dissabte, 12 de novembre del 2016

Experiment maligne (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

Obi-Wan es va tirar a terra i va rodar, agafant el sabre làser al mateix temps. Ja estava activat i llest per a la següent ronda de trets, mentre ell saltava cap a la seva assaltant.
- Obi-Wan, no! - Va cridar l'Astri.
Ella va caure d'esquena, i la pistola làser se li va escapar de les mans. Els peus se li van quedar cap amunt, a escassos centímetres de la trajectòria del sabre. Obi-Wan el va desactivar ràpidament. Ella va xocar contra el terra amb un soroll sord i un crit que van haver de sentir tots els hostes del pis.
- Què estàs fent aquí? -va murmurar ell.
- Què estàs fent aquí? -va cridar ella al mateix temps.
Obi-Wan la va fer callar amb un gest i va assenyalar a la porta de la Reesa On. Astri es va aixecar, allisant-se la túnica.
-No està. Ja he mirat a l'habitació.
- Què?
A l'altra banda del passadís, una porta es va obrir el just per deixar veure dos ulls de color taronja que els observaven.
-Anem-nos-en -va murmurar Obi-Wan -. Aquí no podem parlar.
Va agafar la pistola de l'Astri i se la va posar al cinturó. No va parlar mentre baixaven al turboascensor. Astri el mirava de reüll. Va obrir la boca una o dues vegades, però va decidir quedar-se callada.
Ell va esperar fins que van sortir de l'hotel i es van allunyar una mica. Es va esforçar per mantenir la calma. No volia mostrar la seva ràbia però no tenia el do de la serenitat d'en Qui-Gon.
- Què feies allà? -va exclamar ell -. Podries haver-ho espatllat tot!
-Vaig pensar que potser necessitaves ajuda...
- Ets cuinera, no una Jedi! -va deixar anar Obi-Wan-. I com em vas trobar? M'has seguit?
-Vaig llegir la duralàmina que vas deixar -va dir l'Astri-. Vaig reconèixer els noms. Eren els convidats del sopar de la Jenna a l'edifici. I tu creus que un d'ells era la caça-recompenses.
Obi-Wan la va mirar sense poder-s'ho creure.
- I com vas saber on s'allotjava la Reesa On? I com vas saber que la caça-recompenses era la Reesa On? Vas anar al Despatx Oficial de Relacions del Senat també? Això podria alertar-la!
Astri va fer un gest amb la mà.
-No he de passar per canals oficials. Sóc la filla de Didi, recordes? Aquells que visiten el Senat no només passen per un control de seguretat, també passen per un control de delinqüència.
- Vols dir que comproven si tenen alguna ordre de recerca? -va preguntar l'Obi-Wan.
Ella va somriure burleta mentre envoltava a un grup de turistes.
  -No, vull dir que els delinqüents els fan un control. Nanno L'a i la seva banda té fitxes de tots els comissionats i sol·licitants que compareixen davant el Senat des d'altres planetes. Mai se sap qui pot tenir alguna cosa que valgui la pena robar. Així que vaig parlar amb Nanno. Ell faria qualsevol cosa per Didi. Em va donar les senyes de tots els noms de la llista. La seva banda té còpies dels documents de text de cada un d'ells. I l'única fitxa que estava en blanc era la de la Reesa On. Tenia un parell de dades d'identificació, però no hi havia registres de transaccions econòmiques. Per a algú tan ric, és bastant rar. Així que vaig suposar que la Reesa On era una identitat falsa. Nanno sabia on s'allotjava. Així que vaig anar fins aquí.
- I com saps que no estava a la seva habitació? -va preguntar l'Obi-Wan. Li irritava una mica el fet que l'Astri hagués estat capaç de centrar-se en la Reesa On més ràpidament que ell.
-Aquestes cases d'hostes solen utilitzar les cafeteries i els restaurants propers per als serveis de menjars -va explicar-li -. Vaig anar a la graella Galàctica, que està baixant el carrer, i li vaig demanar al meu amic Endami que em donés el codi de servei. Després vaig fingir anar a lliurar una comanda i vaig ficar el codi -ella va arronsar les espatlles -. Així vaig entrar. El codi de servei també et diu qui s'allotja en cada habitació. Va ser fàcil. Fàcil!
- Llavors vas entrar a l'habitació? -va preguntar l'Obi-Wan irritat.
-Vaig trucar a la porta i vaig dir que tenia una comanda a lliurar -va dir l'Astri-. No va respondre ningú, així que vaig obrir la porta.
-Però si estava tancada.
Astri va somriure.
-Vaig aprendre a fer saltar un pany bàsic quan tenia set anys, Obi-Wan. I, al meu entendre, no crec que torni. Hi havia una maleta, però estava plena de coses disposades per fer creure que hi havia algú.
-Si això és veritat, m'agradaria saber el perquè - va grunyir l'Obi-Wan.
-Hi havia una bossa personal nova amb sabó i coses per al bany, però sense utilitzar. Un parell de túniques noves i roba de dormir sense estrenar. Jo crec que la caça-recompenses no va arribar hostatjar-se allà mai. Simplement va pagar el mínim de dues setmanes per poder tenir una adreça oficial.
Obi-Wan va pensar que probablement l'Astri tenia raó. Era el més a prop que podien arribar d'endevinar la veritable identitat de la Reesa On. Frustrat, es va girar i va començar a caminar.
- On anem? -va preguntar l'Astri.
-Tu et tornes al Temple -va dir l'Obi-Wan-. Jo estic intentant trobar a Qui-Gon. És cosa dels Jedi.
-És cosa meva -Astri es va aturar en sec, obligant a Obi-Wan a parar-se també-. Didi no es despertarà, Obi-Wan -va dir, amb una profunda serietat en els seus ulls foscos-. No sense aquesta antitoxina. Tu i jo ho sabem. I Reesa On és la pista principal per saber on està la Jenna Zan Arbor. Tu creus que ella té a Qui-Gon, oi?
Obi-Wan va assentir reticent.
-Per tant, tinc les mateixes raons per trobar la Reesa On que tu. La caça-recompenses podria dur-nos fins Zan Arbor. I tinc una altra raó. Nanno em va dir que després de l'assassinat d'en Fligh i la desaparició d'en Qui-Gon, les forces de seguretat de Coruscant han posat sota ordre de crida i cerca a la caça-recompenses. I hi ha una recompensa. Ho entens? -Astri es va retirar els rínxols dels ulls amb impaciència-. Això és l'única cosa que puc fer per Didi. Puc trobar l'antitoxina i aconseguir-nos un bon pessic. L'únic que he de fer és trobar la Reesa On.
Ell va negar amb el cap.
-És massa perillós.
-Jo puc ajudar-te, Obi-Wan.
- I què faràs?, cuinar solucions? -va preguntar Obi-Wan escèptic.
- Sé fer altres coses! -va protestar l'Astri -. He de recordar-te que vaig trobar la Reesa On abans que tu? Has d'admetre que tinc una mica de talent.
-No amb una pistola làser -va remugar l'Obi-Wan.
S'ho va pensar un instant. Coneixia l'Astri prou com per saber que si no la incloïa, ella intentaria trobar a la caça-recompenses pel seu compte. Estaria més segura amb ell.
-Podem anar junts, però amb un parell de condicions -va dir ell-. En primer lloc, no utilitzaràs la pistola.
-Però necessito protecció -va protestar l'Astri -. I cada vegada tinc millor punteria.
Obi-Wan va arrufar les celles.
-És clar. Et van faltar només cinc centímetres per matar-me en lloc de sis. Anem a fer un tracte. Hem d'esperar fins que la Tahl trobi una mica d'informació sobre la Reesa On. Jo tornaré al Temple amb tu i escollirem una altra arma. A veure què tal et va amb una vibronavalla. Suposo que necessites alguna cosa per protegir-te.
- I l'altra condició? -va preguntar l'Astri.
-Si la cosa es posa lletja, hauré de demanar-te que tornis al Temple -va dir l'Obi-Wan -. Un munt de crèdits no li serviran de res a Didi si tu mors.
Astri va dubtar un moment.
-Sé que penses que no tinc dret a dir-te el que has de fer -va dir l'Obi-Wan-. És cert. Però represento als Jedi. Has de confiar en nosaltres, no només en mi.
Astri va assentir sense gaire convicció.
- Llavors som un equip?
Obi-Wan va assentir ombrívol.
-Per Ara, sí.

***

Astri no tenia ni idea de com manejar una pistola làser, però amb la vibronavalla era una experta. Obi-Wan li va donar una classe ràpida d'estratègia i defensa. La noia era àgil, forta i sorprenentment ràpida.
-Intenta romandre darrera meu o al meu costat - li va dir -. Però no et creuis amb el meu sabre làser.
-No et preocupis -li va dir l'Astri.
La porta de la sala d'entrenament es va obrir i la Tahl va entrar precipitadament. Es va dirigir cap a la filla d'en Didi.
- Astri, ets aquí?
-Sí.
-Tinc una pista -va dir ella-. No és molt, però és alguna cosa. No vaig poder trobar res sobre la Reesa On, però vaig tenir un pressentiment i vaig traduir el nom al llenguatge de Sorrus.
-El planeta de la caça-recompenses -va dir l'Obi-Wan a l'Astri.
-Doncs resulta que "Reesa on" vol dir alguna cosa en un fosc dialecte sorrusià -va dir la Tahl-. El parla una tribu que habita una remota zona de Sorrus.
- Què vol dir? -va preguntar l'Astri.
La Tahl va prémer els llavis.
- "Atrapa'm". De fet, hi ha un joc infantil a la tribu que porta aquest nom.
-Així que el nom és una burla -va dir l'Obi-Wan-. Atrapa'm si pots.
-Exactament -va assentir la Tahl -. Tinc les coordenades de la ubicació de la tribu. Dubto que la caça-recompenses estigui allà. Hem enviat equips Jedi darrere d'altres pistes. La majoria estan treballant en la recerca del laboratori de la Zan Arbor fent el seguiment de les trameses de medicaments. És una pista petita, però...
-Podríem saber més sobre ella -va dir l'Obi-Wan.
-I no tenim res millor -va afirmar l'Astri.
La Tahk va inclinar el cap, com sospesant el significat de les paraules de l'Astri.
- Tenim?
-Jo vaig amb Obi-Wan -va declarar l'Astri.
La Tahl va negar amb el cap.
-No pots anar en missió Jedi, Astri.
-Però això no és una missió -Va discutir la noia-. No hi ha riscos.
-Allà on estigui o pugui estar la caça-recompenses hi haurà riscos -va dir la Tahl tallant-. No ho oblidis.
Astri va alçar la barbeta desafiant. Encara que la Tahl no podia veure-la, va saber captar la seva tossuderia. Va arrufar les celles.
-Li vaig prometre que podria venir amb mi -va dir l'Obi-Wan -, la caça-recompenses va disparar al seu pare, Tahl. També té dret a seguir-la. I correrà menys riscos estant amb mi. L'enviaré de tornada al Temple en cas que la caça-recompenses estigui a Sorrus.
-Això no m'agrada -va declarar la Tahl-. Hauré de parlar-ho amb Yoda. T'han d'assignar un Mestre temporal, Obi-Wan. Si no és així, hauràs de quedar-te al Temple.
-Però no vaig a partir en una missió, només vaig a seguir una pista. Qui-Gon necessita la meva ajuda -discutí Obi-Wan.
Va veure el dubte en el rostre de la Tahl.
-He de trobar al meu Mestre, Tahl -va dir l'Obi-Wan amb fermesa-. Puc sentir la seva presència. Sé que em necessita. Deixa-m'hi anar.
-Estic segura que anem a trencar un munt de regles -va murmurar la Tahl.
Obi-Wan va somriure.
-Això li agradaria a Qui-Gon.
La Tahl va somriure també.
-Sí -va dir suaument-. Hi ha una nau de transport tècnic que pot deixar-vos a la ciutat principal més propera a la tribu del desert...
Obi-Wan va mirar a Astri.
-Anem-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada