divendres, 11 de novembre del 2016

Caça Letal (i XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

Qui-Gon es va abalançar per col·locar-se entre Obi-Wan i la caça-recompenses mentre Didi i Astri retrocedien per apartar-se. Obi-Wan va aprofitar el moment per fer una ràpida ullada al vessant de la muntanya. Era vital que trobessin algun tipus de transport. Havien de treure d'allà a Astri i a Didi, encara que Qui-Gon i ell haguessin de quedar-se a terra distraient la caça-recompenses mentre ells s'enlairaven.
Al principi no va poder distingir res. La neu era summament espessa i encegadorament blanca, i estava esquitxada de roques i penyals. El sol es reflectia a la neu i li danyava els ulls.
Tot just comptava amb uns segons. Obi-Wan va invocar a la Força, connectant-se amb tot el que veia, des dels escarpats cims i les roques fins a la freda i densa capa de neu.
L'únic que va veure va ser una petita irregularitat en la superfície nevada, a uns centenars de metres per sota d'ell. Però va atreure la seva atenció. Era un creuer petit. Encara que era blanc i estava enfonsat a la neu, podia distingir la silueta.
-Allà baix -va dir l'Obi-Wan a Didi i Astri, mentre el sabre làser d'en Qui-Gon s'enredava amb el fuet de la caça-recompenses-. Prop d'aquelles roques.
-Ja el veig -va dir l'Astri.
-Aneu allà -els va apressar Obi-Wan, donant-se la volta per cobrir el flanc d'en Qui-Gon-. No ens espereu!
Didi i Astri van saltar de la plataforma d'aterratge cap a la neu i es van enfonsar fins als genolls. Es van obrir pas a empentes, avançant lentament pel vessant del turó. Els munts de neu s'alternaven amb els trossos de gel, però van seguir aproximant-se al creuer.
La caça-recompenses va redoblar els seus esforços, llançant un sobtat atac que va fer que Obi-Wan i Qui-Gon retrocedissin fins a la vora de la plataforma d'aterratge. La dona havia agafat la pistola làser de l'Astri i va disparar una ràfega amb una mà mentre espetegava el fuet amb l'altra.
Els sabres làser es movien a la velocitat del raig per rebutjar l'ofensiva. Ella va aprofitar el seu avantatge i els va fer caure des de la plataforma fins a la neu.
El terreny era inestable. Obi-Wan es va preparar per a un atac, però la caça-recompenses va canviar de tàctica. En lloc de seguir pressionant, els va donar l'esquena i va córrer cap a l'altre extrem de la plataforma.
Es va col·locar en la vora i va activar un dispositiu que portava al cinturó. Un material de fina pell va sortir disparat de les espatlles i les cuixes de la dona i la va embolicar com un bressol. Ella va fer un salt i va aterrar d'esquena a la neu. Després va enfonsar els talons i Obi-Wan va veure que ara li sortien esperons de les soles de les botes.
-Com sempre, està preparada -va dir en Qui-Gon.
Amb una empenta, la caça-recompenses es va impulsar i va baixar el vessant de la muntanya en el seu trineu improvisat, cada vegada amb més velocitat.
-Arribarà fins a Didi i Astri des de baix -va dir l'Obi-Wan-. Es posarà entre ells i el vehicle.
-Exactament. Hem d'assolir-la abans.

Didi i Astri havien avançat bastant. Encara que el terreny presentava dificultats, la desesperació els havia donat impuls. Encara no havien vist a la caça-recompenses.
Obi-Wan i Qui-Gon es van afanyar a baixar per l'empinada falda de la muntanya en direcció a ells, esquivant acuradament el gel i els penyals. Obi-Wan va escodrinyar la muntanya mirant a la caça-recompenses. No podia imaginar com anava a aturar el seu ascens, però, mentre lliscava, la dona va desplegar el fuet. Amb un moviment hàbil, l'arma es va elevar en l'aire i es va enredar al voltant d'un penyal escarpat. Quan es va tensar, ella va enfonsar els talons a la neu. Hi havia detingut el seu vertiginós descens. Es va girar a un costat i es va aixecar d'un salt, aixecant-se del trineu i posant-se a córrer pel vessant.
Ascendia a força velocitat. Qui-Gon va alertar a Didi i Astri que tenien a la seva enemiga just a sota.
Ells van dubtar, sense saber on dirigir-se. Es van abraçar l'un a l'altre, a l'ombra del penyal. Si seguien baixant, es donarien de cara amb la caça-recompenses. I estava massa inclinat per escalar.
Didi va mirar a Qui-Gon amb gest indefens.
- Quedeu-vos aquí! -va cridar Qui-Gon mentre travessava un munt de neu-. Ja anem.
Obi-Wan no estava preocupat. Es trobaven més a prop d'en Didi i Astri que la caça-recompenses. Anaven a arribar abans que ella, no hi havia dubte.
Estaven gairebé plegats, quan la caça-recompenses va fer petar el seu fuet en direcció a l'Astri. Es va desplegar molt més del que ells havien vist en ocasions anteriors, allargant-se cada vegada més mentre solcava l'aire. No estava en mode làser, així que no la va tallar. En lloc d'això es va enrotllar en el seu turmell. Didi va intentar desesperadament subjectar-la, però l'Astri va caure a terra i va ser arrossegada muntanya avall, en direcció a la caça-recompenses. Alhora, la dona va recórrer a la funda, va extreure la seva pistola làser i va disparar a Didi. Ell va caure lentament, en silenci.
-Sap que Astri té el datapad -va dir en Qui-Gon ombrívol-. Vés amb Didi. Tinc una idea.
Qui-Gon va activar de nou el sabre làser i el va apuntar cap endavant, donant estocades a banda i banda per obrir-se camí. El gel es va fondre en segons i per fi va arribar a tocar a terra. Va avançar ràpidament muntanya avall, però no prou.
Obi-Wan va utilitzar la mateixa tècnica per arribar fins a Didi. Esperava de tot cor que seguís viu. Es va agenollar al seu costat i es va treure la farmaciola d'emergència del cinturó. Va veure la taca de sang que s'expandia per la túnica d'en Didi i la va esquinçar. Després li va aplicar una mica de bacta a la ferida.
Didi va obrir els ulls lentament. La desesperació es dibuixava en la seva profunda mirada.
-Astri -va murmurar.
Obi-Wan es va girar. Qui-Gon no havia arribat encara a la caça-recompenses, però Astri si. Estava estirada als peus de la seva enemiga. La caça-recompenses li clavava una bota al pit i s'ajupia per recollir el datapad que havia caigut de la túnica de l'Astri. Aquesta va agafar el datapad amb fermesa agònica. La caça-recompenses va posar el fuet en mode làser, i aquest va començar a brillar.
Qui-Gon estava massa lluny per aturar-la.
-Astri -es va lamentar en Didi.
Obi-Wan va invocar la Força. Va sentir la potència en els músculs en saltar del costat d'en Didi fins al penyal. En qüestió de segons, va arribar al cim. Flexionà els genolls i va reunir energia per al salt. Va volar pels aires, tan alt, que la caça-recompenses sentir la seva presència al cel i va mirar cap amunt confosa. Tot just va tenir temps de tapar-se amb el braç abans que Obi-Wan, emprant la mateixa tècnica que havia utilitzat a la casa, aterrés sobre ella amb tota la seva força. Li va colpejar en les dues espatlles amb tal força que la va empènyer cap enrere. Obi-Wan va aterrar a la neu, amb els peus plantats un a cada costat de la caça-recompenses i amb el sabre làser alçat.
-Ja n'hi ha prou -va dir ell.
Ella es va quedar rígida, però ell va percebre una mica de moviment a la mà dreta. Obi-Wan va veure la resplendor d'una vibrofulla. Movent només els dits, la dona la va llançar hàbilment en direcció a l'Astri.
L'estocada d'Obi-Wan va arribar tard per mil·lèsimes de segon i va aconseguir ferir a la caça-recompenses en els dits. Al mateix temps, el jove Jedi va saltar cap enrere girant en l'aire per interceptar la fulla amb l'altra mà. Utilitzant els seus reflexos Jedi va alentir el temps va poder visualitzar exactament per on agafar-la. L'empunyadura se li va enfonsar a la mà.
La caça-recompenses enfonsà els dits a la neu per un moment i es va mossegar el llavi.
El dolor devia ser terrible i, per primera vegada, la dona va articular paraula. Els seus ulls flamejaven odi cap a l'Obi-Wan.
-Me... les... pagaràs.
Tot d'una, un cable va sortir disparat des del cinturó de la dona. Una balisa de rescat connectada al seu creuer va començar a enrotllar-se estirant-lo cap enrere. El seu cos donava tombs contra el gel. Semblava una cosa terriblement dolorosa.
-Queda't amb ells -li va ordenar Qui-Gon, i va sortir darrere d'ella.
Obi-Wan va veure com Qui-Gon arribava fins a la caça-recompenses. Ella va enfilar-se al seu creuer. Els motors es van encendre i la rampa de descens va començar a tancar-se mentre Qui-Gon donava un enorme salt i aterrava en ella.
Horroritzat, Obi-Wan va veure la resplendor dels trets d'una pistola làser. Qui-Gon va trontollar.
- Mestre! -va cridar Obi-Wan.
Qui-Gon va caure cap enrere i es va enfonsar en les entranyes de la nau. La rampa es va replegar, i la nau es va elevar en l'aire i va sortir disparada cap a la llunyana atmosfera.
Obi-Wan va escoltar el vent sobre la superfície de la neu com si no l'hagués sentit fins aquell moment. Astri respirava amb dificultat darrere d'ell. El ressò del seu propi crit de fúria va retrunyir a les muntanyes mentre veia partir la nau.
Hi havia capturat la caça-recompenses a Qui-Gon o havia estat a l'inrevés? Estaria mortalment ferit? Estaria viu... o mort?
La ràbia de la incertesa li feia venir ganes d'esfondrar-se, però hi havia ferits dels que s'havia d'ocupar. Qui-Gon li havia dit que es quedés.
-No desesperis, Qui-Gon -xiuxiuejà-. Et trobaré. Aguanta.
Trobaria la forma de rescatar al seu Mestre.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada