dimarts, 29 de novembre del 2016

Rescat perillós (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

Durant dies, mentre va estar tancat a la cambra de vapor, Qui-Gon només pensava en poder sortir i estirar els músculs. Gràcies al seu padawan havia aconseguit escapar de la càmera, però ara que estava lliure, es trobava en un espai encara més estret: un túnel de ventilació. Jenna Zan Arbor s'havia tancat a l'habitació en la qual retenia a l'altre presoner. Una jugada intel·ligent. Ella sabia que Qui-Gon no s'atreviria a irrompre allà. Sabia que no posaria en perill la vida de l'altre captiu. No podia emprar el sabre làser de l’Obi-Wan per travessar la porta, ni emprendre cap acció ofensiva. Amb un sensor en el seu cos i un altre en el de l'altre presoner, tots dos corrien el risc de morir a l'instant.
Hauria d’utilitzar l'astúcia. Havia trobat el túnel de ventilació que passava pel sostre. Va gatejar durant el que a ell li van semblar anys. No podia fer cap soroll per no alertar-la, i havia d'estar atent a la direcció que prenia. Els diferents túnels eren un laberint, però, si tenia cura, podia arribar pel sostre just fins on es trobava la Zan Arbor.
I què faré llavors?, es va preguntar Qui-Gon.
Podia saltar sobre la dona, però i si ella portava a sobre el detonador del sensor? I si el detonador estava en algun dels panells de control, podria convèncer-la perquè el desactivés? Podria fiar-se d'ella quan digués que ja ho havia fet?
No coneixia la resposta en aquestes preguntes, però no podia esperar rere de la porta, preguntant-se què estaria passant dins.
Va veure una obertura més endavant i s'hi va acostar amb cura. Va baixar el cap i va mirar per la trapa.
Per fi es trobava a sobre del laboratori. Va veure el cap de la Jenna Zan Arbor. A la meitat de la sala es veia una càmera transparent com la que li havia retingut. Estava plena d'una substància gasosa, per la qual cosa no podia veure a l'ocupant.
Zan Arbor anava d'un costat a l'altre, donant passets ràpids. Qui-Gon va reconèixer els seus moviments furibunds. Alguna cosa no anava bé.
-No pensis que pots enganyar-me -va dir la Zan Arbor, irritada-. Sé que t'estàs deixant morir. Et negues a accedir a la Força. No permetré que això passi! -Es va acostar a gambades a una taula amb màquines.
- Vols morir? -li va preguntar ella amb veu estrident-. Llavors sabràs el que se sent en morir!
Girà una rodeta. Qui-Gon no sabia el que estava fent. Només podia imaginar-ho. L'objectiu de la Zan Arbor era separar els elements essencials de la Força i convertir-los en alguna cosa que pogués mesurar i controlar. Qui-Gon sabia de primera mà com de despietada que podia arribar a ser en el cas que el subjecte no col·laborés.
Aguanta, va dir al presoner per dins.
Ella va apagar la rodeta.
- I bé? Segueixes tan interessat a morir? Ara ensenya’m la Força! -Qui-Gon la va veure fent una ullada iracunda a un cronòmetre. Semblava tenir pressa. Però per què?
-Està bé. Si no puc utilitzar-te, no ets més que un destorb. Però et trauré tota la sang abans que moris, només per mostrar-te tan poc col·laborador.
Va tornar a acostar la mà a la rodeta. Era el moment d'entrar en acció. Qui-Gon va desenfundar ràpidament el sabre làser de l’Obi-Wan, va practicar el moviment i va retrocedir disposat a irrompre per la reixeta.
Però es va aturar just quan va sonar un timbre, i la Zan Arbor es va aturar. La científica va prémer el botó d'un comunicador.
Una veu va ressonar.
-Carregament d'androides.
-Ja era hora -va dir ella entre dents.
Es va girar i, sense dir paraula, va sortir a grans passos de l'habitació. Qui-Gon es va recolzar d'esquena, pensant. No podia alliberar el presoner fins que estigués segur que la Zan Arbor estava immobilitzada i incapacitada per matar-lo. Però qualsevol retard podia segellar el seu destí per sempre.
Era lliure, però estava més atrapat que quan era presoner. Què havia de fer?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada