dimarts, 1 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (X)

Anterior



10

Tres salts després de sortir de Lizil, Han estava fent una comprovació de sistemes mentre la Leia traçava el curs cap al Corredor Rago, la llarga línia hiperespacial que els portaria de tornada al territori de l'Aliança Galàctica. Fins ara, el Swiff havia funcionat impecablement, fins i tot recordant-los menjar quan el cervell droide de la nau s'adonava que cap de les unitats de processament de la cuina havia estat activada en vint hores.
-No m'agrada -va dir en Han, estudiant l'historial de la temperatura de la nacel·la-. Cap màquina és tan fiable.
-Al contrari, capità Solo -va dir C-3PO-. Quan es manté apropiadament, opera en un ambient apropiat i no l'empeny més enllà dels seus paràmetres de funcionament, les màquines són molt fiables. Els mals funcionaments són sovint el resultat de la manca d'atenció d'una unitat biològica. Puc dir-li que això ha estat veritat en la meva pròpia experiència.
-Vigila, 3PO -li va advertir la Leia-. No és intel·ligent insultar la mà que et lubrica.
-Oh -va dir C-3PO-. Amb certesa no pretenia implicar que vostè o el capità Solo hagin estat mai negligents. He tingut altres propietaris, ja sap.
-Altres propietaris? Ara aquesta és una bona idea. -Han va mirar al lloc del copilot, on la Leia estava asseguda en una de les cadires de vol autoajustable i superconfortable Suport de Gel-. Com van aquestes coordenades de salt?
-Gairebé he acabat -va dir ella-. L'ordinador de navegació és una mica lent, almenys comparat amb el del Falcó.
En Han va sentir un petit esclat d'orgull.
-Això et sorprèn? El Falcó té un excel·lent...
Va ser interromput pel xiulet agut d'una alarma.
-Ho sabia! -va dir en Han, buscant un indicador parpellejant en la secció de l'hipermotor de l'extens panell de control-. Aquest estabilitzador de distorsió estava funcionant un parell de graus més calent al final del nostre últim salt.
-En realitat, capità Solo, l'estat dels sistemes del Swiff roman òptim -va informar C-3PO-. A bord d'un transport classe Narria, aquest timbre indica un avís de proximitat.
Han va moure la seva mirada cap a l'àrea del sensor de la consola i va trobar una balisa parpellejant.
-Això no pot ser bo. -Apagà l'alarma i llavors va activar l'intercomunicador-. Prepareu-vos aquí darrere.
Els noghri van replicar que sempre estaven preparats i un banc de balises d'estat es va tornar ambre, indicant que els sistemes d'armes del Swiff s'estaven connectant.
Han va connectar la seva pantalla tàctica i va veure que un forat d'espai-temps s'havia obert darrere d'ells. Un instant després, la distorsió es va tancar i un símbol fantasma va aparèixer al seu lloc.
-Sabia que sortir d'allà va ser massa fàcil -va dir en Han. Després que tragués a Tito i als verpins de la nau, simplement havien recollit la rampa d'entrada del Swiff i havien sortit empenyent per la membrana abans que els confosos kílliks tinguessin oportunitat de detenir-los-. Algú ha d'haver enganxat una balisa de senyalització en el nostre casc.
-Potser -va dir la Leia. Després de marxar de Lizil, havien fet un escombrat de l'interior de la nau com a precaució estàndard, però no hi havia hagut temps de fer una recerca externa sense aterrar realment en alguna part-. Encara que no els hi servirà de gaire. Estarem llestos per saltar en trenta segons.
-Mentre no comencin a disparar en vint. -Han es va posar a treballar en els sensors, intentant determinar quina mena de nau els estava seguint-. Quan es tracta d'una batalla, aquesta cosa no és el Falcó.
Abans que en Han pogués aconseguir una lectura del sensor, el codi del transponedor de la nau va aparèixer, identificant-la com un transport classe Peix Espasa Mon Calamari anomenat Autèntic Tracte. Un moment després, una alegre veu d'squib va ​​començar a saludar pel canal de comunicacions obert.
-Solo, estàs aquí?
El Tracte va connectar els seus motors d'ions i va començar a apropar-se.
En Han mirà la Leia, que semblava just tan sorpresa com ell, i llavors va activar el seu comunicador.
-Estem aquí.
-Què esteu fent? -va preguntar un segon squib, probablement en Grees-. Aneu en la direcció equivocada.
-Estàvem començant a sentir-nos poc benvinguts -va dir en Han-. I això ja és bastant a prop, trio. Els noghri encara estan una mica molestos per aquestes cuques punxacarns que vau enviar.
-Ei, sabíem que no tenien cap possibilitat contra vosaltres -va dir Sligh-. Però havíem d'intentar-ho.
-Aquesta va ser bona, la manera en què ens vau retornar a Tito. -Grees va sonar més enfadat que admirat-. Va acabar amb Krafte i Seneki abans que poguéssim detenir-lo.
-Però res de rancors, d'acord? -va preguntar l'Emala. El Tracte finalment va desaccelerar, però va continuar surant cap al Swiff, escurçant la distància lentament-. Som nosaltres els que ho vam començar, així que el que és just és just.
-És clar -va dir la Leia-. Però per què dubto que ens seguíssiu fins aquí fora per arreglar les barreres del repartiment?
-Això és el que ens agrada de vosaltres, nois -va dir Sligh-. No us passa res.
-Podríem utilitzar a algú com vosaltres en aquesta cosa nostra -va afegir l'Emala.
Els squibs van fer una pausa expectants.
-Esteu intentant contractar-nos? -es va burlar la Leia.
-Reclutar-vos -la va corregir Sligh-. Contractar és una paraula tan lletja.
-La guerra és un negoci molt bo -va afegir l'Emala-. I aquesta simplement seguirà fent-se més gran i millor. Confieu en mi quan dic que podem tenir una relació molt lucrativa.
-De cap manera -va dir en Han. Va comprovar els sistemes d'armes i va trobar totes les balises d'estat en verd. Si els squibs continuaven apropant-se, s'anaven a portar una gran sorpresa. L'Autèntic Tracte podia estar millor armat que el Swiff, però el Swiff tenia artillers noghri... i a Han Solo al seient del pilot-. Però gràcies per l'oferta.
-Deixa'm explicar-t'ho clarament, Solo. -La veu d'en Grees era baixa i amenaçadora-. Aquesta no és una oferta que vulgueu rebutjar.
-Simplement odio quan algú em diu què vull. -Han va mirar i, veient que els càlculs per al següent salt estaven complets, li va assenyalar a la Leia que transferís les coordenades al sistema de guia-. Així que, per què no...?
-Realment no ho pilles, oi? -el va interrompre en Grees-. Jaina encara està en espai de la Colònia. Podem ajudar-te a arribar fins a ella... o podem agafar-la nosaltres mateixos.
El dit de la Leia va flotar sobre la tecla de transferència.
-Estàs amenaçant a la nostra filla?
-Gens ni mica -va dir l'Emala-. Us estem donant l'oportunitat de protegir-la.
La ràbia d'en Han va bullir.
-Intenteu alguna cosa, i no només us detindré, personalment us arrossegaré fora del vostre cabell i us donaré de menjar a un togorià.
-Ara qui està fent amenaces? -va preguntar en Grees-. Creus que ets massa bo per a nosaltres, així que, quina elecció tenim?
-És culpa vostra -va dir Sligh-. Nosaltres no som responsables del que passa.
-Ja està! -Han va agafar la palanca de control i els impulsors, preparant-se per donar-li la volta al Swiff per atacar-los -. No quedarà prou de vosaltres...
la Leia va allargar el braç i li va apartar les mans de la palanca de control.
-Han, no.
Han va arrufar les celles.
-No?
-Pensa-hi. -La Leia va desactivar el micròfon del comunicador-. Per què van venir realment darrere de nosaltres? Per què van posar preu al nostre cap?
En Han va pensar en això.
-D'acord. Encara no han aclarit amb els kílliks això d'en Juun i Tarfang...
-No. -La Leia negà amb el cap-. Els squibs van respondre de nosaltres davant Lizil. Si li diem a l'Aliança el que la Colònia pensa, això cau sobre els seus caps.
Han va deixar escapar un llarg sospir.
-Així que estan intentant distreure'ns.
-Exactament -va dir la Leia-. No necessiten contractar-nos o matar-nos. Si simplement poden endarrerir-nos durant un temps, potser fins i tot tenen sort i realment ens deixen fora de servei...
-Anem a seguir endavant, oi? -la va interrompre.
La Leia va assentir.
-Hem de fer-ho.
Ella va transferir les coordenades de salt al sistema de guia i el cor d'en Han de sobte va semblar tan pesat com un forat negre. Fins i tot si els squibs aconseguien evitar que els fessin responsables de la traïció de «Lord Rysto», de segur anaven a perdre una fortuna quan els cops d'estat fallessin. I els squibs odiaven perdre diners. Farien tot el possible per complir la seva amenaça.
El Tracte va començar a accelerar i llavors les alarmes de fixació van començar a trinar, anunciant que el Swiff estava sent escanejat pels sensors de fixació. La veu d'Sligh va arribar pel canal de comunicació.
-No puc creure que ens estiguis fent això, Solo. No estimes la teva filla?
En Han va intentar ignorar a l'squib, però la pregunta era massa dolorosa. Per descomptat que estimava a la seva filla. Mouria estrelles per protegir els seus dos fills, per evitar perdre'ls com la Leia i ell havien perdut a l'Ànakin. Però això s'estava tornant més difícil cada dia. Primer la Jaina s'havia convertit en una Jedi, després en una pilot de l'Esquadró Murri i ara Zekk i ella eren Units, lluitant en el bàndol equivocat d'una guerra que podria no acabar mai. Quan tenies una filla tan tossuda com la Jaina, no hi havia molt que un pare pogués fer. Fins i tot quan aquest pare era en Han Solo.
-No estan faronejant, Leia -va dir Han, deixant apagat el micròfon del comunicador-. Saps que ho faran.
-Ho intentaran -va dir la Leia-. La Jaina pot cuidar-se sola.
-Sí, ho sé. -Han va empènyer els impulsors cap endavant i va començar a accelerar per allunyar-se del Tracte. Sabia que la Leia tenia raó, que qualsevol assassí que els squibs enviessin darrere de la Jaina seria vençut dolorosament. Però això no feia més fàcil posar el bé de l'Aliança per davant de la seguretat d'ella-. Crec que ho porta a la sang.
-Què porta a la sang? -va preguntar la Leia.
-Ser una Jedi -va respondre en Han. Les alarmes d'atac van començar a sonar quan el Tracte va obrir foc-. Sigui el que sigui el que en Luke faci amb l'Orde, està bastant clar que et quedaràs en ell. El deure sempre està primer per a tu.
La Leia va semblar ferida, però va assentir de mala gana.
-No sóc l'única, Han.
-Ho sé, princesa. -El Swiff es va estremir quan la primera salva del Tracte va impactar en els escuts posteriors. Han va activar els hipermotors i les estrelles es van allargar fins a un esborrall opalescent-. I en Luke ni tan sols em donarà a mi un sabre làser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada