dissabte, 5 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XXII)

Anterior



22

Molt alt sobre Tenupe, el Defensor Ferotge encara s'estava estremint per la salva d'obertura kíllik quan una calma ombrívola va arribar a través de l'agrupament de batalla i la Leia va comprendre el que la Jaina i en Zekk estaven a punt de fer.
-No podem malgastar més temps sent esmunyedissos -va xiuxiuejar. Alema Rar acabava d'unir-se a l'agrupament. La Leia podia sentir a la twi'lek allà baix, a l'atmosfera, flotant darrere de la Jaina i en Zekk, calculadora i resolta i lleugerament divertida per la idea d'utilitzar-los com esquer-. Necessitem abordar el Falcó ara.
Tarfang va dir alegrement quelcom que va sonar una mica com «impossible». Era l'únic del grup que podia estar dret al túnel de transport d'olor oliós i s'aprofitava del fet col·locant-se les mans als malucs i negar vehementment amb el cap mentre xerrava.
-Tarfang té raó. -Juun va apuntar a l'hangar bulliciós cap a una cantonada apartada on al voltant de cinquanta soldats txiss vestits amb armadures deflectores negres estaven formant un estret cordó al voltant del Falcó-. Saben que venim. Aquest grup de seguretat clarament ens està esperant.
-Iii? -va dir la Saba amb veu rasposa-. Potser ens donin una bona baralla... per variar.
-Sí, potser massa bona -va dir en Han. Estava mirant a través de la vastitud brillant de l'hangar del destructor estel·lar, estudiant el que havia de ser una brigada de manteniment sencera afanyant-se per llançar l'ala de caces estel·lars del Defensor-. Probablement podem acabar amb el pilot de seguretat, però aquests paios de manteniment porten tots...
-Han, Alema Rar s'ha unit a l'agrupament de batalla -va dir la Leia-. Crec que la Jaina i en Zekk van a servir com a esquer, per apartar els escortes...
-A què estem esperant? -Han va aixecar el rifle làser repetidor T-21 que Cakhmaim i la Meewalh havien alliberat de la volta de contraban del centre de detenció, juntament amb la resta de les armes del grup, i després va començar a sortir ajupit del túnel de transport-. Anem a recuperar la meva nau.
La Saba va utilitzar la Força per detenir-lo.
-Un pla eztaria bé.
-Vols un pla? -va apuntar a la Saba i la Leia-. D'acord, vosaltres dues creeu una distracció. Cakhmaim, tu i Meewalh coleu-vos a bord i acabeu amb l'esquadró que estic segur que tenen esperant per emboscar-nos. Tarfang, tu i jo li dispararem a qui vulgui que fins i tot miri cap nosaltres-. Va tornar a mirar la Saba-. Què et sembla això com a pla?
-Bé -va dir la Saba.
-És vague i incomplet -va objectar en Juun.
-I? -demanà en Han.
-I què se suposa que faci jo? -digué en Juun.
-No quedar enrere -va replicar en Han-. Perquè el Falcó no esperarà a ningú.
-És clar que no -va replicar en Juun-. Al Manual de l'Espia, Kyle Katarn deixa clar que cada membre d'un equip d'espionatge...
La Leia va deixar d'escoltar quan Cakhmaim i Meewalh van avançar lentament fora del túnel de transport. Es van deixar anar darrere d'un penjador de míssils buit esperant a ser enviat de nou pel túnel de dalt per ser recarregat i després van començar a obrir-se camí al llarg de la paret cap al Falcó. Eren tan adeptes a camuflar-se que fins i tot la Leia els va perdre de vista als cinc passos.
La Saba va apuntar a una de les estructures de suport sobre els seus caps on s'ancoraven els Punyents abans que els preparessin per al vol. Un dels caces estel·lars va començar a oscil·lar en el seu penjador en suspensió i llavors de cop i volta es va deixar anar i va caure a terra amb un cop ensordidor.
Tots els ulls a l'hangar es van tornar cap al so i la Leia va portar al Han i als altres fora del túnel de transport a la carrera, corrent entre els penjadors buits d'armament, ajupint-se darrere dels carretons utilitaris aparcats i ocultant-se darrere d'unitats de diagnòstics portàtils. La distracció de la Saba va demostrar ser tan dramàtica que el treball es va paralitzar quan els sorpresos tècnics, pilots i fins i tot l'escamot de seguretat que guardava el Falcó van mirar cap a l'equip de resposta d'emergència llançar-se a investigar.
Per quan els oficials es van recuperar de la seva sorpresa i van començar a omplir l'hangar ressonant amb crits de comandament perquè tornessin a la feina, la Leia i els seus companys estaven agenollats darrere d'un tanc de càrrega de canó làser autoportàtil. El Falcó estava només a vint metres de distància, amb el cordó de seguretat més o menys a mitja distància. Ella va poder sentir als noghri ocultant-se en algun lloc en les ombres a l'altra banda de la nau, esperant la seva oportunitat per esmunyir-se a bord.
La Leia va fer un senyal als altres perquè es preparessin i llavors va utilitzar la Força per crear un fort grinyol en els suports d'emmagatzematge per sobre de l'escamot de seguretat. Els soldats van aixecar la mirada immediatament, sospitant ja prou com per aixecar els seus rifles xàrric.
La Leia va agafar amb la Força un Punyent que penjava sobre els seus caps i va començar a fer que oscil·lés de davant a enrere. Els soldats van començar a retrocedir immediatament per allunyar-se del Falcó, fins que la seva oficial femenina va començar a bordar-los ordres. En l'instant següent l'oficial estava lliscant a través de la coberta amb els seus braços agitant, encara cridant-los ordres amb una veu plena de pànic i fent gestos cap als suports.
Els soldats es van llançar darrere seu amb confusió, o van aixecar la mirada cap als suports i arrufant les celles. Cap d'ells es va fixar en les formes primes que arribaven a l'altura del pit de dos noghri apareixent entre les ombres darrere d'ells i que després van lliscar per la rampa d'entrada del Falcó.
La Saba va colpejar la seva cua contra la coberta i va començar a xiuxiuejar incontrolablement.
-Silenci, Mestra! -va murmurar la Leia-. Ens descobriràs!
-Aquezta ho zzzent! -va replicar la Saba-. Zimplement éz tan divertida, dient-li als seus zoldatz que ez quedin mentre ella ze'n va.
-Sí, fa riure durant un mil·lisegon -va grunyir en Han. Es va girar cap a la Leia-. Què hi ha de fer que la resta d'ells es moguin perquè puguem sortir d'aquí?
La Leia li va donar un violent gir al Punyent que oscil·lava i aquest es va deixar anar de les seves muntures. El pilot de seguretat va cridar per l'alarma i es va ajupir per posar-se a cobert, molts d'ells llançant ràpidament trets com a reacció cap als suports mentre es movien. Un instant després el caça estel·lar es va estavellar enmig d'ells, escampant braços de canons i trossos de plaques d'armadura en totes direccions.
La Leia i la Saba ja estaven liderant la carrera cap al Falcó, amb els sabres làser a la mà però sense encendre'ls. Durant un moment, els soldats de seguretat van continuar concentrant la seva atenció per sobre dels seus caps, pensant que els seus atacants havien d'estar a dalt entre els suports. Llavors un d'ells es va fixar en la Leia i els altres que corrien cap a la nau i va fer sonar l'alarma a crits.
La Leia i la Saba van arrencar mitja dotzena de rifles xàrric amb la Força de les mans dels soldats i van enviar les armes donant tombs per terra. Han i Tarfang van començar a llançar foc de supressió, però això no va evitar que el pilot de seguretat llancés un contraatac.
La Leia i la Saba van activar els seus sabres làser i començar a teixir un escut impenetrable de llum, sincronitzant els seus moviments a través de l'agrupament de batalla de manera que una fulla estigués sempre en posició per bloquejar sense interferir amb l'altra. A diferència dels trets làser, que portaven poca energia cinètica, cada raig amplificat donava cops amb tanta força que el tret gairebé arrencava el sabre làser de la mà de la Leia. A vegades ella invocava la Força per reforçar la seva adherència i desviava el raig de tornada cap al seu atacant i altres vegades redirigia l'energia, utilitzant-la per moure la seva fulla cap a la següent posició.
Però cap atac va penetrar el seu escut i aviat la Leia i els altres estaven tots retrocedint per la rampa d'entrada fins al Falcó. En Han va aixecar la rampa i després va fer una ganyota davant el so dels trets de raigs retrunyint contra el casc de la nau.
-Ara això simplement és innecessari -va dir.
Un parell de peus metàl·lics van venir ressonant corredor avall darrere d'ells.
-Gràcies al cel són aquí! -va dir llavors C-3PO -. Han estat fent trossos la nau!
-Qui? -va preguntar la Leia.
-El Tinent Vero'tog'leo i els seus subordinats -va replicar C-3PO-. Em van reactivar i van seguir demanant que els digués on eren els compartiments per al contraban. Quan els vaig explicar que no estava autoritzat a revelar aquesta informació, em van amenaçar amb abocar àcid en els meus lubricadors!
-On són ara? -va preguntar la Leia.
-Esperant amb Cakhmaim i Meewalh al celler posterior, crec.
La Leia es va girar cap al Han.
-Saba i jo ens podem encarregar d'això. Tu agafa a Jae i treu-nos d'aquí.
Han va  assentir i es va girar per anar-se'n. I llavors de cop i volta es va aturar.
-On és en Jae?
La Leia va mirar per l'àrea d'entrada i no va veure el sullustà per enlloc.
-Digues- me que no l'hem deixat a fora!
Tarfang xerrà una mica enfadat.
-No és culpa d'ella -va dir en Han-. Li vaig advertir que no es quedés enrere.
Tarfang xerrà una mica més i va apuntar cap endavant i de cop i volta la veu d'en Juun va arribar per l'intercomunicador.
-Iniciant procediments d'encesa en fred d'emergència -va dir-. Assegurin totes les escotilles.
Tots van deixar escapar llargs sospirs d'alleujament i llavors en Han li va fer gestos a Tarfang.
-Anem. Serà millor que pugem aquí o estarà fent proves de circuïts quan els txiss portin els seus canons làser.
Han i l'ewok van entrar a la carrera al corredor i la Leia i la Saba van anar cap enrere. Com havia dit C-3PO, el tinent Vero'tog'leo havia fet trossos el Falcó, buidant armaris d'emmagatzematge, desmuntant la badia mèdica i fins i tot obrint els panells de servei al sostre. Per quan van arribar al celler, la Leia estava prou enfadada per col·locar al tinent i el seu esquadró a la part equivocada d'una escotilla que s'obriria aviat.
Però quan va veure com d'apallissats i sagnants que ja estaven els txiss, va decidir que Cakhmaim i Meewalh els havien castigat prou. La Leia va reunir a l'esquadró coix i desplomat en l'ascensor de càrrega i simplement els va descarregar.
L'ascensor ja s'estava retraient quan el Falcó es va elevar de la coberta i va girar cap a la boca de l'hangar. Amb els txiss sent txiss, la Leia estava bastant segura que Vero'tog'leo havia ocultat un aparell de seguiment, una bomba o totes dues coses en algun lloc a bord. Va enviar a Cakhmaim i la Meewalh a fer una escombrada de seguretat i després la Saba i ella es van donar pressa a anar a les torretes per connectar els canons quàdruples.
La Leia amb prou feines s'havia cordat el cinturó del seu seient d'artiller abans que en Han portés al Falcó disparat cap a la boca de l'hangar. Un grapat de soldats de seguretat va cosir el casc amb raigs amplificats, però no hi havia dubtes que ningú intentaria detenir-los segellant la barrera del camp. Amb els kílliks atacant, els txiss tenien coses més importants de què preocupar-se enlloc d'uns presoners que escapaven. El Defensor estava llançant Punyents tan ràpidament com podia i la coberta principal no anava a interrompre els llançaments per res.
Abans d'aventurar-se a sortir a la tempesta d'energia que esclatava just més enllà dels escuts del Defensor, els caces estaven utilitzant l'abric del seu ampli ventre per formar per esquadrons. Han simplement va deixar caure el morro del Falcó i es va enfonsar, deixant la Leia, que resultava que la seva torreta estava apuntant cap enrere, mirant a la rutilant bogeria de la batalla per sobre seu. El cel estava alhora negre pel fum i naudards que descendien i clapejat per la brillantor blava dels trets de turbolàser que florien i ja els cascos flamejants de dos destructors estel·lars txiss estaven caient en picat cap a terra en un gir incontrolat.
El Falcó de cop i volta va virar per allunyar-se de sota de la batalla.
-Els tenim -va anunciar en Han.
La Leia va comprovar la seva pantalla d'objectius i va veure que el Falcó estava a uns cinc quilòmetres per sobre d'una parella d'Esfulladors txiss i apropant-se ràpidament. Els escortes dels Esfulladors estaven molt fora de posició, agrupats davant de les dues naus mentre disparaven a objectius invisibles que la Leia va assumir que eren la Jaina i en Zekk. Podia sentir-los a través de l'agrupament de batalla, ombrívols i determinats, dirigits per la Voluntat d'en Raynar i encara concentrats en destruir els Esfulladors. També va poder sentir l'Alema, a prop i just igual de determinada.
La Leia va girar la seva torreta i va tocar-los en la Força, urgint-los a no sacrificar-se. L'ajuda venia de camí. Tot el que havien de fer era tornar a deixar-se caure entre els núvols i esperar.
Però Alema Rar mai havia estat pacient. Ella va continuar abocant impaciència en l'agrupament, demanant que la Jaina i en Zekk seguissin atacant. La Voluntat d'en Raynar va continuar pesant sobre els dos Cavallers Jedi i ells van començar a intercanviar trets de canons amb els escortes.
Els punts encegadors de les detonacions de dos torpedes van centellejar al voltant de tres quilòmetres per davant del Falcó i quan l'estàtica es va aclarir a la pantalla d'objectius de la Leia, el rastre de l'Esfullador havia desaparegut.
-Han, porta'ns-hi ara! -va ordenar la Leia per l'intercomunicador.
-És clar. -El Falcó va accelerar i llargues llengües de flames van començar a llepar la coberta de la torreta en passar-. Què és una petita cremada d'entrada?
Per quan el segon grup de torpedes va detonar, estaven prou a prop per veure el gruixut núvol de Punyents apinyant-se al voltant dels InvisiblesX de la Jaina i en Zekk i per veure com de maldestrament que ambdues naus s'estaven manejant mentre s'enfonsaven cap als núvols. Fins i tot si la Leia no hagués estat capaç de sentir-los a través de la Força, hauria sabut només en veure-ho que la seva filla i Zekk estaven en dificultats desesperades.
I no hi havia senyals que l'Alema fora a ajudar-los. La twi'lek s'havia esvaït de l'agrupament de batalla tan aviat com va destruir el segon Esfullador i ara no estava fent res per ajudar els seus esquers.
-Algú veu què li ha passat a l'Alema? -va preguntar la Leia-. M'agradaria enviar-li uns quants trets de canons en direcció a ella.
El Falcó es va estremir quan la Saba va obrir foc amb els canons ventrals.
-Aquezta ho zzzent! Aquezta ze li ha ezzzcapat -va xiuxiuejar ella-. Ezstava en el meu coztat enfonzant-ze cap alz núvolz.
-Sembla que va darrere d'alguna cosa -va dir en Han-. I també els txiss.
La Leia va comprovar la seva pantalla d'objectius i va veure que els vuit Punyents havien entrat en una capbussada d'energia, perseguint alguna cosa gran i lenta amb un patró de vol erràtic.
-Què és això?
-Un ala! -Juun va guardar silenci durant un moment i després va afegir-: Amb dos enormes bombes unides a ella!
La Leia va tenir una mala sensació.
-A quant estan de la zona de batalla?
-Això no importa -va dir en Han-. Aquesta vegada, la meva filla està primer. Què m'importa si els seus aterridors amics són exterminats...?
-Han! -La Leia girà la torreta i va començar a abocar trets làser cap als Punyents que assetjaven a la Jaina i en Zekk-. Saps que els InvisiblesX poden escoltar les transmissions dels intercomunicadors en aquesta distància?
-Sí?
-La funció principal delz InviziblezX éz ezpiar -li va recordar la Saba. També ella va obrir foc i alguns dels Punyents van començar a dispersar-se i a venir darrere del Falcó-. Però potzer no eztan ezcoltant.
-A qui li importa? -va preguntar en Han-. La Jaina sap simplement que estic preocupat per ella.
-També zap que tu zapz que pot cuidar-ze sola -va dir la Saba-. I que mai deixariez que elz txizz fracturezzin una d'aqueztez bombez paràzitez. Finz i tot unz quantz ouz podrien zer zuficientz per matar l'espècie delz zeuz amicz.
Han va sospirar.
-M'estàs dient que hem de recuperar aquesta ala, oi?
-Això em temo -va dir la Leia. La punxada freda de decepció del seu estómac només es va alleujar parcialment per la sensació d'ànim i aprovació que venia de la Jaina i en Zekk a través del seu agrupament-. Però res diu que no puguis apropar-te una mica més en el camí d'anada. La Saba i jo gaudiríem d'una mica de pràctica de tir.
El Falcó va rodar per enfonsar-se tan pronunciadament que va enviar tot l'equipament i els subministraments no assegurats volant per l'interior de la cabina i els cellers. La Leia va ignorar els cops i sorolls i va continuar disparant. També va ignorar al Punyent que ara abocava trets de canó darrere del Falcó. En el seu lloc, va utilitzar la Força per fixar la nau que continuava assetjant a la seva filla i a Zekk, molt per sota seu.
Fins i tot en aquesta distància, fins i tot en l'atmosfera, els poderosos canons quàdruples del Falcó eren molt més que suficients per als escuts lleugers d'un Punyent. Ella va enviar a un caient cap als núvols. Un altre va esclatar en una bola de foc quan va semblar que simplement va volar en el corrent de trets làser de la Saba, llavors la Leia va encertar a un tercer caça amb una sèrie de trets intermitents que el va forçar a entrar en un gir descontrolat.
I finalment, els dos InvisiblesX van tenir una línia clara per baixar als núvols. Jaina i Zekk es van enfonsar en ells, fumejants i voleiant, amb una dotzena de Punyents penjant de les seves cues, però encara d'una peça. L'agrupament es va tornar càlid amb la seva gratitud. Llavors les llums de la torreta es van enfosquir quan el Punyent més proper va començar a causar estralls en els escuts del Falcó.
Han va tornar a rodar, fent que fins i tot més coses s'estavellessin a la cabina i el foc de l'entrada es va fer tan intens que la Leia ja no va poder veure a través de les flames. Ella va girar els seus canons cap al Punyent, després es va oblidar de la pantalla d'objectius i va permetre que la Força guiés la seva mà mentre premia els gallets. El rugit sintètic d'un ordinador de control de foc va anunciar un impacte, després dos i després un altre més i de sobte ja no va sentir més objectius.
La Leia va comprovar la pantalla i va trobar les flors termals d'una dotzena d'explosions que es dissipaven. Increïblement, per cada caça que ella havia destruït, la Saba havia acabat amb dos.
-Rodder! -va panteixar la Leia-. Potser jo sigui capaç de fer això quan sigui una Mestra.
-Potzer? -La Saba va començar a xiuxiuejar incontrolablement per alguna raó que ningú llevat d'un barabel entendria mai-. Leia, ara no éz el moment per acuditz! Aquezta ha de concentrar-ze.
El foc d'entrada va empal·lidir quan el Falcó va entrar en els núvols i després es va esvair completament quan van sortir a un xàfec tan ferotge que la Leia amb prou feines podia veure les mandíbules de maniobra del vaixell de càrrega en la part davantera de la nau. La pantalla d'objectius mostrà als vuit Punyents que havien seguit cap avall a l'ala de l'Esfullador. Estaven disparant a l'ala, que pujava amb els impactes i voletejava d'un costat a un altre tan salvatgement que fins i tot la Saba hauria tingut problemes per aconseguir donar-li. També li estaven disparant a una àrea buida darrere de l'ala, que la Leia va assumir que seria l'InvisibleX de l'Alema. Ella no es va avergonyir de desitjar-los bona sort amb l'últim objectiu.
La veu de C-3PO va arribar per l'intercomunicador.
-Que servicials! -va anunciar-. Els txiss semblen estar disparant a les seves pròpies bombes. Potser hauríem de retirar-nos.
-No només els estan disparant, cervell de xip -va dir en Han-. Estan intentant fer-les detonar.
-Què estrany -va replicar C-3PO-. No detonaran de totes maneres en impactar?
-Només si estan armades -va exclamar la Leia-. I òbviament no ho estan. Els pilots no estaven encara en les seves marques quan el seu Esfullador va ser abatut.
L'ordinador de control de foc va començar a designar objectius per ordre del nivell d'amenaça i la Leia i la Saba van obrir foc de nou amb els seus canons quàdruples. Un trio de Punyents va esclatar en flames abans que tres dels altres finalment deixessin d'atacar l'Alema i l'ala i rodessin per anar darrere del Falcó.
La Saba va girar cap als atacants del Falcó, deixant a la Leia perquè evités que els altres dos trenquessin les bombes paràsites. Els seus objectius eren intel·ligents, posicionant-se entre el Falcó i l'ala que queia, de manera que ella no pogués disparar sobre ells sense córrer el risc d'arribar a les bombes. Ella va mirar a la pluja encegadora i va trobar a un dels caces en la Força, després es va concentrar només en això i va alliberar tot control conscient de la seva mà.
La Leia va sentir estremir-se la torreta quan els seus canons quàdruples van disparar i llavors l'ordinador de control de foc anuncià la destrucció de l'objectiu amb un rugit sintètic. Ella es va obrir al segon Punyent en la Força... i es va sorprendre de sentir la presència familiar d'en Jagged Fel al seient del pilot.
-Han -va dir la Leia per l'intercomunicador-. Aquest últim Punyent, és Jag!
-Què? Com...? -Han es va contenir-. D'acord. Oblida que ho vaig preguntar.
La Leia va poder dir pel to d'en Han que ell no estava més ansiós per matar a Jagged Fel que ella, però no semblaven tenir moltes opcions. La Saba encara estava intercanviant trets de canó amb els Punyents que no havia assolit encara i tots sabien que no passaria molt abans que l'esquadró que havia perseguit la Jaina i en Zekk fins als núvols abandonés i corregués per ajudar amb l'ala.
-Crec que se li ha donat la volta a la truita -va dir en Han-. Què faràs? Hem de derrocar-lo.
-Ho sé -va dir la Leia-. Però dóna'm un canal de salutació.
-Endavant, princesa -va dir en Juun.
-Jagged Fel, estic segura que saps qui sóc.
-Princesa Leia? -Jagged no va semblar sorprès-. Els vaig dir que era impossible mantenir presoners als Jedi.
-Bé, ara ho saben. -La Leia va col·locar el seu dit sobre els gallets-. Si pots ejectar, et suggereixo que ho facis ràpid.
Jagged va sospirar.
-Últimament he estat sentint molt això de les dones Solo.
La Leia amb prou feines el va sentir. Ja estava profundament dins de la Força, concentrant tota la seva atenció en el caça d'ell.
Ella va sentir que el seu dit es va moure.
-Adéu, Jag -va dir.
La torreta va començar a estremir-se i no va parar. La Leia va sentir que la seva mà es movia, seguint els intents evasius d'en Jagged, però ell podria de la mateixa manera haver estat intentant eludir la llum. Ella va seguir les seves evasions i els seus desviaments a través de la força durant un moment, després va començar a anticipar-se a ell i un instant després va sentir el rugit sintètic de l'ordinador de control de foc.
Però la Leia no va sentir la sacsejada de la seva mort.
Va deixar caure la seva mirada fins a la pantalla d'objectius i va veure la flor que s'esvaïa de l'explosió del seu Punyent, però la imatge no era prou bona per determinar si algun dels enderrocs que va veure allunyant-se era una unitat EV.
-Han, ell...?
-No ho sé -la va tallar en Han-. Podria haver vist un centelleig d'ejecció abans que disparessis, però tenim altres problemes just ara.
Un creu verda, tan vasta com un planeta, va aparèixer davant seu entre la pluja i llavors el Falcó va pujar amb força. La Leia va girar la seva torreta i va veure el que clarament era la coberta de la selva caient darrere de la popa de la nau.
-Han, m'estàs dient...?
-Això em temo -va dir en Han-. Les bombes estan a peu de gespa en algun lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada