dilluns, 14 de novembre del 2016

Experiment maligne (XIII)

Anterior



 CAPÍTOL 13

Tino va alçar la mirada, sobresaltat pel crit d'Obi-Wan, que ja estava invocant la Força per saltar. Va aterrar a la passarel·la que tenia davant i trontollà una mica cap enrere fins que va recuperar l'equilibri.
Per sort, a Ona Nobis va agafar-la per sorpresa. El fuet va petar inútilment a l'aire. Mentre baixava corrent per la passarel·la, cap a una plataforma que li portava directament cap a ella, Obi-Wan va poder copsar en el rostre de la dona com la sorpresa es convertia en fúria.
L’Astri ja estava pujant les escales, intentant arribar fins a Tino. Amb el sabre làser empunyat, Obi-Wan va esquivar les caixes que va començar a tirar-li Ona Nobis. No volia embrancar-se en un enfrontament amb ella sense Qui-Gon al seu costat. Va arribar a la següent passarel·la. El fuet va petar sobre el seu cap. Obi-Wan el va veure venir i el va rebutjar amb el sabre làser. Els dos làsers es van enredar quan el fuet es va enroscar en la fulla de la seva arma. Sota ell, Astri duia a Tino darrere d'una pila de bidons de duracer. Ona Nobis va estirar el fuet de nou, alliberant el sabre làser de l'Obi-Wan. Ell es va llançar a l'atac immediatament. En un obrir i tancar d'ulls, Ona Nobis va posar el fuet en mode normal i el va enroscar a la barana de la passarel·la que tenia al davant. Després es va penjar del fuet i es va llançar fins a l'altre costat. Obi-Wan va sentir un cop sec quan ella va aterrar a la passarel·la metàl·lica.
Ara tenia a Tino a tir.
- Astri! -va cridar l’Obi-Wan.
Astri alçà la vista i va veure a Ona Nobis. Es va quedar pàl·lida. Estava terroritzada, però va agafar a Tino i el va empènyer més cap a la pila de bidons, assegurant-se que estigués fora de perill abans d'unir-se a ell. Obi-Wan va sentir admiració pel seu valor mentre es pujava a la barana de la passarel·la i s'aturava un instant abans de saltar.
Algunes vegades la Força se li resistia, encara estava aprenent; però ara la sentia al seu voltant, amb força i amb fermesa. Era gairebé com si Qui-Gon estigués amb ell, unint les seves forces a les d'Obi-Wan. Va saltar al buit.
Va agafar la barana de la passarel·la de davant, i el seu cos va xocar contra el metall. No tenia temps de sentir el dolor. Es va balancejar, va pujar a la passarel·la i va atacar.
Ona Nobis va somriure en posar el fuet en mode làser. Amb l'altra mà, va desenfundar la seva pistola làser. Els trets van ressonar al costat de l'Obi-Wan mentre ell descrivia una escombrada amb el seu sabre per rebutjar el foc. Avançava cap a ella sense aturar-se.
Mentrestant, Astri va portar a Tino a corre-cuita cap al gravitrineu. Va treure a puntades uns quants bidons d'enmig, va pujar als comandaments i va sortir d'allà a corre-cuita. Va lliscar per la passarel·la allunyant-se d'Ona Nobis.
-Ben fet, Astri.
Ona Nobis va fer espetegar el fuet, que es va enredar amb el sabre làser. Obi-Wan va girar el canell amb la intenció de rebutjar el fuet, però, en comptes d'això, es va enroscar i va colpejar-lo de nou.
Obi-Wan va fer girar la fulla al seu voltant amb un veloç moviment al voltant del flexible fuet, que acabà enredant-se en el seu sabre làser en un complicat nus.
Amb un grunyit, Ona Nobis va estirar el fuet, però no va poder alliberar-lo. Va disparar amb la pistola, però havia perdut l'equilibri i Obi-Wan va poder girar per esquivar-la. Però sabia que no podria esquivar els trets per molt de temps. Necessitava el sabre làser per rebutjar-los. Però estava ansiós per privar al seu oponent de la seva arma més letal. No volia deixar anar el fuet.
Si utilitzes les estratègies del teu enemic contra ell, li arrabassaràs el seu poder.
Se la va jugar i es va acostar una mica. Ella creia que ell retrocediria, i això li va fer perdre més l'equilibri.
Aconsegueix que el teu oponent perdi l'equilibri i perdrà la concentració, Padawan.
Va avançar encara més, empenyent amb el sabre làser quan ella va trontollar cap enrere, sense deixar anar encara el fuet. Els seus trets làser xocaven sense causar danys contra la passarel·la de metall. Els seus ulls cremaven d'odi.
Tot d'una, Obi-Wan va veure que a la caça-recompenses se li havien fusionat dos dits. Sens dubte era a causa de les ferides que li havia provocat ell a les Muntanyes Cascardi. L'odi i la ràbia que emanaven d'ella eren com un espès núvol tòxic que els envoltava.
Obi-Wan sabia que si es movia amb rapidesa podria alliberar el fuet i enderrocar-la abans que pogués llançar un atac. Va recordar que quan va disparar a Didi, ho va fer sense esforç. I a Qui-Gon. Va recordar al seu Mestre caient a l'interior de la seva nau. El seu odi i la seva ràbia ara eren equiparables als d'ella.
No responguis amb odi a l'odi. Respon amb un propòsit definit.
Però quin era el seu propòsit? No volia treure-li la vida a la caça-recompenses, només privar-la de la seva llibertat. Necessitava capturar-la. Només així podria obligar-la a portar-los davant Jenna Zan Arbor i Qui-Gon. Hauria de negociar.
Tot d'una va veure a l’Astri darrere d'Ona Nobis. Sola en el gravitrineu, Astri es dirigia a tota velocitat cap a la caça-recompenses. Ara la tenien entre ells.
Ona Nobis va sentir el soroll a l'esquena i li va dedicar a Obi-Wan una última mirada plena d'odi. Després va interrompre els seus intents per recuperar el fuet i va saltar sobre una rampa que hi havia més avall. Va lliscar per ella amb el cos estirat i ferm. La rampa es perdia sota terra cap a un pis inferior.
Obi-Wan va saltar darrere d'ella. Ell també va lliscar per la rampa, baixant el més ràpid que podia, amb el sabre làser en l'aire.
Quan va arribar a baix, Ona Nobis havia desaparegut. Va veure una porteta emprada pels androides per sortir a l'exterior. No hi cabia per ella, però els sorrusians podien comprimir els ossos fins al punt de colar-se per espais molt reduïts. L'havia perdut.
Furiós, Obi-Wan va grimpar per la rampa cap al Sector U. Astri l'esperava al costat d’en Tino, que estava molt nerviós.
-S'ha anat -va dir l'Obi-Wan.
-Almenys s'ha deixat això -Astri li va mostrar el fuet.
- Qui era? -va preguntar Tino. Va moure el cap va atònit-. I qui sou vosaltres?
Obi-Wan li va explicar ràpidament per què hi eren.
-Si poguessis ampliar la nostra informació sobre Ren, t'ho agrairíem -va dir per concloure.
-Us dec la vida -va dir en Tino-. Per descomptat que us diré tot el que sàpiga.
Es va eixugar les mans al unimico. Els seus ulls blaus es van perdre en la llunyania.
-Ren era el meu col·lega. Ens protegíem mútuament. Quan em va explicar allò de ser voluntari en aquell experiment, vaig intentar convèncer-lo que passés. Però no em va escoltar. Ningú escolta. Sobretot a Simpla XII. Aquests pallassos de Cholley Weez i Tup van pensar que era una idea genial.
Tino va seure, emocionat, en un bidó de duracer.
-Quan va tornar, estava flipant. Va dir que no sabia on s'havia ficat. Que la científica li havia deixat marxar i que ell li havia promès tornar, però que no pensava fer-ho.
- Vas veure algun canvi en ell? -va preguntar l’Obi-Wan.
-És clar. S'havia quedat sense forces -va dir en Tino-. No podia ni aixafar una cuca. Per això es va amagar a casa meva. No parava de dir que... -Tino va mirar a Obi-Wan-, que aniria a demanar l'ajuda dels Jedi quant recuperés les forces. Però primer havia de tornar al laboratori.
- De què tenia por? -va preguntar l’Astri.
-D’ella -va dir en Tino-. No sé qui és. Ren em va explicar que havia percebut en ella la maldat en estat pur.
Obi-Wan va sentir un calfred. Aquesta era la persona que tenia pres al seu Mestre.
- I per què havia Ren de tornar? -va preguntar l’Obi-Wan.
Tino va negar amb el cap.
-No m'ho va dir. Potser perquè jo tampoc li creia del tot. Ren sempre va ser bastant bocamoll. Sempre parlant dels seus elevats contactes. Deia que la seva família era poderosa.
- Ah, sí? -va dir l'Obi-Wan.
-Sí. I quan ell va morir vaig sentir que era cert. Però jo no ho sabia. Així que quan va dir que havia de tornar a pel que era seu, que la científica aquesta no s'atreviria a matar-li si tornava, tampoc li vaig creure -Tino va alçar la vista, amb els ulls tristos-. I llavors va morir.
-Ho sento -va dir l’Astri amb suavitat.
-Jo també. Li vaig explicar tot això a les forces de seguretat
- Simpla XII té un cos de seguretat? - Va preguntar l’Obi-Wan sorprès. Pensava que era un d'aquests planetes al marge de la llei.
-La Policia de Coruscant va investigar -va dir en Tino-. Un bothan gros...
- El capità Yur T'aug? -va preguntar l’Obi-Wan.
- Sí, aquest. Estava encarregat d'investigar l'assassinat. Li vaig explicar el que m'havia dit Ren, que havia deixat pistes rere seu per si li passava alguna cosa, informació que els portaria fins a aquesta científica i el seu laboratori. Els vaig dir que parlessin amb Cholly, Weez i Tup. Ren va parlar amb ells també, però mai van interrogar ningú a Simpla XII. Es va limitar a repatriar el cadàver a Coruscant, amb la seva mare. Crec que els donava una mica igual resoldre el cas.
Obi-Wan li va donar les gràcies a Tino. Astri i ell es van allunyar lentament de la nau industrial.
- I ara què? -va preguntar l’Astri.
-Em pregunto per què el capità Yur T'aug no va seguir cap pista -va dir l'Obi-Wan.
- El coneixes?
-Investigà l'assassinat d’en Fligh -va dir l'Obi-Wan-. I tampoc semblava molt interessat per trobar aquest assassí.
Astri va assentir.
-Tinc la impressió que tornem a Coruscant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada