diumenge, 6 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XXV)

Anterior



25

L'interior del Trepitjador U es va omplir amb els suaus brunzits i els refilets electrònics quan els passatgers de la llançadora d'assalt van començar les seves comprovacions finals dels sistemes. Cada Soldat va connectar els seus servomotors i va confirmar el calibratge del seu sistema d'objectius amb dues unitats adjacents i llavors executava un ràpid escaneig de comunicacions per estar segurs que estava rebent en tots els canals. A causa que aquest escamot estava assignat directament al comandant de l'assalt, el Gran Mestre Jedi Luke Skywalker, tots van dur a terme també una comprovació del vocalitzador. La frase «comprovació de so, comprovació de bàsic» va reverberar a través de la cabina de passatgers trenta-dos vegades, sempre en la versió ultraprofunda i ultramasculina de la veu d'en Lando Calrissian, que seguia sent la veu estàndard per a tota la línia dels droides de combat CYV.
Assegut darrere dels controls de la llançadora d'assalt, Luke va trobar la simfonia mecànica estranyament aïllada. Com a única unitat biològica en la brigada d'assalt, ja s'havia sentit una mica fora de lloc i l'eficiència estricta dels seus CYV 5-S Esclafacuques el va deixar sentint-se més sol del que admetria. Els droides durien a terme la seva missió tan bé, si no millor, que els éssers vius, però no hi havia res com un petit riure per calmar els nervis d'un soldat abans del combat.
Tan aviat com els CYV van haver acabat les seves comprovacions del vocalitzador, van començar a ruixar-se els uns als altres les unions amb lubricant resistent al buit. Tota la llançadora d'assalt es va omplir ràpidament amb la dolça olor oliosa que va fer que al Luke li ploressin els ulls i se li regirés l'estómac. Mai havia esperat trobar tant a faltar l'olor de la suor d'un altre soldat.
La veu greu de l'oficial del Control Tàctic del Megador li va arribar pels altaveus de la coberta de vol.
-Força D'Atac Trepitjador té permís per a l'assalt. Queda advertit: les naus capitals de la Colònia i els eixams de naudards estan intentant tornar per donar suport a l'Ackbar. Temps de penetració incert.
-Rebut.
En Luke no es va molestar a comprovar la seva pantalla tàctica per comptar les naus enemigues. El nombre anava a ser alt i no importava. En quinze minuts o estaria a bord de l'Ackbar lluitant amb Raynar o la guerra eterna que Jacen havia previst estaria en plena ebullició.
Luke va segellar el seu vestit de buit, després va transmetre l'ordre d'atac a les altres cinquanta llançadores d'assalt de la seva brigada composta completament per droides i va empènyer els seus propis impulsors cap endavant.
-Trepitjador apropant-se -va informar a Megador.
-Bona caça, amic meu. -Aquesta veu pertanyia a Pellaeon-. I que la Força us acompanyi.
Luke li va agrair a l'almirall els seus bons desitjos, li va prometre que la seva fe en el pla Jedi estava ben col·locada i després va tornar la seva atenció a l'assalt.
L'Almirall Ackbar descansava només deu quilòmetres més endavant, amb la seva silueta de morro voluminós envoltada per una closca giratòria de naudards kílliks que estaven sent ràpidament vaporitzades per cops de turbolàser de l'Aliança. Els seus motors principals il·luminaven l'espai mentre lluitava per retirar-se cap a Tenupe, però estava atrapat pels rajos tractors d'alt rendiment de mitja dotzena de destructors estel·lars «atrapadors de pirates» idèntics a ell.
Raynar hauria estat molt més intel·ligent si hagués enviat la seva pantalla de caces per contraatacar els seus capturadors, però semblava estar retenint les naudards per tractar amb la Força d'Atac Trepitjador. Això era el que almirall Bwua'tu havia predit que faria i fins ara el bothan semblava tenir raó.
Més enllà de l'Ackbar, dotzenes del que Luke pensava com naus capitals classe Fragment estaven abandonant la batalla de Tenupe per llançar-se en ajuda d'en Raynar. D'alguna manera rabassudes i còniques, anaven en longitud des d'un quilòmetre i mig fins gairebé deu, però cadascuna tenia una part ampla i arrodonida i diversos costats punxeguts. Gairebé semblava que l'estranya flotilla havia estat construïda en trencar un asteroide o una lluna petita. A jutjar per l'halo de dispersió dels centelleigs i els ferotges raigs al voltant de les naus, cadascuna estava també molt bé escudada i pesadament armada.
La pròpia Batalla de Tenupe continuava, amb un rutilant raig vermell que ara s'expandia a través d'un quart del planeta. La major part de la flota txiss estava sota els núvols i ocultes de la vista, però algunes de les naus més grans de la Colònia estaven perfilades contra la brillantor espurnejant de sota. Les quatre naus de nius que havien escapat dels Jedi a l'Estrangulament Murgo estaven agrupades a prop del cor de la batalla, abocant una pluja terrible sobre el planeta des d'un costat dels seus cascos mentre l'altre llançava trets aleatoris de turbolàser cap a l'Aliança.
El que més li va impressionar va ser la inventiva kíllik per completar la seva flota. Col·locats al voltant de les vores de la batalla hi havia dotzenes d'antics megavaixells de càrrega, amb les seves distintives formes d'anells envoltades per foscos núvols giratoris que suggerien que els vaixells de càrrega estaven servint com a àrees de preparació per als eixams de naudards. Mentrestant centenars de naus més petites, visibles a simple vista com taquetes triangulars, estaven movent-se amb rapidesa al voltant del centre de la lluita en patrons de vol erràtics, cadascuna abocant foc des d'un únic turbolàser. Els megarraigs txiss estaven destrossant els objectius semblants a mosquits en l'òrbita cada vegada que les seves tripulacions d'artilleres podien aconseguir una fixació d'objectius, però clarament els portaria un temps exterminar-los completament.
Els escuts de l'Ackbar van començar a parpellejar per descàrregues de sobrecàrrega i després es van ensorrar amb una sèrie de centelleigs brillants i colorits.
La veu de Control va arribar pels altaveus del casc d'en Luke.
-L'objectiu ha baixat els escuts. Totes les bateries principals canviïn a formació de defensa, tots els esquadrons alliberats per a les passades de bombardeig.
L'ordre tenia poc a veure amb la Força d'Atac Trepitjador, però Luke es va alegrar que Control hagués inclòs el seu canal en el grup de transmissió. El so d'una veu no electrònica li va recordar que no estava atacant a l'Ackbar ell sol, que ell i els seus Esclafacuques eren merament la punta d'una llança sent empesa per una flota d'atac sencera.
Les bateries de l'Aliança van obeir ràpidament l'ordre de Control i van canviar el foc cap a la flotilla de Fragments que s'aproximava. Els esquadrons de caces van deixar els llocs segurs on havien estat esperant que acabés l'intercanvi de turbolàser i es van llançar cap a l'atac, pintant franges completes de l'espai en blau amb les emissions dels seus motors. Els canons de curt abast de l'Ackbar van teixir una xarxa de trets làser en els seus camins i les naudards de la Colònia van retrocedir, creant una petxina fins i tot més estreta al voltant del destructor estel·lar assetjat.
Gran error.
Bwua'tu havia previst la tàctica. Els esquadrons de caces de l'Aliança van travessar la petxina després d'una andanada de torpedes de protons i després van caure sobre l'Ackbar com mil falcopenats, bombardejant les seves torretes d'armes i buidant el camí per a la Força d'Atac Trepitjador.
Un esquadró i mig de caces estel·lars (les divuit naus que havien estat a les badies de manteniment quan els kílliks van capturar l'Ackbar) van sortir de la badia de l'hangar i es van tornar per trobar-se amb les llançadores d'assalt d'en Luke. Bwua'tu també havia predit això. L'Esquadró Murri es va llançar cap endavant des dels seus llocs d'escorta i van eliminar als interceptors en tres ferotges passades.
En aquells moments, la Força d'Atac Trepitjador s'havia acostat a tres quilòmetres de l'Ackbar, amb només les naudards per evitar que arribessin fins al seu objectiu. L'eixam es va allunyar del seu combat amb els esquadrons de caces estel·lars i van venir darrere de les llançadores d'assalt.
Exactament com Bwua'tu havia esperat.
Un dels destructors estel·lars atrapadors de pirates de l'Aliança lliscà el seu raig tractor i simplement va apartar les naudards en una massa oscil·lant. Res quedava entre la Força d'Atac Trepitjador i el seu objectiu excepte mil metres d'espai lacerat per làser. A cada segon o així, una flor de color espurnejaria en algun lloc de la força d'atac quan un tret de canó de l'Ackbar es dissipés contra els escuts d'una llançadora o una naudard desubicada fos destruïda per un artiller CYV. Però en gran mesura, els esquadrons de caça i el raig tractor de l’atrapador de pirates van fer un treball remarcable desviant els atacs kílliks.
Luke va activar el seu canal de comandament de la força d'atac.
-Ara estem sols. Desplegueu-vos i entreu de pressa.
En lloc del senyal de recepció de l'ordre, va ser saludat per una pausa plena d'estàtica precisament de 1.2 segons de llarga, el retard estàndard que un droide CYV permetia a una unitat biològica per acabar una idea incompleta.
-Senyor -va dir la veu ultraprofunda d'en Lando Calrissian-, «desplegueu-vos i entreu de pressa» no és una ordre clara.
-Ho sento. -En Luke va sospirar, desitjant que hi hagués hagut lloc per afegir interpretació de lògica suau bàsica a les unitats de processament dels CYV-. Disperseu-vos cap a les zones assignades i penetreu el casc de l'objectiu.
-Trepitjador Dos rebut -va respondre el líder droide del pilot.
-Trepitjador Tres rebut.
Una llarga sèrie de senyals de recepció de veu profunda va començar a sonar dins el casc d'en Luke. Els altres quaranta-nou escamots en total. Ell va passar el temps recordant-se a si mateix que la brigada d'Esclafacuques demostraria que valia la pena la irritació una vegada que la Força d'Atac Trepitjador entrés a l'Ackbar. Estaven millor armats i eren molt més mortals que els comandos vius i serien immunes als atacs d'influència basats en la Força de Raynar Thul i la Lomi Plo.
Les llançadores d'assalt justament s'estaven començant a desplegar quan una d'elles de sobte es va fer miques. No hi va haver un centelleig o una bola de foc. La cabina de passatgers simplement es va separar per les juntes, vessant la seva càrrega d'Esclafacuques en el buit.
Mentre Luke estava comprovant la seva pantalla tàctica per trobar el nombre de la llançadora, una altra es va fer miques.
Va arrufar les celles i va obrir un canal amb els pilots.
-Trepitjador Dotze, què li ha passat a la teva llançadora?
La rèplica va arribar amb els tons electrònics d'un sintetitzador de veu, ja que el pilot de Trepitjador Dotze estava actualment surant a través d'un buit i incapaç de produir algun so amb el seu propi vocalitzador.
-Es va desintegrar.
-Això ho puc veure! -va dir en Luke-. Què va provocar...?
En Luke va deixar la pregunta sense acabar quan de sobte va sentir la Força embolicant-lo al seu voltant, com si s'estigués reunint per un alliberament poderós i violent. Va tenir just el temps suficient per crear una bombolla de contrapressió al voltant de si mateix abans que cada alarma de danys del seu panell de control s'encengués a la vida. La cabina simplement es va fer miques al seu voltant i ell es va trobar donant tombs a través de l'espai a la meitat d'un núvol de restes.
Raynar Thul.
Una veu electrònica va sonar dins el casc d'en Luke.
-Senyor, si estava fent una pregunta...
-No li prestis atenció -va ordenar en Luke.
Una altra llançadora d'assalt es va fer miques, vessant un altre escamot de trenta-dos Esclafacuques a l'espai. Aquest no era un atac que Bwua'tu hagués esperat. Però això difícilment importava, perquè el bothan sempre feia plans per al que no podia preveure. Havia estat ell qui havia insistit que l'Aliança especifiqués que els CYV d'assalt espacial fossin el punt de partida quan comprés la seva nova Brigada Esclafacuques.
Luke va obrir un canal amb tota la brigada.
-Totes les unitats Trepitjador desmuntades continueu cap a les zones d'objectius originals sota propulsió individual.
De nou li va arribar una llarga llista d'acceptació. Luke va utilitzar la Força per desplaçar-se sobre un droide que passava mentre el seu propi grup disparava els seus impulsors i es movia a través d'una encegadora xarxa de trets làser, caces que passaven a tota velocitat i emissions de coets cap a la seva zona d'objectiu. Van perdre dues unitats davant trets de canons afortunats i tres més davant atacs de les naudards, però els caces de l'Aliança estaven fent una bona feina suprimint les defenses enemigues i el Trepitjador Un va arribar al pont de l'Ackbar en bon ordre i amb força més que suficient per dur a terme la seva missió.
En aquells moments, gran part de la resta de la brigada també havia arribat al destructor estel·lar i estava informant obedientment del seu èxit mentre trencaven el casc. La nau sencera havia estat declarada zona de foc lliure, així que en Luke no necessitava saber realment res més. Va alliberar als escamots perquè seguissin la seva pròpia iniciativa i els va dir que informessin quan haguessin pres els seus objectius.
Luke es va obrir a la Força i va trobar a Raynar obrint-se a ell, descendint ràpidament des de la coberta de comandament per sobre de l'estructura del pont. La presència d'en Raynar era tan fosca i pesada com sempre, tan aviat com Luke la va sentir, va començar a pressionar-lo en el seu interior, urgint-li a donar-se la volta.
Luke no es va resistir. Anava a marxar, volia anar-se'n... amb Raynar. Luke va començar a aplicar la seva pròpia voluntat, empenyent a Raynar cap a ell, utilitzant el propi poder d'en Raynar contra ell en unir les seves presències amb records del seu passat: de com Luke havia ajudat una vegada a protegir la família d'en Raynar de l'Aliança de la Diversitat i com havia ajudat després al pare d'en Ryanair a destruir un virus terrible que podria haver causat una plaga per tota la galàxia. Anaven a marxar junts. UnuThul desitjava que Luke se n'anés, Luke desitjava que UnuThul s'anés amb ell i així se n'anirien junts. UnuThul ho desitjava.
El pes en el seu interior va disminuir sobtadament quan Raynar va començar a retirar-se. Luke va intentar detenir-lo, trobar alguna part del seu antic estudiant a la qual pogués agafar-se. Però UnuThul encara tenia el poder de la Colònia per recolzar-lo i va invocar aquest poder per trencar els vincles de record que el Mestre Jedi havia teixit tan ràpidament. La seva presència fosca es va alliberar i la pesadesa es va esvair de l'interior del pit d'en Luke.
Trepitjador Un i el seu assistent ja havien acabat de col·locar les càrregues trencadores. La resta del gran grup estava col·locat al voltant d'en Luke sobre el casc de l'Ackbar, escudant-lo amb els seus cossos gegantins i disparant els seus canons làser muntats en els seus avantbraços al grup de naudards que s'acostava. Luke va poder veure petits forats formant-se al cos blindat de laminànium dels droides quan les armes de l'enemic deixaven les seves marques silenciosament.
-A què esteu esperant? -va dir en Luke pel comunicador a Trepitjador U-. Detoneu-les!
Però quan es tractava de procediments, fins i tot als droides de guerra no se'ls podia donar pressa.
-Allunyeu-vos! -va dir pel comunicador Trepitjador U-. Foc en el forat!
Llavors va detonar la càrrega.
El frontal del casc d'en Luke es va enfosquir contra la brillantor de l'explosió, però no tan completament que no veiés el centelleig dels canons làser de Trepitjador Un disparant pel casc foradat.
Llavors Trepitjador Un va pronunciar «Net!» I va començar a ordenar «Vinga... vinga... vinga...» a intervals d'un segon, enviant un Esclafacuques a través del forat amb cada ordre.
Per al quart «vinga», el frontal del casc d'en Luke havia tornat al seu tintat normal i ell va poder veure un flux constant de contenidors de menjar capturats, envasos de cera de membrosia i trossos d'escupcret sortint per la bretxa cap a l'espai.
-Gran Mestre Comandant? -va preguntar el droide que anava al front.
-Gràcies.
En Luke es va ajupir per passar pel forat fins a l'interior del que havia estat una vegada el menjador de suboficials. Els llums romanien encesos, així que va poder veure que les cadires que un cop havien estat cargolades en el seu lloc al llarg de les taules havien estat tretes pels kílliks. La meitat més allunyada de la sala havia estat transformada en un viver i les larves estaven mig fora de les seves cel·les, retorçant-se de dolor per l'esclat de descompressió. Envasos de cera de membrosia i comestibles de l'Aliança encara estaven sortint donant tombs dels seus armaris, o elevant-se des seus dipòsits d'escupcret, i volant cap a fora per la bretxa amb l'aire de la cabina.
La pesada presència d'en Raynar va tornar, aquest cop cridant al Luke.
El Mestre Jedi es va dirigir cap a la sortida interior, on el primer Esclafacuques ja estava intentant anul·lar la seguretat de descompressió i obrir l'escotilla. Estava content amb anar cap aRaynar. De nou, Luke va aplicar la seva pròpia voluntat a través de la Força, incorporant els desitjos d'UnuThul, però retorçant-los cap als seus propis fins. Va recordar el seu sopar amb Aryn Thul, quan Tyko i ella li havien demanat que li perdonés la vida al seu fill. Era hora d'aturar les morts, d'acabar amb aquesta guerra, i el Mestre Jedi aniria gustós cap a Raynar per acceptar la seva rendició. UnuThul desitjava que Luke hi anés i Luke desitjava acabar amb la guerra i d'aquesta manera Luke aniria i acceptaria la rendició de la Colònia.
Novament Raynar es va retirar, aquest cop amb tanta violència que Luke no va tenir oportunitat d'evitar-ho. UnuThul venia, no cap al Luke, sinó darrere seu. El Mestre hauria de lluitar. Hi havia sabut que s'hi arribaria, però saber-ho no va fer que el seu cor se sentís menys pesat.
L'escotilla interior es va elevar per obrir-se finalment i l'esclat de descompressió va portar a mitja dotzena de kílliks a sortir trontollant. Els Esclafacuques van obrir foc amb els seus canons làser, trencant les dures closques de pressió abans que les cuques poguessin reaccionar, i llavors van empènyer a través de la porta amb les armes encara espurnejant. Per a quan el quart droide va haver creuat, una veu sintetitzada ja estava fent sonar el senyal de tot aclarit dins el casc d'en Luke.
Luke va creuar la porta i es va trobar en un corredor estret ple de kílliks morts i trossos de closca trencat. Una escotilla tancada es va segellar a cada punta del curt passadís. Els dos petits droides ratolí quadrats i confosos estaven intentant obrir-se camí a través de la runa, determinats a completar algun viatge que ja no importava. Una fila d'escotilles segellades s'alineava a la paret oposada, les quals, si en Luke recordava correctament els plànols del pont de l'Ackbar, ocultaven magatzems, menjadors d'oficials i instal·lacions d'exercicis. Cadascuna era un carreró sense sortida, igual que un lloc potencial perquè s'amaguessin els emboscats.
El corredor era difícilment el lloc ideal per a un duel amb sabres làser, però hauria de servir. Luke ja podia sentir a un furiós Raynar Thul a la part més allunyada del passatge, utilitzant la seva fortalesa bruta de la Força per forçar una escotilla de seguretat segellada a què s'obrís.
Tan aviat com l'últim del seu escamot va haver entrat al corredor, Luke apuntà a l'escotilla per la qual havien vingut.
-Fes que aquesta escotilla quedi hermètica.
-Hermètica, senyor? -va preguntar Trepitjador U-. Esteu segur? Com droides de la sèrie S, vam gaudir d'un significatiu avantatge tàctic en un ambient no pressuritzat.
-Però jo no. -Luke tirà de la màniga del seu vestit de buit-. I no vull preocupar-me que em trenqui això. La lluita està a punt de posar-se lletja.
-Lletja? -Trepitjador U mirà amunt i avall pel corredor, avaluant la seva posició i arribant aparentment a la mateixa conclusió a la qual havia arribat Luke: el corredor era un mal lloc per a un tiroteig-. Com vulgui, senyor.
Els droides es van posar a treballar ràpidament, segellant l'escotilla del menjador d'oficials i utilitzant els seus canons làser per soldar les altres que estaven tancades de manera que no es pogués emboscar al gran grup. Quan Luke es va adonar que estaven deixant l'escotilla directament darrere d'ells oberta, apuntà cap a ella.
-Deixeu fixa aquesta escotilla també. -Va començar a pujar pel corredor cap a l'escotilla de la part més allunyada-. No ens retirarem.
La veu sintetitzada de Trepitjador U va assumir una nota d'aprovació.
-Molt bé, senyor.
Luke va sentir agitar-se la Força quan Raynar va fer un esforç final.
-Ja vénen. Prepareu-vos per...
L'escotilla més allunyada de sobte es va trencar cap a dins, portant amb ella un xiscle de descompressió fugaç que va llançar al Luke cap enrere sobre els seus talons i deixà enterbolint el corredor amb la pols de l'aire. Ell va veure una figura alta amb un vestit de pressió negre.
Llavors la figura va moure una de les seves mans i Luke es va trobar volant cap enrere, rebotant sobre els droides CYV i donant tombs fora de control. Es va obrir a la Força, agafant-se a les escotilles que passaven, el sostre i fins i tot al mateix Raynar, però girava massa ràpid per agafar-se a res.
Va colpejar la part més allunyada del corredor amb un gran clung, insegur de si estava cap per avall o de costat, i llavors es va estavellar contra el terra lluitant per romandre conscient.
Per quan els seus ulls van tornar a concentrar-se, el corredor havia esclatat en una tempesta de trets làser i boles d'armes trencadores que s'estavellaven per tot arreu. Els dos terços inferiors del corredor estaven bloquejats per una paret d'armadura de laminànium d'Esclafacuques, però el terç superior del passadís pertanyia als kílliks d'en Raynar. Encara amb les seves closques, s'estaven escorrent a través del fum al llarg de les parets i el sostre, abocant boles d'armes trencadores sobre els caps dels droides, intentant passar de manera que poguessin llançar un atac des del darrere.
Luke va rodar per posar-se dempeus... i va veure amb sorpresa com el seu casc queia a terra en dos trossos. Va mirar a la paret darrere seu i va veure una depressió tan profunda com un puny on el seu impacte havia abonyegat el duracer.
-No puc deixar que faci això una altra vegada -va grunyir. Va obrir els segells dels guants del seu vestit de buit, els va tirar a terra i va treure el seu sabre làser del seu cinturó. Llavors va desviar la seva mirada i va parlar al micro de la seva gola-. Atordidores!
El corredor va esclatar en un arc de Sant Martí iridescent. Llavors un xiscle eixordador va arribar per l'auricular d'en Luke i l'olor de carbasses hubba madures va omplir el seu nas. Atordits per les propietats anestèsiques d'aura de les atordidores, diversos kílliks van caure del sostre a la meitat dels Esclafacuques. La resta dels insectes van estar aviat escampats per sobre dels seus caps en taques grogues.
Luke ja s'havia llançat cap endavant, només per trobar-se atrapat darrere dels seus propis Esclafacuques i incapaç de veure la resta de la batalla.
-Obriu un forat! -ordenà-. Vaig a passar.
Tres Esclafacuques que li bloquejaven el camí es van apartar obedientment i Luke es va trobar mirant a deu metres de corredor ple fins a l'altura del pit amb cadàvers kílliks i formes retorçades de CYV. A l'altra banda, amb el seu casc negre descansant en una massa fosa davant seu i els dits dels guants del seu vestit de buit cremats per tota l'energia de la Força que havia estat llançant, s'alçava l'oponent de cara fosa d'en Luke. Raynar Thul.
Luke va saltar sobre la pila de quitina i metall del davant. Dos dels guardaespatlles Unu d'en Raynar van aparèixer immediatament i van enviar una andanada de boles d'armes trencadores brunzint corredor avall cap a ell.
Luke va moure la seva mà i va desviar els projectils amb la Força cap a la paret i llavors els Esclafacuques a la seva esquena van enviar un torrent de foc de canó pel passadís. Raynar va encendre un sabre làser daurat i va desviar la major part de l'andanada, però uns quants dels trets van aconseguir passar i van escampar als seus guardaespatlles per les parets.
-No és massa tard per rendir-se. -Luke es va dirigir cap endavant amb pas tranquil-. No estic ansiós per fer això.
Els llavis amb cicatrius de cremada d'en Raynar es van moure en un feble rastre de somriure.
-Nosaltres si.
Raynar va aixecar el seu sabre làser i va saltar sobre la pila de la massacre.
Luke va encendre la seva pròpia fulla i va córrer cap endavant, utilitzant la Força per evitar ensopegar amb les restes. Un fort cruixit esclatà darrere seu quan els seus droides supervivents van córrer amb ell, llavors mitja dotzena dels guardaespatlles d'en Raynar van saltar des de l'altre costat de la pila i es van dirigir cap endavant, disparant les seves armes trencadores amb el seu grup de braços inferiors i portant tridents de flames amb el seu parell superior.
Una andanada de trets de canons brunzí en passar més enllà d'en Luke des de darrere i va acabar amb tres insectes. Raynar va apuntar als droides que atacaven. Un cop apagat va esclatar dins d'un d'ells i aquest va caure amb una caiguda xiuxiuejant i llampant de laminànium. Luke va matar a l'últim dels guardaespatlles d'en Raynar estavellant-lo amb la Força contra la paret tan fort que els seus tòrax van esclatar i llavors els dos Jedi estaven un sobre l'altre, amb els seus sabres làser espurnejant cap al cap de l'altre amb tota la velocitat i el poder que podien convocar.
Aquest era el problema amb els homes poderosos, especialment els joves. Atemorits per la seva pròpia fortalesa, creien molt sovint que la fortalesa era la resposta a tots els problemes. Luke era més vell i més savi. Mentre que Raynar girava, ell va pivotar.
Quan la fulla daurada d'en Raynar tallava l'aire on havia estat el cap d'en Luke, la bota d'en Luke li estava donant un cop de peu darrere dels turmells, fent que les seves cames s'ensorressin sota ell i tendint-lo tan llarg com era.
Però Raynar era un Jedi i tots els Jedi eren ràpids. Es va aixecar amb la Força, levitant just el suficient per escombrar amb la seva fulla daurada cap a l'espatlla d'en Luke.
Luke no va tenir més elecció que bloquejar la seva fulla i no va tenir altra lloc per bloquejar-la que l'avantbraç. El sabre làser d'en Raynar es va allunyar girant, encara assegurat en la subjecció de la seva mà de tres dits i va ferir a un dels Esclafacuques d'en Luke just a l'esquena. L'arma va tallar a través de sis centímetres de l'armadura de laminànium abans que el braç tallat s'alliberés. La fulla es va desactivar i l'empunyadura va desaparèixer en l'embull de mort i destrucció als peus del droide.
El dolor de perdre un braç podria haver forçat a un Jedi comú a deixar de lluitar, però Raynar no era un Jedi comú. Tenia el potencial d'extreure la Força de la Colònia i ho va fer ara, girant la mà que li quedava cap amunt per llançar al Luke corredor avall com havia fet abans.
Però aquesta vegada, Luke estava preparat. Va col·locar la seva pròpia mà davant de la d'en Raynar i es va ancorar al cor de la Força i, quan ho va fer, es va convertir en la pròpia essència de l'objecte inamovible. Res podia desplaçar-lo: ni un dels tiradors d'asteroides d'en Lando, ni els setze motors d'ions del Megador, ni el forat negre al centre de la pròpia galàxia.
Luke es va mantenir així, esperant, tot just conscient que els seus Esclafacuques supervivents s'estaven movent cap a posicions defensives, un a la seva esquena i l'altre just dins de l'escotilla rebentada. Raynar continuà lluitant, intentant llançar-lo corredor avall, intentant moure'l un únic centímetre.
Luke no es va moure i finalment Raynar va deixar de lluitar i el va mirar als ulls amb una mirada sorpresa i angoixada.
El Mestre va sospirar i va negar amb el cap.
-Què faré amb tu, Raynar Thul? -preguntà-. No aprens res dels teus errors.
Luke va desactivar el seu sabre làser i va agafar a Raynar pel coll del seu vestit i el va estavellar contra la paret. Va utilitzar la Força per atrapar-lo allà, esperant una resposta a la seva pregunta, mirant com canviava l'expressió en els ulls adolorits del seu captiu de sorpresa a furiosa i calculadora.
Però quan la mà lliure d'en Raynar es va elevar, no va ser per invocar el raig de la Força que Luke havia esperat. Va ser per cridar de tornada al seu sabre làser, per intentar continuar la batalla que òbviament ja no podia guanyar.
Va ser en aquest moment quan Luke va decidir finalment que la vida d'en Raynar Thul seria perdonada. Interceptà l'arma i va utilitzar la Força per atrapar el braç que li quedava contra la paret juntament amb la resta del seu cos. Llavors va obrir l'empunyadura del sabre làser capturat i va treure el vidre d'enfocament. El va sostenir davant d'en Raynar.
-Algun dia pot ser que et torni això. Però per ara, es queda amb mi. -Es va ficar la gemma en una butxaca del seu vestit de buit i llavors es va obrir a Raynar en la Força i va parlar en veu baixa-. Els teus dies com UnuThul han acabat, Raynar. És hora de rendir-se i tornar a casa.
Els ulls sota les celles foses d'en Raynar van centellejar amb alarma.
-La Colònia és la nostra casa.
Luke va negar amb el cap.
-Això ja no pot ser, Raynar -va dir-. La Colònia ja no pot existir. Si et quedes amb els kílliks, l'espècie sencera morirà.
Raynar va corbar el seu llavi ple de cicatrius.
-Mentida.
-No. -Luke va tocar a Raynar a través de la Força-. Encara ets un Jedi. Pots sentir quan una persona està dient la veritat. Pots sentir-la en mi, ara.
Esperant forçar la seva Voluntat sobre el seu capturador, Raynar va acceptar el contacte, com Luke havia sabut que faria, i llavors va panteixar amb sorpresa quan va sentir la veritat en el que Luke li estava dient.
-Com?
-Perquè mentre tu siguis el Primer Unu, la Lomi Plo serà la reina de Gorog. -Luke va començar a pressionar, com si estigués intentant forçar la seva voluntat sobre Raynar-. I mentre hi hagi un Gorog, la Colònia serà una amenaça per als txiss.
Raynar va començar a tirar, aprenent de les tàctiques anteriors d'en Luke i intentant utilitzar el propi atac d'en Luke contra ell.
-Els txiss són una amenaça per a la Colònia.
Luke li va seguir el joc a Raynar. De fet, va empènyer fins i tot més fort.
-És cert. Els txiss són una amenaça per a la Colònia -va dir en Luke-. Han desenvolupat una arma que pot exterminar tota la Colònia. Van intentar utilitzar-la aquí. Jaina i Zekk els van detenir... però tots dos sabem que en tenen més.
Recolzada per la fortalesa d'en Luke, la veritat va ser massa per a Raynar. La seva Voluntat es va trencar i la seva resolució es va convertir en pànic.
-Ho sabem -va admetre.
Luke va continuar empenyent.
-I la utilitzaran... si tu et quedes amb la Colònia.
Raynar negà amb el cap.
-No podem deixar-los que ho facin.
-Llavors has d'anar-te'n -va dir en Luke-. És l'única manera de salvar els kílliks.
Una tristesa terrible va aparèixer a la cara fosa d'en Raynar. Ell va baixar les parpelles cremades i de mala gana va començar a assentir... Llavors de sobte es va aturar i va mirar cap a l'escotilla a través de la qual havia entrat abans.
-No és l'única manera. -La veu d'en Raynar va assumir un to fosc i Luke va saber que el seu autèntic objectiu finalment s'estava preparant per mostrar-se -. Potser hagi una arma per matar els txiss?
-Fins i tot si hagués tal arma, no estaria bé utilitzar-la -va dir en Luke-. Els Jedi no permetrem l'especiecidi contra els txiss, no més del que ho permetríem contra els kílliks.
-Però podríeu fer-ho... si fos autodefensa. -Raynar va despullar les seves dents punxegudes en un intent de somriure-. Destruir als txiss seria autodefensa, així que hauríeu de permetre-ho.
Raynar va començar a empènyer cap enrere ara, omplint el pit d'en Luke amb el pes fosc de la Voluntat d'UnuThul.
-Si fos autodefensa, podríem haver de permetre-ho -va dir en Luke, seguint-li el joc... i utilitzant de nou el mateix atac d'en Raynar contra ell-. Però fins i tot això no salvaria la Colònia. Ella no pot sobreviure com és. Això ho sabem.
-Com sabem això? -demanà enfurismat Raynar-. No sabem tal cosa.
-Podríem saber-ho -va insistir en Luke, aplicant de nou la seva pròpia voluntat a través de la Força, fent que Raynar trontollés-. Si la Colònia es fes massa gran, devoraria els seus propis mons i es destruiria a si mateixa.
-Sempre hi ha més mons -li va respondre Raynar.
-No sempre -va dir en Luke-. De vegades tots els altres planetes estan agafats. Això podria haver estat el que va passar quan els kílliks van desaparèixer d'Alderaan. -Va fer una pausa i llavors va utilitzar la Força per tirar tan fort com va poder, intentant arrossegar-lo cap a la seva pròpia visió de la realitat-. De fet, estic segur que això és el que va passar a Alderaan. Els kílliks van devorar el seu propi planeta i van intentar prendre el dels altres. Aquesta és la raó per la qual els Celestials van portar als kílliks a les Regions Desconegudes.
La lluita finalment va abandonar a Raynar.
-Estàs segur? -Creuà el monyó cauteritzat del seu avantbraç sobre el seu estómac i el va sostenir amb el seu altre braç, amb el seu llavi tremolant pel dolor i les llàgrimes brollant dels seus ulls-. Saps...?
La pregunta va ser feta callar pel rugit d'un canó làser i Luke va mirar corredor avall per veure l'Esclafacuques estacionat allà apagant-se de sobte. El droide va caure fora de l'obertura cap enrere i es va estavellar contra la coberta i llavors la Lomi Plo es va moure ràpidament a través de l'escotilla sobre el seu grup de cames desiguals, una humana i l'altra insectil. Ella va tornar els seus ulls bulbosos i la seva cara sense nas corredor avall i llavors va estendre els seus torts braços superiors cap al sabre làser en les mans d'en Luke.
L'últim Esclafacuques que quedava va obrir foc, forçant la Lomi Plo a encendre el sabre làser en el seu grup inferior de mans. Els seus bloquejos i desviaments van arribar tan lents que ella amb prou feines va ser capaç de desviar els trets de canó i es va veure forçada a girar els seus braços superiors cap al droide i extreure la seva energia. Raynar, afortunadament, va continuar semblant atordit. I aparentment impotent.
Determinat a arribar fins a la Lomi Plo abans que ella buidés la cèl·lula d'energia del seu sabre làser, Luke es va llançar pel corredor i va saltar fora de la pila de la massacre per atacar. La Lomi va bloquejar la seva primera passada amb el seu sabre làser blanc. Llavors, en lloc del sabre làser porpra que havia deixat en Jacen al final de la seva última trobada, ella va encendre una fulla verda d'aspecte familiar: el sabre làser que Raynar havia confiscat a Woteba. El sabre làser d'en Luke.
-Ara simplement m'estàs cabrejant -va dir en Luke.
La Lomi va espetegar les seves mandíbules i xiuxiuejà i després va llançar una combinació letal per baix, per sobre i per baix amb les seves fulles espurnejants. En Luke va esquivar, es va ajupir i va saltar, llavors va aixecar un colze sota la mandíbula d'ella i la va enviar trontollant cap a enrere, amb els seus quatre braços agitant-se mentre lluitava per recuperar l'equilibri sobre les seves cames desiguals.
Luke va assotar la seva fulla al seu voltant, aixecant-la per un tall mortal a l'altura de la secció mitjana d'ella... i llavors va tenir una picor del seu sentit de perill entre els seus omòplats i va intentar girar-se. Gairebé ho va aconseguir.
Una cosa pesada i enorme es va estavellar contra la seva espatlla (una bola d'arma trencadora?) I li va enviar donant tombs per terra més enllà dels peus de la Lomi Plo. Va intentar un tall ultraconservador mentre rodava, només per descobrir que ja no sostenia el seu sabre làser i que no podia moure la seva mà protètica... ni la resta del seu braç.
Les dues espases de la Lomi Plo van començar a tallar el sòl darrere seu, així que ell va utilitzar la Força per accelerar i va continuar rodant, després es va aixecar a dos metres a l'altra banda d'ella i va invocar al seu sabre làser de tornada fins a la seva mà bona.
L'arma va arribar just abans que la Lomi Plo i de sobte Luke es va trobar a la defensiva, sent empès cap a un racó mentre Raynar Thul, no tan impotent després de tot, utilitzava la seva altra mà per disparar més boles d'armes trencadores.
En un combat amb sabre làser, Luke afavoria els estils a dues mans, però encara podia lluitar amb una sola mà, fins i tot amb la seva mà feble, just igual de bé que qualsevol en l'acadèmia. El que no podia fer, però, era lluitar ferit i amb la seva mà feble contra dos espases mentre un segon grup disparava cap a ell un flux constant de boles d'armes trencadores difícils de desviar. En resum, Luke estava desesperat.
Així que es va deixar caure sobre el seu costat i va atrapar la cama humana de la Lomi Plo entre els seus peus en un moviment de tisores. El genoll es va doblegar cap enrere i es va petar amb un cruixit malaltís.
Ella va caure, cridant de dolor i fent petar les seves mandíbules, i va redoblar els seus atacs, llançant talls tan ferotgement amb les seves fulles bessones que l'única mà d'en Luke tot just tenia força per bloquejar-los.
Per descomptat, Control va triar aquest moment per fer un anunci important des del Megador.
-S'adverteix que tres eixams kílliks s'estan desviant per atacar l'Estrella Curativa.
Els atacs de la Lomi Plo es van reduir durant un moment i Luke es va adonar que ella l'estava sondejant a través de la Força, buscant qualsevol rastre de por o dubte. Ell va treure l'Estrella Curativa, la nau hospital principal de la flota, de la seva ment i va romandre concentrat en la baralla. La Lomi Plo gairebé amb certesa havia utilitzat al Niu Fosc per desviar aquests eixams, per intentar crear una obertura que li donés poder sobre la ment d'ell.
Esquivant encara boles d'armes trencadores, rodant cap enrere i cap endavant sobre el sòl i rebutjant bojament, Luke va aixecar la mirada cap al corredor i va utilitzar la Força per agafar-se a la pila de la matança sota els peus d'en Raynar. Va agafar la cosa més gran i més pesada que va poder trobar (un droide Esclafacuques desactivat) i el va treure d'una estirada.
La pila es va moure i Raynar va caure sobre la seva esquena, però Luke a penes es va adonar. Estava tirant del droide pel corredor directament cap a la Lomi Plo.
Ella el va esquivar fàcilment, és clar, però va haver de girar per apartar-se d'en Luke i va moure una mà i això li va donar a ell l'oportunitat que necessitava per llançar-se amb la Força pel corredor cap a Raynar, que estava just tornant a posar-se dempeus.
-Com estava dient -va dir en Luke, apuntant el seu sabre làser cap avall en direcció al pit d'en Raynar-. Mai aprens.
Els ulls d'en Raynar van centellejar amb alarma i ell va rodar per allunyar-se, presentant el costat del seu cap per a un cop perfecte que li deixés inconscient. Luke va baixar el seu sabre làser, però va desactivar la fulla i el va girar en l'últim segon per colpejar a la base de l'orella.
El cop va aterrar amb un cruixit agut que suggeria un crani trencant-se, però Luke no va tenir temps de preocupar-se per Raynar. La Lomi Plo s'estava arrossegant fora de l'escotilla, intentant escapar cap a la confusió general de la recaptura de l'Ackbar. Ell es va llançar darrere seu, utilitzant la Força per arrossegar-la de nou cap al corredor.
La Lomi Plo es va donar la volta, amb els seus sabres làser elevant-se en una posició de guàrdia però sense atacar. Atrapada a terra amb un genoll trencat, ella sabia tan bé com Luke que no podria defensar-se. Que ell podia matar-la en el moment que desitgés.
Així que Luke mig ho estava esperant quan la veu de Control va sonar de nou en el seu auricular.
-S'adverteix que els eixams kílliks estan obrint foc contra l'Estrella Curativa.
Les mandíbules de la Lomi Plo es van obrir completament i un xiuxiueig llarg i bombollejant va esclatar en la seva gola. Luke no va necessitar parlar kíllik per entendre el que estava dient, ni tan sols sondejar el que volia dir a través de la Força. Ella podia interrompre l'atac contra la nau hospital.
Tot el que en Luke havia de fer era deixar-la anar.
Luke va esbufegar.
-Aquest és el problema amb vosaltres els tipus cruels. Sou tots tan predictibles.
La Lomi Plo es va agafar als costats de l'escotilla amb dues de les seves mans, llavors es va posar dreta sobre la seva cama d'insecte i va inclinar el cap de manera que només un dels seus ulls bulbosos estigués tornat cap al Luke.
-Mara i Jacen estan en un hospital a Coruscant -va explicar en Luke-. No hi ha ningú a bord de l'Estrella Curativa excepte uns quants droides ratolí. L'almirall Bwua'tu va dir que anaves a atacar-la. I per cert, no tinc dubtes sobre la Mara. De fet, ella et diu hola.
La reacció de la Lomi Plo va arribar tan de sobte que Luke va dubtar que fins i tot ella l'estigués esperant. Simplement va venir volant cap a ell amb les dues espases centellejant, colpejant per dalt i per baix des de costats oposats en un intent desesperat per acabar amb ell.
Luke, per descomptat, també havia anticipat això. La Lomi Plo no tenia poder sobre ell. Simplement es va col·locar dins del seu atac i va girar el seu canell dues vegades, primer escombrant amb la seva fulla cap amunt i després donant en un cop de revés, i ella va aterrar als seus peus en quatre trossos.
Luke es va quedar mirant cap avall als trossos durant un moment, mig esperant que es convertissin en fum i s'esvaïssin o que es dissolguessin com un mal senyal de l'HoloRed. Era difícil creure que una dona de carn i ossos i quitina hagués causat tants problemes (havia arribat a la galàxia a la vora d'una guerra eterna) però és clar, els éssers de carn i ossos eren sempre els que començaven les guerres. Això era pel que la galàxia necessitava als seus Jedi.
Luke va allargar la mà cap avall i agafà els dos sabres làser que la Lomi Plo havia estat brandant. Es va ficar el blanc dins del seu vestit de vol i es va penjar el verd en el seu lloc apropiat, el seu cinturó, i llavors va tornar al costat del seu antic estudiant.
Raynar encara estava inconscient, però els seus signes vitals eren estables i no semblava córrer cap perill greu.
Luke va treure el kit mèdic i va començar a treballar.
-Anem a apedaçar-te, fill -va dir-. Anem a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada