dimecres, 7 de febrer del 2018

Relats d'amagatalls i fortaleses



Relats d'amagatalls i fortaleses



Sterling Hershey



Hi ha dues classes de llocs en la galàxia: aquells als quals anomenes llar, i aquells que t'ordenen destruir.

Atribuït a Crix Madine durant un exercici d'entrenament de les Forces Especials.




Base en Asteroide (Fortificada)

Així que a la nau del vostre amic la va atacar la banda de Buula, eh? Sí, sé on s'amaguen. Per 1000 crèdits, és clar.
Gràcies. Bé, Buula té la seva base en el Camp d'Asteroides Vessar. En aquestes coordenades, bé, més o menys... és un camp d'asteroides, sabeu? De totes maneres, és una nou-gra dura de pelar. Tret que tingueu una petita flota, oblideu-vos d'assalts frontals. La vostra millor opció és un atac amb crèdits. Si oferiu suficient efectiu, pot ser que us revengui la vostra càrrega, o als vostres col·legues, o el que dimonis hagi capturat. Per descomptat, jo no arribaria sense més per tractar de negociar, perquè té molta potència de foc i un asteroide complet ple de pirates, delinqüents, assassins i esclavistes. No és un niu en el qual m'agradaria remoure, si estigués en el vostre lloc. Li diu la seva «Llar Rocosa», i decididament no li agraden els hostes que es presenten sense invitació.

El «Capità Nomar» (es creu que es tracta d'un pseudònim) a la tripulació del vaixell de càrrega Ballarina Riallera (ara desapareguts, se'ls dóna per morts).




Base en Asteroide (Primitiva)

Bitàcola de Reconeixement 129873.2183, informa el líder d'equip Gessak. Crec que he trobat un lloc prometedor durant la meva cerca per a un lloc d'avançada. Avui, mentre escombràvem la vora interior del cinturó d'asteroides local —veure referència de navegació 1821—, he detectat un petit asteroide just a l'interior del cinturó. A primera vista, l'asteroide semblava ser bastant inofensiu. No obstant això, conforme feia la rotació, vaig advertir una gran zona fosca en el «hemisferi» magnètic sud de l'asteroide.
Vaig anar a observar-ho més de prop i, com suposava, hi havia una gran obertura en el fons d'un cràter d'impacte. En acostar-me, vaig veure diverses grans esquerdes sortint com ràdios de l'obertura.
Igualant la velocitat i la rotació, vaig ficar la meva nau dins de l'obertura. Atès que la roca tenia insuficient massa i rotació per generar la seva pròpia gravetat, vaig decidir no efectuar activitat extra-vehicular. Detenint la meva nau a l'interior de la caverna, vaig alliberar el meu droide sonda per revisar la resta del lloc. Les dades retornades van ser molt encoratjadores. De la caverna central sortien, a manera de radis, tres passatges, que condueixen a diverses càmeres més. La petita amplària dels passatges és adequada per a la construcció de rescloses, i és relativament fàcil de defensar. Millor encara, l'estructura de l'asteroide sembla ser bastant estable, malgrat el dany de l'antic impacte.
Sense massa problema, podem convertir aquesta caverna en un post d'escolta avançat, un magatzem o zona de parada. La profunditat de l'entrada sota la superfície que l'envolta l'oculta eficaçment de la vista. Fins i tot hi ha suficients restes al voltant com per despistar als perseguidors abans de posar-se fora de perill. La meva recomanació al Comandament de l'Aliança: Apoderem-nos d'aquesta roca.

Fragment de la bitàcola de Mils Gessak, cap d'equip de la Missió de Reconeixement D812.




Estació de Combat

 

Si busques el mercat negre millor defensat de la galàxia, aquest lloc és l'Estació Petabys... mai hi ha atacs de pirates i el lloc té suficients defenses per mantenir a ratlla una petita flota. Per descomptat, les tarifes són altes, però què pots esperar d'una antiga estació de combat?

Comentari sentit en L'Ullal Trencat, Reuss VIII.


Nau Estel·lar Estavellada


Et dirigeixes a l’Esclafador de Beneficis? Saps per què li diuen així, veritat? Bé, aquesta és la història. Fa un parell de dècades, el vaixell de càrrega mitjà Cercador de Beneficis es va trobar amb seriosos problemes en algun planeta perdut. La seva tripulació —completament arruïnada i més que lleugerament estúpids— esperava tenir una reunió comprensiva amb el seu «inversor» hutt.
No va ser cap sorpresa que haguessin de sortir corrent. Com pots imaginar-te, el hutt estava comprensiblement, eh... irritat, per què la tripulació fos incapaç de pagar el seu préstec. Va enviar una nau repleta dels seus pinxos i van derrocar el Cercador de Beneficis en un canó escarpat. La nau es va lliscar pel paisatge local i va caure de nassos en la depressió del terreny. La tripulació mai va treure ni un crèdit d'aquella nau... i la major part d'ells encara segueixen subjectes amb els seus collarets d'esclau. «Servitud per contracte», diu el hutt.
Però no li diuen Esclafador de Beneficis per això. Això és només el principi. Des de llavors, cada brivall de mig pèl ha tractat de convertir les restes en la seva fortalesa o amagatall personal. Cadascun d'ells ha fracassat. T'ho asseguro, aquesta nau porta mala sort. Qualsevol que es veu involucrat amb aquesta maleïda cosa acaba arruïnat. Aixafat. Acabat. Tal vegada literalment. No puc recordar qui està allà ara, però bé, suposo que ho saps. Tot el que puc dir-te és que la Força t'acompanyi... vas a necessitar-ho, brivall.

Conversa sentida a bord de l'Estació Forja Estel·lar.


Planta Submarina


No, estic segur que no s'ha descobert la nostra tapadora. SegCor va pagar una fortuna per crear aquests identificadors falsos i un historial plausible per a nosaltres... no hi ha manera que aquests aficionats hagin descobert que som agents de la llei.
Bé, aquí està la trinxera. Tot el que hem de fer és seguir-la cap al sud. Van dir que la planta està en la vora est. Mira, limita't a pilotar el submergible, vols? Eh! Mira això... Què és això, un peix? Bé, no importa, ha fotut el camp. Ha degut espantar-se més de nosaltres que nosaltres d'ell. Oh, és clar, tu no t'has espantat. Si ni tan sols l’has vist!
Maleïda sigui! Mira totes aquestes restes! Semblen vells submergibles. Serà millor que vagis amb compte, col·lega. No volem quedar-nos atrapats en les restes. Sembla que aquí sota hi hagi hagut tota una batalla.
Bé, aquí està la planta. Dirigeix-te a l'Estació d'Atracada 3, dins de la part inferior de la trinxera. Van dir que faríem el tracte aquí dins.
Oh, oh... l'estació tàctica diu que un torpede ens té fixats! Ens estan disparant! Maniobres evasives!

Últimes dades trobades en el registre tàctic de veu de la nau estel·lar submergible Eldritch, perduda durant una operació encoberta de SegCor.



Oasi en el Desert

 

El Toll. Un autèntic recés de pau, amb els típics baixos fons que podrien esperar-se en un lloc tan remot i amb prou feines civilitzat. No hi ha molt allà, tret a l'hora del mercat. Si estàs buscant alguna cosa que l'Imperi no vol que tinguis, la probabilitat que puguis trobar-ho al mercat del Toll és superior a la mitjana. Si no pots trobar el que cerques, probablement puguis trobar a algú que sàpiga on està. Per un preu, és clar. Si tens un carregament calent —espècies, armes, bacta— per descarregar, bé mereix la pena que et detinguis allà.
Podries pensar que El Toll és un bon lloc per passar desapercebut. Tens raó, si ets un operador d'estar per casa, però vés amb compte si hi ha molts diners pel teu cap. Oh, sí, està perdut en el cinquè infern, però allà tothom coneix a tothom de vista. Amb el mercat mensual, no passa molt temps abans que es descobreixi a algú amb un preu significatiu pel seu cap. No obstant això, si t'ocupes dels teus assumptes, els altres fan el mateix.
Si has de quedar-te allà per més temps que una visita ràpida, assegura't de portar-te bé amb Tilossa. És el peix gros local. Tilossa no és tan dolent, realment. Només vol viure i guanyar uns quants crèdits. És respectat —fins i tot just— així que els habituals recolzen el seu joc i segueixen les seves normes. Per descomptat, també té una força de seguretat personal ben equipada... per si de cas.
Gairebé se m'oblida: Tilossa és un gotal. Oblida't d'ocultar res quan parlis amb ell. Ho sabrà. Sempre ho sap.

Publicació anònima a la Xarxa d'informació de Cynabar.



Complex Fortificat

 

Pog/29:3:3:91/Tra
S'explica que està buscant una organització militar professional per a un «treball especial». No busqui més, perquè tinc la seva resposta. La Força Tro. No són la força mercenària més gran de la galàxia, però són bons. Poden ocupar-se fàcilment del seu treball, l'hi garanteixo. Si no està convençut, puc organitzar-li una visita a la seva caserna general. Tenen un complex en la Vora Exterior, i li proporcionaran gratuïtament una bona demostració de les seves habilitats. Tenen unes estupendes instal·lacions: entrenament aquàtic, entrenament de petites unitats, forces de lliscants, i fins i tot artilleria de camp. Tingui en compte que són estrictament un equip d'assalt terrestre, però poden treballar sense problema amb forces espacials i suport aeri. Fins i tot poden recomanar-li unes quantes bones unitats per a ús aeri.
Encara no està convençut? Sap que són els qui van guanyar la Batalla de Binquaros, veritat? Contacti amb mi a Fathoms o a Calamari la setmana que ve si vol que li organitzi una trobada.

Descarregat de la Xarxa d'Informació de Cynabar.





Fortalesa


No entenc quin és el problema. Vas dir que necessitàvem diners, així que vaig acceptar el treball millor pagat que hi havia. Són només subministraments per a Keremark, ni tan sols armes ni res per l’estil. Només equip mèdic, vull dir que és fins i tot legal tal com està la situació política. No ens van a detenir. Tot sortirà bé. Entrem, descarreguem la mercaderia, i marxem. Sense problemes. No estarem allà durant un atac. A més, si ho estem, el lloc pot encarregar-se d'això. Hi ha poques fortaleses que puguin enfrontar-se a caminants imperials i guanyar, i aquesta és una d'elles.

Comentari sentit al Capità Nuendo Rashh, en Els Pous (una cantina d’Stend VI), abans del seu arrest.




Base Glacial


«Felicitats per la teva nova destinació», em va dir el sergent. El vell i astut gundark fins i tot ho va dir com si fos una cosa bona. Sonava bé, ho admeto. Vull dir: que et transfereixin de soldat ras a comandar un post avançat —amb els tres graus d'ascens en rang i paga— sona bé en teoria.
Sona bé, fins que poses el peu en la roca gèlida a la qual has d’anomenar «llar» durant el següent any de Coruscant. Després d'aquest període de servei, vaig a sol·licitar un trasllat... preferiblement a Tatooine o Nkllon...

Del diari del quadern de dades del Capità Vin Laret, Intel·ligència de l'Aliança Rebel.




Estació Imperial de Desplegament Ràpid

 

Dolentes notícies. Els imperials deuen haver decidit que les vostres activitats requerien una inspecció més detinguda. Han instal·lat un post avançat prefabricat a no més de tres quilòmetres de la vostra posició actual. No puc acostar-me més; els seus sensors ja m'han detectat i puc veure un equip explorador preparant-se. Fins ara, és una única unitat, un dels models compactes. Sembla que la ubicació objectiu té sensors i algunes armes lleugeres, tal vegada un destacament de 15 homes. No serà difícil per a un equip d'atac acabar amb ells. Però recordeu el que va ocórrer a Porchello: si destruïm la base, aviat estarem fins al coll de ninots de neu... equip, assegureu-vos que sembli un desastre natural o un atac d'animals. Explorador 21 acaba transmissió.

Fragment de registre de comunicacions rebel.




Amagatall Illenc

 

Molt bé, Noi d'Or: m'has atrapat, així que comença a preguntar. Però dóna't pressa, d’acord? No tinc tot el dia.
On vaig desaparèixer després de la batuda de Velx-Shel? Ja. Em vaig convertir en nadiu. Això és: He dit «nadiu». Als nois de SegCor no us instrueixen massa bé, no?
Deixa que t'expliqui un vell truc de contrabandista, noi: si has d'amagar-te, amaga't en algun lloc bonic. Jo vaig trobar una illa tropical deserta en un planeta civilitzat, i vaig dropejar al sol durant un parell de mesos.
Per què vaig tornar? Bé, tenir munts de diners no et serveix de res si estàs en la quinta forca. I a més un pilot necessita els estels. Per això em vau atrapar. Si m'hagués quedat quiet, encara seguiríeu perseguint-vos la cua.

Fragment de la sessió d'interrogatori 9812/ArTel de SegCor. Subjecte: Arkle Tellaro, arrestat per contraban i burlar bloquejos.




Estació de Superfície Lunar


Bé, si per qualsevol motiu no podeu tornar a la base, aquest és el vostre amagatall: una vella estació de recerca modular prefabricada. Difícil de detectar visualment, però no indetectable davant sensors o un droide sonda amb bastant determinació. Alguna corporació minera la va abandonar fa anys després que acabessin de buscar vetes de mineral. Hauríeu de tenir-la tota per a vosaltres. Aquests són els codis d'accés i activació. Ah, i aquestes són les contrasenyes si hi ha algú per aquí.
Em temo que el lloc no tingui massa comoditats, però té menjar, una mica d'equip mèdic, i diversos subministraments de reparacions. No hi ha hangar, així que si la vostra nau està danyada, estareu limitats al que pugueu reparar a l'interior o amb vestits EVA. Això em recorda que no hi ha anell d'atracada, així que per entrar també haureu d'usar els vostres vestits. A més, no hi ha defenses, encara que hi ha algunes armes personals per allà. En realitat, tot el que hem fet és reiniciar el lloc i equipar-ho amb els mínims essencials.

Fragment de l’holo informatiu a l'Equip Dom (5º Regiment, Companyia 4/172 de les Forces Especials).




Post Avançat Rebel

 

Dames i cavallers, benvinguts a la seva nova destinació: el Post Avançat DVL-181. Li diem «El Pantà». DVL-181 és una bona base, nois... però fa falta acostumar-se una mica. Les instal·lacions del Pantà estan completes i ben defensades, i estem prou lluny perquè no hàgiu de viure amb el constant temor a un atac imperial. Estareu més preocupats per apartar un insecte de llot del vostre sopar o un reptador del pantà del vostre tren d'aterratge, que per un atac de tropes d'assalt.
Però recordeu una cosa: els insectes de llot no maten. Els soldats d'assalt sí. No deixeu que aquest lloc us enganyi per baixar la guàrdia. Si algú és descobert gandulejant, acabarà netejant reptadors de pantà durant tot el seu servei.
Podeu retirar-vos.

Discurs de benvinguda estàndard del Sergent Dek Laffer (Sergent de brigada/Post avançat rebel DVL-181).



Base de Reconeixement de Camp


Molt bé, gent, designeu aquest punt com a «Post Avançat Cendra» en els vostres automapes. Razke, estableix el centre de comandament sota aquesta cornisa d'allà. Acle, aquests dos punts al costat de la riba dreta haurien de servir per a posicions de cobertura. Reku, puja aquesta cresta i troba un parell de punts de vigilància. La xarxa topogràfica mostra un parell de punts possibles. I mantingues el cap baix. Encara no volem que sàpiguen que estem aquí. Jal, vés fins aquests clarisns i prepara un pla de rescat. Emporta't amb tu a Henle i al noi nou. En marxa!

Comandant d'exploració de les Forces Especials rebels (Equip Fulla).




Pisos Francs


Molt bé, quan aterreu, aquesta és la vostra primera parada. Camí del Camp Estel·lar, 16AA889. És un dels nostres pisos francs. Us proporcionarà un lloc segur on planejar i preparar la vostra missió, sempre que no us descobreixin. Els propietaris estan fora de la ciutat una temporada, però no us preocupeu per això. Hi ha un ordinador domèstic que s'ocuparà de totes les vostres necessitats. S’ho pren tot bastant literalment, així que vigileu amb el que li demaneu. De totes maneres, l’hem modificat per impedir que reveli les nostres operacions i li hem donat una certa capacitat per mentir per nosaltres en cas que apareguin els imperials. Tot el que demano és que no ens obligueu a provar aquesta habilitat. Si no podeu tornar a la casa, aneu a l'apartament 25001 del bloc residencial de la Torre Estel·lar. Per entrar, haureu de cridar des del vestíbul, així que pregunteu per Vala i digueu-los que «us envia el droide».

Fragment de les instruccions de seguretat del Comandant Breslin Drake, Intel·ligència de l'Aliança.





Plataforma Espacial

 

Registre de Vigilància 128/SR81. Informa el Comandant Llek Hawser. Fins al moment, la vigilància per part de SegCor de la «plataforma de rescat» 3DC/Verd no ha resultat concloent. Encara que diverses naus sospitoses han entrat a la zona, cap ha realitzat activitat il·legal detectable en o prop de l'estació.
Nota al conseller Loor: Crec que estem buscant simpatitzants rebels en el lloc equivocat. Li informo que estic redirigint tots els informes a través de Gil Bastra, el meu supervisor immediat.

Informe de vigilància de SegCor.




Port Estel·lar

 

Bon dia. M'agradaria dirigir la seva atenció al punt 41.2 de les seves tauletes de dades. Hem tingut coneixement que l’Espaiport Central d’Estària s'ha convertit en un formiguer d'operacions de contraban i mercat negre. Com a tal, ens incumbeix a nosaltres investigar-ho i arrestar als responsables. D'acord amb un dels nostres informants, Estària s'ha convertit en un punt de lliurament habitual de béns il·legals, encara que la majoria de contrabandistes han decidit mantenir la mercaderia altament il·legal fora de la regió. Estària té bones instal·lacions per als contrabandistes: seguretat semi-corrupta, magatzems locals, fàcil accés a oficines burocràtiques (per efectuar suborns, sens dubte), i un flux constant de tràfic per cobrir activitats il·legals. Per fora, Estària sembla ser una instal·lació ben gestionada, segura. Per dins, pots campar a gust. Estària és propietat de les corporacions, així que les recerques han de complir el procediment rigorosament.

Instruccions de seguretat del Comandant Tel Terlou, Oficina d'Impostos Imperial, Divisió Tres.




Sistema Urbà de Clavegueram

 

Això és una broma, no? No m'importa quants soldats d'assalt estiguin arribant. No vaig a ficar-me aquí dins. Prefereixo podrir-me en una cel·la imperial.

Atribuït a Tosk Millano, delinqüent corellià.









Base Volcànica

 

Acabes de tornar de Cascada Brillant, eh? Bé, tinc el lloc adequat per descongelar-te: La Cresta de Dalgeer. T'agradarà. És càlid, rocós, té molt espai i una ruta d'aproximació buidada. Bé, aquí tens la teva màscara respiratòria. No et preocupis, només és una precaució. De vegades el volcà els sorprèn una mica. Què? Sí, he dit volcà. La base està construïda en la cresta. No et preocupis, no està massa actiu a la zona de la base. És molt més emocionant en la caldera adjacent, creu-me. Ara, si podem prosseguir amb això...

Comentari escoltat a un sergent de l'Aliança.



Caverna en la Cascada

 

Jerel/33:2:4:21/Byb
Karbo ens presta l'ús del seu punt de lliurament per a l'intercanvi. Dirigeix-te al Llac Telega (coordenades adjuntes en aquest arxiu; usa la Descodificació Falange per desxifrar-les). La ubicació no és molt acollidora —tret que siguis un mon cal—, però és segura. Però assegura't de portar la mercaderia. D'una altra manera, la teva tomba serà freda, fosca i humida.

Publicació a la Xarxa d'Informació de Cynabar.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada