dimecres, 2 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XII)

Anterior



12

Mil dits de foc platejat van caure des de l'òrbita, tallant a través dels núvols de pluja maragda. L'aiguat es va tornar tan brillant com el Nucli i el sòl es va estremir tant que la visió en el periscopi va saltar com un mal senyal d'holo. Tanmateix, la imatge va romandre prou clara com per dir que l'última onada de naus de desembarcament, almenys les poques que la Jaina realment podia veure a través del diluvi, havien aterrat gairebé sense resistència. Els seus passatgers ja estaven desembarcant en vehicles flotants blindats, sortint cap endavant per reunir-se amb els centenars de milers de tropes que s'apinyaven darrere de l'escut defensiu en el perímetre del sector de desembarcament.
Però l'èxit txiss no era la causa del nus fred entre els omòplats de la Jaina, ni la raó per la qual el seu estómac es negava a tranquil·litzar-se. UnuThul sempre havia sabut que la Colònia no seria capaç d'aturar l'aterratge enemic. Després de tot, Tenupe era el punt central del front kíllik, la porta cap al Camí rutilant i el cor de la Colònia i els txiss havien compromès a dos terços de les seves forces ofensives a la seva captura. Així que no hi havia res inesperat sobre l'èxit de l'aterratge, ni tan sols era tan alarmant. La Jaina estava reaccionant a una altra cosa, a alguna cosa que el Gran Eixam encara no havia descobert.
La Jaina es va apartar del periscopi i parpellejà durant un moment mentre els seus ulls es reajustaven a la lluentor feble de la bola de llum dins del túnel xiuxiuejant. L'aire era càlid i humit i estava ple de l'olor amarga de les feromones de batalla i la Força estava carregada amb la mateixa ansietat prèvia al combat comú en els soldats de totes les espècies. El passatge estava literalment ple de kílliks: milions de Jooj de la mida de polzes, una línia infinita d'enormes Rekkers i un grup dispers de Wuluws que li arribaven al genoll. També hi havia unes quantes dotzenes de voluntaris d'altres espècies d'insectes, principalment caçadors snutib semblants a pregadéus, guerrers geonosians d'aspecte arrugat i un grapat de kamarians que seguien preguntant-li a la Jaina pel seu pare.
La Jaina fins i tot va veure un parell d'squibs de greixós pèl negre, armats amb rifles làser repetidors i detonadors termals, que semblaven incapaços d'apartar els seus grans ulls d'ella. Ella va somriure i es va obrir a ells en la Força, intentant oferir-los seguretat i calmar les seves pors. No va tenir molt èxit. Ells merament van corbar els seus llavis i van continuar mirant-la.
La Jaina els va mirar sospitosament. Era difícil imaginar per què un parell de joves squibs mercenaris s'unirien en aquesta lluita, llevat que estiguessin desesperats i fossin estúpids. D'altra banda, també era difícil imaginar-los representant una amenaça tan gran. Més probablement, era una altra cosa el que feia que li piqués el seu sentit de perill, una cosa que tenia a veure amb els txiss.
A la Jaina li hauria agradat saber si Zekk sentia alguna cosa fora del normal, però ell estava apostat en una muntanya a més de cent quilòmetres de distància, massa lluny perquè ella compartís què hi havia en la seva ment. Amb el seu propi niu, els Taat, encara atrapat a la Nebulosa Utegetu, el seu vincle mental només funcionava quan estaven a unes poques dotzenes de metres l'un de l'altre.
La Jaina es va obrir a Zekk en la Força, comunicant-se de la manera maldestre en què els Jedi ho feien normalment. Quan no va sentir res inusual, ella es va retirar de la presència d'ell i es va tornar cap a la kíllik que li arribava a l'altura del genoll que hi havia al seu costat.
-Wuluw, informa UnuThul que nosaltres, er, que jo estic tenint ondulacions de perill. -Mentre Parlava, la Jaina estava lliscant absentment els seus canells al llarg de les seves antenes-. Pregunta-li si Unu està segur que els exploradors han trobat totes les reserves txiss.
Wuluw va rebre l'ordre amb un curt «Urbu». Amb enormes ulls grocs i una quitina tan fina que es podia trencar amb un vent fort, els kílliks del niu Wuluw eren difícilment soldats ideals. Però els Wuluws compartien la seva ment a través de distàncies molt més grans que la majoria dels kílliks (gairebé mig quilòmetre, comparat amb l'abast típic d'unes poques dotzenes de metres) i per tant estaven apostats a través del Gran Eixam per servir com a xarxa de comunicacions.
Un moment després, Wuluw la va informar que UnuThul no sentia cap perill en la Força. Ell volia saber si Zekk i ella estaven intentant un altre truc com el que ella havia fet a Qoribu...
-No -la va interrompre -. També volem destruir la força de desembarcament. Potser una gran derrota farà que els txiss s'ho pensin dues vegades amb saviesa el fet de forçar aquesta guerra.
Wuluw va transmetre una asseveració d'UnuThul que aviat li ensenyarien als txiss a respectar a la Colònia. Llavors una pressió fosca en la Força es va elevar dins el pit de la Jaina, urgint-li a ella i a la resta del Gran Eixam a entrar en acció. El túnel es va omplir amb un sotragueig fort i Wuluw brunzí una ordre més específica d'UnuThul, dient-li a la Jaina que preparés la seva horda per a l'assalt.
La Jaina va mirar per un túnel lateral baix cap a una gran cambra subterrània, una de les centenars que els kílliks havien estat excavant des que les naus de desembarcament van aterrar. Una pluja constant de sòl humit de la jungla estava caient del sostre, enfosquint parcialment la quitina blanca i pàl·lida dels quatre excavadors Mollom que estava cavant cap a la superfície.
-Digues a UnuThul que atacarem a la nau de comandament en qualsevol moment -va dir la Jaina. Es va obrir a l'agrupament de batalla principalment amb Zekk, però sabia que UnuThul també ho estaria monitoritzant. Després li va fer gestos a les seves tropes d'insectes i es va dirigir pel corredor lateral-. Colpejarem...
-Ur Ruub -brunzí el Rekker que anava davant-. Uuu b RUU.
-Exacte -va dir la Jaina-. Només necessitem assegurar-nos que els voluntaris...
-Rrrrràpid i forrrrrt -xiulà un snutib.
-UnuThul ens ho va dir -va afegir un geonosià.
-Bé -va dir la Jaina, preguntant-se per què s'havia molestat UnuThul en nomenar-los sotscomandants a Zekk i a ella si ell volia dirigir la batalla sencera-. Pregunteu si teniu cap pregunta.
Ella es va aturar dins de l'entrada i va esperar en silenci que els Mollom s'obrissin pas fins a la superfície. Afortunadament, el sòl de la jungla estava massa humit per aixecar pols mentre queia, però mentre els excavadors s'apropaven a la superfície, la brutícia va canviar a fang i el terra de la sala es va tornar ràpidament relliscós. Finalment, els Mollom van fer retrunyir un advertiment pel pou i un fort soroll de succió es va sentir des de la superfície.
Un instant després el morro ennegrit per la calor d'una nau de desembarcament es va estavellar contra la sala, amb el seu generador d'escuts sobrecarregant-se i explotant mentre lluitaven per empènyer-se cap enrere per l'estret pou que els Mollom havien cavat sota ella. La pluja va començar a entrar pel forat i els canons de raigs davanters de la nau van continuar disparant, omplint l'habitació de calor i fum i color i fent cràters de la mida de banthes a les parets i el terra.
La Jaina va fer un moviment de cullera amb la mà, utilitzant la Força per llançar una gran massa de terra cap als canons, portant al fang per la tovera de l'emissor i compactant-lo fortament al voltant de les bobines brillants. Les armes van explotar un instant després, fent esclatar la torreta i deixant un bretxa de cinc metres a la part superior del casc.
Els kílliks es van llançar cap endavant en una bullent onada, amb els petits Jooj apinyant-se al llarg de parets i sostre i els poderosos Rekkers saltant directament sobre la nau de desembarcament. Els Rekkers van fer ressonar els seus tòrax amb alegria i van entrar per la bretxa deixada per la torreta destruïda. Uns quants segons després que el primer insecte hagués entrat, el casc de la nau de desembarcament va començar a reverberar amb brunzits ofegats i sons metàl·lics apagats.
La Jaina fer petar el coll amb aprovació i després es va obrir a la Força per veure si podia sentir la presència d'en Jagged Fel a bord de la nau. Ara eren enemics, però ella no volia que ell morís. Com tàctic hàbil i oficial txiss d'alt rang, ell seria un gran actiu per a la Colònia... assumint que se li pogués capturar i portar a un niu.
I si Jag es convertia en un Unit, va meditar, el Retrunyir de l'Albada seria molt més...
-R u u buruub! -va esclatar Wuluw. La petita kíllik va començar a donar-se la volta i a fugir cap enrere pel túnel-. Bur!
-No! -La Jaina va agafar l'insecte per un braç-. Per aquí.
Si els txiss estaven armant les naus de desembarcament amb mecanismes d'autodestrucció, l'últim lloc en el qual volien estar quan les ones expansives colpegessin era sota terra. Arrossegant la Wuluw amb ella, la Jaina va saltar amb la Força sobre el casc de la nau de desembarcament i després es va llançar de nou, saltant mitja dotzena de metres fins a la superfície.
Es va trobar dreta al cor de la zona d'aterratge txiss, una clariana de fang i cendra envoltada per un cercle d'arbres mogo abatuts per les explosions. A cent metres de distància, la zona d'aterratge de sobte cedia davant d'una jungla d'esquelets, una massa sense fulles de troncs i branques despullats pels esprais d'Esfulladors txiss. En la distància, a penes visible a través de la pluja que queia i de la fusta nua, va poder veure la cua vertical d'una altra nau de desembarcament, elevant-se d'un forat similar pel qual havia sortit ella.
Un allau d'espetecs cridaners va esclatar quan una esquadra txiss va obrir foc amb els seus rifles xàrric. Wuluw va intentar tornar a ficar-se sota terra, però la Jaina va tirar d'ella en la direcció oposada.
-Et vaig dir que per aquí! -La Jaina va començar a creuar la clariana, anant d'un costat a un altre, fent retallades i arrossegant la Wuluw amb ella-. És més segur!
-Bur Ub BBU!
-És clar que ens estan disparant-. La Jaina va aconseguir arribar a la vora de la clariana i es va ajupir per posar-se a cobert-. Són l'enemic!
Van aterrar entre un parell d'arbres mogo caiguts i els espetecs es van convertir en guspirejos quan els xàrrics van començar a corcar el tronc de la mida d'un lliscant.
-R-RUU o-u b-b-burp -va balbucejar la Wuluw.
-No et preocupis. -La Jaina va treure la seva pistola làser repetidora-. Som Jedi, no?
Wuluw va fer brunzir el seu tòrax dubtosament.
La Jaina va sorgir cap amunt i va començar a llançar trets làser cap enrere a través de la clariana. La nau de desembarcament més propera, sobre la qual havia saltat cap amunt, encara no s'havia autodestruït i els Jooj estaven apinyant-se sobre el casc i escampant-se per la zona d'aterratge. Els Rekkers també estaven sortint, llançant-se fora del forat per dotzenes, fent ressonar els tòrax amb alegria i llançant boles d'armes trencadores en totes direccions.
Però els txiss s'estaven recuperant de la seva sorpresa i estaven fent que es notés la seva presència. Gairebé la meitat dels Rekkers que saltaven tornaven a caure trontollant pel forat, amb els seus tòrax dibuixant arcs de sang o amb els seus caps esvaint-se en el centelleig d'un llamp amplificat. I molts d'aquells que aconseguien arribar al sòl de la jungla aterraven a trossos o en munts flàccids i traspuants.
La Jaina va fer tot el que va poder per cobrir-los, però les tropes txiss estaven camuflades amb armadures que canviaven de color i que tenien patrons fractals que feien que fos gairebé impossible veure'ls. Ella es va obrir a la Força i va sentir potser a un centenar de soldats enemics desplegats per l'àrea, tots confosos, espantats i, típicament per als txiss, encara resolts. Ella va començar a dependre de la Força més que dels seus ulls per trobar objectius i va veure un tret donar el que semblava ser una branca de mogo... fins que va deixar caure el seu rifle xàrric i va girar per allunyar-se agafant-se una espatlla ferida.
Llavors una poderosa sacsejada va estremir el terra. La cua de la nau de desembarcament més propera va esclatar en una bola de resquills i flames taronja i la Força es va estremir amb l'angoixa d'una mort massiva. La Jaina va tornar a deixar-se caure darrere de l'arbre i es va tornar per tirar la Wuluw cap avall al costat d'ella. Només va trobar un tros de duracer al blanc viu, allotjat en un tronc de mogo esquitxat de sang darrere d'on havia estat la kíllik.
La Jaina havia vist, havia causat, massa matances en combat com per creure que era insensible a la tempesta d'emocions que produïa. Però la pèrdua de la petita i espantadissa Wuluw ho va portar tot de tornada: tota la por i la fúria i la culpabilitat, la desesperació i la solitud i la ràbia que cremava l'ànima que havia estat aguaitant sota la superfície des de les morts de l'Ànakin i Chewbacca i tants d'altres.
La Jaina va tornar a saltar cap amunt, ansiosa per disparar-li a cent txiss, per fer que els invasors paguessin per les morts de la Wuluw i de tants altres, però a part del seu propi crit de batalla que s'esvaïa, l'àrea havia quedat sobtadament en silenci. Tot el que quedava de la nau de desembarcament era el fum negre que sortia del forat i uns quants trossos de metall al blanc viu clavats en mogos caiguts. Txiss i Rekkers per igual romanien ocults entre els troncs dels arbres al voltant d'ella, momentàniament massa atordits per continuar matant, i fins i tot els Joojs supervivents semblaven desorientats, girant per terra en eixams vagants marrons verdosos.
En la distància, la Jaina va poder distingir més columnes de fum elevant-se cap al cel maragda. Cada pocs moments, un nou cop sonava en algun lloc sota la pluja, marcant la destrucció d'una altra nau de desembarcament. Cada detonació portava la mort de milers d'insectes, però les detonacions d'una flota sencera de desembarcament no canviarien el resultat de la batalla. El que els txiss no entenien, el que es negarien a entendre fins que fos massa tard, era que no podien guanyar una guerra de desgast contra la Colònia.
Una kíllik podia posar mil ous al mes i, en un any, aquests ous serien nimfes llestes per a la batalla. En dos anys, les supervivents podrien ous propis. Mata un kíllik i deu mil ocuparien el seu lloc. Mata deu mil i un milió ocuparien els seus. Si els txiss volien sobreviure en aquesta guerra, només tenien una elecció: retirar-se fins a les seves pròpies fronteres i demanar pau. Era així de simple.
Després d'un moment, els Jooj van començar a trobar el seu camí entre els arbres caiguts que l'enemic estava utilitzant per cobrir-se. Els soldats txiss van començar a saltar fora dels seus llocs ocults, cridant i llevant-se les armadures, donant-se copets i fins i tot disparant als insectes de la mida d'una ungla de polze que s'havien lliscat més enllà de les seves defenses. La Jaina comprenia el seu pànic. Els Jooj no estaven atacant tant com alimentant-se injectant a les seves preses amb enzims dissolvents i xuclant la carn liquada amb les seves boques. Suposadament, les víctimes sentien com si les estiguessin cremant vives.
Els Rekkers supervivents van començar a aprofitar-se del pànic de l'enemic, copejant-los amb boles d'armes trencadores en el mateix moment en què es deixaven veure. Altres txiss retornaven el foc i aviat la batalla va tornar a estar en plena marxa. La Jaina es va obrir a la Força i va llançar foc làser als soldats que podia sentir però no veure. Els aguts phoots de les granades d'insecticida van començar a detonar a tot el seu voltant i ella va sentir als kílliks morint lentament i amb angoixa quan les seves espires respiratòries es tancaven.
Finalment, els reforços kílliks van començar a sortir de nou del pou fumejant, amb els Rekkers llançant-se a la vista amb les seves armes centellejant i els Jooj corrent ràpidament sobre les vores i escampant-se en totes direccions. Els txiss, disciplinats fins i tot quan estava clar que no tenien opcions de sobreviure, van respondre amb un assalt desesperat, llançant càrregues vaporitzadores i granades d'insecticida pel forat en un esforç fútil per fer retrocedir la marea kíllik.
La Jaina va sentir una presència enemiga darrere seu i es va girar per trobar un trio de soldats txiss saltant sobre un tronc de mogo. Els seus rifles xàrric ja estaven girant en la seva direcció. Ella va fer una escombrada amb la mà a través del seu cos, utilitzant la Força per redirigir les seves mires. Els raigs augmentats van esquitxar inofensivament més enllà, omplint l'aire de fum, estelles i calor.
El líder va estar sobre la Jaina instantàniament, amb els seus ulls vermells brillant amb odi darrere del seu casc quan va colpejar cap al cap d'ella amb la culata del seu rifle. Ella es va ajupir, utilitzant la Força per estirar-lo sobre la seva esquena i enviar-lo a estavellar-se contra el tronc de darrere.
Els altres dos txiss van arribar un pas per darrere, un d'ells aixecant un genoll blindat cap a la cara d'ella. Jaina el va bloquejar amb la seva pistola làser, prement el gallet al mateix temps i va bombar foc a l'estómac blindat del seu altre atacant. Els trets van rebotar i van enviar al soldat trontollant cap a enrere, però no abans que ell estavellés el canó de la seva pròpia arma sobre la part posterior del cap d'ella.
La Jaina es va trobar agenollada a terra, amb la seva visió estrenyent-se, les seves mans buides i l'espetec eixordador del cop encara retrunyint dins del seu crani. Va intentar posar-se dempeus i va sentir que la fortalesa abandonava el seu cos.
No!
Zekk la va tocar a través del seu agrupament de batalla, abocant fortalesa en ella a través de la Força, urgint-li a mantenir-se conscient.
La Jaina va caure tant llarg com era a terra. Llavors va desenganxar el seu sabre làser i va activar la fulla mentre rodava per allunyar-se, tallant als dos soldats pels genolls. Ells van cridar i es van estavellar darrere seu. Ella va sentir moure's la fulla i va retrocedir quan un raig amplificat va cruixir en xocar amb aquesta. La seva visió es va aclarir i es va trobar enfrontant-se al primer txiss que l'havia atacat.
Va desviar el següent tret de nou fins al visor del casc d'ell, enviant-lo trontollant cap enrere sobre el tronc de mogo. El seu cos va quedar quiet i silenciós, amb un petit plomall de fum que s'elevava d'ell amb pudor de carn cremada.
La Jaina va girar sobre un genoll i va trobar als altres dos txiss estesos sobre els seus ventres davant seu, grunyint de dolor mentre lluitaven per alçar-se sobre els seus colzes i obrir foc. Ella va utilitzar la Força per arrabassar les armes de les seves mans i després es va aixecar i va aixecar el seu sabre làser per acabar amb ells.
Només la revulsió que en Zekk va abocar en l'agrupament va contenir la fulla de la Jaina. Encara estava tan plena de l'ànsia de batalla que ni tan sols s'havia adonat que estava a punt de matar als dos txiss a sang freda. S'estava rendint a la ràbia que l'havia consumit després que l'Ànakin morís: lliurant-se a la guerra, sense pensar en res que no fos la venjança i la victòria.
Estremint-se pel disgust, la Jaina va desactivar el seu sabre làser i es va agenollar al costat dels dos soldats. La seva fulla havia cauteritzat les seves ferides, així que no estaven perdent molta sang. Però tots dos estaven tremolant i massa callats. Ella els va donar la volta fins a posar-los d'esquena i llavors li va treure el casc al primer soldat. La seva pell blava estava coberta de suor i els seus ulls vermells eren distants i estaven desenfocats.
La Jaina el va sacsejar prenent-li per la barbeta, intentant portar-li de tornada a la consciència.
-On és el teu kit mèdic?
El txiss va col·locar dèbilment una mà sobre el braç d'ella.
-Per què?
-Estàs entrant en xoc -va explicar ella-. Necessites una injecció d'estimulants o moriràs.
-Tu? -va panteixar el segon soldat dins del seu casc-. Intentant... salvar-nos?
-No és això el que acabem de dir? -digué la Jaina.
-No!
El primer soldat la va empènyer per apartar-la, sorprenent-la amb la seva fortalesa.
-No tingueu por. -La Jaina va abocar emocions calmants en la Força, intentant calmar i consolar la parella-. La Colònia tindrà cura de vosaltres. Fins i tot us donarem...
El segon soldat va treure una càrrega vaporitzadora del seu cinturó utilitari i va prémer el botó d'activació.
-Sabem el que... fareu.
-Ei! -La Jaina no es va atrevir a utilitzar la Força per arrencar-li la càrrega de la mà. La càrrega detonaria en l'instant en què ell alliberés el fiador-. No esteu entenent això. La Colònia és bona amb els presoners. Difícilment sabreu...
-Que les teves cuques s'estan menjant les nostres entranyes? -El txiss va assentir cap al seu company i després va dir-. T'estarem esperant a l'altra banda, Jedi...
La Jaina es va llançar cap enrere en una tombarella de la Força i va caure en un arc gran, encenent el seu sabre làser de nou i desviant cap als costats una andanada de raigs amplificats mentre baixava fins a la cinta tèrbola d'un torrent de la jungla.
La càrrega vaporitzadora va detonar quan ella va caure a l'aigua, amb un marejador centelleig de blanc que va esquinçar el propi aire, prenent-li l'aire dels pulmons i deixant-la mig cega, tremolant i confusa. No estava gens sorpresa que els dos soldats s'haguessin negat a rendir-se, però les raons que li havien donat li preocupaven. Podien creure realment que la Colònia alimentava amb els seus presoners a les seves larves?
La Jaina no tenia temps per debatre la pregunta, perquè un altre fred sotrac del sentit de perill estava corrent cap amunt per la seva esquena. Va aixecar el seu sabre làser i va girar per bloquejar-lo... i va trobar als dos voluntaris squibs mirant-la des de la riba, amb els seus caps foscos i els seus rifles d'energia apuntant cap a fora des de sota del tronc d'un mogo caigut.
-Tranquil·la, senyora -va dir el de l'esquerra. El seu musell era una mica més llarg i més esmolat que el del seu company, que tenia una línia torta de pèl blanc seguint cap avall una vella ferida en una galta-. Només vam venir a veure si encara estàs viva.
-Aparentment -va dir la Jaina. Va baixar el seu sabre làser, però no va desactivar la fulla-. Aneu amb compte. Vaig sentir alguna cosa perillosa aquí a dalt.
-No em diguis? -Morro Llarg va intercanviar mirades amb Cicatriu a la Galta i després va dir-: Llavors crec que és bo que vinguéssim.
-Sí -va estar d'acord Cicatriu a la galta-. Realment tens sort de tenir-nos cuidant de tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada