tan sols va mirar una sola vegada a Qui-Gon. Era com si el Mestre Jedi no estigués a l'habitació. Era com si Obi-Wan no fos un Jedi.
Qui-Gon va pensar que el seu padawan realment formava part d'ells. Com si s'hagués convertit en un dels Joves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada