diumenge, 6 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XXIII)

Anterior



23

En Luke va trobar a Gilad Pellaeon sol a la coberta d'observació del Megador, amb les seves mans plenes de pigues unides darrere de la seva esquena i el seu cap de pèl gris inclinat lleugerament cap enrere mentre mirava pel centre de la cúpula. La seva atenció semblava fixa al planeta perlat de núvols de davant, on l'ombra de vermell rutilant de l'eixam d'emboscada kíllik s'estava expandint constantment cap a fora. Els insectes s'afanyaven a mantenir a la flota txiss atrapada entre ells i la superfície de Tenupe i, per l'aspecte de les coses, estaven tenint èxit. Si el gran almirall va ser conscient de la seva pròpia armada enorme centellejant en sortir de l'hiperespai a tot al voltant de les vores de la cúpula d'observació, no va mostrar cap signe.
-Mai he vist res com això, Luke. -Pellaeon va parlar sense apartar els ulls del planeta. La Colònia ha de tenir un milió de naudards atacant aquí baix. No puc ni imaginar-me la logística.
-Vostè no té una ment col·lectiva -va dir en Luke, acostant-se fins el costat de l'almirall-. Els kílliks són una espècie extraordinària. En alguns moments, em sento temptat de creure que van ser ells els que van construir l'Estació Centràlia i les Goles.
Pellaeon el va estudiar de cua d'un ull.
-I ara no creu això?
Luke va negar amb el cap.
-Els nius tenen el costum de confondre els records dels seus Units amb els seus propis. -Estava sorprès que en Pellaeon semblés prendre's seriosament l'afirmació dels kílliks-. I la tecnologia sembla estar molt més enllà d'ells.
-Això creu? -Pellaeon va retornar la seva mirada a la cúpula i llavors va apuntar amb un dit arrugat cap a la flota kíllik-. Em pregunto quant li hauria portat a l'Aliança Galàctica construir aquesta armada.
-Ben pensat. -Luke va estudiar a Pellaeon acuradament, intentant descobrir a on volia anar a parar l'astut almirall-. Però els kílliks no tenen ni tan sols una autèntica ciència. Com podrien tenir el coneixement per construir alguna cosa com les Goles o Centràlia?
Pellaeon es va tornar per mirar-lo de front.
-Moltes coses poden passar en vint-i-cinc mil anys, Mestre Skywalker. Les ciències es poden perdre, el coneixement es pot oblidar, els imperatius culturals poden canviar. Això no vol dir que haguem de subestimar al nostre oponent.
-És clar que no -va dir en Luke, desconcertat davant la severitat de la reprimenda d'en Pellaeon-. Perdoni, almirall. No estava pensant en el mateix nivell que vostè.
La cara d'en Pellaeon es va suavitzar.
-No cal que es disculpi, Mestre Skywalker. No tenia manera de saber que estàvem discutint les nostres actuals estratègies d'atac. -Retornà la seva atenció a la flota kíllik i després va afegir en un to sec-. Des de la Rebel·lió, m'he tornat una mica fanàtic sobre el fet de mantenir la ment oberta cap a les capacitats de l'enemic.
Luke va riure.
-Hauria d'haver estat més alerta -va dir després-, especialment atès que jo li vaig buscar per parlar sobre la nostra estratègia.
Pellaeon va assentir sense apartar la mirada de la cúpula.
-Endavant.
-Gràcies -va dir en Luke. Un esclat de llum iridescent centellejà a través de la cúpula quan el Mon Mothma i l'Élegos A'Kla va emergir de l'hiperespai i es van col·locar a cada costat del Megador-. Les nostres naus semblen estar-se desplegant per a un atac envoltant sobre la flota de la Colònia.
-Sí. -Un rastre de somriure va aparèixer sota el poblat bigoti d'en Pellaeon-. Serà una bellesa, Luke. Els kílliks no tenen absolutament cap lloc per maniobrar. Anem a aixafar-los contra els txiss com, bé... com cuques.
-Perdoni'm per arruïnar-li la diversió -va dir en Luke-. Però això és exactament el que no hauríem de fer.
-Què? -Pellaeon va apartar de cop la seva mirada de la cúpula-. Els kílliks ja podrien també estar morts. No hi ha possibilitat que s'escapin.
-Probablement no -va estar d'acord Luke-. Però no estem aquí per destruir una flota enemiga. Som aquí per aturar aquesta guerra.
-En la meva experiència, ambdues són la mateixa cosa -va etzibar en Pellaeon.
-Sí, però la seva experiència no inclou els kílliks. -La rèplica d'en Luke va ser rude. Havia de persuadir a l'almirall que canviés de tàctiques ara. Una vegada que la flota comencés a desplegar les seves ales de caces, canviar els objectius de la batalla es tornaria impossible. Ni tan sols Pellaeon era un comandant prou bo per tornar a cridar a diversos milers de caces, canviar de formació i continuar l'atac amb alguna expectació d'èxit-. Almirall, hem de concentrar els nostres recursos a tornar a prendre l'Almirall Ackbar i neutralitzar a Raynar Thul.
Pellaeon va arquejar les celles grises.
-Sap del cert que Raynar està a bord de l'Ackbar?
Luke va assentir.
-Estic segur. Ho sento en la Força.
-Llavors no necessita a una flota sencera per atrapar-lo -va replicar en Pellaeon-. La força d'atac de l'almirall Bwua'tu hauria de ser més que suficient per donar-li suport.
-Se li escapa la qüestió, almirall -va dir en Luke-. Destruir la flota de la Colònia retardarà la guerra, però no l'acabarà. Els kílliks només la reconstruiran i tornaran amb una fins i tot més gran l'any que ve.
-Llavors almenys haurem aconseguit una mica de temps. -Pellaeon negà amb el cap-. No vaig a comprometre-ho tot per neutralitzar un home, Luke. Si vostè falla, o si s'equivoca i eliminar a Raynar no aixafa la Colònia, haurem desaprofitat l'oportunitat d'una gran victòria.
-Això sona a doctrina militar, és clar -va dir en Luke. El Mothma i l'A'Kla s'estaven movent ara cap a posicions defensives just davant del Megador-. Però si segueix el seu pla, Raynar i la Lomi Plo ens derrotaran. Perquè haurem perdut de vista les nostres autèntiques metes.
Els ulls d'en Pellaeon van seguir sent durs, potser fins i tot enfadats, però ell no el va interrompre.
-Assumim que jo neutralitzo a Raynar i la Lomi Plo sense el suport complet de la flota -va continuar en Luke- i que vostè destrueix la flota kíllik sencera. La seva estratègia només prolongarà la guerra.
-El que diu no té cap sentit, Luke -va replicar en Pellaeon-. Sense Raynar i la Lomi Plo, els kílliks no seran capaços de reconstruir la seva flota. Vostè mateix ha dit que neutralitzar aquests dos destruirà l'habilitat de la Colònia per coordinar els seus nius. M'està dient que no és així?
-Vaig dir que eliminar a Raynar a la llarga destruiria a la Colònia -li va corregir en Luke-. I s'està oblidant dels txiss. Si arrasa la flota kíllik aquí a Tenupe, què creu que faran els txiss a continuació?
-Donar-nos les gràcies -va dir en Pellaeon-. Potser creuran a la fi que no estem escollint el bàndol dels kílliks.
-Sabran això si ens concentrem en recapturar l'Ackbar i neutralitzar a Raynar i la Lomi Plo -va dir en Luke-. El que no faran és utilitzar aquesta flota d'aquí sota per continuar pressionant la guerra contra la Colònia.
Els ulls d'en Pellaeon van  centellejar amb alarma. Llavors va arrufar les celles i va estudiar-lo com si s'estiguessin trobant per primera vegada. A fora, les vores de la coberta d'observació estaven llancejades amb cues d'ions. La resta de la flota s'estava movent cap a la formació d'atac.
Finalment, Pellaeon va parlar amb veu incrèdula.
-Mestre Skywalker, crec que està vostè suggerint que deixem a la flota txiss als seus propis recursos.
Luke va assentir.
-Seria el millor -va dir-. Òbviament estaven disposats a sacrificar gran part d'ella de totes maneres.
-Abans que la seva arma paràsita estigués compromesa -va apuntar en Pellaeon. El Megador tot just havia emergit de l'hiperespai abans que el Falcó hagués trucat per donar una actualització de la situació a Tenupe-. Sospito que ja no estan ansiosos per atraure els kílliks a una falsa sensació de seguretat. Aquesta batalla serà sagnant.
-Sens dubte. Però podria ser intel·ligent deixar que els txiss assaboreixin bé el que poden fer els kílliks. Altrament, l'Ascendència continuarà pressionant amb la guerra. Trobaran una altra manera de desplegar la seva arma paràsita. -En Luke va fer una pausa i després va continuar-: Tan excitat com està vostè per aquesta batalla, sé que no vol un especiecidi sobre la seva consciència.
Els ulls d'en Pellaeon van centellejar i en Luke va pensar que potser havia anat massa lluny.
Llavors l'almirall va sospirar.
-No és la matança, sap? -va dir-. És la bellesa de les batalles el que estimo, la coreografia i el desafiament d'executar-ho tot simplement perfecte, i el desafiament de comparar el teu enginy contra un oponent capaç.
L'expressió d'en Pellaeon va començar a canviar d'indignada a reticent.
-Crec que porto amb mi una mica més de Thrawn del que m'agradaria creure. -Va sospirar de nou i llavors va mirar cap a Tenupe, ara igual de cobert de naudards com de núvols verds-. Els txiss perdran moltes naus, sap? I aquesta és una part perillosa de la galàxia, fins i tot sense la Colònia.
-Ho sé. -Al Luke no li agradava la idea d'abandonar a tants txiss a la seva sort, però l'alternativa hauria significat matar fins i tot a més kílliks-. L'Ascendència pot haver de dependre molt dels seus amics durant un temps. I això serà bo per a l'Aliança.
-Sí, suposo que ho serà. Sempre que ens considerin encara amics. -Pellaeon es va quedar mirant per la cúpula durant un altre moment i llavors va sospirar amb pesar i es va tornar cap a l'ascensor-. Vinga, Mestre Skywalker. Abans que s'uneixi als grups d'abordatge, necessitaré uns quants minuts del seu temps en el ConTac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada