dijous, 1 de febrer del 2018

Punt de Ruptura (XXI)

Anterior



CAPÍTOL 21

INFERN

El crepuscle.
Les bateries de turbolàsers projectaven ombres de la mida d’edificis sobre l’enfosquida plana de permeociment. Clons silenciosos s'asseien darrere de les plaques protectores dels canons antiaeris dobles i quàdruples. Només se sentia el suau brunzit dels servomotors quan els canons dirigits per ordinador seguien el moviment dels caces droides, encara massa elevats per ser alguna cosa més que motes lluminoses a la llum del sol ponent.
Un sorollet, un gemec mig contingut de dolor i frustració, va cridar l'atenció d’en Mace i va interrompre les seves comprovacions prèvies al vol de la fragata. Chalk forcejava amb l'arnès de seguretat del seient del navegador. L'atapeït embenat de les seves ferides no li permetia ajupir-se prou com per assolir l'ajust dels corretjams. El seu rostre estava tan pàl·lid que les pigues destacaven en ell com taques de greix, i un fil de sang envermellia la vora dels embenats del seu pit.
–Vinga, deixa-m’ho fer –Mace li va ajustar la longitud de l'arnès i el cinturó. Va arrufar les celles davant la sang de les seves benes–. Quan ha passat això?
Chalk va arronsar les espatlles, evitant la seva mirada.
–En el salt, pot ser. Al congost.
–Hauries d’haver dit alguna cosa.
Ella li va apartar les mans i es va afanyar a comprovar l'armament.
–Estic bé. Una noia forta, sóc.
–Sé que ho ets, Chalk, però les teves ferides...
–No tinc temps per estar ferida, jo –va assentir en direcció a l'obertura ovalada oberta pels sabres làser en el parabrisa. Sobre la ciutat, el sol ponent arrencava espurnes en la dansa canviant i impossiblement complexa dels caces droides–. Hi ha en perill, gent. Gent que estimo. Ja estaré ferida després, jo.
La ferotge convicció de la seva veu va fer meditar a Mace. Un inventari de les seves pròpies ferides va passar per la seva ment: l'atordiment que li provocava el mal de cap, les costelles trencades, el turmell torçat que li feia coixejar, la cremada làser infectada de la cuixa, la mossegada nebulitzada amb embenat que li havia fet Vastor, per no esmentar la resta dels talls i ferides menors que li cobrien tot el cos fins al punt que costava distingir una de l'altra.
I, tot i així, havia seguit lluitant, i seguiria lluitant. Ferides? En aquest moment amb prou feines podia notar-les.
Perquè corria perill algú a qui volia.
–Quan això hagi acabat –va dir, assentint amb comprensió–, tu i jo anirem a un centre mèdic. Junts.
El somriure que ella li va dedicar mostrava només una ombra de dolor.
Nick va treure el cap per la porta de la cabina.
–Sembla que ens anem... Escolta, mira això –va dir, arrufant de sobte les celles i mirant a través del parabrisa.
Kar Vastor s'apropava entre les ombres que tallaven el camp d’aterratge. Els seus escuts relluïen sota els encegadors centelleigs provocats pels panells que il·luminaven les naus, ara que s’havia fet fosc. El Lor pelek va córrer, agitant una mà i demanant a Mace que li esperés.
–Què passa? És que ara vol tornar a lluitar o alguna cosa així? –el rostre d’en Nick s’il·luminà–. Podríem fotre-li un tret, saps? Per accident. Per una d'aquestes tragèdies sense sentit que té lloc quan un comprova les seves armes...
–Nick.
–Entesos, d'acord.
Mace va observar inexpressiu com s'acostava Vastor. Feia només un moment, just abans de deixar el búnquer de comandament per anar a la fragata, el Mestre Jedi havia mantingut una conversa privada amb CRC-09/571 en un reservat.

–Només rebrà ordres meves, entesos? –havia dit al comandant clon–. Vull que ho tingui del tot clar.
El casc de CRC-09/571 es va inclinar, desconcertat.
–Però la Mestra Billaba...
–Ha estat rellevada del comandament. Igual que Kar Vastor.
–I els seus homes, senyor?
–No tenen ni rang ni autoritat militar.
–Desitja el general que siguin desarmats i arrestats?
Mace va examinar amb rudesa l'abarrotat centre de comandament, ple de soldats i presoners. Veia en la seva ment els vint cadàvers del celler de transport de la fragata.
–No. No estic segur que pugui fer-ho, però vigili’ls. No són de fiar. Poden tornar-se violents sense previ avís. Potser intentin fer mal als presoners. I pot ser que fins i tot a vostès.
–Sí, senyor.
–I tregui als presoners d'aquí. Aparti’ls d'ells. No tots alhora. Inventi’s algun pretext i comenci a treure'ls amb la major eficiència possible.
–I si té lloc un enfrontament, senyor? –el to sec de CRC-09/571 havia baixat de volum, com si el comandant fos reticent a considerar tan sols aquesta possibilitat–. I si ataquen?
–Defensin-se vostè, als seus homes i als presoners –li havia dit Mace–. Faci servir la força que sigui necessària.
–Força letal, senyor?
Mace havia contemplat el seu propi reflex en el fumat visor del casc del comandant. Abans de poder contestar va haver d'empassar saliva amb esforç.
–Sí –va haver apartar la mirada; trobava el seu reflex massa fosc per al que sabia que havia de dir–. Està autoritzat a emprar força letal.

En el camp d'aterratge, Vastor no es va molestar a donar la volta per entrar per les portes del celler. Sense perdre el pas, va fer un salt just sota la cabina que el va elevar fins al morro del Turbotro amb un soroll metàl·lic provocat, probablement, pels vibroescuts desactivats, que li dificultaven agafar-se a la nau i van xocar contra ella. Vastor ascendí fins posar-se a la vista i es va amagar davant el parabrisa.
Va romandre un moment allà, encongit, deixant que els seus avantbraços reposessin en els seus genolls doblegats i mirant amb gravetat a Mace a través de l'obertura.
Mace Jedi dels Windu. Fins i tot el seu grunyit era reticent. Gairebé contemplatiu.
–Kar.
No hem estat amics, tu i jo. Sospito que si els dos sobrevivim aquest dia seguirem sense ser-ho.
Mace es va limitar a assentir.
Potser no ens tornem a veure. Voldria que sabessis que m'alegro de no haver-te matat aquesta tarda. Ningú més hauria pogut fer el que tu has fet avui. Ningú ens hauria portat tan lluny.
Això tampoc requeria una resposta. Mace va esperar.
Vastor va prémer els llavis, com si li causés mal compartir els seus pensaments, i el seu grunyit es va tornar gairebé un ronc greu en el més profund de la seva gola.
Vull que sàpigues que m'enorgulleix ser el teu dôshalo. Honres als Windu.
Mace va respirar fondo.
–Tu no els honres –va dir a poc a poc, amb fredor deliberada.
Aquest cop li tocava a Vastor mirar-lo en silenci.
–Jo no sóc Mace, Jedi dels Windu. Windu és el meu nom, no el del meu Ghosh. Tu i jo no som dôshallai. Els Windu ja no existeixen, i tu només portes desgràcia a la seva memòria. El meu Ghosh són els Jedi.
Va tornar a concentrar-se en les comprovacions prèvies al vol.
–Estaria bé que a la meva tornada t'haguessis anat ja –va dir distant.
Mentre Mace parlava, Vastor va tornar el seu rostre cap a la dansa en espiral dels caces. No va semblar sentir-lo. Mirava cap amunt com si escoltés les estrelles. Va passar un o dos segons sumit en el silenci i la immobilitat, abans d'assentir amb gravetat i tornar a mirar a Mace.
Fins que ens tornem a veure, dôshalo.
Girà com un lleopard arborícola sobresaltat i va saltar des del morro del Turbotro per allunyar-se corrent per l’il·luminat permeociment.
Mace va connectar les últimes deu palanques de la seqüència de vol, i el Turbotro es va bressolar lentament, mentre els repulsors l’elevaven gairebé un metre del terra.
–Vinga.

***

Quan el Turbotro va rugir a través de les portes de l'espaiport i va entrar al barri de magatzems de Pelek Baw, ja circulava a una mica més de dos-cents quilòmetres per hora. El forat del parabrisa udolava com la banya desafinada d'una banda d’smazzo. Durant un quilòmetre o més, immensos magatzems ennegrits a la nit omplien tota l’extensió al nord de l’espaiport, però els carrers en si mateixos estaven buits. Mace pretenia aprofitar qualsevol avantatge que pogués trobar.
Nick s'aferrava als respatllers dels seients d’en Mace i la Chalk. Estar just davant el forat del parabrisa li feia parpellejar dubitatiu.
–Això, escolta, si no et fa res que ho demani, estàs segur que aquests caces droides no atacaran també als vehicles de terra?
–Estic segur.
–Però, bé, com ho saps?
–T’ho demostraré.
Emprant els coets. Mace va fer girar el Turbotro per ajudar a sortejar una cantonada molt tancada, i va xocar grinyolant contra un magatzem amb força suficient per escantellar el blindatge del vehicle i obrir un forat a la paret de la mida d'un rondaire de vapor. El Jedi lluità amb els controls i va redreçar la nau, i llavors va fer un gest amb el cap en direcció al llarg carrer que tenia davant.
A mig quilòmetre de distància, al gegantí vessant cuirassat d'un vehicle terrestre d'assalt (VTA) sortia emetent un espetec metàl·lic d'un carrer lateral.
–Per això ho sé –va dir Mace.
La seva torreta ja havia rotat un quart de gir per apuntar al Turbotro.
–Chalk –va dir Mace, però ella ja se li havia avançat.
Les torretes quàdruples de banda i banda de la fragata van cobrar vida i van omplir el carrer amb llampeguejants polsos d'energia...
... Que van donar en el VTA sense esgarrapar-lo si més no.
–Mai travessaràs el seu blindatge! –cridava Nick, mentre Chalk deixava que la seva mirada es desenfoqués i les seves mans es relaxessin en el comandament.
–No disparo al blindatge, jo –va murmurar, mentre estrenyia el gallet. El canó del VTA va retrocedir en llançar un obús antiblindatge...
... Que va rebre un tret làser en el morro quan encara seguia dins el canó.
L'explosió va ser gratificant.
Va deixar el canó obert sobre si mateix enmig d'una pluja de duracer ennegrit i retorçat, com si el VTA fos un androide fumant un pur explosiu.
–Conforme –va dir Nick–. Ara sí que estic impressionat.
Els artillers del VTA van replicar amb els seus repetidors pesats de cartutxos, fent que viatjar en el Turbotro fos semblant a ficar el cap dins d'un cubell d'escombraries de duracer apallissat per una banda de vàndals borratxos. L'impacte dels cartutxos va obrir osques prismàtiques al parabrisa del transpariacer.
–És hora de sortir del carrer –va dir Mace.
–No pots! –va cridar Nick–. Ens abatrien!
–He dit sortir, no enlairar-se. Obre foc.
Chalk va mantenir el gallet premut. Mace va estirar el comandament de control i va moure lateralment el Turbotro per deslligar tota la potència dels làsers quàdruples contra el magatzem que tenien al costat. De sobte, una enorme boca amb dents de durciment que penjaven de barres reforçades es va obrir a la paret. Mace va fer que la fragata entrés per l'obertura com un ariet.
Fins a l’interior de l'edifici.
–Wow!
–Saps el que estàs fent, tu?
–Segueix disparant.
Contenidors de càrrega il·luminats de vermell per les descàrregues dels canons llampeguejaren a banda i banda de la fragata. Mentrestant, una altra boca creada per un projectil s'obria a la paret de davant i els permetia sortir al següent carrer...
També ocupat per la milícia.
Almenys per una companyia d'infanteria pesada amb un parell de peces mòbils d'artilleria i pot ser que alguna cosa més que Mace no va tenir temps d'identificar. El Jedi va mantenir la fragata rugint en línia recta, va passar entre ells i va arribar fins al magatzem que hi havia a l'altra banda del carrer abans que algun dels sorpresos balawai pogués ni tan sols carregar les armes.
Es van obrir pas per la ciutat lluitant, travessant edificis quan havien de fer-ho, recorrent carrers oberts quan podien, zigzaguejant i desfent el camí per trobar obertures en el cèrcol que cada vegada es tancava més sobre el barri dels magatzems, i deixant enrere un deixant de sorpresos balawai i un immens rastre de punts connectats en línia i format pels magatzems en flames.

***

A vegades, quan les coses surten malament, ho fan d'una en una, en una cadena de desgràcies de les que cal ocupar-se baula a baula. Aquests són els moments senzills.
De vegades els problemes arriben junts i de cop.
Quan per fi van deixar enrere el barri de magatzems. Mace va posar la fragata a velocitat de marxa. Els carrers de la nit de Pelek Baw estaven tan abarrotats com sempre, però éssers de totes les espècies es tiraven precipitadament a un costat perquè la lenta fragata pogués recórrer la ciutat al nivell del carrer.
Almenys quan es paraven a mirar amb temps suficient per moure’s.
–Nick, saps on som?
El jove korun es va inclinar cap endavant per mirar pel parabrisa; pel costat de babord, la llum dels incendis que havien deixat enrere pintava el cel de vermell.
–Allà se’n va l'element sorpresa...
–Nick.
Nick va negar amb el cap, derrotat.
–Es que no ho entens? Ara saben que anem cap allà. El Ministeri de Justícia és com una fortalesa. Dimonis, és una fortalesa. Ni tan sols tu pots entrar-hi. Ara no. Ara ens estaran esperant.
–Sempre ens han esperat –va dir Mace–. No passa res, no anem allà.
–Eh?
–Geptun és llest. Potser massa per al seu propi bé. Sap que anirem a per ell. És l'únic moviment que ens queda. Per això vàrem rastrejar el seu senyal amb tanta facilitat. Vol que ataquem el Ministeri de Justícia. Si de veritat hi fos hauria buscat una manera d'ocultar el seu senyal. Al Ministeri no hi haurà res a part d'un gran nombre de tropes. O pot ser que només una bomba molt gran.
–Llavors, què punyetes estem fent aquí? On està?
–En un lloc amb l'equip electrònic necessari per simular les dades d'origen d'un senyal comunicador. Potser jo no sigui tan bon jugador de dejarik com el nostre coronel, però a la meva memòria no li passa res. L'única vegada que ens vam veure va ser amb motiu de la mort d'algú a qui va descriure com "una vella amiga".
Nick va estrènyer els ulls.
–Tenk... –va dir entretalladament–. Creus que és als Banys.
–Pots portar-nos-hi?
–És clar. És fàcil. Només cal dirigir-se al Nord-est...
La mà de la Chalk el va interrompre, tocant-li el braç.
Ella li va dirigir un somriure malaltís, i la seva gola es va moure com si s'esforcés per contenir el vòmit.
–Potser..., potser és millor... –va dir amb una tos humida.
Dels seus llavis va brollar sang.
–Chalk!
Els dits d'ella es van enfonsar en el seu braç amb un espasme. Tenia l'altra mà enganxada al cos, el rostre gris i els ulls ennuvolats.
–Potser sigui millor que t'ocupis de la navegació, tu –va dir, i es va desplomar.
La seva mà es va apartar de les costelles, revelant un esfilagarsat forat sota el pit. Es va esfondrar cap endavant, contra l'arnès de seguretat del seient. Tenia una ferida de sortida a l'esquena per la qual Nick hauria pogut ficar el puny. En el respatller del seient es veia un forat encara més gran, i la paret de la cabina del darrera mostrava una esquitxada de sang, teixits i restes de sintecuir negre.
Nick la va envoltar amb els braços, mantenint el seu cap en alt i suplicant als seus ulls buits.
–Chalk, no, tu no, vinga, tu també no, vinga, Chalk, si us plau...
Mace va mirar al parabrisa, a la línia d’osques causada pels cartutxos del primer VTA, una línia interrompuda pel tall del sabre làser.
Ja feia diversos minuts que Chalk havia rebut aquest cartutx. Sense dir paraula. Sense un so. Hi havia aguantat, havia lluitat... Perquè la gent a la qual volia corria perill.
–El centre mèdic –la veu d’en Nick era ronca–. El centre mèdic només està a un o dos quilòmetres d'aquí...
Mace no va trigar ni un segon a prendre la decisió. General o no, seguia sent un Jedi.
–Digues-me per on he d'anar.
–Entesos, d’acord –Nick es va obligar a separar-se de la Chalk i va assenyalar la intersecció que tenien davant–. Gira per aquesta cantonada i llavors...
El carrer que tenien davant d'ells es va aixecar com una serralada de volcans, a causa d’explosions nascudes en els punts d'impacte de raigs de partícules escarlates que plovien sobre ells des del cel nocturn, apuntant no al carrer, sinó a una forma fosca que es movia en barrina sobre els edificis. Aquesta forma fosca va encaixar un impacte directe i es va convertir en una bola de foc que es va estavellar contra un bloc d'apartaments situat a tot just unes dotzenes de metres d'on estava el Turbotro.
L'ona expansiva va arribar a la fragata i la va fer girar carrer avall.
Els terracotxes no blindats i els vianants, els taxicarros i els venedors de carrer, la gent gran en els seus bancs i els nens que corrien juganers al voltant de les altes perxes lluminoses...
No va quedar res d'ells excepte fumejants runes i metall retorçat.
–Què dimonis... –Nick va deixar anar una impressionant reguitzell d’obscenitats–... ha estat això?
Mace va treure el Turbotro del seu gir i va apagar els motors. La nau va relliscar carrer avall, arrossegant una font continuada d'espurnes. El Jedi es va inclinar cap endavant, amb els artells pàl·lids en el comandament de control, i va mirar pel parabrisa.
–Que la Força em doni energies... –va xiuxiuejar, en el més semblant a una maledicció que havia pronunciat mai.
Aquesta forma fosca havia estat un dels saltadors Incom de l’espaiport. El foc de canons que havia plogut sobre el carrer i havia abatut el saltador procedia dels caces droides.
El cel de la nit estava ple de naus.
Sobre la ciutat.
–Oh, Depa... –va dir Mace amb un sospir.

A Pelek Baw vivien més de quatre-centes mil persones. Atraure el foc dels caces podia fer cremar tota la capital.
No, no podia.
Ja ho havia fet.
El saltador no era la primera nau que s'estavellava aquesta nit als abarrotats carrers de la capital. I hi havia més d'un centenar de naus en l'aire, des de petits iots de carreres a immensos vaixells de càrrega.
Va sentir la ciutat en la Força: un holocaust de foc i tenebres.
Pànic. Ràbia. Pena.
Horror.
No quedava res més.
Però l’espaiport produïa una sensació completament diferent.
–Depa, què has fet?

El panell del comunicador va dringar per anunciar l'arribada d'un missatge amb imatge i so. Mace, atordit, va allargar el braç més enllà d’en Nick i la Chalk i va connectar el receptor. Els làsers exploradors de la unitat comunicadora van traçar l'ombra blava d'una imatge al parabrisa, un ressò electrònic previ de la imatge més gran que es projectava a l’ardent nit de l'exterior.
La imatge d'un enorme korun amb el cap afaitat i un somriure ple d'agulles d'os.
Va llançar un grunyit, i Mace es va preguntar com s'esperava Vastor que l'entengués, ja que la seva mig telepatia en la Força no podia modular un senyal comunicador, però aquest petit misteri es va resoldre per si sol a l'instant.
Quan el Lor pelek va grunyir, la fosca tempesta que havia engolit a Pelek Baw va grunyir amb ell.
Gràcies per donar-nos la ciutat, dôshalo. El seu somriure es va ampliar com flames propagant-se sobre gasolina. Hem decidit redecorar-la.
Mace va obrir la boca per preguntar per CRC-09/571, però la va tancar. El comandant sabia que no podia acceptar ordres d'ells.
Devien haver-lo matat.
–Kar, on està la Depa? –Mace va mantenir el seu horror desesperat en el més profund del pit–. Deixa’m parlar amb ella.
No vol parlar amb tu. No et vol veure. Mai. He arreglat les coses perquè no hagi de fer-ho.
–Kar, atura tot això. Has de detenir-ho!
I ho faré. Els llavis d’en Vastor es van separar d'aquestes dents d'agulla, i va semblar simular un somriure. Quan tots hagin mort.
–No entens el que estàs fent...
Sí que ho comprenc. Igual que tu.
La mirada d’en Mace era ardent com la ciutat que l'envoltava.
Ho va comprendre. Per fi. Massa tard.
No tenia paraules per al que sentia. Potser és que no hi havia paraules.
He trucat per dir-te adéu, dôshalo. Depa et recordarà amb afecte. Igual que tots. Tindràs una mort d'heroi, Mace dels Windu.
Mace va ensenyar les seves pròpies dents.
–Encara no estic mort.
El cap blau de la imatge d’en Vastor es va inclinar un centímetre a la dreta.
Quina hora és?
Mace es va quedar gelat.
Un cop metàl·lic va ressonar en la seva memòria.
Un cop que va poder estar provocat per uns vibroescuts desactivats en xocar amb el blindatge del morro d'un Turbotro Sienar.
O...
No.
–Nick! –el sobtat crit d’en Mace va estremir al jove korun com la descàrrega d'un bastó atordidor–. Agafa't!
–Agafar-me a què?
Les palanques dels seients ejectors es van moure, i Nick va llançar un jurament i va envoltar la Chalk amb els braços mig segon abans que els detonadors es connectessin. Les descàrregues explosives van volar el parabrisa cap a fora i amunt, i el seu seient va sortir disparat cap als terrats, desequilibrat i enfonsant-se en el cel nocturn. Va ser just quan el circuit temporal de la granada de protons que Vastor havia enganxat magnèticament al morro del Turbotro perquè la seva càrrega projectés lateralment una dotzena de quilos de ferralla a l'interior de la cabina...
... Va detonar.

***

Mace els va trobar seguint la seva connexió en la Força amb Nick.
La cadira ejectora de la Chalk, sobrecarregada i desequilibrada, els va portar fins a un terrat negre, pla i enganxós pel quitrà, on s’estavellaren i van rodar per terra. Les flames dels edificis circumdants il·luminaven les parets i projectaven la seva ombra quadrada cap a les estrelles.
La silenciosa silueta d’en Nick estava agenollada, amb el cap cot, al costat de la dona. Li apartava de la cara amb suavitat els ensangonat flocs de cabells. Les llàgrimes dels seus ulls queien sobre les galtes d'ella com si la mort hagués permès per fi que aquesta valenta noia pogués plorar.
Mace es va parar a la vora del terrat i va contemplar la ciutat.
El seu seient li havia deixat a unes dotze illes de distància, però havia arribat fins allà a peu.
Els carrers eren un malson.
Els trets dels canons plovien a l'atzar. Míssils que havien perdut el seu objectiu rebentaven terracotxes i parades de venedors de carrer. La gent corria i cridava. Hi havia moltes persones amb armes. Més encara portaven farcells amb les possessions salvades, molt sovint saquejades, dels edificis en flames. El paviment estava cobert de cadàvers, que eren ignorats excepte quan provocaven una maledicció en qui topava amb ells, presa del pànic.
Havia vist una nena petita aferrant els ensangonats parracs del vestit d'un cadàver mentre cridava intentant tornar-li la vida.
Hi havia vist un wookiee i un yuzzem lluitant, esgarrapant-se, mossegant-se, estripant-se i emetent udols de terroritzada ràbia, apagats en les seves boques plenes de carn i pèl de l'altre.
Havia vist a un home a escassos dos metres d'ell, partit en dos per una planxa metàl·lica procedent del casc d'una nau, que havia caigut del cel com una guillotina de la mida d'una taula.
Des de la teulada, la capital de Haruun Kal semblava una plana volcànica amortallada en la nit. Un vast camp fosc esquitxat de cràters que s'obrien a l'infern. Naus pilotades per clons passaven sobre ells girant i rodant, lluitant desesperadament per esquivar els caces que es precipitaven sobre ells escopint foc. En aquestes trobades no importava qui guanyés, la ciutat era la que perdia.
Pelek Baw sempre havia estat una jungla, però només d'una forma metafòrica. Vastor havia portat l'autèntica.
Ell era l'autèntica jungla.
I estava devorant viva la ciutat.
–Jo sempre solia... –Nick parlava en veu baixa, gairebé inexpressiu. Tot just a poc a poc i lleugerament desconcertat. Seguia agenollat ​​al seu costat–. Jo solia, bé, pensar que..., bé, que potser algun dia, quan deixés aquest punyeter planeta... -capcinejà impotent–. Sempre vaig pensar que ella es vindria amb mi.
–Nick.
–No és que l'hi demanés, entens. No. Mai vaig tenir nassos per dir-li res. Sobre això. Sobre.. –va alçar el cap per mirar les fredes i distants estrelles–. Sobre nosaltres. És que..., és que, bé, mai era el moment adequat. Però em sembla que ella ho sabia. Espero que ho sabés.
–Nick, ho sento. No puc dir-te quant ho sento.
–Sí –Nick va assentir a poc a poc, pensatiu, com si emboliqués la seva pena en una capa protectora amb cada moviment del cap. Llavors va xarrupar aire entre les dents i es va posar dret amb un esforç–. Aquesta nit hi ha molta gent que ho sent.
Portava a la mà les cartutxeres d'ella.
Es va dirigir a la vora del terrat, es va parar al costat d’en Mace i va mirar la ciutat en flames.
–Ara estan tots contra nosaltres –va dir en veu queda–. No només la milícia i els caces droides.
–Sí.
Es va ajustar el cinturó de la Chalk al voltant de la cintura i es va lligar la cartutxera a la cuixa esquerra, tal com portava la de la dreta.
–S’han tornat contra nosaltres. Tots ells. Kar i els seus akks. Depa. Fins i tot els clons.
–Los clons només obeeixen ordres –va dir Mace, distant.
–Ordres dels nostres enemics.
Aquesta vegada li va tocar a Mace ajupir el cap, era el seu torn de cobrir la seva pena amb capes protectores.
–Sí.
–I en aquest costat estem... nosaltres. Tu i jo. Ningú més –va treure la pistola amb suavitat i rapidesa, i va comprovar el seu pes i equilibri. Va treure el carregador i va tornar a ficar-lo–. Saps? Kar li va salvar la vida –va fer girar la pistola cap endavant, i després la va girar cap enrere perquè el seu propi gir la fes lliscar suaument a la cartutxera–. Per un temps.
–Sempre és per un temps –va murmurar Mace.
Va mirar al caos dels carrers. Un terracotxe cuirassat ple de milicians va girar una cantonada. L’artiller de l’EWHB-10 muntat en el seu sostre disparava breus descàrregues a l'aire per aclarir el camí. Alguns dels saquejadors armats li van tornar el foc.
–Tens alguna idea del que farem? –va dir Nick a poc a poc. Però abans que Mace pogués respondre. Nick va somriure apesarat i va alçar una mà–. No et molestis. Ja sé el que vas a dir.
–No crec que ho sàpigues –Mace va arrufar les celles en direcció al vehicle dels milicians. Anem a rendir-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada