dimecres, 30 de novembre del 2016

Rescat perillós (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

Obi-Wan li havia tret el seu fuet làser quan es van enfrontar a Simpla XII. No li va alegrar veure que ja l’havia substituït. Un arc de llum flexible i letal ballava cap a ell. Obi-Wan va atacar el fuet abans que pogués atrapar-li. Els dos làsers es van embullar i van treure fum. Ell no era tan ràpid com Ona Nobis. Això ho recordava bé. No podia vèncer-la amb la rapidesa; era una lluitadora increïblement àgil que es movia de forma fugaç. La seva ment també anava a la velocitat del llamp. Sempre tenia algun truc amagat a la màniga.
Intel·ligència. Acrobàcia. Astúcia. Flexibilitat. Tenia totes les habilitats necessàries en la batalla que li havien ensenyat a ell. La seva adversària no tenia potencial en la Força, però tenia avantatge.
En aquell espai parcialment tancat era massa vulnerable. Havia de sortir a descobert. Obi-Wan va fer retrocedir a Ona Nobis amb una sèrie de ràpids moviments furiosos, obligant-la a concentrar-se en la defensa.
Quan ella va perdre l'equilibri, ell va pujar al mur a mig construir. Es va balancejar un moment a la vora i va saltar a l'altra banda, cap a l'obra.
Allà hi havia diversos obstacles: gravitrineus, grans munts de vares de metall, blocs de pedra, una estructura de duracer de les parets exteriors de l'ala, i un bassal profund i fangós. Però tots li servirien per defensar-se i atacar. I aquí la Força l'ajudaria.
El fuet petà cap a la paret que Obi-Wan tenia darrere seu, enrotllant-se al voltant d'una barra descoberta. Un moment després, Ona Nobis va agafar impuls i va estirar el fuet per elevar-se. El seu cap, amb el visor negre que portava per ocultar la seva mirada, girà cap a ell. La sorrusiana es va deixar caure, va aterrar suaument i va desenrotllar el fuet per llançar un altre atac.
Els seus llavis es van tensar, deixant al descobert la seva dentadura.
-Porto temps esperant això -va dir.
Ell estava preparat. Tenia tots els sentits alerta i cada partícula del seu ésser concentrada en l'imminent combat. Havia d’estar-ho. El truc era aconseguir que ella s'acostés. Des de certa distància, usava el fuet amb efectes devastadors, però si s'acostava, no tindria espai per maniobrar.
"Per fer un atac perfecte el primer és l'atenció. Fins i tot un còdol pot ser un obstacle o un avantatge. Centra el teu objectiu. Afegeix velocitat, precisió, estratègia i sorpresa. No oblidis que la Força està amb tu."
Obi-Wan va saltar cap al costat esquerre del seu oponent. Va emprar una tècnica que Qui-Gon denominava "fals atac". Sabia que no aconseguiria la victòria gràcies a aquesta estratègia, però tampoc era el que buscava. Volia que s'acostés a ell.
El seu sabre làser girà ràpid com el llamp mentre ell es movia, rebutjant el fuet que s'enrotllava amb el fibló a la punta. Va veure la mà d'ella apropant-se a la pistola làser que portava enfundada en els malucs, i la va bloquejar amb una sèrie moviments tan veloços que ella es va veure obligada a concentrar-se per poder aguantar. El sòl era irregular, ple de fang i runa, però ell es va servir de la Força per mantenir-se dempeus. Va saltar sobre una piràmide de blocs de pedra i va emprar l'impuls per saltar pels aires i aterrar a l'esquerra del seu contrincant. En lloc de retrocedir, ella va fer un pas endavant. Un moviment impredictible en qualsevol altre adversari, però no en l’Ona Nobis.
Bé. Ell s'ho esperava, era el que havia planejat. Girà a la meitat de l'aire, afegint impuls al seu salt i va aterrar darrere d'ella.
Ara, Ona Nobis estava d'esquena a un gorg excavat i ple de fang i aigua. Era impossible saber si era superficial o si tenia una profunditat de metres.
Ell la va fer retrocedir sense descans. Va veure com la seva cara es retorçava en una ganyota furibunda en retòrcer el fuet, van faltar mil·límetres perquè l’enfonsés en la carn d'Obi-Wan. Ell va clavar una estocada vertical. Els feixos de llum es van enredar amb un brunzit sorollós.
Tot d'una, ella tenia la pistola a la mà. Ell tot just va veure una taca en el moment en què ella la va desenfundar.
Però Obi-Wan estava preparat, i feia girar el sabre làser de manera vertiginosa per rebutjar el foc. La Força rajava d'ell, donant-li seguretat en cada moviment.
Però no podia concentrar-se en tot alhora. Va perdre la seva connexió amb el terra. La relliscosa superfície enfangada era plena de grava. Obi Wan va relliscar i va perdre l'equilibri. Va aconseguir recuperar-lo abans de caure, però la pèrdua de concentració li va costar cara.
Ella es va desplaçar cap a la dreta i es va abalançar cap endavant, disparant a la vegada. Obi-Wan va relliscar en les pedretes, lluitant fermament per tornar a posar-se dempeus, mentre rebutjava la terrible ronda de trets i doblegava el cos. Va sentir la sacsejada d'aire quan el fuet es va enredar al seu voltant.
Per primera vegada, va començar a preocupar-se de veritat. Ella era millor que ell, i ell ho sabia. No tenia el control perfecte de la Força que tenia Qui-Gon. I no podia enfrontar-se al repte doble del fuet i la pistola làser. No podia acostar-se prou com per treure-li les seves armes, i dubtava que tingués la sort de capturar el fuet una segona vegada. A Simpla XII ho va aconseguir perquè Astri va carregar contra la caça-recompenses amb un gravitrineu.
"El dubte és el teu primer enemic". Quantes vegades havia sentit això a classe? I, tot i així, sabia que els seus dubtes estaven justificats. Amb un fuet, i a més una pistola làser, podia mantenir-lo en moviment mentre ella romania quieta. Més tard o més d'hora, Obi-Wan es cansaria. Es va adonar del molt que depenia d’en Qui-Gon en el combat. Podia recórrer a una estratègia de Qui-Gon, però ell no podia crear una per si mateix. Podia resultar un bon oponent, fins i tot podia arribar a ferir a Ona Nobis si aconseguia acostar-se prou, però ella guanyaria. Coneixia bé el terreny, i era ella la que li havia estès la trampa. I ell havia caigut de ple en ella.
Tots aquests càlculs omplien el cap d'Obi-Wan mentre recuperava l'equilibri, i fingia un atac davant el qual Ona Nobis es va veure obligada a retrocedir unes passes. Però ell sabia que era una victòria temporal.
"La decisió més difícil", li havia dit Qui-Gon una vegada, "és la de fugir". Ell no ho va entendre en el seu moment. Ara sí. Contradeia tot el que havia après sobre el combat, tot el que era com a Jedi.
O no? La missió era la seva principal preocupació.
Ona Nobis no formava part de la missió. Pel que ells sabien, ja no tenia relació amb la Jenna Zan Arbor. Ella volia lluitar només per venjança. El que significava que no hi havia raó per lluitar. Darrere de l’Ona Nobis hi havia unes bigues altes que suportaven les de les parets. Necessitava uns pocs segons, això era tot.
Concentrant tota la seva voluntat, aixecà una mà cap a un tallador làser que era a terra. Va sentir la Força movent-se, i el tallador va lliscar pel fang i va volar, amb impuls sobtat, directe cap a Ona Nobis.
Sorpresa, la caça-recompenses va fer petar el fuet cap al projectil. Obi-Wan va sentir la potència a les cames quan va saltar per sobre del cap d'ella, cap a la biga superior. Va arribar a la biga i va relliscar una mica pel fang que tenia a les botes. Però sabia que recuperaria l'equilibri. Flexionà les cames i va saltar de nou cap a una biga superior.
Als seus peus, el fuet serpentejava cap a ell. No va poder atrapar-lo, perquè ell va seguir pujant cap a la següent biga. Des d'aquí va començar a baixar a salts, lluny de l'abast d'Ona Nobis, en la part més allunyada de l'obra. El crit de fúria de la caça-recompenses va ressonar a les seves orelles mentre ell escapava a tot córrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada